• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki karşı cins arkadaş,dost olabilir mi?

erkek ve kadın arkadaşlığı kesinlikle olmaz
ateşle barut bir arada durur mu sizce
hem haramdırda böyle bişey dinimizde

hayır zaten her onune gelenle de arkadas olunmaz kı.. :delphin: bu sadece erkekler ıcın degıl kadınlar ıcınde gecerlı.. a.s en basıtınden kkyı ornek verecegım yıne.. mılyonlarca uye var.. ama herkesın kendı arkadası kafa yapısı anlastıgı bellı ınsalar var.. :1closedeyes: bu da aynen ole .. :delphin:

ya olur niye olmasın allah aşkına dost adı üstünde tabi aklına ay bu ateş ben barutum allah muhafaza gibi şeyler getirmiyorsan çok da güzel olur..

erkek ve kadın arkadaşlığı kesinlikle olmaz
ateşle barut bir arada durur mu sizce
hem haramdırda böyle bişey dinimizde

bir konu da dine gelmesin lütfen ya, ne ilgisi var haramla bilmem neyle, var benim dostlarım erkek, yanyana dertleşirken asla düşünmem ateş mi barut mu bilmem ne diye, böyle bir şey de karşımdakinden hissetmedim, hissetsem zaten orda dostluk falan kalmazdı :olmaz:

yarın ekşın var desenize....kaydirigubbakcemile3
şimdi herkes uyuyo,yarın ola hayrola...

bir konu da dine gelmesin lütfen ya, ne ilgisi var haramla bilmem neyle, var benim dostlarım erkek, yanyana dertleşirken asla düşünmem ateş mi barut mu bilmem ne diye, böyle bir şey de karşımdakinden hissetmedim, hissetsem zaten orda dostluk falan kalmazdı :olmaz:

iyide arkadaşım benim burada birşey dikkatimi çekti şimdi
neden rahatsız oldun ki şimdi
burada herkes fikrini söylemekte serbesttir
ben senin fikrini yadırgamazken
sen benimkini neden yargılıyorsun ki
herkesin yetiştirilme tarzı başkadır değilmi
sen bu görüşe sıcak bakabilirsin
ama ben bakmıyorum ve olmaz diyorum
sorunu söyler misin bana

yarın bu konu çok tartışılır çok...

Ben şimdi tartışmak istiyorum. :roflol: Şaka şaka...kaydirigubbakcemile3
Şimdi ateşle barut denmiş de insan kendini bildikten sonra karşıdaki erkek istediği kadar farklı gözle baksın ne yazar?! Baktınız onun niyeti başka siz de ona göre tavrınızı koyarsınız.Her dost olan farklı cins ise art niyetle bakmak yersiz ve anlamsız bana göre.
Haramsa yandık valla,Her dost olunan erkeği hesaplarsak hımm,işin içinden çıkmak zor .zemuszemus Ihh,doğru olmadı!..:smiley-cool:

haramdır sabıttır tartısılmaz dınımızde
alakasıda cok var ınanclıysan
hayatını ınandıgın sey belırler
bende ınanmıyorum arkadas oluncagına
olunmaz demıyorum ama yuzde 90 sonu kotu
etrafımda tecrube ıle sabıttır

heteroseksüel bir insanın karşı cinse ilgi duyması normaldir anormal değildir....çok yakın ilişkiler bağlar kurulduğu zaman yakınlaşma olması anormallik değildir...

burda sapık zihniyetten söz etmiyoruz sanırım....

iyide arkadaşım benim burada birşey dikkatimi çekti şimdi
neden rahatsız oldun ki şimdi
burada herkes fikrini söylemekte serbesttir
ben senin fikrini yadırgamazken
sen benimkini neden yargılıyorsun ki
herkesin yetiştirilme tarzı başkadır değilmi
sen bu görüşe sıcak bakabilirsin
ama ben bakmıyorum ve olmaz diyorum
sorunu söyler misin bana

ben ve bazı arkadaşlarım evet olur ve hatta bizim var böyle arkadaşlarımız, dostlarımız dedikten sonra siz haramdır ve ateşle barut yanyana durmaz diyorsunuz; birincisi din konuşmak ve konuları dine getirmek yasak, ikincisi madem durmuyor ateşle barut biz nasıl dost oluyoruz. sizin yorumunuz bu noktada benim gibi hayatı içerisinde bu durumu yaşayanları bağladı, burda yargılayıcı olan ben değil siz oldunuz sengözlerimebaksanab

ıslâm dini, yabancı kadın ve erkek ihtilâtını, onların ölçüsüz bir şekilde birbirleriyle haşir neşir olmalarını tasvip etmemiş, pratik hayatta aralarında daima bir mesafe bırakmış ve aralarındaki ilişkilerin belli bir ölçü ve disiplin içerisinde olmasını emretmiştir. Çünkü onların ihtilâtından çeşitli kötülükler, hatta aile ve toplum hayatını çökerten zina gibi büyük günahlar da doğabilir.
ıslam dininde, zina haram olduğu gibi, zinaya zemin hazırlayan söz, iş ve davranışlar da haramdır. Kur'ân-ı Kerîm'de bu hususta: "Zinaya yaklaşmayın; çünkü o, pek çirkin ve çok kötü bir yoldur." (ısrâ sûresi: Ayet 32 ) buyurulmaktadır.
Gözün zinası, bakılması haram olan yerlere bakmak; kulağın zinası, zinaya dair konuşulanları dinlemek; elin zinası, yabancı bir kadına elle dokunmak veya öpmek; ayağın zinası, zina etmeye gitmektir. Ancak dil, el, kulak, ayak, kalb ve göz gibi organlara nisbet edilen zina, gerçek zina olmayıp, gerçek zinaya götürücü fiil ve davranışlardır. Gerçek zina yapılmadıkça, bu organların yaptıkları, kendi çaplarında günahtır.
Yukarıdaki açıklamalardan anlaşıldığı üzere, ıslâm dini prensip olarak kötülükleri yasak ettiği gibi, ayrıca ön tedbir olarak kötülüğe vesile olan ve onu tahrik eden durum ve davranışları da yasaklamış ve böylece insanla kötülük arasına bir mesafe koyarak kötülük yollarını tıkamıştır.
Bu itibarla aralarında evlilik caiz olan bir erkekle bayanın; flört etmeleri, dost hayatı yaşamaları, dedikoduya mahal verecek şekilde baş başa kalmaları, birbirlerine sarılmaları, öpüşmeleri, el ele tutuşmaları gibi ıslam'ın onaylamadığı davranışlardan uzak durmaları gerekir. Bir zaruret olmadıkça tokalaşmaları da caiz değildir, günahtır.
Evlenmek isteyen kadın ve erkeğin, birbirlerini görüp beğenmeleri, kendi irade ve istekleriyle evlenmeye karar vermeleri dinimizin tavsiye ettiği bir husustur. Nitekim Peygamberimiz (s.a.v.): "Evleneceğiniz kadına- maksadı temin edecek ölçüde- bakınız," (Ebu Davud, Nikah, 18; Tirmizî, Nikah, 5) buyurmuşlar; bakıp görmeden evlenecek olan birisine de: "Git, onu gör, ondan sonra karar ver"(Müslim, Nikah, 74,75; Tirmizî, Nikah, 5; ıbn Mace, Nikah, 9; Darimî, Nikah, 5; A.b. Hanbel, IV,245,246.) demişlerdir.
Bu itibarla, bir kişinin evlenmeyi düşündüğü kimseyle, ıslamî örtünmeyi gözetmek, başkalarının gözetiminin mümkün olmayacağı tarzda yalnız kalmamak… gibi dini ölçülere uygun bir şekilde ve maksadı temin edecek ölçüde görüşüp konuşmasında bir sakınca yoktur.
Kız arkadaşınızla bu şekilde bir yaşama girmeniz fiili zina olmasada hadislerde anlatılan zina kapsamına girmektedir.
Nefsinize uygun fetvalar aramak yerine evlenmeye karar vermişseniz evlenmenizi, aksi takdirde bu tür ilişkilerden uzak durmanızı tavsiye ederiz.

burda herkes ozgurce fıkır beyan eder ama malum bellı sahıslar
herzamankı gıbı alıntı yapıp begenmedıklerıne catıp konu kılıtler
herkesın fıkrıne acık burası kımsenın keyfıne yorum yapılmaz

Back