ikinci çocuk için geç mi kaldım?

Artık insanlar ilk çocuğunu 35 yaşında doğuruyor, 2. çocuk için geç değil.
Ama maddi olarak çekinceleriniz varsa erteleyin.

2.çocuğu yapın yaşınız geçmeden sonra bakacak bi aile büyüğü varsa siz işe girin kardessiz bırakmayın bence ama maddiyat da önemli..

Istedikten sonra bence geç değil
Ev kira olsun ne farkeder evi kendinin olanlar bolluk berekette mi hep
Istiyorsan doğur bir tane daha bence kriterin kocan olsun eşinle mutluysan yap bir kardeş bebeğine

En doğrusunu doktorunuz söyleyecektir ama bence çok geç değil. Maddi ve manevi olarak bir çocuk daha yetiştirmeye hazırsanız ve sağlığınız da el veriyorsa olmaması için hiçbir neden yok.

Geç kalınmış bi durum yok ortada fakat maddi sıkıntılar yaşayabilirsiniz

herkese merhaba.ben 35 yaşındayım kızım 29 aylık yaklaşık 2,5 yaşında.çalışmıyorum evimiz kira...sizce 2. çocuğa yetebilirmiyim hem maddi hem manevi olarak.kızımı kendim için doğurdum ama şimdi o yalnız kalmasın diye ikinci bebeği düşünür oldum.bu güne dek biçok konuda fikir aldım ve çoğu çok işe yaradı .olumlu olumsuz fikirlerinizi bekliyorum.bu arada en çok korktuğum geç yaşta olan hamileliklerde doğum anomalisi...şimdiden teşekkürler
geç bi yaş değil annemde beni 35 yaşında doğurmuş

Kardes olmasi sart degil bence. Biz 6 kardesiz ama kimse kimsenin umrunda degil. Hazir bebegin buyumusken calisirdim ben olsaydim.

Bnce cocuk yapmak icin tam zamani madem takintili birisiniz cocuklarinizi kndiniz buyutmek istiyorsunuz o halde ikinciyi yapin biraz zor olur ama ikisinide aradan cikarmis olursuniz cocuklariniz buyudugunde sizde calisir birikim yaparsiniz bnce beklemeyin biran once yapin kimse tek kardes olmak istemez buyuyunce hayatin getrdigi sorunlarla basa cikmak icin sirtini dayayabilecegi bir can yoldasi olmali tabiki ..

Birtakım hesaplarla çocuk dogurmanin doğru olmadığını düşünüyorum.benim fikrim yani.yok kardeşine destek olsun yok ileride bize destek olsun vs. Benimde bir kızım var 2.5 yaşında üstelik down sendromlu, ve çoğu kişi kardesi olsun hem ileride hem şimdi faydası olur doğur diyor.bu sebeple çocuk mu dogurulur ? Benim aklım almıyor,bu doğacak çocuğa haksızlık bence. Eğer birgün istersem nasip olursa olur, olmak zorunda da değil bana göre.kaç tane çocuğa bakabileceksiniz maddi ve manevi açıdan ve psikolojik olarak hazir misiniz buna bakın bence çocuğunuza kardeş olsun diye düşünmekten ziyade.

35 yaş çocuk yapmak için geç bir yaş değil.
Ama ben sizin durumunuzda olsam, çalışmasam, kirada olsam ikinci çocuğu yapmazdım. Kardeş iyi güzel de o çocukların gelecekleri ne olacak? Nasıl birikim yapacaksınız onlar için?

Şimdi arkadaşım öyle diyorsun da, bizim analarımız babalarımız yokluk dönemlerinde bile korkmadan 4-5 çocuk yaparken neye güveniyordu sence tabikide Allahın rızkına...Bence çok çocuk evin bereketidir ve bize de kimse birikim yapamadı ve gelecek kuramadı. Hem çocuklarımızı hazıra ve bolluğa alıştırmamak lazım. Kendi ayaklarının üzerinde durmayı kendileri öğrenecekler..bizler gibi:KK69:

Benim ablam 39 da 2. çocuğunu doğurdu bende 34 de 1. çocuğu doğurdum yani sen çok gençsin çocuk için. Ben daha 2 tane doğuracam Allah nasip ederse:KK45:

Kesinlikle karddes candir.Anne baban hayat boyu yaninda olmuyor hayatin gercegi.Esin bile bir yere kadar canindan fakat kardes bambaska, olmasalardi napardim bilemiyorum.Maddiyat konusuna gelince Allah askina cocuk sahibi olan herkesin evi mi olmasi gerekiyor şurda bir cogumuz orta gelirli aileleriz cocuklarimiza hangi imkanlari sunmak istiyoruzki bukadar imkansizlastiriyoruz her seyi.Elbette zorlanacagiz elbette onlara yetmek icin cabalayacagiz ama bu da bu isin cilvesi zaten.Anne baba olmak kolay degil.Varlik icinde de olsam cocuklarima kanaati ogretmek isterim.Yasiniz da musait bence .Allah hayirlsini versin ins.
çok ama çok teşekkür ederimmm

Artık insanlar ilk çocuğunu 35 yaşında doğuruyor, 2. çocuk için geç değil.
Ama maddi olarak çekinceleriniz varsa erteleyin.
aslında var evet çalışmadığım için ...ikinciyi kızımın eskileriyle büyütmek istemem açıkçası bu nedenle fikir edinmek için yazdım gerçekten çok iyi yapmışım teşekkür ediyorum

2.çocuğu yapın yaşınız geçmeden sonra bakacak bi aile büyüğü varsa siz işe girin kardessiz bırakmayın bence ama maddiyat da önemli..
yok bırakacak kimsem.ailem biraz huysuz sürekli bakmazlar.zaten bakmak için 700tl istediler o nedenle evdeyim zaten alacağım 1000tl 300 tl için ayrılmaya değmez dedim

Istedikten sonra bence geç değil
Ev kira olsun ne farkeder evi kendinin olanlar bolluk berekette mi hep
Istiyorsan doğur bir tane daha bence kriterin kocan olsun eşinle mutluysan yap bir kardeş bebeğine
çok kelebekler gibi uçuş uçuş değiliz ama büyük sorunlarımızda kalmadı açıkçası..arada oluyo tabi sesler yükseliyor ama sonra toparlıyoruz..

Kardes olmasi sart degil bence. Biz 6 kardesiz ama kimse kimsenin umrunda degil. Hazir bebegin buyumusken calisirdim ben olsaydim.
haklısınız aslında ama bilmiyorum kafam çok karışık ileride böyle olurlar diye de korkuyorum...eşimin kardeşlerini bi düğünde gördüm hepsi o kardeşlik bağı bu olmamalı bence

Birtakım hesaplarla çocuk dogurmanin doğru olmadığını düşünüyorum.benim fikrim yani.yok kardeşine destek olsun yok ileride bize destek olsun vs. Benimde bir kızım var 2.5 yaşında üstelik down sendromlu, ve çoğu kişi kardesi olsun hem ileride hem şimdi faydası olur doğur diyor.bu sebeple çocuk mu dogurulur ? Benim aklım almıyor,bu doğacak çocuğa haksızlık bence. Eğer birgün istersem nasip olursa olur, olmak zorunda da değil bana göre.kaç tane çocuğa bakabileceksiniz maddi ve manevi açıdan ve psikolojik olarak hazir misiniz buna bakın bence çocuğunuza kardeş olsun diye düşünmekten ziyade.
teşekkür ederim

33 yasindayim kizim 3 yasinda, kardes dusunmuyum biz de kiradayiz cunku, bir cocugun bile gelecegini saglamak kolay degil. Bence maddi olanaklarınizi da dusunun. Ilerde okula gidecek ikisi birden, hic kolay degil.

çok güzel bir konu olmuş ya . bizim gibi daha ilk bebeşini yapmamışlar için ümit oluyo :KK66:

X