İkinci bahar tavsiyesiii 🙈

çok şaşırdım kırk yıllık has be has karadenizliyim:) bizde kadın baskındır.

Çok gerikafalı benimkiler. Kadın dediğin susar, erkek yanında çok konuşmaz. Mirası kızlarına vermezler, fındıkları oğullarına paylaştırırlar. Kızları pek okutmazlar. Hatta kızları evden de pek çıkarmazlar. Küfürbazlar bir kere, seviyorlar yani. Bilmiyorum ben içlerine girince karadenizliyle evlendiğime pişman oldum.

Bu nasıl ırkçı bir yorum ya? Ne demek doğuluyla mutlu olan görmedim... Sanırsın her Türk evliliği muhteşem de bir kürtlerle evlenenler dayak yiyor, öldürülüyor, boşanıyor...
Kürt yada Türk dediğimi hatırlamıyorum ırkçılık diye insanları üstüme kışkırtan sensin ben sadece etrafımda gördüm seyi söyledim ve burada herkez istediğini yazıyor ama nedense sizin benimle bir alaıp veremediğin var

Arkadaslar birde genelleme yapmayin memleket olarak
Ilk evlendigim adam ve ailesi okadar pis anlayissiz bencil kufurbaz namus kavrami olmayan insan icine cikmayan yobaz insanlardi
Simdiki evlendigilm esim onun memleketine sadece 50 km uzaklikta ama hic mi hic benzemiyolar
Yani bu aile yapisi bencz kulturel degil
Kulturel ne olur, yemek olur, dil olur, dugun olur, gelenek gorenek olur asla karakter olmaz

Egeli ya da karadenizli diye belirtse sorun olmayacak, doğulu diye belirtince neden sorun oluyor?

Arkadaşlar, ben izmirliyim, eşim iç anadolulu dese mesele yok. Doğulu dese mesele neden var?

bilemedim valla bir tek evet küfürlü konuşma bizde de var. bütün kızlar okutulur. ben kaç senelik evliyim hala babam fındıktan senin payına düşen diye para verir fındıklığın yerini sorsan bilmem eşimin ailesi bile fındıktan eşime ayrı bana ayrı para gönderir.

Yok bir aile büyüğü ölünce kızlarına 10 20 bin veriyorlar, fındık bahçeleri sadece oğullarına veriliyor.
Ben çok garipsiyorum açıkçası. Sevemedim kültürlerini

Ben karadenizliyim ben de hic tahmin etmedim aynen

çok şaşırdım kırk yıllık has be has karadenizliyim:) bizde kadın baskındır.
Baskindir evet,dagda,bagda,hayvan bakmada,mutfakta,camasirda hep kadin baskindir,alanin yegane sahibidir:))
Fakat para yonetiminde,al sat islerinde kadinin esamesi okunmaz,isin daha garibi kadinlarin cogu bunu icsellestirmistir.
Bir teyze cocugumun ayakkabisini esim giydiriyor diye, uuuu ayip ayip o kadin isidir,erkek oyle isler yapmaz ayiptur demisti:))

Evet,erkekler kendileri herturlu gevezeligi eder,ama onlari elestirmeyeceksin,şanlarina halel gelir.
Kizlari okutmazlar,calistirmazlar,sözde;ama sadece maasli islerde calismaz kizlar.
Her turlu angarya onlardan sorulur,evlendiklerinde hayat enerjileri tukenmis olur coktan.
Istisnalar yok mu,elbette var,fakat uzaktan baktigimizda istisnalar kaybolur,ana resim budur...

Bebek diyorsunuz ne ara boşandın buldun evlenmeye karar verdin valla bacım iyi düşün benim etrafımda var Doğulu insanlarla evlilik yapanlar mutlu olanı görmedim

Bir önceki mesajınızı yukarıya verdim. Siz hatırlamıyorum diyebilirsiniz ama söz uçar yazı kalır demişler..

İstediğinizi de yazamazsınız zira ırkçılık suçtur. İstediğimi yazarım deyip kimseye hakaret de edemezsiniz mesela sapla samanı karıştırmamak lazım.

Ekonomik özgürlüğünüz var mı?
Bebeğiniz biraz büyüdükten sonra çalışabilecek durumda mısınız?
Diğer türlü bebeğinizin hayatını mahvetme ihtimalini göz ardı etmeyin derim.

Yazılanlara şöyle bir gezdirdim.
Bende karadenizliyim eşim batının köylerinden. Bizde herkes kendi evinde kalır onlarda aynı köy içinde birbirlerine yatıya giderler. Yani bu memlekete bakmıyor bence ya insanın içinden gelen bir şey.
Konu sahibine de cvbım. Sevgiliniz şuan bir bebek sorumluluğunu almak kolay gelebilir fakat iş ciddiye binince istemeye bilir.

Hanımlar lütfen ırkçılık olabilecek söylemlerden kaçınınız yasaktır.
Kötü insanın yöresi memleketi olmaz, her yerin iyisi de var kötüsü de, bu sebeple şuralılar iyidir, buralılar kötüdür diye genellemek yanlış olur.

@Seymayldrmm06 başınızdan daha önce bir evlilik geçmiş o yüzden 2. evlilik için ince eleyin sık dokuyun, üstelik bebeğinizde varmış, çocuklu bir kadın olunca evliliği çok daha detaylı düşünmek gerekiyor.

Erkek arkadaşınız herkesi sileceğim demiş, ki şahsen bu cümle beni tedirgin eder. Ortada hiçbir şey yokken ailesini silebilen herkesi siler, sizi dahi ve gün gelir ailesiyle arasındaki engel olarak görür sizi.
Nereli olduğunun önemi yok, zihniyetini ve ailesini iyi tanımanız önemli ve tabii iyi gözlem yapmanız.

Küfürlü konuşmaları beni hep tiksindirmiştir. Şok olmuştum ilk duyduğumda. Aile içinde küfürlü konuşmalar hatta fıkralar...

Ben kayınpederle küsüm ondan.
Bana onla görüşme, öyle herkesi evinize çağırmayın diye akıl verecek sürekli ama ben el pençe divan durayım istedi. Ben bana müdahale edemeyeceğini söylediğimde de kayınvalidem erkek o, erkeğe öyle konuşulmaz demişti. Ben de ben böyle yedişmedim, her şeyden önce yetişkin bir insanım her şeyden önce bana böyle sürekli katlanamam demiştim. Bizim ailede asla kadın erkek olayı yoktur. Ruhumu sıkmıştı ilk yıllar, küstüm rahatladım, boş muhabbetlernden kurtuldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…