- 5 Mayıs 2013
- 33.830
- 41.255
evet yaş olarak en uygun zamanmış benim içinde sınırda zaten ama imkanları çok zorlamamız gerekecek bunuda düşünüyorum
34yasindayim ilk hamileligim.ustune birde dusuk tehlikem var37 yasında ve hamıleyım
Büyüyünce söyleyeceği çok şey olacak. Çocuğun içinde kalacak her şeyi yapayım diyemezsiniz ki. Öyle saçma sapan şeyler içinde kalacak, bana bunu neden yapmadınız ya da keşke şöyle olsaydı diyecek ki şaşıracaksınız. Kardeş de bunlardan biri. Diyebilir de demeyebilir de. Abimin tek kızı var, iyiki kardeşim yok der. Ablam kızı kardeş krizine girdi diye 14 yıl sonra bir bebek daha yaptı, şimdi büyük kız bana ayıracağın vakitten çalıp küçük kızına ayırıyorsun diye isyan ediyor.işte bende ondan korkuyorum zaten belki bi ev alsak arabamız var.eşimin kazancı fena değil.geçiniyoruz ama ben çalışmadan birikim mümkün değil olmaz.ilerde büyüyünce bi kardeşim olsaydı dermi diye düşündüğüm için çok karışık aklım.çalışayım birikim yapalım desem 40 olucak yaşım bu seferde
kendim için doğurdum demek maddi manevi bir çocuğun sorumluluğunu alacak gücüm vardı anlamında...teşekkür ederim yorumunuz içinkizimi kendim icin dogurdum ne demek oluyor?
bence gec kalmis degilsiniz..
ve kardes önemlidir ..birbirlerine destek olurlar ilerde
anormallik olmaz Allahin izniyle daha gencsiniz zaten
ekside değiliz çok şükür ama artanda yokMaddi durumdan bakmak lazım, siz çalışmadan geçinebiliyorsunuz madem neden olmasın. Ama her ay eksiye giriyorsanız ay sonları zor geliyorsa 2.çocuk şimdi olmamalı.
Allah yardımcıları olsun .kimseden destek yok ..ikimizin aileside değişik tipler.maddi manevi yalnızızMaddi ve manevi olarak 2 çocuğun sorumluluğu alabileceğine inanabiliyorsan, doğur derim.. Benim yengemin de 1 kızı vardı.. 10 sene sonra kızım kardeşsiz kalmasın diye, ikinciyi yapmaya karar verdi.. Şansına ikiz bebekleri oldu.. Şimdi çok zorlanıyorlar.. Maddi açıdan da manevi açıdan da. Yengemin büyük kızı 11 yaşında, tam ergenlik döneme girdi.. Kıskançlık krizlerine girmiş ve derslerini çok kötü... Maddi olarak çok zorlanıyorlar, her ay eksideler.. Bir de kira vermiyorlar da kendi evleri.. Her ay hastanedeler... Çocuklar anne sütünden, reflü olmuşlar.. Bebekler için de özel mama kullanıyorlar.. Bir kutusu 125 lira demişlerdi. Yani çok zor.. Amcam tek başına olsa, altından kalkamazdı. Yengemin ailesi maddi olarak destek oluyorlar.. Sizin de aileleriniz destekçilerse, kendinize güveniyorsanız, çocuğunuz kardeşsiz kalmasın.
bence o düşmanlik konusu yetistirme tarzına bağlı anne baba düşman gibi yetistirirse düşman olur sevgi saygı içinde yetistirirse bi problem olacağını düşünmüyorum bu benim Görüşümvalla ben tek çocuk olarak büyüdüm gayet rahat mutlu bir çocukluk geçirdim şimdi de on dokuz haftalık hamileyim 29 yaşındayım ve kısmetse bir oğlum olacak ve ben de oğlumu tek çocuk olarak büyütmeyi planlıyorum evim kira değil ama bu devirde değil iki tane bir tane bile oldukça zor eskisi gibi çocuklar kendi kendilerine büyümüyorlar. artık daha küçük yaşta kreşe gidip sosyal olmayı öğreniyorlar daha farklı oyuncaklarla oynuyorlar. yani konu sahibi ben sizin yerinizde olsam ikinci bir çocuk yapmazdım ne güzel kızınızı 2 buçuk yaşına getirmişsiniz.Hem hani diyorlar ya yalnız kalmasın diye ikinciyi yapın falan diye. onun da garantisi yok ki belki hiç anlaşamayacaklar destek olmayacaklar birbirlerine kardeşler bile artık düşman olabiliyorlar. iyi olanları tenzih ediyorum. tabi son karar yine sizin.
merhaba.herkese merhaba.ben 35 yaşındayım kızım 29 aylık yaklaşık 2,5 yaşında.çalışmıyorum evimiz kira...sizce 2. çocuğa yetebilirmiyim hem maddi hem manevi olarak.kızımı kendim için doğurdum ama şimdi o yalnız kalmasın diye ikinci bebeği düşünür oldum.bu güne dek biçok konuda fikir aldım ve çoğu çok işe yaradı .olumlu olumsuz fikirlerinizi bekliyorum.bu arada en çok korktuğum geç yaşta olan hamileliklerde doğum anomalisi...şimdiden teşekkürler