- 8 Ocak 2019
- 276
- 232
-
- Konu Sahibi x_muhendis_anne_x
4 yaşında bunları gerçekten yapabiliyorlar mı? İyiymiş ben 6-7 yaşına kadar ben götürcem tuvalete sanıyordumSelamlar hanımlar size kendimden örnekler vereyim ilk kızım 8 yaşında, son derece uyumlu ve sorunsuz büyüdü hiçbir problem yaşatmadı bize bebekliğinden beri, 4 yaşında kardeşi doğdu ikinci kızım, o da çok rahat büyüdü ve bu yıl ikincim 4 yaşına girecek diye tekrar bebek niyetlenmiştik ki süprizi ikizlere hamile kaldım doğumum yaklaştı ve şükürler ediyorum ki çocuklarımı iyili 4er yaş arayla doğurmuşum. Avantajlarına gelirsek 4 yaşında bir çocuk tuvaletine kendi gidip temizlenmeyi öğrenmiş oluyor, anne babayla rahat rahat hertürlü aktivitesini yapmış sinema tiyatro gezi park vs oluyor.. kendi kendine giyinip soyunabiliyor anneye muhtaçlığı kalmıyor bebek arabası vs dertleri bitmiş oluyor, odasını toplayıp yediği tabağını mutfağa kaldırabiliyor, acıktığında eline 1 meyve alıp yıkayıp yiyebiliyor.. benim hamileliklerim çok ağır ve komplikasyonlu geçiyor şuanda hastanede yatıyorum erken doğum tehlikesinden, kızlarıma babannesi bakıyor ama gözüm arkada değil bana sadece sevgi bağı ihtiyaçları var başka türlü muhtaç değilller çok şükür
7-8 aylıkken ellerine kaşık çatal verip, 1,5 yaşında kek pasta börek işlerine yardımcı ettim ben kızlarımı sorumluluk erken yaşta başladığı için yadırgamadan alışıyorlar, birde ben yurt dışındayım 2,5 yaşında anaokuluna başladılar kendi kendilerine yetmeyi öğrenmek zorundaydılar her konuda4 yaşında bunları gerçekten yapabiliyorlar mı? İyiymiş ben 6-7 yaşına kadar ben götürcem tuvalete sanıyordum
Dört yaşında çocuğun tuvalette temizlenebilmesi biraz abartı olmuş. Bunu elli çocukta biri yapar en iyi ihtimalle. Odasını “isterse” toplar, alıp yiyebileceği meyve belirlidir hepsi olamaz falan filan. Abartılı bir yazı teslim olmayın bu bilgilereSelamlar hanımlar size kendimden örnekler vereyim ilk kızım 8 yaşında, son derece uyumlu ve sorunsuz büyüdü hiçbir problem yaşatmadı bize bebekliğinden beri, 4 yaşında kardeşi doğdu ikinci kızım, o da çok rahat büyüdü ve bu yıl ikincim 4 yaşına girecek diye tekrar bebek niyetlenmiştik ki süprizi ikizlere hamile kaldım doğumum yaklaştı ve şükürler ediyorum ki çocuklarımı iyili 4er yaş arayla doğurmuşum. Avantajlarına gelirsek 4 yaşında bir çocuk tuvaletine kendi gidip temizlenmeyi öğrenmiş oluyor, anne babayla rahat rahat hertürlü aktivitesini yapmış sinema tiyatro gezi park vs oluyor.. kendi kendine giyinip soyunabiliyor anneye muhtaçlığı kalmıyor bebek arabası vs dertleri bitmiş oluyor, odasını toplayıp yediği tabağını mutfağa kaldırabiliyor, acıktığında eline 1 meyve alıp yıkayıp yiyebiliyor.. benim hamileliklerim çok ağır ve komplikasyonlu geçiyor şuanda hastanede yatıyorum erken doğum tehlikesinden, kızlarıma babannesi bakıyor ama gözüm arkada değil bana sadece sevgi bağı ihtiyaçları var başka türlü muhtaç değilller çok şükür
Bunları çocuklarımı başı boş bırakıp yaptırdığımı anladıysanız yanıldınız sürekli gözetimimdeler tabiki yetemedikleri yerde hep yanlarındayım, bir sonraki msjımıda okuduysanız 2,5 yaşında okula başlıyorlar ve burda kesinlikle öğretmenler tuvalette temizliğe yardım etmezler her çocuk kendi temizlenmek zorunda, kendimde anasınıfı öğretmeniyim ve okullardaki tutumu destekliyorum, yiyebilecekleri şeylerde kontrolüm altında hep ulaşacakları yerdedir onlar bir birey bizim kuklalarımız değillerDört yaşında çocuğun tuvalette temizlenebilmesi biraz abartı olmuş. Bunu elli çocukta biri yapar en iyi ihtimalle. Odasını “isterse” toplar, alıp yiyebileceği meyve belirlidir hepsi olamaz falan filan. Abartılı bir yazı teslim olmayın bu bilgilere
ilk yazınızdan denetimsiz başarıyorlar anlamı çıkıyor açıkçası ya da ben öyle anladım. Benim beş yaşındaki kızım da bunları yapabiliyor ama denetimsiz her birini her gün yapmadığı İçin sorumluluğunu üstümden indirebilmiş hissetmiyorum kendimiBunları çocuklarımı başı boş bırakıp yaptırdığımı anladıysanız yanıldınız sürekli gözetimimdeler tabiki yetemedikleri yerde hep yanlarındayım, bir sonraki msjımıda okuduysanız 2,5 yaşında okula başlıyorlar ve burda kesinlikle öğretmenler tuvalette temizliğe yardım etmezler her çocuk kendi temizlenmek zorunda, kendimde anasınıfı öğretmeniyim ve okullardaki tutumu destekliyorum, yiyebilecekleri şeylerde kontrolüm altında hep ulaşacakları yerdedir onlar bir birey bizim kuklalarımız değiller
Her çocuk farklı asla birbiriyle kıyaslayamayız ki, ben kendim çocuklarımın yaşındayken sadece tuvalete gitmeyi bilirdim daha çok kaprisliydim, benim çocuklarımda birebir aynı değiller küçüğe çok daha fazla söylemem örneklendirmem diller dökmem gerekiyor bir ayakkabısını ayakkabılığa koyması için misalilk yazınızdan denetimsiz başarıyorlar anlamı çıkıyor açıkçası ya da ben öyle anladım. Benim beş yaşındaki kızım da bunları yapabiliyor ama denetimsiz her birini her gün yapmadığı İçin sorumluluğunu üstümden indirebilmiş hissetmiyorum kendimi
Bunun cevabi cocuğun mizacina,sizin sabriniza göre değişir bence. Hergun gördüğüm ikinci çocuğunu dünyaya getirmiş bir anne var,büyüğünün dünya umrunda değil. Istese 5 tane dogursun,sorunsuz halleder.Benimkilerin arası 4 yaş,kardeş kıskançlığını,karakter değişimini,anne babayı hedef tahtası görüp bezdirmeyi dibine kadar yasadik. Allah affetsin,keşke çocuksuz kalsaydım veya ikinciyi yapip da buyugunu delirtmeseydim dediğim çok oldu.
Ayni durumdayi su an. Bende yazdan sonrasi yada en geç 2020 basi düsünüyordum çalismalara baslamak için. Ve bende ayni endise içindeyim. Kizim ile bir düzenimiz var ve dedigin gibi simdi bile yorucu, zira son dönemlerde 2 yas sendromun dibini yasiyoruz.
Baska bir üyenin dedigi gibi, bu defa daha tecrübeliyim diye motive ediyorum kendimi, ama diger taraftan o uykusuzluk, emzirme sorunu, doydumu, doymadimi sorunu gözümde büyüyor. Hiç degilse simde iletisim var. Aciktiginda, üsüdügünde kendisi söylüyor.
Kisacasi, konunu takip ediyorum.
7-8 aylıkken ellerine kaşık çatal verip, 1,5 yaşında kek pasta börek işlerine yardımcı ettim ben kızlarımı sorumluluk erken yaşta başladığı için yadırgamadan alışıyorlar, birde ben yurt dışındayım 2,5 yaşında anaokuluna başladılar kendi kendilerine yetmeyi öğrenmek zorundaydılar her konuda
Bende yaz sonrası düşünüyorum bu tatilimizi de rahatça yapalım da sonra başlasın yeni düzen diye düşünüyorum
Aynen, rahatçca deniz, havuz felan takilmak istiyorum. Bide mama derdi, yok püre derdi olmadan. Yemin ederim düsündükçe soguyorum ikince çoçuk fikrinden
Halbuki daha geçen kizimin bebeklik fotoraflarina bakarken "ayy ne tatli, bebeklik hallerini özlemisim. Bence ikinci bebek iyi fikir" diyordum. Tuhaf bir psikoloji.
Aradaki yaş farkı az olduğu zaman ilk çocuk biraz ihmal ediliyor gibi ister istemez .Anne için de bu durum çok zor .10 sene sonrasında iyi ki diyeceksin belki bilmiyorum :)
Şahsi düşüncem arada en az 4 yaş fark olmalı.İlk çocuğun okul düzeni olmalı diye düşünüyorum ve bende bu sene Eylül Ekim gibi planlıyorum yaklaşık 5.5 yaş fark olmuş olacak :)
Aynen, rahatçca deniz, havuz felan takilmak istiyorum. Bide mama derdi, yok püre derdi olmadan. Yemin ederim düsündükçe soguyorum ikince çoçuk fikrinden
Halbuki daha geçen kizimin bebeklik fotoraflarina bakarken "ayy ne tatli, bebeklik hallerini özlemisim. Bence ikinci bebek iyi fikir" diyordum. Tuhaf bir psikoloji.
Bana pekala olabilir gibi geldi.
Beni pko olmam düşündürüyor biraz açıkcası
MerhabaMerhabalar, bu aralar kafamın içinde gündemde olan bir sorunu sizinle paylaşmak fikir almak istiyorum.
İkinci çocuk kararını nasıl verdiniz? Aradaki yaş farkı kaçtı? ve bu yaş farkından memnun musunuz?
Benim kızım 2,5 yaşında, çok uyumlu, merhametli, anaç bir yapısı var. Büyütürken (maşallah) hiç bir zorluğunu yaşamadım. Her ortama uyum sağlar, adapte olur. Yavaş yavaş bir kardeş istiyorum ama cesaret de edemiyorum. Şimdiden bile hem ev hem iş, eve gidince yemek, çocuk derken kızımla uyuyup kalıyorum çoğu zaman pilim bitiyor çünkü. İkinci olunca nasıl yeterim yapabilir miyim bilmiyorum. Sizler bu kararı nasıl verdiniz?
Ayrıca 2-3 ay önce pko olduğumu öğrendim ve hemen hamile kalamayabilirsin dedi doktorum. Benim planım bu yaz tatilini de rahat gezip tozarak geçirmek ve yaz bitişi hamile kalmak. Acaba ne de olsa bir kaç ay hamile kalamam deyip şimdiden korunmasam mı? Yoksa birden pat diye hamile kalırsam diye tedbiri elden bırakmamak mı?
Yetişememekten çok korkuyorum ama çok da istiyorum. Çok kararsız kaldımm.
Bir de çocuğun biri yaramazsa öbürü uysal olur derler ya ben uysal hakkımı kullandım yaramaza mı denk gelicem şimdikafamda deli sorular