İki soy isim

Sonuçta babamıza da babasından geçmiş. Birine ait olmak değil de geldiğin soyu gösteren bir isim İşte. Ama kendine özel soy ismi fikri de güzelmiş :KK70:
Öyle bir şansım olsa "....zâde" gibi birşey yapardım heralde. Havalı duruyor :KK70:
Oyle tabi esin soyismndense babalarimiznki daha bizim:) ama erkeklerinki sabit degsmiyo adamlar raht bizim gibi dertlere girmiyolar. O yuzden keske bizimde oyle olsa diyrm:) cocgmza gecmese bile degsmesin arkadas:) dusunsene 7 evlilik yapsan hepsinde degstr. Insan kimlik sorunu yasar:))))
...zade guzelmis yada ...oglu falan da hos olabilir. Bilmyrm oyle bi ihtmlimz var mi?
Bide kutuk meselesi var ki ona hic girmiyorm. Evlennce degscgni bilmyordm soyadndan cok kutuge uzulmustm. Bilmedgm alakamin olmadigi bi yer. Aaahh ahhh

Evet sadece kendi soyadını kullanabiliyorsun ama eşinin onayını istiyor mahkeme :/ aile mahkemesine dava açıp sonuca ulaşabiliyorsunuz :) ben nikahtan önce net bir biçimde kabul etmezse evlenmeyeceğimi, ne kadar aşık olursam olayım bunu yapmayacagımı söyledim.. Eşim de önemli olan adımın olduğunu soyadımın farketmediğini ifade etti :)
Süpersin! Bence de soy babadan geçer; evlenince eşin soyadını almak kadar komik bişey yok. Aynı soy isim konusunda çok takıntılıysa o benimkini alsın :D

Oyle tabi esin soyismndense babalarimiznki daha bizim:) ama erkeklerinki sabit degsmiyo adamlar raht bizim gibi dertlere girmiyolar. O yuzden keske bizimde oyle olsa diyrm:) cocgmza gecmese bile degsmesin arkadas:) dusunsene 7 evlilik yapsan hepsinde degstr. Insan kimlik sorunu yasar:))))
...zade guzelmis yada ...oglu falan da hos olabilir. Bilmyrm oyle bi ihtmlimz var mi?
Bide kutuk meselesi var ki ona hic girmiyorm. Evlennce degscgni bilmyordm soyadndan cok kutuge uzulmustm. Bilmedgm alakamin olmadigi bi yer. Aaahh ahhh
O kütük olayını ben de çok yadırdadım :)

En doğru bilgiyi nüfus müdürlüklerinden alabilirsin..

Ben sadece kendi soyadımı kullanmak için dava açtım 9 ayda sonuçlandı ama temyiz vb 1.5 yıl sürüyormuş maalesef :/ küçük bir ilçedeysen çok daha kısa sürebilir :)
Merhaba, boşanmadan, evliliğe devam ederken mi sadece kendi soy isminizi kullanmak için dava açtınız ve olumlu mu sonuçlandı? Benim görüştüğüm bir avukat bunun (evliyken sadece kızlık soyadını kullanmanın) yasal ve dolayısıyla mümkün olmadığını, bu konuda dava bile aşılamayacağını, yapabileceğini söyleyen avukatların dolandırıcı olduğunu söylemişti de o yüzden merak ettim.

Merhaba, boşanmadan, evliliğe devam ederken mi sadece kendi soy isminizi kullanmak için dava açtınız ve olumlu mu sonuçlandı? Benim görüştüğüm bir avukat bunun (evliyken sadece kızlık soyadını kullanmanın) yasal ve dolayısıyla mümkün olmadığını, bu konuda dava bile aşılamayacağını, yapabileceğini söyleyen avukatların dolandırıcı olduğunu söylemişti de o yüzden merak ettim.
Evet evlilik devam ederken kendi kızlık soyadım ile ilgili dava açtım ve kazandım.. 2 3 yıl öncesine kadar maalesef imkansız birşeydi.. Ama ben avukat tutmadım kendim dilekçe yazarak hallettim.. Şuan temyiz sürecinde ama ondan da birşey çıkamayacağını söylediler.. :rapci:

Evet evlilik devam ederken kendi kızlık soyadım ile ilgili dava açtım ve kazandım.. 2 3 yıl öncesine kadar maalesef imkansız birşeydi.. Ama ben avukat tutmadım kendim dilekçe yazarak hallettim.. Şuan temyiz sürecinde ama ondan da birşey çıkamayacağını söylediler.. :rapci:
Peki eşinizin onayı da istendi mi / gerekli görüldü mü mahkeme sürecinde? Eşim sözde olur diyor ama iş ciddiye binince ne yapar bilmiyorum?

1)Sadece Babadan gelen soyismi kullanmak İçin mahkeme
2)Baba soyismi+eş soyismi Nüfus müdürlüğü’ne dilekçe ile ardından yeni kimlik başvurusu
3)Baba+eş soyismini sadece eş soy ismine çevirme nüfus müdürlüğüne dilekçe Ardından yeni kimliğe başvuru
2-3 için kendi başınıza müracaat yeterli. Eş onayı aranmaz
Yalnız eş+baba soyismi olanlar sadece eş soyadına dönmek İçin aşırı başvuru yapıyorlar.
Babasına kızan küsen, eşinden habersiz eklettirip eşi ile problem yaşayan, çocuklar farkedince anne senin soyadın neden farklı diyen, isim uzunluğundan rahatsız olan....

Kızlar soyadımı eklettim. Sadece Nüfus müdürlüğünde kimlik yenilemeye başvuruyorsnuz, paranızı yatırıp randevu alıp gidiyorsunz. Soyadınızı eklemek istediğinizi söylüyorsunuz ve size bi dilekçe yazdırıyorlar. Ve yeni kimlik çıkartılıyor eski soyadınızda eklenip. 5 dklık işlem :halay:

Back
X