İki kişilik bir yalnızlık :(

Bu şekilde yaşayıp giden birçok çift var.Bazılarını ben de tanıyorum.
Evet biraz zor bir durum ama en azından senin isteğinle bile olsa birşeylere katılıyormuş.

Karakterleriniz uyuşmuyor deyip çıkmak da mümkün.
Ama öte yandan,eşler farklı karakterdeyseler,birbirlerini dengeleyip tamamlayabilirler.

Çok büyük değişimler olmayacaktır.Yine de,zamanla ikiniz de törpülenip biraz daha uyumlu olabilirsiniz.

Ben de eşiniz gibiyim. Sevdiceğim de öyle,tencere kapak misali.

Bi yerlere gitmeyi kabul etmiyorsa siz davet etseniz arkadaşlarınızı ? :44:

Hani belki o zaman bizim de gitmemiz lazım,iade-i ziyaret falan dersiniz ?:44:

Çağlacığım, evliliğimizdeki en büyük sorun eşimin asosyalliği onun haricinde gerçekten iyi anlaşırız.
İki iyi dostuz herşeyden önce ve bu benim için çok değerli.
Onun dostluğunu seviyorum ve kendisini olduğu gibi kabul ediyorum.
Fakat bir zamandan sonra artık hayata dahil olmak istiyorum.
Eşim insanlar tarafından sevilen biri ve işi en büyük hobisi.
Tv eve hiç koymamayı evlenmeden düşünmüştüm fakat eşim tv izlemeyi seviyor
bu konuda onu zorlamak istemedim.
Beni en çok üzen biz bu kadar iyi anlaşan iki kişiyken neden hayatımıza
başka insanlar dahil olamıyor. hayat ikimizden ibaret değil ki, içimde çağlayan bir ırmak var
ama bu durgunluk beni bitiriyor.

Amin...

İstesem dünyanın öbür ucuna gelir, ama yüzünde saklamayı
beceremediği o ' ben neredeyim, benim burada ne işim var' ifadesi
beni çok üzüyor.
Onu istemediği bir şeye zorlamaktan hoşlanmıyorum.
Ben eşime çok saygı duyuyorum, incitmek istemiyorum.
Ama bunaldım çok. Benimle dışarıda olmak zevk vermiyor kendisine
ve iş yerinde görüştüğü arkadaşları haricinde kimseyle görüşmüyor.
birlikte görüştüğümüz bir çift yok bunca yıldır. delireceğim.

Evet anladım şimdi daha bir açıklık kazandı benim için de konu, onunla aslında çok iyi anlaşıyorsun fakat asosyal oluşu seni zamanla olumsuz etkilemeye başladı...
Aslında şimdi kendi evliliğimden de benzerlikler sunabilirim, ben de eşimden daha sosyalim, iki iyi dostuz senin de tasvir ettiğin gibi, ama mesela onun da arkadaşı yok, çok seçicidir, ben yurtdışında olmamıza rağmen, bir çok bayanla arkadaşlık kurup eve davet ettim, yemekler yaptım, ama hep partnerler de bir sorun çıktı, anlaşamayacağımızı anladık denemelerim boşa çıktı.
Eşime de sorsan evli çiftlerle birşeyler paylaşmak aklına gelmiyor:) Ben hatta bazen hiç mi iş yerinde doğru düzgün insan yok diyorum:) PRENSİP bizde de geçerli zaten işte görüdüğüm insanları boş zamanlarımda neden göreyim diyor:)

Yani aslında düşününce onu heyecana sosyal olmaya ben ittim birazcık...
Mesela bir ara burada hem ülke özlemi hem hiç arkadaşımın olmayışı onu çok etkiledi, haftalarca yüzümün gülmediği oldu ve bana sen arkadaşsız ve etrafında insansız yapamayacaksın sanıyorum dedi, ve sonra beni mutlu etmek için yapmadığı şey kalmadı desem yeridir, konser bileti aldı, tiyatro biletiyle geldi bir gün, bir gün hadi gel şimdi bu akşam dışarıda yemek yiyoruz dedi vs..

Dolayısıyla belki de senin bu durumdan ne derece rahatsız olduğunu fark etmiyordur, belki sen onu da kırmamak için bunu tam yansıtmıyor olabilir misin?

Eşim işadamı...
Yoğun bir iş temposu var ve dediğiniz gibi hayatında ihtiyaç duyduğu sosyallikiiş yerinde
yeterince gerçekleşiyor.
Hele erkeklerin kadınlara oranla çok az kelimelere ihtiyaç duyduğunu ve çok fazla konuşmaya
ihtiyaçlarının olmadığını düşünürsek bu durumu anlayışla karşılayabiliriz.
Ama evlenince bir çift oluyorsunuz ve çift olmak dört duvar arasında birlikte zaman geçirmek değil.
Ben çok isterim görüştüğümüz evli çiftler olsun, ben harika sofralar hazırlayayım, pastlara yapayım, birlikte tabu oynayalım,
etrafımda gülmeyi seven iyi insanlar olsun.
İnsan seviyorum yani :)

Sen çalışıyor musun Esin?

Eşim koşa koşa eve gelir ve genelde kapıyı açtığımda yüzü güler.
beni sevdiğini biliyorum, ama onunla hislerimi paylaşmama rağmen bunun için bir çaba harcamamasına çok üzülüyorum.
Birde kıskanç bir yanı var, ne zaman benim isteğim doğrultusunda bir yere gitsek bana çevrilen bakışlardan rahatsız oluyor.
baskı yapmıyor, ama suratı asılıyor, bu kadar dikkat çekici olmak zorunda mıydın diyor. oysa ben dekolteden hoşlanmam,
açık saçık giyinmem...yüzümde peçeyle dolaşamam ki

Ben de eşiniz gibiyim. Sevdiceğim de öyle,tencere kapak misali.

Bi yerlere gitmeyi kabul etmiyorsa siz davet etseniz arkadaşlarınızı ? :44:

Hani belki o zaman bizim de gitmemiz lazım,iade-i ziyaret falan dersiniz ?:44:

sevdiceğinizle uyuşmanız harika, Allah bozmasın.
benim arkadaşlarım bekar hatunlar, haliyle paylaşacak çok şeyleri yok eşimle.
Bir taneside evlensin dişimi kırıcam :)
Eşim ise iş arkadaşlarıyla iş dışında görüşmek istemiyor.

tamamen yapısal bir şey bu konuda farklısınız ve bu değişmez bence
çünkü sen nasıl hayata dahil olmak daha hareketli yaşamak istiyorsan evde olmak seni sıkıyorsa senin istediğin şeyler de onu sıkacaktır...
birbirinize uyum sağlayın bi hafta evde oturun bi hafta dışarı çıkın böyle bir sistem oturtabilirsiniz ama bu durumda da şöyle de bir şey var,
bir süre sonra dışarı çıktığında sen onun sıkıldığını bildiğinden içine sinmeyebilir yani kısacası zor durum ve sen de haklısın eşin de haklı.....

zaten kendisini olduğu gibi kabul ediyorum, ikimizde kavga dövüşlerin insanı değiliz,
hayata katmak istediklerimiz var.
Ama artık çok bunaldım. Birisiyle iyi anlaşmak başka şey onunla hayatı paylaşmak başka.
Benimle ev dışında bir şeyler yapması gerekir, biz bir çiftiz bir biz olmalıyız.
herkes ayrı ayrı takılacaksa evlenmenin ne anlamı var.
Bir de misafir sevmek gerek, tek başına pasta kek yemek hiç zevkli değil.

bu durumu kabullenmekten ve kafanıda büyütmemekten başka çareniz yok. çünkü eşinizin içe dönük, siz dışa dönüksünüz. sizin ne kadar içe dönme ihtimaliniz varsa, eşinizin de o kadar var. zor bir durum olsa da, mutlu olmaya çok da engel değil bence.

İkisinin ortasını bulmalısınız. Ne sizin eşinizin ne de eşinizin sizin karakterine bürünme gibi bi lüksünüz yok, huy değiştirilebilcek bişey değil sonuçta o yüzden tek seçenek bu.. Zaten bi süre hatrınızı kırmamak için sosyalleşsede bi süre sonra yine asosyal hayatına devam edicektir

Bence eşine asosyal demeyelim de evcimen diyelim.
Sanırım bu daha dogru olur.

Çünkü gün içinde zaten yeterince insanlarla ugraştıgı için eve geldiğinde biraz kafa dinlemek istiyor anlaşılan.
Fakat bunu sadece kendi istegi dogrultusunda yapıyor.

Eşinle bu durumu konuşun. Hatta elinize bir kagıt kalem alıp sizin yapmak istediklerinizi ve onun yapmak istediklerini yazın.
Sonra da en azından haftada bir defa sizinkini , diğer hafta onunkini yerine getirin.

Bir de benim bütün ailem yurt dışında yaşıyor.
Ailemi çok özlüyorum ve ne zaman ailemi özlesem yalnız gidiyorum.
Eşim tatilim yok diye gelmek istemiyor.
Kalabalık bir ailem var onların yanında sıkılıyor.
Ama bende hep eşimsiz gidiyorum, kendimi yalnız hissediyorum.
Niye evlendim, hep yalnız olacaksam?

Zaten eminim ki onunla bu kadar iyi anlaşmasan ve onun seni sevdiğini hissetmesen, daha önceden daha farklı bir yol seçerdin, buna zaten hiç şüphem yok. İnsanız ve hepimizin eksileri ve artıları var, hele evlilik kurumunun içerisine girince sanıyorum karşıdaki insanı tanıma süreci kendini daha bir belirginleştiriyor.
Üzüntünü anlıyorum ama öte yandan da şanslısın ki eşine saygı duyuyorsun , o sana saygı duyuyor birbirinizle iki dost gibisiniz, yani artı yönleri de bir hayli fazla..

Haklısın tamam sürekli birşeylerin adımını ( üzüntü duyduğun konu hakkında diyorum) atmaktan yorulmuş olabilirsin, ondan gelsin istiyor olabilirsin fakat belki de öyle kabul etmek daha mutlu bir sonuca yol açacak, ya da belki de değişecek..
Belki bir kez daha duygusal bir konuşma yapman gerekecek, mektup yazmaya ne dersin? :) Ben duygularımı yazarak daha iyi ifade ederim, eşimle anlaşamadığım bir nokta olduğunda mektup yazmayı denerim...
Beklentilerini daha duygusal cümleler ve örneklerle açıklarsan belki birşeyler değişebilir...
Ya da onu olduğu gibi kabul edip, biraz zorlayacaksın, dışarı zorla çıkardığında " suratındaki BEN NEREDEYİM ifadesini " bir süre görmezden geleceksin, kimbilir belki onun da belli bir alışma süresi vardır sonrasında açılır..

Kıskançlık konusunda da hımm bu konu biraz derin:) Bir süre giydiklerinin çok normal kıyafetler olduğunu tekrar etmen onun da üzerinde etki bırakacaktır ki eminim o da giyimine dikkat ettiğinin bilincindedir, ona kendi bildiği halde neden duygularını yönetemediğini kendisine sorgulatacak şekilde davranman, başarıyla sonuç verecektir...:)

Umuyorum..:)

Elimdekiyle dört senedir yetinmeye çalışıyorum ama hasta oldum biliyor musun.
Bunu artık kaldıramıyorum, elbette haklısın ne dertler var şükretmeliyiz.
bende ev kaçkını değilim evimi seviyorum.
Ama bir denge şart.
Bir insan hiç mi insan sevmez, sevmiyor işte ne yapayım.
Üzülüyorum çok.
yalnızlık çekiyorum.

senın yasadıklarını yasamadım ama nedense senı cok ıyı anlıyorum... sımdı bazı bayanlarımız dıyordur kı... eskıden boyle seylerden mutsuz mu olunurdu.. herkez kocası evde otursun yanımda olsun ısterdı.. beraber bırseyler yapmak zaten bazı kadınlara lux gorulurdu.. bu bayan ıstemıyor.. elvet aslında haklılar.. ama zamanımız bu aşamaları gerektırıyor.. sen yemekten sonra esın en azından hadı askım bı yuruyus yapalım dese bıle cok mutlu olacak bır kadınsın gıbıme geldı.. sosyallık acısından kendıme cok benzettım senı.. esının arkadası olmaması durumu cok kötu.. bunu bende yasıyorum.. benımkınınde 2 tane samımı arkadası vardır.. ama ne zaman ortama ben gırsem mesafe koyar herkezle kendıne.. bıraz yumusak huylara sahıp erkeklerden hoslanmıyor hıc.. erkek dedıgın sert duracak ona gore.. eşimle konustum yıne olmadı demıssın.. eger esın ılımlı bırıyse psıkıyatrıstten yardıım almanızı onerırım.. cunku bu genc yasınızda gezıp dolasmıyacaksanızda yaslanıncamı yapacaksınız.. belkıde esınden bılemedıgın bır dusunceden dolayı devamlı evde durmak ıstıyor olabılır

Hımm bu duruma acil bir çözüm gerek, yalnız gitmeniz iyi değil...Aileden uzak olmanın da etkisi büyük ne garip siz Türkiye'de yurtdışındaki ailenizi özlüyorsunuz, bense buradan onları özlüyorum...
Özlem demesin bu aralar kimse bana, gözlerim doluyor....

Eşin kalabalık bir ailede büyümemiş mi? Yani genelde bizler hep kalabalık ailelerde yetişiriz ama..:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…