İkinci bahar tavsiyesiii 🙈

Bak bana dogulu birini tavsiye ettiler
Ben kultur farki olur diye istemedim
Tanismadim bile
Kendimde karadenizliyim esimde karadenizli
Ama ailesi ile aramda kültür ötesi fark var

- boşanmış kadın istemezler genelde. En okumuşları bile boşanmış kadını ailesiyle tanıştırmaya çekiniyor. Haa evlenen var ama kolay değil.
- kalabalık aile yapısına bayılırlar ve herkes her şeye karışmaya hak görebilir.
- sıcak, saran sarmalayan bir tarafları vardır ama bu aşırı samimiyet beraberinde sorunları getirebilir.
- evde alkol olması bile çoğu aile için sorun olur. Yani kaynanan, neden buzdolabınızda rakı var diye arıza çıkarabilir.
- erkek egemen malesef. Kadın hareketlerinin bütün çabalarına rağmen hala erkek egemen. Mesela eve tamirci çağırdın, senle değil eşinle konuşur. Eşin yanındaysa senle muhatap olmaz kimse. Sanki yoksun.

Bütün bunlar tarafımca ortalama alınarak yazıldı. Marjinal aileler elbet vardır.

Bak bana dogulu birini tavsiye ettiler
Ben kultur farki olur diye istemedim
Tanismadim bile
Kendimde karadenizliyim esimde karadenizli
Ama ailesi ile aramda kültür ötesi fark var
Bacim ben urfaliyim babam tam bir dogu kafasinda bir insan ama 30yillik hayatimda anneme perde astirmamis cop attirmamis bir insan.. evlendim karadenizli biri.. benim kp oyle el elin ustunde el seyin ustnde oturur herseyi kv yaptirir. Cop atmak evin badanasi yapmak
Anam bir evlendim 1ay sonra baktim kendimi cop atarken buluyorum dedi ben böyle gördüm baslarim snn gormene bende böyle gormedim. Sonra bir baktım ayni sehirde birbirlernde kalıyorlar hemde oyle 1-2gun degil baya bildgn 1 hafta felan ulan dedim ben baskasnin evinde tuvalete gdemiorm siz usteuste yatiyorsnz . Ya bosanalm ya sen bir duzene gir. 3 sene oldu esim tamamen değişti yoksa baska turlu yurumezdi yapamazdm.
Her insan her yore bir olmayablr ama o kadar karadenizli arkdsm varki hepsi bunlari anlttgmda ben sana demstm dedi

Ozellikle ilce koy mantığı böyle karadenizde maalesef
Bende evde prenses gibiydim
Es ailesine gittim kadınlar bildiğin irgat
Bende cok az gittigim icin disimi sikiyorum
Yoksa dayanılmaz gibiler

Aile yapıları bizimkinden farklı olduğu için belirtmiştir. Bunda anormal olan ne
Anormal olan insanları ayristirmak. Dogu bati kaliplarina sokmayin insanlari. Hangi çağdayiz. Doğuda olup cok rahat olan aile yapilari da var batida olup cok muhafazakar olan da. Batili Karadenizli egeli olmak ayricalik mi niye ? Bu sacma düşünceler bana cok avam geliyor.

Ozellikle ilce koy mantığı böyle karadenizde maalesef
Bende evde prenses gibiydim
Es ailesine gittim kadınlar bildiğin irgat
Bende cok az gittigim icin disimi sikiyorum
Yoksa dayanılmaz gibiler
Evet gercekten oyle benim es ailesi tam dedgnZ gbi irgat kadinin hicbir degeri yok. Soz hakki yok cnku kadinin saci uzun akli kısa dogu evet erkek çocuğuna onem verir diyorlar ama ben bnu kv de ve kp de daha cokgordum gorumcemin hiçbir vasfı yok onlarin gozunde varsa yoksa oğulları. Herseyi ogullari bilir herseyi ogullari yapar ogullari onlarin eli ayağı al emzr desem kv emzirir cok net eminim

Aman saçma istee
Ozellikle kaynanami aşırı itiic buluyorum
Cok bos
İsi gucu emir verme herkse

Bana gecen gün konusunda herkese küfreden calistigi okuldaki öğretmeni göz takibine alan üyeyi hatırlattınız.

onun da bebegi vardı o da ankarada yasiyordu o da bosanmıs ve daha cok gencti onun da ayakları sizin gibi yere basmıyordu.

Her neyse o üyesiniz veya değilsiniz. Ben söyleyeceğimi söyleyeyim. Bebeğim dediğinize göre daha cok yeni bosandınız ve bu size ders olmamış. Hemen başka ufuklara yelken açmışsınız ve üstelik bebeğiniz var bu sefer.

Senin icin herkesi silecegim lafına kanmayın o işler evlendiktem sonra oyle olmuyor ki sizde evlenmişsiniz bilmeniz lazim.

çocugunuzu düsunün. bin düsünüp bir adım atın. yoksa çocuğunuza yazık olur.

Aman saçma istee
Ozellikle kaynanami aşırı itiic buluyorum
Cok bos
İsi gucu emir verme herkse
Ayrıştırma yapmadan boyle konusabilmek ne güzel memleketimin her insanini seviyorum hic bir zaman dogu bati ayrimi yapmadm yapmamda.. cogragya kaderdir
Yapilmasinida doğru bulmam. Cunku herkes her insan bir degil ki karadeniz insanini severim ama es ailesi harc
Sizi de kucakliyorum

Yazim tarzindan olgun olmadigin belli. Adami dogru düzgün tanimadan evlilik düsünüyorsun, sirf cocugunu kabul ediyor diye. Cocuklarin yük degildir. Onlari kabul etmek nimet degildir.

Covid zamani bu adami ne kadar gördün, ne kadar taniyorsun? Sanirim daha çok sanal bir sekilde. Zaten ilk evliligin ile dilin yanmis, simdi eger evlilik yapacaksin %100 emin olmalisin. Ortada cocuklar var birde. Adam ergenler gibi ortada fol yok yumurta yokken bile "ailemi silerim" diyor. Sanki çok kolay birseymis gibi.

Adami tanimiyorsun, kültürünü, ailesini tanimiyorsun. Evlilik tabiki düsünülmez. Cok fazla risk faktörü var. Ha dersen ben sadece flört yasamak istiyorum, hakkindir. Ille her iliski evlilik ile bitmek zorunda degil. Ancak bu adam onuda istemez, sende daha gelenekselsin sanirim. Özet olarak sakin evlenme bu adam ile.

Ortalama? Ortalama diye bir şey duydunuz mu. Batıda olup muhafazakar olan da var, doğuda olup modern olan da evet. Ama ortalama olarak durum öyle değil.

Eğer durum öyle olsaydı siz de batıda olup muhafazakar olan da var ( demek ki batılıların modern olduğunu düşünüyorsunuz içten içe), doğulu olup rahat olan da var (demek ki doğuluların rahat olmadığını düşünüyorsunuz içten içe) demezdiniz.

Konu sahibi ortalama yorumlar istiyor. Kabaca ne ile karşılaşırım diye merak ediyor.

Ortalama kelimesinin anlamını bilmemek bana çok avam geliyor.

Ayrıca aile yapılarımız farklı. Bu gerçek.

Gerçekten ama gerçekten şu temelsiz dayanaksız saçma sapan genellemelerinizden BIKTIK. Konu sahibine soru soruyorum bi tanesi atlıyor ordan "bizden farklilar" pardon da biz kim? Siz kim? Hayatında 2 tane doğulu tanımış gelmiş burda herkesi genelliyor. Doğuda dağ köyünde 20 kardeşi olan bir adamın eşiyim, gecenin 3ünde dışarda arkadaşlarımla gezdiğim olur nerdesin sen demez. Çocuğum da olsaydı gene de evlenirdi benle. Bu adamın bütün çevresi doğulu hepsi aynı kafada. Gerçekten bırakın genellemeyi oturduğunuz yerden insanları etiketlemeyi. Ve de sürekli sürekli biz biz diyip durmayı bırakın. Siz kimsiniz arkadaş ???

Bak kardesim, davul dengi dengine.
Bende ikinci evliligimi yaptim, ayriligilimin 5.yilindan sonra artik daha gercekci olgun kararlar aldim. Kriter koydum herkes sen asla bulamazsin evlenemezsin diyodu. Tek cevabim "Allah yazdiysa olur, bu sartlarda olmucaksa olmasin zaten. Ayaklarimin uzerinde Duran birisiyim sonucta bir kizim var sirf evlilik yapim diye densizin biriyle evlenipde kizimin hayatini mahvedemem" tam 9 bucuk yil sonra ne istediysem eksiksiz ama gercek anlamda eksiz birini cikardi rabbim karsima. 1bucul yil oldu evleneli bir bebegim daha oldu. Cok sukur mutluyum huzurluyum.
Ayrilali nekadar oldu? Bebek diyince sanki kisa bi sure olmus gibi?
Gonlunu kaptirmadan once mantiginla dusun, mantiginla bak ve once cocugun icin sonra kendin icin al kararini.

En iyi siz bilirsiniz, çok iyi tanıyorsanız her yönüyle ölçüp biçtiyseniz neden olmasın da neden doğulu olduğunu belirtme gereği duyduğunuzu anlayamadım.
Çünkü çok önemli bir faktör? Aile yaşantıları çok farklı olabilir, konu sahibi bununla birlikte değerlendirmemizi istemiş çok da haklı bu konuda.

Akrabaları vs kastı bu. Ailesi yok cok sukur derim cunku aile duskunu bi adamdan bosandım
Yani yorumlarini okuyorumda yasin daha cok genc ve olgun karar alacak mantiga sahip degilsin bu benim hissettigim. Internetten tanistim diyosun ya bu zamanda kimse kimseye guvenmemeli hele hele sen 2.evliligk yapacaksin ve ustelik bebegin var yani normal bir evlilik dusunen insandan 3kat daha ciddi karar almalisin. Ask dedigin sey heves olmasin, zira ben 2.evliligin once mantik olmasi tarafdariyim. Askda sevgide inan geliyo. Bende ailesine duskun birinden bosandim adam bildigin annesine tapiyo halada oyle ama bu demek degilki ailesiz birisi olsun aksine ailesi olsun, aile birliligi cok onemli.

Benim kayın ailedem de Karadenizli, kadına değer yok, saygı yok, çok tuhaf yobazlıkları vsr. Doğuluların gerçekten adı çıkmış.

Aynen cok fenalar
Dogulu diye kiz vermiyolar
Karadenizdede neler var neler
Kadın irgat gibi çalıştırıyorlar

çok şaşırdım kırk yıllık has be has karadenizliyim:) bizde kadın baskındır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…