• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki çocuklu hayat nasıl

İlk haftalar uyksuuz kaldığında yanında annem kardesin veya başka yardımcı biri olursa sıkıntı olmaz

Ama başka birini de istemeyebilir o dönemde senden ilgi beklediği için ...

Sonra düzen olur zamanını bolusturursun onlara ...
Annemin bir komşusu ilk çocuğu 1.5 yaşında iken ikizlere hamile olduğunu öğrenmişti...

Çok zorlanacagini soyluyordu ama şuan çok mutlu onlar benim arkadaşlarım herşeyim diyor .. :KK68:

Herşey güzel olur inşallah ...

Rabbim hayırlısı ile kolay doğum versin kucagina al saglicakla ...
Dogum yaptım, oglan hep yanımdaydı. Sezeryan dan çıktım, yemegini ben yedirdim. Kimseden yemedi. O gece hastanede benle kaldı düşün 😂

Selam arkadaşlar..

11 aylık bi kızım var şükürler olsun,bugün ikinci hamileliğimi öğrendim.korunuyorduk condomla bir şekilde oldu işte.daha ben kızıma doyamamışken açıkcası buruk bi sevinç oluştu.aslında çok mutluyum ama acaba zorlanır mıyım ( ki büyük ihtimalle zorlanıcam) acaba çocuklarıma yetebilir miyim bu düşünceler oluştu kafamda.birde ilk Doğumdan kalma fissür rahatsızlığım vardı,ameliyat oldum ama tam iyileştim sayılmaz.hamilelikte de nasıl olucak nasıl yapıcam bilmiyorum. 2 çocuklu hayat nasıl bunu öğrenmek istiyorum.ilk bebeğinden 1 yıl sonra hamile kalan var mı acaba benim gibi?
Canım hayırlı olsun 😍
Bu düşüncelerin çok normal.
Aynı şeylerden bende geçtim ama ben ikinci çocuğum 9 aylıkken üçüncüye kaldım🙈
Çok zor hamilelik geçirdim psikolojik olarak.
Ama şimdi iyiki varlar diyorum.
Ben zorlanmadim ikisi beraber çok iyi anlaşıyorlar ortanca ablalık yapıyor hep küçüğe ☺️
Allah kolaylık versin sanada 😘
Ben ucuncuden sonra tüp bağlama işlemi yaptırdım.
Sende ikinciden sonra başka çocuk dusunmuyorsan daha güvenli yöntemler dene tedbirini çok iyi al😊.
Allah sağlıkla kucağına alıp büyütmeyi nasip etsin inşallah.💞

Hamilelik sureci zor geciyor. Ikiz anneleri hamileyken yatip dinlenebiliyor. Biz malesef hep bebege bagli kalıyoruz. Gozlerim kapanirdi direnirdim. Cok zor. Dogduktan sonrasi bu kadar zor olmaz sanirim
Korkutmak istemem ama daha zor olacak :) çünkü bu sefer de miniği büyükten korumak zorunda kalacaksınız... O benim en çok zoruma giden olmuştu.. Bir evladından ötekini sakınmak.. Öğrenecek zamanla ama başlarda kardeşine alışana kadar zorluk oluyor. Yardım edecek kimse var mı? Bazen küçüğü emanet edip büyükle baş başa vakit geçirmek, bazen de büyüğü paslayıp minikle doyasıya ilgilenmek için...

:KK43: korkuyorum ya napıcam bilmiyorum.rabbim verdi şükürler olsun başım gözüm üstüne.ama sanki kızıma haksızlık etmiş gibi hissediyorum.onun en güzel zamanlarını çalacakmış gibi hissediyorum
Daha 8 ayınız var, üzmeyin kendinizi. Bu bilinçle kızınızla muhteşem zaman geçirmeye çalışın derim. Allah dağına göre kar verirmiş, inşallah hamilelik kolay geçer de kızınızla keyifli bir şekilde ilgilenebilirsiniz. Pozitif düşünün, yavrunuzun en iyi arkadaşı geliyor :KK68:

yaklasik üc yil var oglumla kizim arasinda
ben isteyerek yaptim hic aklimda bu sorular yoktu
tek düsünebildigim kizima arkadasti
onlarla yattim onlarla kalktim
ama söyle düsün ben keyfime düskün degilim yani bes saatlik uykuyla yasiyorum senelerdir herseye de yetismeye calisiyorum
ehliyete bile gittim emzirirken
kendimden ödün verdim ama bu benim karakterimde var
bir doger arkadasim tek cocuga bile katlanamiyor sürekli sikayet ediyor ve en az on saat uyuyor
sana kalmis yani, güclüysen yaparim diyorsan yaparsi
zor diye sartlama kendini hayatta ne kolay ki
yani kolay aramaktan ziyade mantikli olanin pesindeyim, gencim dedim simdi josmaxacagim da ne zaman kosacagim
tabi kücücügü 2.5 yasina girdi su an cok daha rahatim zor günler de gecirdim tek söyleyebildigim zamanla düzeliyor
Benimkilerin arası 22 ay :) Küçük 2 yaş olduğundan büyük 4 olacak. Az biraz anlatsana, tünelin ucunda ışık var mı :) Şu an büyük 38 aylık küçük 16 aylık :))

Tam zamanı bak tüm samiyetimle yazıyorum. 9 yaşında oğlum var,9 aylık kızım var. Tam düzene girdi her şey yolunda,al cantani çik. Uykun mu var yat erkenden uyu,hadi duşa gireyim hop gir,tatilde eşinle keyif dışarda keyif devrim bitti. Rahata alistim,derken her şey yi e başa sardi. Biberonunu mu almadım,bez mi eksik,ağlarken giyinmek,duşa zor bela şıp şak yapmak,akşam olunca uyusun diye dua etmek. Şimdi ki aklım olsa idi peş peşe yapardim,cekecegin zorluk bir iki sene,zaten şimdi uykuzusun ha diyince cikamiyorsun. Hiç düşünme birlikte büyümeleri daha avantaj hem ilk çocuk hem senin için. Benimkiler ne arkadaş olabildiler,ne paylasacaklari bir oyunca olacak.Gervekten böylesi daha iyi,sağlıkla gelsin.

Dogum yaptım, oglan hep yanımdaydı. Sezeryan dan çıktım, yemegini ben yedirdim. Kimseden yemedi. O gece hastanede benle kaldı düşün 😂
Öyledir bazı çocuklar çok daha ilgi istiyor benim oğlum babası teyzeleri birde dayısı dedesi olduğu için evde sorun olmamıştı ikinci doğumda

3. Doğumda iki kardeş birlikte başka bir kardeş bekledikleri için aglamadilar tek merakı annem e bişey olmamıştır inşallah paniği

Ben ailemin tamammi yanimda oldgu için ilk iki hafta sıkıntı yaşamadım Şükür :))

Seninle ayni durumdayim. Ne guzel yardim edenin var. Benim kimsem yok yaşadığım ilde. Kizimi guvenip 2 saat bırakıp is yapabilecegim kimsem yok. Herşeye tek kosuyorum ve yetisemiyorum. Esimin beli agriyor ramazandan beri. Hic faydasi yok bana. Benim kızımda 22 aylik. Bana düşkün. Bebek icin nasil tepki verecek bilmiyorum. Ikinci gebelik kucuk çocukla cok zormus. Uyumak istiyorum mecbur kalkıyorsun bebegin aç. Alti degisecek. Oda sana muhtaç. Rabbim bu zamana getirdi. Doguma az kaldi. Dogduktan sonra herhalde esler yardim eder. Sonucta onlard bebeklerine kiyamaz diyorum. Zorlukları yaşadığım halde mutluyum. Bu melegi rabbim bana nasip etti. Kafama huni takar bakarim diyorum😍
Gerçekten çok zor. En çok kızımı düşünüyorum ona haksızlık ettiğimi düşünüyorum. Oyun oynamak istiyor, bizle vakit geçirmek istiyor ama halim kalmıyor malesef. Ama yine de mutluyum mutlu olmayıp napıcaz dimi ? :)

Böyle bir uzman görüşü olduğunu bilmiyordum. Bilsem uygulardım valla çünkü çok çok mantıklı. Ben diğer uzman görüşünü uyguladım 4 yaş ara verdim, gördüm günümü 🤣
Annem veya ablam yakınlarda bir yerde olsa ben de hiç beklemezdim, oğlum 1 yaşına girince ikinciyi isterdim sanırım.. Maalesef tek bakıyorum ve biraz büyüsün, çişi öğrensin, derdini anlatacak yaşa gelsin istedim. Sonra zaten ha deyince olmuyor. 4 yaş 4 ay var aralarında. Dili dönmeye başladığından beri kardeş istiyordu, tamam dedik sıkıntı çıkmaz.. Ama evin biriciği anne babayı v.s. paylaşmak gerektiğini kardeş gelince öğrendi. Eşekten düşmüş karpuza döndü yavrum :D şimdi çok seviyor kız kardeşini ama 9 ay boyunca 2 bebekle uğraştım resmen...

Şimdi birlikte oyun oynadıklarını izlemek en büyük zevkim :KK68:

Selam arkadaşlar..

11 aylık bi kızım var şükürler olsun,bugün ikinci hamileliğimi öğrendim.korunuyorduk condomla bir şekilde oldu işte.daha ben kızıma doyamamışken açıkcası buruk bi sevinç oluştu.aslında çok mutluyum ama acaba zorlanır mıyım ( ki büyük ihtimalle zorlanıcam) acaba çocuklarıma yetebilir miyim bu düşünceler oluştu kafamda.birde ilk Doğumdan kalma fissür rahatsızlığım vardı,ameliyat oldum ama tam iyileştim sayılmaz.hamilelikte de nasıl olucak nasıl yapıcam bilmiyorum. 2 çocuklu hayat nasıl bunu öğrenmek istiyorum.ilk bebeğinden 1 yıl sonra hamile kalan var mı acaba benim gibi?
İki çocuklu hayat çok zor hele de yakınınızda anne, kayınvalde, kardeş, görümce yoksa çok zor. ısrarla çok zor dersek yüce Rabbim'in zoruna gider. Ellerinizi semaya açın ve yüce Rabbim, 2. kez bizi anne baba olmaya layık gördüğün için sana binlerce kez şükür deyin.

Benim cocuklarim arasinda 25 ay var buyugu erkek kucugu kiz 3 aylik su an. Zorlanmadim ben hersey yolunda gidiyor allah kolayligini veriyor. Oglum 2 yas sendromunda o biraz zorluyor sadece birde surekli oyun oynamak istiyor

Benimkilerin arası 22 ay :) Küçük 2 yaş olduğundan büyük 4 olacak. Az biraz anlatsana, tünelin ucunda ışık var mı :) Şu an büyük 38 aylık küçük 16 aylık :))

Aslinda su an sen bile gözlemlersin kardeslik iliskileri nasil.
Benimkiler oynuyorlar, ara sira kavga da var. tek sorun kücük cok hareketli. Disari cikinca asla yürümem hep kosarim mecburiyetten.
Yani beraber büyümeleri cok güzel, yasadigim zorluklari unuttum diyebilirim.
En zoru emzirme dönemi, uykusuz geceler, kol sirt agrilari. Gittikce hersey düzeliyor.
Beraber güzel bir takim oldular. Kücük ablasini koruyor, ablasi da kardesini. E tabi zaman zaman arkadasi gelince kardes hemen satiliyor ama nihayetinde cocuk bunlar.
Tek cocuga göre rahatligi beraber oynadiklari zaman bana zaman kalmasi.
Ha tabi ev iki kati dagiliyor. Aman yaaa dünyaya yatmaya mi geliyoruz. Azicik yorulalim, cok tatlilar.

Öyledir bazı çocuklar çok daha ilgi istiyor benim oğlum babası teyzeleri birde dayısı dedesi olduğu için evde sorun olmamıştı ikinci doğumda

3. Doğumda iki kardeş birlikte başka bir kardeş bekledikleri için aglamadilar tek merakı annem e bişey olmamıştır inşallah paniği

Ben ailemin tamammi yanimda oldgu için ilk iki hafta sıkıntı yaşamadım Şükür :))
Benim de aileler vardı ama sık göremediği için durmadı. Beni istiyor. Sen o açıdan şanslıymışsın 😂

Gerçi benim oglan babası ile bile durmuyor. Ne anacı cocuk, anlamadım gitti 😂

Benim cocuklarim arasinda 25 ay var buyugu erkek kucugu kiz 3 aylik su an. Zorlanmadim ben hersey yolunda gidiyor allah kolayligini veriyor. Oglum 2 yas sendromunda o biraz zorluyor sadece birde surekli oyun oynamak istiyor
O da ilgi isteğini bu şekilde dile getiriyor. Onu meşgul edecek oyunlar icat edin. Boyama kitapları, tahta yap bozlar.. Yaşına uygun yapabileceği şeyler vardır. Siz bebeği emzirirken bir yandan birlikte 'bul tak' oynayabilirsiniz..
Allah kolaylık versin.. Sağlıkla büyüsünler..

Ahahahahah.
Kimi kınadınız diye sormak istiyorum öncelikle:)

Genelde bu tarz durumlar ya büyük konuşma ya da kınama ile başa gelir, bende ikisi de mevcuttu ve öyle oldu.

İki çocuklu hayat tamamen çılgınlık.
Temponun sürekli yüksek olduğu, adeta ileri hızla sarılmış gibi günler sizi bekliyor.
Her şeyin kat be katını düşüşün.
Mutluluk, hüzün, yorgunluk, kahkaha vs.
Aklınıza gelecek her şey en az 5 kat daha kuvvetleniyor.
Aşırı aşırı aşırı zor, ama bu çocuğa göre de değişen bir şey.
Asla pişman değilim, deli evim kuduruk çocuklarım ve sıyırmış anne olmaktan da çok mutluyum:)

Benim en büyük korkum şuan 2. hamilelik, her ay aynı stresi yaşıyorum acaba mı diye (istemediğin şeyler genelde başına gelir ya insanın o hesap) Korunarak hamile kalanları da gördükçe aşırı korkuyorum. Çünkü aşırı aşırı zor olduğunu tahmin ediyorum ki oğlum 2,5 yaşında, bebekliğ dahil çok zor. Çalışıyorum eve geliyorum evi süpürüp siliyorum daha sırtımın teri kurumadan tekrar salona dünüyorum her yeri kırıntı yapmış bildiğiniz eziyor, üzerinde araba sürüyor, tükürüyor yerlere bir de ''anne gel bak ne yaptım'' diyor.:KK53:

Uyku konusu hüsran 02:30 yat oğlum diye diye saat 03:00 oluyor. Sabah işe gideceğim, resmen zombi modunda yaşıyorum. Dışarıda da aynı genelde gerim gerim geziyoruz sürekli ağladığı için. Sadede gelirsek çocuğa göre değiştiği konusunda size katılıyorum..

Böyle bir uzman görüşü olduğunu bilmiyordum. Bilsem uygulardım valla çünkü çok çok mantıklı. Ben diğer uzman görüşünü uyguladım 4 yaş ara verdim, gördüm günümü 🤣
4 yaş kardeş kıskançlığının doruk noktasına ulaştığı yaştır:/ umarım sizin kızlar da uyumlu hale gelir en kısa sürede:dua:

Arkadaşlar her birinize ayrı ayrı teşekkür ederim Allah razı olsun.maalesef yanımda bana destek olabilecek kimse olmayacak.eşimin mesleğinden ötürü Doğuda yaşıyoruz 5 senedir.bir buçuk yıl daha buradayız.kendim bakıcam çocuklarıma inşallah.dün öğrendiğimde çok afalladım ama bugün alıştım.benimsedim bile inşallah sağlıklı bir şekilde kucağıma alabilirim.bu sürede kızımla daha çok vakit geçirmeye çalışıcam.evet çok zor olucak Eminim ki ama başka çarem yok.inşallah bu günlere güldüğüm günlerde gelir.bi taraftan ohh iyi oldu ikisi bir büyür birdaha çocuk defterini kapatırım diyorum.bi taraftan da bu gurbet elde tek başıma nasıl yapıcam diyorum.ama alışırım illa ki el mahkum çocuklarım bana muhtaç olucak alışmak zorundayım yani.önümüzdeki 3 seneyi atlatsam yeter sanki 😁😁

Back