WunderLost Uzun zamandır Ikigai kitabını okumayı ben de istiyorum. Binlerce kez kitabevlerinde gördüm ama almadım, evde boş boş otururken aklıma geldi birden, merak etmiştim içeriğini. Bu arada ilk mesajını okudum planlarına bayıldım, ben de defalarca bu tarz planlar yaptım ama erken kalkamadığım için hep erteledim neredeyse bir yıldır keyfe keder plansız yaşıyorum.
Benim planlarım genellikle sevdiğim şeyleri yapma üzerine kurulu, içinde biraz sağlıklı yaşam, biraz spor aktivitesi vs vardı. Mesela sabah çok çok erken kalkıp düzenli yaşamak, gün içerisinde çok su içmek, az sigara tüketmek, izlemek ve okumak istediğim dizi ve kitapları bitirmek, spor aktivitesi, sosyal medya detoksu gibi. Bu arada sosyal medyayı gereksiz kullandığımı fark ettim, biraz daha yararlı kısımlarına odaklanıyorum artık. Mesela Instagramda arkadaşlarımdan haberdar oluyorum, artık motivasyon hesaplarını takip ediyorum, magazinsel olaylara hiç dalmıyorum çünkü oralarda günlerimi harcadığımı biliyorum :) Böyle yani, ben de başlığına dahil olmak isterim, ama önce Ikigai kitabını da okunacaklar listeme almam lazım sanırım.