• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki karşı cins arkadaş,dost olabilir mi?

ben ve bazı arkadaşlarım evet olur ve hatta bizim var böyle arkadaşlarımız, dostlarımız dedikten sonra siz haramdır ve ateşle barut yanyana durmaz diyorsunuz; birincisi din konuşmak ve konuları dine getirmek yasak, ikincisi madem durmuyor ateşle barut biz nasıl dost oluyoruz. sizin yorumunuz bu noktada benim gibi hayatı içerisinde bu durumu yaşayanları bağladı, burda yargılayıcı olan ben değil siz oldunuz sengözlerimebaksanab

ben sizin yazdığınızı üzerime alınmadım
siz neden alındınız ve sizi bağladı ki

Bizim inancımız yok mu dostlarımız arasında erkek sinek var diye?
Karşımızdakine cinsiyetinden dolayı değil insanlığından dolayı değer vermişiz ki dost olmuşuz ne mutlu bize.Sevap kazanmışız. kaydirigubbakcemile3

İslâm dini, yabancı kadın ve erkek ihtilâtını, onların ölçüsüz bir şekilde birbirleriyle haşir neşir olmalarını tasvip etmemiş, pratik hayatta aralarında daima bir mesafe bırakmış ve aralarındaki ilişkilerin belli bir ölçü ve disiplin içerisinde olmasını emretmiştir. Çünkü onların ihtilâtından çeşitli kötülükler, hatta aile ve toplum hayatını çökerten zina gibi büyük günahlar da doğabilir.
İslam dininde, zina haram olduğu gibi, zinaya zemin hazırlayan söz, iş ve davranışlar da haramdır. Kur'ân-ı Kerîm'de bu hususta: "Zinaya yaklaşmayın; çünkü o, pek çirkin ve çok kötü bir yoldur." (İsrâ sûresi: Ayet 32 ) buyurulmaktadır.
Gözün zinası, bakılması haram olan yerlere bakmak; kulağın zinası, zinaya dair konuşulanları dinlemek; elin zinası, yabancı bir kadına elle dokunmak veya öpmek; ayağın zinası, zina etmeye gitmektir. Ancak dil, el, kulak, ayak, kalb ve göz gibi organlara nisbet edilen zina, gerçek zina olmayıp, gerçek zinaya götürücü fiil ve davranışlardır. Gerçek zina yapılmadıkça, bu organların yaptıkları, kendi çaplarında günahtır.
Yukarıdaki açıklamalardan anlaşıldığı üzere, İslâm dini prensip olarak kötülükleri yasak ettiği gibi, ayrıca ön tedbir olarak kötülüğe vesile olan ve onu tahrik eden durum ve davranışları da yasaklamış ve böylece insanla kötülük arasına bir mesafe koyarak kötülük yollarını tıkamıştır.
Bu itibarla aralarında evlilik caiz olan bir erkekle bayanın; flört etmeleri, dost hayatı yaşamaları, dedikoduya mahal verecek şekilde baş başa kalmaları, birbirlerine sarılmaları, öpüşmeleri, el ele tutuşmaları gibi İslam'ın onaylamadığı davranışlardan uzak durmaları gerekir. Bir zaruret olmadıkça tokalaşmaları da caiz değildir, günahtır.
Evlenmek isteyen kadın ve erkeğin, birbirlerini görüp beğenmeleri, kendi irade ve istekleriyle evlenmeye karar vermeleri dinimizin tavsiye ettiği bir husustur. Nitekim Peygamberimiz (s.a.v.): "Evleneceğiniz kadına- maksadı temin edecek ölçüde- bakınız," (Ebu Davud, Nikah, 18; Tirmizî, Nikah, 5) buyurmuşlar; bakıp görmeden evlenecek olan birisine de: "Git, onu gör, ondan sonra karar ver"(Müslim, Nikah, 74,75; Tirmizî, Nikah, 5; İbn Mace, Nikah, 9; Darimî, Nikah, 5; A.b. Hanbel, IV,245,246.) demişlerdir.
Bu itibarla, bir kişinin evlenmeyi düşündüğü kimseyle, İslamî örtünmeyi gözetmek, başkalarının gözetiminin mümkün olmayacağı tarzda yalnız kalmamak… gibi dini ölçülere uygun bir şekilde ve maksadı temin edecek ölçüde görüşüp konuşmasında bir sakınca yoktur.
Kız arkadaşınızla bu şekilde bir yaşama girmeniz fiili zina olmasada hadislerde anlatılan zina kapsamına girmektedir.
Nefsinize uygun fetvalar aramak yerine evlenmeye karar vermişseniz evlenmenizi, aksi takdirde bu tür ilişkilerden uzak durmanızı tavsiye ederiz.

gözlerime inanamıyorum valla ben, bunu aldığınız sitenin görüşleri malumumuz. ben erkek dostlarıma erkek gözüyle değil insan gözüyle bakarım, bence bunlar insanların zihniyetiyle ilgili, iyi niyet-kötü niyet kavramları devreye giriyor yani :delphin:

elif ba arkadaşım
mecburiyetten açıklamaya geçmişsin msjın alıntılandığı için
ama herkes aynı dinde değil
aynı inanca sahip değil
kk da bu tarz konular çok tartışıldı
herkes fikrini ve sebebini yazarken bazılarımızınki tartışmaya çevriliyo
o yüzden susmak en güzeli yeni üyede değilsin bilirsin
konu sapmasın

Son düzenleme:
bu gidişle yarına kalmaz sabaha hallolur tartışma...

Son düzenleme:
sarduşş ne diyin bu konuda anacım?

heteroseksüel bir insanın karşı cinse ilgi duyması normaldir anormal değildir....çok yakın ilişkiler bağlar kurulduğu zaman yakınlaşma olması anormallik değildir...

burda sapık zihniyetten söz etmiyoruz sanırım.... ve "arkadaşlıklarını kabul etmeyenleri "sapık zihniyetli art niyetli fesat" diye itham etmezler umarım" diyorum...

esse ve elıf dogru soyluyor.. :delphin: bende olur dedım ama haram degıl yasak degıl demedım.. :lepi: kesınlıkle yıne soyluyorum olur olması da gereklı mı hayır olsada hos olmasada.. :sinifsinif: benım kızlarla aram hıc ıyı olmadıgı ıcın oldu belkı de bu.. araya bı kıskanclık bı cekememezlık gırerdı hep ve bozusurduk.. kötükedihüso
ates barut olayına katılıyorum.. benımde basıma gelmedı degıl.. samımıyetı yakınlıgı baska yonlere cekmek ısteyen.. o zaman sınırını cızersın.. sımdı gorusmuyorum ıyı mı oldu evet ıyı oldu hem sacma sapan dıyaloglara gırmemıs oldum hem esımle huzursuzluk cıkmadı bu yuzden..
kaydirigubbakcemile5

bm cnm
burası turkıye % 99 musluman ulke
burda herkes nasıl yasıyosa oyle yazdı dımı
nıye hemen alıntı ıle o kısıye cullanmalar
her kılıtlı konuya bakın bellı kısılerın alıntı yapıp konuyu
tartısmaya tasımasından
herkes fıkrını derr begenen alır begenmıyen almaz,
arkadas olunmaz demem abı kardes gıbıde olunur
kankıde ama benım gorusume gore ters
bunu dıyene kımse bısey dıyemez
ha dersekı bı kısı vay sızı gıdı nasıl karsı cınsle arkadas olursunuz
tu rezıl gıbı hakaret orda herkes tabıkı cevap verır
karsı fıkrı saygı duycaksınkı sana saygı duyulsun sozum genele

esse ve elıf dogru soyluyor.. :delphin: bende olur dedım ama haram degıl yasak degıl demedım.. :lepi: kesınlıkle yıne soyluyorum olur olması da gereklı mı hayır olsada hos olmasada.. :sinifsinif: benım kızlarla aram hıc ıyı olmadıgı ıcın oldu belkı de bu.. araya bı kıskanclık bı cekememezlık gırerdı hep ve bozusurduk.. kötükedihüso
ates barut olayına katılıyorum.. benımde basıma gelmedı degıl.. samımıyetı yakınlıgı baska yonlere cekmek ısteyen.. o zaman sınırını cızersın.. sımdı gorusmuyorum ıyı mı oldu evet ıyı oldu hem sacma sapan dıyaloglara gırmemıs oldum hem esımle huzursuzluk cıkmadı bu yuzden..
kaydirigubbakcemile5

evet bunu söylediğiniz zaman tepki alırsınız çünkü, ha ateşle barut falan dersiniz tamam denir o sizin fikriniz ama konu harama, günaha geldi mi ipler kopuyor :sinifsinif:

yoksa benim erkek dostlarım var ve biz yanyanayken ateş-barut konumunda değiliz ama size göre öyle olabilir ve böyle arkadaşlıklara girmezsiniz, sorun yok.

gözlerime inanamıyorum valla ben, bunu aldığınız sitenin görüşleri malumumuz. ben erkek dostlarıma erkek gözüyle değil insan gözüyle bakarım, bence bunlar insanların zihniyetiyle ilgili, iyi niyet-kötü niyet kavramları devreye giriyor yani :delphin:

seninle tartışmıycam arkadaşım
fikirlerimiz zıt bunu ikimizde anladık galiba
birbirimizi yıpratıp yormaya gerek yok sanırım

bm cnm
tartısmaya tasımasından
biliyorum canım bilmezmiyim
bende çok tartışmalar yaşadı bu alıntılama yüzünden sende bilirsin

ama misal alıntı yapan arkadaşın ülkesi türkiye olarak gözükmüyo

neysede ben sadece suna hoş bakmıyorum
bazı insanların dini belki herşeyidir ve bu her anına her kelimesine yansır
karşı bi hakaret olmadıkça neden saygı duyulmaz buna anlayamıyorum

Son düzenleme:
bm cnm
tartısmaya tasımasından

karşı cinse ilgi duyulması etik kurallar çerçevesinde heteroseksüel olanlar için son derece normaldir ...burda tüüü rezil dencek anormallik yok...

etik kurallara gelince hepimizin bildiği akrabalık bağları ve arkadaşlardan birisinin ya da ikisinin evli olmasıdır....bu durumda heteroseksüel olsalar bile karşı cinse ilgi duymaları anormalliktir rezilliktir.

Back