İki yıldır evime sadece 1 kere misafir geldi :(

Özür dileyerek söylüyorum sohbetin açmıyor demekki hani soğuk nevale deriz ya öylesin pek konuşmadığın için de evinr gelenler seni burnu büyük kaknem görüyorlardır istersen krala layık sofra hazırla yüzü sirke satan samimiyetini hissetmediğim yere bende gitmem tabiki bunlar benim tahminim tekrardan kusura bakma amacım kırıcı olmak değil

Senden kaynaklaniyo olabilir yokssa gelirler neden gelmesinler gelenlern yüzüne felan çok bakma incelermis gibi görünme

yatiliya bana kimse gelmez. bende gitmem. ama misafiri elbet severim. dedigin gibi sanada gelmiyen aslinda seninde gelmeni istemiyordur

Bekarken evimize çok misafir gelirdi. Yüzüm sirke satmaz yada suratsız olmazdım. Gayet güler yüzümü gösterir hal hatır sorarım. Ama dedikoduyu ve gereksiz şeyi konuşmayı sevmediğim için. Yada sorularıyla rahatsız ederim diye düşündüğüm için konuşma bir yerde tıkanıyor haliyle. Ama Bekarken misafir ağırlamaya yemekler hazırlamayı vs çok severim.

Evlenince kendi evimde öyle olacak sandım ama maalesef. Kendini beğenmiş biride değilim. Tevazu çok önemlidir benim için. Belkide bu yüzden mi sikiciyim bilmiyorum.

Birde ben sürekli misafirliğe gittiğim için kendimi enayi yerine konmuş gibi hissediyorum.hep ben gidiyorum gelen yok. Özellikle eşimin ailesi böyle hep gel gel derler oda laf arasında. Ama özellikle davet arama falan olmaz.ben davet ettimiydimde hep işleri olur. Hep herkesin onlara gitmesini isterler. Sonrada bana der herkes bana geliyor bereketli benim evim.
Iyide sen evime gelmiyorsun niye sürekli ben geleyim ki. Belli bir zamandan sonra insan istemediğini düşünüyor haliyle.

Ne kadar şanslısın ya. Bırak kimse gelmesin. Gez, dolaş. Keyfine bak.

Bizim ev yolgeçen hanı gibidir. Gelen giden hiç eksik olmaz. 8 Ay falan oldu bir de yaşadığımız şehire yerleşeli. Ona rağmen böyle. Çok keyifli zaman geçer, normalde ben de yemek masaları hazırlayıp misafir ağırlamayı çok severim ama gebelikten beri bir atalet geldi. Herkesten üşeniyorum.

Boşver. Yokken varlığı, varken yokluğu kiymetli zaten.

90'lı yıllarda ne güzel akşamları ailece oturmaya giderdik. "Akşam müsaitseniz size gelicez" diye önden haber verirdik.
Geçti o devirler

sen
sende gitme artık

Ben de tek misafir sevmiyorum , çağıracaksam sohbetli insanları beraber çağırıyorum ,onlar sohbet ederken ben de onlarla ediyorum , ben de öyle çok konuşkan değilim açıkçası kalabalık çağırınca iyi oluyor.

Senin kalbin çok guzel arkadaşim. Boşver niye uzuyosun kendini. Seni seven, gormek isteyen gelir zaten.kaldi ki davetinide yapiyormuşsun..gunumuzde eskisi gibi gidip gelme de kalmadi..herkes kendi hayat kavgasina dalmiş durumda..

Değinilmis ama bende deginmeden gecemeyecegim.

Zaten akrabalar geldiklerinde hep mal mülk kim ne yapmis kim ne etmis o konusuluyor. Cocuklar yaristiriliyor.

Mesela benim teyzemin oglu iyi bir meslegi var gelinide calisiyor. Ben daha universiteyi bitirmemis ve evlenmemisken hep onlari overdi. Yok boyleler yok soyleler su kadara ev aldilar suraya tatile gittiler. Simdi ben evlendim esimle ikimizde calisiyoruz durmadan bizi kiyasliyor ve ben sinir oluyorum. Aldigim her seye bizim gelinde su markayi aldi diyip duruyor. hatta bir kere abartip bizim gelin su kadar maas aliyor (Ki maasi abartti o kadar almadigina eminim) sen ne kadar aliyorsun bile dedi.

Yani arada bu muhabbetler cekilir belki ama sık sık cekilmez. Bosver gelmesinler daha iyi.

insanların ozel hayatına girmeden farklı konuları konusabilirsiniz benim cenem cok dusuktur:) ama karsıdaki konusmazsa karsılık vermezse gitmem gelsinlerde istemem konusacak oyle cok sey varki tabi herkesle her muhabbet yapılmıyor kafa yapısı uymuyor vs ama misafir geldiyse evime onun kafa yapısına gore konulardan konusurum gittigim zamanda napıyon ne ediyon deyip susarsa bayılırım sıkıntıdan:)

İnsanlarla çok ilgilenmek de hiç ilgilenmemek kadar rahatsız edici bişey karşıdaki için.
Sürekli şunu yapiyim bunu getiriyim demek de baskı yapıyor insana.

Muhabbetiniz sarmiyor demek ki. Kim napmis ne etmis konuşmayı sevmem diyorsunuz Quantum fiziginden mi bahsetsinler. Hal hatir sormaktan öteye gitmiyorsaniz sıkılıyorlardir.

Konu sahibi arkadaşım,
Boş boş konuşmadığın için tercih edilmiyorsundur. Ben şöyle bakıyorum da insanlar genellikle boş fütursuz aklına geleni konuşanları seviyorlar. Çünkü ağır başlı az öz konuşan insanlar sıkıcı geliyor artık. Bence sen doğru yoldasın.

Birak kimse gelmesin ne guzel iste
Takil kafana gore
Hic sevmem oyle cumbur cemeat misafirlige giderler ya
Kendi kafama gore sevdigim arkadaslarla takilmayi severim
Misafir gelmiyor diye birde onumu dert edicem ya
Keske banada kimse gelmese ,cogu zaman bahane ariyorum gelmesinler diye

Bence sosyallesmeye çalışın. Bir de şu var; okul ortamları dinamiktir. Bu senekileri sevmezsin ama seneye kafa dengi biri gelir. Eve gelme meselesine takma bence.

Birde sen negatif değilsinde nasıl diyeyim azıcık melankoliksin sanki...Biraz daha canlı güleryüzlü olursan belki daha iyi olabilir ama bence nasıl hissediyorsan öyle davran;-)

Eşiniz neye istinaden fesat ve kinci olduğunuzu söyledi? hayır yani evinize kimsenin gelmek istememesinin sebebi bu mu eşinize göre.

Söyledikleriniz için yorumlarınız için tsk ederim. Ancak bazen düsünüyorum da bu kadar sorun başkalarında olamaz? Sanırım benden kaynaklı ben mi negatif enerji yayiyorum acaba?

Canım kendini eleştirebiliyorsan negatif enerji yaymıyorsundur kanımca. Bu sanırım yapı meselesi.Sessiz ağır olgun bir insansın sanırım. Eşimin bir arkadaşının eşi de senin gibi. iyi kız güler yüzlü de ama bir araya geldiğimizde ben hep konu açma çabasında oluyorum. Bende asla insanlarla ilgili konuşmam bu yüzden zorlanıyorum açıkçası. Oysa ben yapı gereği konuşkanımdır. Samimi olduğunu hissettir. Bir de davet ederken gün veriyormusun? Yoksa çok hava da kalıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…