- 5 Aralık 2013
- 3.356
- 9.197
- Konu Sahibi iyikiamaiyiki
Banada embriyoyu transfer ettirip öyle boşasaydın kocayı diyolarBana da Allah'a isyana giriyorsun diyorlar nasıl istemiyorum dersin diyorlar, günahmış
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Banada embriyoyu transfer ettirip öyle boşasaydın kocayı diyolarBana da Allah'a isyana giriyorsun diyorlar nasıl istemiyorum dersin diyorlar, günahmış
Siz istedikten sonra başkalarına ne kiMerhaba, 6 ay önce bir dış gebelik geçirdim ve ameliyatla sağ tüpüm alındı.o günden bu güne kontrollere gidiyorum ancak yumurtlama ile ilgili sorunum var. Farklı doktorlara gitsemde kararı bize bıraktılar. Dış gebelikten sonra tekrar geçirme olasılığı diğer kişilere göre fazla tüp bebekte tüpten geçiş durumu olmadığı için şansın daha yüksek dedi doktor.
Aslında yaz ayına kadar doğal yolla deneyip, olmazsa tüp bebek istiyorduk ama ben hiç soldan yumurtlamıyorum ki, sağdan yumurtlamam birşey ifade etmiyor çünkü orda tüpüm yok
Sonuç olarak eşimle konuştuk tüp bebek yaptırmaya karar verdik. Benim yaşım 36 eşimin 40 ve 11 yaşında bir çocuğumuz var. Doktor dün tüp bebek istemekte haklısınız beklemeyin isterseniz dedi yaşınız geçiyor dedi ki bu doktor tüp bebek yaptırma taraftarı değildi dün beklemeyin hiç dedi
Benim sorunum, etrafımda yalım gördüğüm bir kaç kişi ile bunu paylaştım, bana çok zorluyorsunuz Allah vermiyor işte bu kadar zorlamaya gerek yok dedi ama çocuğumuz olmuyor diye tedavi ile çocuk istemek zorlamamı oluyor? Zaten 1 tane çocuğun var diyorlar ama ben ileride pişman olmaktan korkuyorum. Çocuğum kardeş çok istiyor, eşim istiyor bende istiyorum. Yaşımızda etken bu durumda.
İkinci çocuk için tüp bebek yaptırmak istemem suç mu? Zorlama mı gerçekten
Buysa tedavi yöntemi, elimizden geleni yapmak istiyorum
Hiç çocuğu olmayan da tüp bebek deniyor. Allah'a karşı mi geliyor bu durumda. Çıkarın bu düşünceleri aklınızdan. Elinizden geleni yapın, Allah istemezse zaten tüp bebek de tutmaz.Evet çok saçma geliyor banada takmıyorum ama ister istemez bir düşündüm zorlama mı diye, Allaha karşı mı geliyorum acaba diye içim rahatsız oldu
Yani hem evet hem hayır. Yumurta değerinize bakılıyor, AMH değeri. Onun bir sınırı var. Eğer doktor değerinizi riskli görürse direkt tüp bebek önerebilir, gerçi sizin yumurtladığınız tarafta tüpünüz yokmuş. Aşılamanın normal ilişkiden farkı yok, sadece spermin yolunu kısaltıyor. siz yine tüp olmayan taraftan yumurtlarsanız aşılama yaptırmanın bir anlamı kalmayabilir. Normalde 2 aşılama yapılıp olumsuz sonuç alınınca tüp bebek yapılıyor ama direkt tüp bebek yapmak için birçok etken de var: amh değeri, spermin kalitesizliği Ya da azlığı, yaşa bağlı yumurta yaşlanması, tüplerde eksiklik ya da hasar… bu arada ben sağlık çalışanı değilim, sadece 3 yıl bebeğim olmayınca çok çok çok fazla okuyup araştırmıştım. Bunlar benim kendi çapımda bildiklerim, yanlış bir şey de aktarmak istemem.Tüp bebek aşılamanın bir sonraki süreci sanırım. Hiç bilgim yok bu konularda. Teşekkür ederim cevabınız için, herşeyin hayırlısı
AnladımYani hem evet hem hayır. Yumurta değerinize bakılıyor, AMH değeri. Onun bir sınırı var. Eğer doktor değerinizi riskli görürse direkt tüp bebek önerebilir, gerçi sizin yumurtladığınız tarafta tüpünüz yokmuş. Aşılamanın normal ilişkiden farkı yok, sadece spermin yolunu kısaltıyor. siz yine tüp olmayan taraftan yumurtlarsanız aşılama yaptırmanın bir anlamı kalmayabilir. Normalde 2 aşılama yapılıp olumsuz sonuç alınınca tüp bebek yapılıyor ama direkt tüp bebek yapmak için birçok etken de var: amh değeri, spermin kalitesizliği Ya da azlığı, yaşa bağlı yumurta yaşlanması, tüplerde eksiklik ya da hasar… bu arada ben sağlık çalışanı değilim, sadece 3 yıl bebeğim olmayınca çok çok çok fazla okuyup araştırmıştım. Bunlar benim kendi çapımda bildiklerim, yanlış bir şey de aktarmak istemem.
Ayyyy bu milleti anlamıyorum yaa sanki kendileri bakacaklar çocuğa bide akıl veriyorlar yorum yapıyorlar. İsteyen istediğini yapar isteyen ister istemeyen istemez. Eşin sen ve çocuğun siz bir aillesiniz. Buna karar verecek kişilerde sizlersiniz. Abes yorum yapanlara da ayy sanki sen doğurup buyuteceksin he amma iclendin de geçMerhaba, 6 ay önce bir dış gebelik geçirdim ve ameliyatla sağ tüpüm alındı.o günden bu güne kontrollere gidiyorum ancak yumurtlama ile ilgili sorunum var. Farklı doktorlara gitsemde kararı bize bıraktılar. Dış gebelikten sonra tekrar geçirme olasılığı diğer kişilere göre fazla tüp bebekte tüpten geçiş durumu olmadığı için şansın daha yüksek dedi doktor.
Aslında yaz ayına kadar doğal yolla deneyip, olmazsa tüp bebek istiyorduk ama ben hiç soldan yumurtlamıyorum ki, sağdan yumurtlamam birşey ifade etmiyor çünkü orda tüpüm yok
Sonuç olarak eşimle konuştuk tüp bebek yaptırmaya karar verdik. Benim yaşım 36 eşimin 40 ve 11 yaşında bir çocuğumuz var. Doktor dün tüp bebek istemekte haklısınız beklemeyin isterseniz dedi yaşınız geçiyor dedi ki bu doktor tüp bebek yaptırma taraftarı değildi dün beklemeyin hiç dedi
Benim sorunum, etrafımda yalım gördüğüm bir kaç kişi ile bunu paylaştım, bana çok zorluyorsunuz Allah vermiyor işte bu kadar zorlamaya gerek yok dedi ama çocuğumuz olmuyor diye tedavi ile çocuk istemek zorlamamı oluyor? Zaten 1 tane çocuğun var diyorlar ama ben ileride pişman olmaktan korkuyorum. Çocuğum kardeş çok istiyor, eşim istiyor bende istiyorum. Yaşımızda etken bu durumda.
İkinci çocuk için tüp bebek yaptırmak istemem suç mu? Zorlama mı gerçekten
Buysa tedavi yöntemi, elimizden geleni yapmak istiyorum