• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki Farklı Şehirden Evlenmek

newworldtoday

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2022
8
1
1
24
Merhaba,
Ben şu an üniversite okuyorum ve erkek arkadaşımla yaklaşık 4 senedir birlikteyiz. Her şry yolunda gidiyor.
Okulumun bitmesine 2 sene kaldı. Evlilik teklifi son kısımlarda edilir diye düşünüyorum.
Fakat erkek arkadaşımın ailesi spartada ve benim ailem de Bursada. Birbirinden bayağı uzak şehirlerdeyiz.
Ortak bir şehirde tanıştık ve dört senedir birlikteliğimiz sürüyor. Benim sizin düşüncelerinizr ihtiyacım var.
Diyelim ki evlilik teklifi edildi. Ben tekliften sonra ailemle erkek arkadaşımı tanıştırıp ailemin rızalarını alıp istemeye geleceklerini belirtmesini istiyorum.
Ama sonrası nasıl olmalı? Okul bitince mesleğimizi direkt elimize aldıktan sonra hemen evlenmek istiyoruz. Düğün de istemiyoruz ailelerimiz hemfikir bu konuda.
Ailemden rıza aldıktan sonra, erkek arkadaşımın ailesinin bursaya beni istemeye gelmesi gerekiyor. Ben bütün işlerin 1 haftada bitmesini istiyorum isteme nişan ve nikah birlikte. Erkek arkadaşımın ailesi beni istedikten sonra nişan tarzı bir şey yapılır diye düşünüyorum. O hafta içi de boş olan evimiz düzülür birlikte ve hafta sonuna nikah kıyılır diye düşündüm. Çünkü erkek arkadaşımın annesi uzun yolda fenalaşıyor ve sağlığının kötüleşmesinden de korkuyoruz, sürekli git gel yapmalarını da istemiyorum.

Sizce düşündüğüm mantıklı mı? Başka şekilde aklıma yatmıyor gibi her şey bir haftada bitsin diyorum, düğün istemiyorum çünkü bizim ailemiz küçük ve çok akrabamız yok, o kadar masraf da etmek istemiyorum.

Ben nişan nikah arasının bu kadar kısa olmasını doğru bulmadım. Uzatmayı da doğru bulmuyorum ama aynı hafta içinde nişan + nikah bilemiyorum çok olsun da bitsin gibi geldi. Elbette birbirinizi tanıyorsunuzdur kaç sene olmuş ama nişan döneminde çok daha farklı şeyler yaşayabilirsiniz evlilik stresiyle, nasıl başa çıktığını öğrenmek için bence zaman gerekiyor.

Merhaba,
Ben şu an üniversite okuyorum ve erkek arkadaşımla yaklaşık 4 senedir birlikteyiz. Her şry yolunda gidiyor.
Okulumun bitmesine 2 sene kaldı. Evlilik teklifi son kısımlarda edilir diye düşünüyorum.
Fakat erkek arkadaşımın ailesi spartada ve benim ailem de Bursada. Birbirinden bayağı uzak şehirlerdeyiz.
Ortak bir şehirde tanıştık ve dört senedir birlikteliğimiz sürüyor. Benim sizin düşüncelerinizr ihtiyacım var.
Diyelim ki evlilik teklifi edildi. Ben tekliften sonra ailemle erkek arkadaşımı tanıştırıp ailemin rızalarını alıp istemeye geleceklerini belirtmesini istiyorum.
Ama sonrası nasıl olmalı? Okul bitince mesleğimizi direkt elimize aldıktan sonra hemen evlenmek istiyoruz. Düğün de istemiyoruz ailelerimiz hemfikir bu konuda.
Ailemden rıza aldıktan sonra, erkek arkadaşımın ailesinin bursaya beni istemeye gelmesi gerekiyor. Ben bütün işlerin 1 haftada bitmesini istiyorum isteme nişan ve nikah birlikte. Erkek arkadaşımın ailesi beni istedikten sonra nişan tarzı bir şey yapılır diye düşünüyorum. O hafta içi de boş olan evimiz düzülür birlikte ve hafta sonuna nikah kıyılır diye düşündüm. Çünkü erkek arkadaşımın annesi uzun yolda fenalaşıyor ve sağlığının kötüleşmesinden de korkuyoruz, sürekli git gel yapmalarını da istemiyorum.

Sizce düşündüğüm mantıklı mı? Başka şekilde aklıma yatmıyor gibi her şey bir haftada bitsin diyorum, düğün istemiyorum çünkü bizim ailemiz küçük ve çok akrabamız yok, o kadar masraf da etmek istemiyorum.
Ne acele bu.bi nisanliligin tadini cilar.yok annesi fenalasiyor.senin icin bakalim neleri goze alabiliyorlar.bi ugrassin yorulsunlar oyle almak kolay olmamali.sen kolay olursa degerin olmaz ama arsiz istekli olursan o kadar kiymetli olursun.bi nisanli ol gez dolas.ise gir parani ye.tatillere git.ama.

Bir hafta sonra nikah kıyacaksanız niye nişan yapıyorsunuz yahu, duyduğum en saçma şey. Ben de Bursalıyım. Eşimin ailesi -babaannesi de dahil- 1200 km yoldan geldiler, önce isteme oldu, yüzük takıldı. Onlar Bursa’da kına yapılana kadar yine arabayla iki kere geldiler. En son da kınaya geldiler. Altı aylık nişan sürecinde dört kere gelmiş oldular. Sizinkilerin o kadar gelmesine gerek yok. Mantıklı olan neyse onu yapsınlar.

Bir de yolda fenalaşma ne alaka? Bunu onlar mı söyledi yoksa sizin işgüzarlığınız mı?

Merhaba,

Daha önünüzde yasanmamis 2 yıl var öncesinden bu kadar plan yapmanız saçma olmuş açıkçası yarına çıkacağınızın garantisi yokken 2 yıl sonrası için ne bileyim yani 🤷🤷🤦

2 seneye kim öle kim kala. Dün ki kararından bugün vazgeçtiği oluyor insanın.

Back