Esin Banu yazıklarından senin hakkında çizdiğim profil de zaten senin kendini tanımlayışın gibiydi, ve aslında neden bilmiyorum, eşin hakkında hiç böyle yorum da yapmamıştın ama çok güzel giden bir evliliğin olduğunu düşünüyordum.
Neden diyeceksin? Çünkü senin gibi meraklı ve düşünen bir insanın eşini de en az senin kadar sosyal hayal etmiştim..
Elbetteki yanlış anlama, eşini kötülemiyorum sadece senin bu sosyal yönünü tamamladığını düşünüyordum.
Gerçekten çok zor bir durum, benim de evlenirken 1 yıllık evliyim bu arada, en çok düşündüğüm şey, BİZ olabilmekti, yani birşeyleri birlikte yapabilmek, bir kitap okuyorsam onu karşıma alıp tartışabilmek, hatta aynı kitabı okuyup sabahlara kadar sohbet etmek, yeni yerler keşfetmek, mesela aniden bir ÇİN lokantasına girmek veya oturup internetten Peru'da hayat nasılmış diye araştırmak....
Ve eşimle bunları paylaştıkça hayattan daha bir zevk aldığımı hissediyorum dolayısıyla seni çokk ama çokk iyi anlıyorum...
En kötü haber de sanırım insanları belli bir yaştan sonra değiştiremeyecek olmak, mesela bizim evimizde televizyon yok, çok nadir film izleriz, hatta film topiğimi de biliyorsun...Akşamları yemekten sonra bir evin etrafında dolaşır geliriz..
Mesela aklıma bu açıdan şu geliyor: Eğer birden bire değişiklik yapsan hayatınızda, mesela televizyonu kaldırsan, film izlemek yerine kitap okuyalım desen..
Ya da bir süre, onun muhakkak gizli bir yerlerde, yapmak istediği sosyal faliyetler vardır, bulup çıkarsan ve bir süre onun ilgi alanını onunla paylaşsan belki seni anlar?
Hani eşinle konuşsan gibi tavsiyeleri sana vermek istemiyorum çünkü ne kadar güzel konuştuğuna hiç şüphem yok!
Gerçekten bu durumdan huzursuz olduğunu radikal kararlar alarak değiştirebilir misin? Belki..