ikinci çocuk için geç mi kaldım?

evet yaş olarak en uygun zamanmış benim içinde sınırda zaten ama imkanları çok zorlamamız gerekecek bunuda düşünüyorum

Yaştan ziyade ben 2 çocuk arasında uçurum yaş farkı olmasını yanlış buluyorum.
Sizin durumunuzda yaş da önemli tabi ki.
Maddi açıdan nasıl olacağına ancak siz karar verebilirsiniz.
Durumunuzu en iyi siz biliyorsunuz.

Allah izin verirde 2. Bebeğimi kucağıma alınca kızım 20 aylık olacak ..heycanlıyım..kirada değilim olsam da yapardım sanıyorum bu mantıkla kimsenin çocuk yapmaması lazım. Bence çocuklara herşeyi sonsuz sunmaktansa kısıtlı olması daha iyi . Uzmanlar bile diyor çocuğunuzun önüne herşeyi döküp hayallerini çalmayın diye.

kizimi kendim icin dogurdum ne demek oluyor?

bence gec kalmis degilsiniz..
ve kardes önemlidir ..birbirlerine destek olurlar ilerde
anormallik olmaz Allahin izniyle daha gencsiniz zaten

yaş bakımından değil de daha çok maddi açıdan düşünülmesi gereken bir konu

ev kira olunca geçinmek zor bu devirde
ama birde ileride yaşınız daha fazla geçmeden doğurmadığınız için pişman da olma olasılığı var.
çok derin bir mevzu

Maddi durumdan bakmak lazım, siz çalışmadan geçinebiliyorsunuz madem neden olmasın. Ama her ay eksiye giriyorsanız ay sonları zor geliyorsa 2.çocuk şimdi olmamalı.

Büyüyünce söyleyeceği çok şey olacak. Çocuğun içinde kalacak her şeyi yapayım diyemezsiniz ki. Öyle saçma sapan şeyler içinde kalacak, bana bunu neden yapmadınız ya da keşke şöyle olsaydı diyecek ki şaşıracaksınız. Kardeş de bunlardan biri. Diyebilir de demeyebilir de. Abimin tek kızı var, iyiki kardeşim yok der. Ablam kızı kardeş krizine girdi diye 14 yıl sonra bir bebek daha yaptı, şimdi büyük kız bana ayıracağın vakitten çalıp küçük kızına ayırıyorsun diye isyan ediyor.

Yaşım 34 ve de hiç çocugum yok ve olduğum sezeryan ameliyatından sonrada 1 yıla yakın korunmam var.Sağlığınız iyi ve eşinizde istiyorsa neden olmasın.

Maddi ve manevi olarak 2 çocuğun sorumluluğu alabileceğine inanabiliyorsan, doğur derim.. Benim yengemin de 1 kızı vardı.. 10 sene sonra kızım kardeşsiz kalmasın diye, ikinciyi yapmaya karar verdi.. Şansına ikiz bebekleri oldu.. Şimdi çok zorlanıyorlar.. Maddi açıdan da manevi açıdan da. Yengemin büyük kızı 11 yaşında, tam ergenlik döneme girdi.. Kıskançlık krizlerine girmiş ve derslerini çok kötü... Maddi olarak çok zorlanıyorlar, her ay eksideler.. Bir de kira vermiyorlar da kendi evleri.. Her ay hastanedeler... Çocuklar anne sütünden, reflü olmuşlar.. Bebekler için de özel mama kullanıyorlar.. Bir kutusu 125 lira demişlerdi. Yani çok zor.. Amcam tek başına olsa, altından kalkamazdı. Yengemin ailesi maddi olarak destek oluyorlar.. Sizin de aileleriniz destekçilerse, kendinize güveniyorsanız, çocuğunuz kardeşsiz kalmasın.

Madidiyatinizi siz kendiniz bilirsiniz yorum yapamam ama .. 22 yasında iki erkek bebek annesi olarak iki çocuk arasında ne kadar olmalu buna yorum yapabilirim ya ilk bebek cokkk küçük olacak çokta akli etmeyecek ikiz gibi büyüyecek yada cokkkk büyük olacak yani sözünü geçirebileceğini bir yas ha ben ne yaptım ikinci doğduğunda ilki 15 aylikti simdi gorsen birbirleri olmadan huysuzlasiyorlar çok istiyorlar ikiz gibiler bende kiradayim ha çok sikintilimiyim yok. Allah yardım ediyor doğduktan sonra herşey yoluma giriyor açlıktan kim olmuş ki biz 4 kardeşiz buyimedik mi büyüdük açıkçası benim düşüncemi bunlar.

Bence geç kalmadınız biz 3 kardeşiz ve ben tek kızım ara ara düşünürüm neden tek kızım keşke kız kardeşim olsaydı diye sizin çocuğunuz neden tek kalsın ki? Sevdiği bir kardeşi olsun daha güzel olmaz mı? Kardeş candır ötesi var mı?

valla ben tek çocuk olarak büyüdüm gayet rahat mutlu bir çocukluk geçirdim şimdi de on dokuz haftalık hamileyim 29 yaşındayım ve kısmetse bir oğlum olacak ve ben de oğlumu tek çocuk olarak büyütmeyi planlıyorum evim kira değil ama bu devirde değil iki tane bir tane bile oldukça zor eskisi gibi çocuklar kendi kendilerine büyümüyorlar. artık daha küçük yaşta kreşe gidip sosyal olmayı öğreniyorlar daha farklı oyuncaklarla oynuyorlar. yani konu sahibi ben sizin yerinizde olsam ikinci bir çocuk yapmazdım ne güzel kızınızı 2 buçuk yaşına getirmişsiniz.Hem hani diyorlar ya yalnız kalmasın diye ikinciyi yapın falan diye. onun da garantisi yok ki belki hiç anlaşamayacaklar destek olmayacaklar birbirlerine kardeşler bile artık düşman olabiliyorlar. iyi olanları tenzih ediyorum. tabi son karar yine sizin.

maddi açıdan zor olacaksa hamile kalmanın bi anlamı yok bence
şu zamanda maddiyat o kadar önemliki
bezi maması vs herşeyleri para
dışarı çık gezdir para

kizimi kendim icin dogurdum ne demek oluyor?

bence gec kalmis degilsiniz..
ve kardes önemlidir ..birbirlerine destek olurlar ilerde
anormallik olmaz Allahin izniyle daha gencsiniz zaten
kendim için doğurdum demek maddi manevi bir çocuğun sorumluluğunu alacak gücüm vardı anlamında...teşekkür ederim yorumunuz için

Maddi durumdan bakmak lazım, siz çalışmadan geçinebiliyorsunuz madem neden olmasın. Ama her ay eksiye giriyorsanız ay sonları zor geliyorsa 2.çocuk şimdi olmamalı.
ekside değiliz çok şükür ama artanda yok

Allah yardımcıları olsun .kimseden destek yok ..ikimizin aileside değişik tipler.maddi manevi yalnızız

bence o düşmanlik konusu yetistirme tarzına bağlı anne baba düşman gibi yetistirirse düşman olur sevgi saygı içinde yetistirirse bi problem olacağını düşünmüyorum bu benim Görüşüm
.

Kesinlikle karddes candir.Anne baban hayat boyu yaninda olmuyor hayatin gercegi.Esin bile bir yere kadar canindan fakat kardes bambaska, olmasalardi napardim bilemiyorum.Maddiyat konusuna gelince Allah askina cocuk sahibi olan herkesin evi mi olmasi gerekiyor şurda bir cogumuz orta gelirli aileleriz cocuklarimiza hangi imkanlari sunmak istiyoruzki bukadar imkansizlastiriyoruz her seyi.Elbette zorlanacagiz elbette onlara yetmek icin cabalayacagiz ama bu da bu isin cilvesi zaten.Anne baba olmak kolay degil.Varlik icinde de olsam cocuklarima kanaati ogretmek isterim.Yasiniz da musait bence .Allah hayirlsini versin ins.

merhaba.
ben de geç kalmamak için ilk kızımı 2013 te, ikinci kızımı 2014 te doğurdum. araları 18 ay. bu arada 36 yaşındayım.
iki çocuk elbette zor ama müthiş keyifli :)
bu arada ikisi de hala emiyor, gece uykum 5-6 parça. ama her şeye değiyor.
maddi durum olarak ise sadece eşim çalışıyor, evin taksidi var ama çok şükür yetiyor.

Annemler 5 kardes 3 u farkli sehirde yasiyor. Esim 3 kardes hepsi farkli sehirde yasiyor. Kardes dedigin eline ekmek alincaya kadar. Bazisiyla yilda 2 kere gorusuyoruz bazisiyla 2 yilda 1.

Kardes dedigin bir omur yaninda olmuyor ki. Yeni nesil bizlerin cogu tek cocuk yapiyor. Artik gelecek nesiller kan bagi ile degil, dostlarini kardes yapiyor. Sectigini yani.
Ayni sehirde olup gelin gorumce mal mulk huysuzluk yuzunden cok kardes dusman oluyor birbirine. Gorusmuyor. Ve kesinlikle anne babanin yetistiris tarzina bagli degil bu. Karakter meselesi. Karakteri de anne baba veremez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…