Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
geç bi yaş değil annemde beni 35 yaşında doğurmuşherkese merhaba.ben 35 yaşındayım kızım 29 aylık yaklaşık 2,5 yaşında.çalışmıyorum evimiz kira...sizce 2. çocuğa yetebilirmiyim hem maddi hem manevi olarak.kızımı kendim için doğurdum ama şimdi o yalnız kalmasın diye ikinci bebeği düşünür oldum.bu güne dek biçok konuda fikir aldım ve çoğu çok işe yaradı .olumlu olumsuz fikirlerinizi bekliyorum.bu arada en çok korktuğum geç yaşta olan hamileliklerde doğum anomalisi...şimdiden teşekkürler
35 yaş çocuk yapmak için geç bir yaş değil.
Ama ben sizin durumunuzda olsam, çalışmasam, kirada olsam ikinci çocuğu yapmazdım. Kardeş iyi güzel de o çocukların gelecekleri ne olacak? Nasıl birikim yapacaksınız onlar için?
çok ama çok teşekkür ederimmmKesinlikle karddes candir.Anne baban hayat boyu yaninda olmuyor hayatin gercegi.Esin bile bir yere kadar canindan fakat kardes bambaska, olmasalardi napardim bilemiyorum.Maddiyat konusuna gelince Allah askina cocuk sahibi olan herkesin evi mi olmasi gerekiyor şurda bir cogumuz orta gelirli aileleriz cocuklarimiza hangi imkanlari sunmak istiyoruzki bukadar imkansizlastiriyoruz her seyi.Elbette zorlanacagiz elbette onlara yetmek icin cabalayacagiz ama bu da bu isin cilvesi zaten.Anne baba olmak kolay degil.Varlik icinde de olsam cocuklarima kanaati ogretmek isterim.Yasiniz da musait bence .Allah hayirlsini versin ins.
aslında var evet çalışmadığım için ...ikinciyi kızımın eskileriyle büyütmek istemem açıkçası bu nedenle fikir edinmek için yazdım gerçekten çok iyi yapmışım teşekkür ediyorumArtık insanlar ilk çocuğunu 35 yaşında doğuruyor, 2. çocuk için geç değil.
Ama maddi olarak çekinceleriniz varsa erteleyin.
yok bırakacak kimsem.ailem biraz huysuz sürekli bakmazlar.zaten bakmak için 700tl istediler o nedenle evdeyim zaten alacağım 1000tl 300 tl için ayrılmaya değmez dedim2.çocuğu yapın yaşınız geçmeden sonra bakacak bi aile büyüğü varsa siz işe girin kardessiz bırakmayın bence ama maddiyat da önemli..
çok kelebekler gibi uçuş uçuş değiliz ama büyük sorunlarımızda kalmadı açıkçası..arada oluyo tabi sesler yükseliyor ama sonra toparlıyoruz..Istedikten sonra bence geç değil
Ev kira olsun ne farkeder evi kendinin olanlar bolluk berekette mi hep
Istiyorsan doğur bir tane daha bence kriterin kocan olsun eşinle mutluysan yap bir kardeş bebeğine
haklısınız aslında ama bilmiyorum kafam çok karışık ileride böyle olurlar diye de korkuyorum...eşimin kardeşlerini bi düğünde gördüm hepsi o kardeşlik bağı bu olmamalı benceKardes olmasi sart degil bence. Biz 6 kardesiz ama kimse kimsenin umrunda degil. Hazir bebegin buyumusken calisirdim ben olsaydim.
teşekkür ederimBirtakım hesaplarla çocuk dogurmanin doğru olmadığını düşünüyorum.benim fikrim yani.yok kardeşine destek olsun yok ileride bize destek olsun vs. Benimde bir kızım var 2.5 yaşında üstelik down sendromlu, ve çoğu kişi kardesi olsun hem ileride hem şimdi faydası olur doğur diyor.bu sebeple çocuk mu dogurulur ? Benim aklım almıyor,bu doğacak çocuğa haksızlık bence. Eğer birgün istersem nasip olursa olur, olmak zorunda da değil bana göre.kaç tane çocuğa bakabileceksiniz maddi ve manevi açıdan ve psikolojik olarak hazir misiniz buna bakın bence çocuğunuza kardeş olsun diye düşünmekten ziyade.
cesaret vericiii.tebrik ederimmmmBenim ablam 39 da 2. çocuğunu doğurdu bende 34 de 1. çocuğu doğurdum yani sen çok gençsin çocuk için. Ben daha 2 tane doğuracam Allah nasip ederse