İkinci Çocuk / Tek Çocuk

ayyy kilo verecem umudu besledim şimdi süper.. 5.5 yaşında bir kız 1,5 yaşında ve yeni doğmuş iki oğlan.. amannn şöyle 45 falan olsam.. şaka bir yana yazdıklarınız süper.. eltimin çocukları arası 8 yaş ve büyük küçüğe resmen kan kusturdu..

Bu 2 yas sendromu dediklerinden olsa gerek. Benim de 21 ayini bitirmek uzere olan bir oglum var. Birkac hafta oncesine kadar bal dök yala bi cocukken simdi her seye itiraz,tutturmalar,cigliklar.. geciyormus bir sekilde, ben de kendimi oyle avutuyorum, siz de boyle dusunseniz ise yarar belki..
Bu arada ben kardesler arasi yas farkinin az olmasi gerektigini savunanlardan biriyim. Keza o sekilde hareket ediyorum. Cunku bir kardesimle aramda 8, digeriyle 15 yas var. Hic kardeslik iliskisi yasayamadim. Buyuyunce nasil olurlar bilmiyorum ama cocukluklarini beraber gecireceklerini, beraber oyun oynayacaklarini dusundukce heyecanlaniyorum resmen.

Bir de ev yaşamı pek bana hitap etmiyor, çalışmak güzel.
Ama uzun saatler çalışıyorum, kışın trafiği de hesaba katarak evden 11-12 saat ayrı kaldığım oluyor.

Eve gelince çocuk özlemiş oluyor, ben yorgun oluyorum, kreşe başlamadan önce duygusal olarak zorlanıyorduk ikimizde, şimdi kreşe birlikte gidiyoruz, birlikte dönüyoruz, paylaşımımız daha arttı.

İkinci çocukta yine eve dönecek olmak pek hoşuma gitmiyor. Bir de aynı şeyi tekrardan yaşayamam diye 2 yıla yakın ara veririm diye planlamıştım.
Eşim erken yaşta bakıcıya karşı. KV ile de sorun oluyor ki kendisi gerçekten çok iyi birisi. Ama ben Kv ile yaşayacak birisi değilim
Hani oğlumu kreşe verdim ve yeniden çekirdek aile olduk ya, inanın daha huzurluyum. Nankörlük gibi görünebilir ama böyle hissediyorum işte.

Her bu soruyu sorana ayni cevabı veriyorum

Anne baba olarka iyi kardeslik insa etmeyi basarirsaniz tabi ki kardesi olsun

Benim rahmetli ablamla aramda 2 yas vardi sadece o vefat ettiginden beri o kadar yalnizim ki

Keske diyorum 3-4 kardes olsaymisiz simdi yalnizim tekim anneme babama bir sey olursa..

Insanlar kardesleriyle gorusuyor fln yegenleri var ben uzuluyorum dayi teyze amca hala oluyolar ben olamayacagim

Esimin kardesi olmasini kiskaniyorum

Keske ablam yasasaydi o kadar cok eksik var ki hayatimda anlatmakla bitmez ya

Başınız sağolsun.

Benim de kızım var 27 aylık. Ben anneliği onunla öğrendim,sabrı,sakinliği. İnanılmaz hareketli bi çocuk. Hep onun erkek doğacağını hissetmiştim kız görünümlü erkek haylazı çıktı :))) yaşım 25 ama 65 hissettiğim olduğu Zaman'lar oldu. Hatta eşim tek çocuk kalsa mı dediği oldu 4 çocuk hayalleri kurarken. Hele 2 yaş sendromu vardı ki evlerden ırak :) ama hepsi geçiyor bende mutlaka yakın bi Zaman'da ikinci çocuğa hamile kalmak istiyorum. Kızını kesinlikle yalnız bırakmak isteniyorum hayatta. Hatta ikinci çocuğum erkek olursa bi kızım daha olsun diye 3. Çocuğu da düşünebilirim. Benim bu hayatta en güvendiğim şey ailem. Tabi ki ölümün sırası yok ama Birgün annem ve babam rahmetli olurda biz kalırsak E büyük dayanağım Can'ım ablam ve Can'ım erkek kardeşim

Konuyla alakasiz olacak ama bu 2 yas sendromu yaklasik ne kadar suruyor? Ona gore hazirlayalim kendimizi:)

Konuyla alakasiz olacak ama bu 2 yas sendromu yaklasik ne kadar suruyor? Ona gore hazirlayalim kendimizi:)
Ya öyle birşey ki çocuktan çocuğa değişiyor. 18-34 ay aralığı veriyor uzmanlar. Zaten sonrasındaki 3 yaş sendromu :) ben 23-25. Aylar arasında yaşadım. Kısa sürdü aslen ama Baya yıpratıcıydı. Uyku yok,yemek yok,ağlama krizleri,inat,fırlatma,bağırma,itiraz,asabiyet vesaire :)

anne ve baba ilk çocugu kendileri için, 2. çocugu da var olan çocukları için yaparmış...2 çocugum var araları da 3 yaş 3 ay. çalışan anneyim. inanılmaz zorlanığım zamanlar oldu hala da öyle. bazen iyi ki 2 çocuk diyorum bazen de tek çocukta kalsaydık bu kadar yorulmazdım diyorum..bazen kedi köpek gibiler ( kız 6, oglan 3). bazen de can ciger kuzu sarması..

Biz su an tam olarak ordayiz da. Allahim insallah kisa sürer ne yipratici sey yahu.

Konuyu takipteyim. Tek çocuğum var. 2 yaşına girmek üzere. Yaşım 31. Kararsızım bende. Kardeşsiz olmaz ama kızım çok yıprattı beni gözüm korktu.

Konuyu takipteyim. Tek çocuğum var. 2 yaşına girmek üzere. Yaşım 31. Kararsızım bende. Kardeşsiz olmaz ama kızım çok yıprattı beni gözüm korktu.

Yıpranmayan nasıl yıpranmadı, aslında biri onu anlatsa belki daha kolay olacak.

Gerçekten bazı anneler bu konuda çok başarılı, takdir ediyorum. O yüzden belki de kendim tek çocuğa yetebilirmişim gibi hissediyorum.

Yaw kafamı en çok kurcalayan meselelerden biri. Ben zaten ilk çocuğumu da öyle yana yakıla yapmadım(tabi şimdi herşeyim, canım, bitanem) ama şimdide yalnız mı kalacak, ya ben pişman olursam, ya o ileride bana, anne niye kardeşim yok, diye sitem ederse diye düşün dur. Eşim de çk ısrarcı tek çocuk fikrini resmen reddediyor :) artık kısmet diye rahatlamaya çalışıyorum ama yakın zamanda hç düşünemiyorum. Aralarında bir beş yaş olacak sanırım. Tabi Allah ta kısmet ederse....

Aslında o da var.
İlk çocuğum çok planlıydı anlattığım şekilde.
İkinci hamileliğim de planlıydı. Ama düşük beni o yüzden fazlasıyla yıprattı aslında.

Annem benim bir büyüğüm 2 yaşındayken tesadüfen öğreniyor hamile kaldığını. O da nasıl diyim; canavar. Bir dakika arkamı dönemezdim der annem hep. Sonra ben doğmuşum, ben de hiç erimden kalkıp bi yaramazlık yapmazmışım. Gerçi hala daha pısırığın tekiyim o da ayrı mesele.

Velhasıl; bırakın doğsun büyüsün kavga etsin evde atışsın size bağırsın öğrensin bunları. Dünyanın en mükemmel çocuklarını yetiştirmek zorunda değiliz. Bırakın azıcık hata yapsınlar. Hiçbşey olmaz.

Kızım kolikti. Yardım eden hiçkimse yoktu. Eşimin eve gelmesi 8i buluyor. O kadar yanlız kaldımki. Çok bilirim ağlayarak dua ettiğimi artık uyusun diye. Koliği çeken bilir. Kızımın karakteride inatçı ve huysuz. Kolik bitti ama ne fayda. Zor bir bebeğim var. Kardeşsiz tabiki olmaz olmazda biri bana anlatsın arası çok olmasın diyorlarda hemen yaparsam zaten ilki ilgime muhtaç hala. Arayı uzatırsam yaşım geçecek ayrıca bende insanım nefes almaya ihtiyacım var. Kendi ruh halim iyi olmazsa çocuğuma ne faydam olacak. Daha 15 günlükken tek başıma yıkamaya başladım. Dikişlerimi zorladığım için iltihaplandı. Eşim mecbur işe gitmek zorundaydı istesede faydası olmadı. Annem 10 gün sonra gitmek zorunda kaldı. Yani diyeceğim şu kimse evladı tek kalsın istemez ama herkesin hayat standardı olanakları farklı. Hayırlısı. Rabbim büyüktür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…