• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki çocuklu hayat nasıl

Ahahahahah.
Kimi kınadınız diye sormak istiyorum öncelikle:)

Genelde bu tarz durumlar ya büyük konuşma ya da kınama ile başa gelir, bende ikisi de mevcuttu ve öyle oldu.

İki çocuklu hayat tamamen çılgınlık.
Temponun sürekli yüksek olduğu, adeta ileri hızla sarılmış gibi günler sizi bekliyor.
Her şeyin kat be katını düşüşün.
Mutluluk, hüzün, yorgunluk, kahkaha vs.
Aklınıza gelecek her şey en az 5 kat daha kuvvetleniyor.
Aşırı aşırı aşırı zor, ama bu çocuğa göre de değişen bir şey.
Asla pişman değilim, deli evim kuduruk çocuklarım ve sıyırmış anne olmaktan da çok mutluyum:)

Biri 7 yasinda birisi 3 yaşında iki bebeli bir anne olarak bildiriyorum tünelin sonu b.oka sardi bende az önce yarasa b.klu konudan geldim de :KK53:
Kızım evet büyüdü ama cok aşırı hareketli ve zorlu bir çocuktu derken oğlum doğmasiyla beraber alt üst olduk çünkü surekli hasta çok hırçın ve bana yapışık bir çocuk konusmaya yeni baslasada cümle kuramiyor sürekli bagirma modunda ve ben tükenmiş bir haldeyim.
Bir de kizim var tabi içimin sizladigi bir evlat heo hasta olduğu için kızımla ilgilemedim istediğim gibi oğlumla hep hastanede olunca kizim biraz geri planda kaldi ve ben çok tükenmiş durumdayim bilemiyorum belki sizin daha farkli olur ama zor mu evet çok zor

2 değil 3 var ben de . 6-4-1 yaşlarındalar. Ev değil tımarhane:halay:iki kızımın arasında kıskançlık olmasa aslında iyi olacakta o kıskançlık yiyip bitiriyor beni. Ellerinde çöp bile olsa kıymetli sürekli kavga kıyamet. Ufaklık da hep dışarı ister, kucak ister vay halime..yani herşeye hazırlıklı olun. 1 senede ancak alışıyor insan yeni bebeğe sonrada oh iyiki olmuş diyorsun, iki dk. Sonrada kafama tüküreyim ne işim vardı çocukla dersin. Herşey olacağına varır düşünmeyin tek çocuklu günlerin tadını çıkarın zira çok özleyeceksiniz.

Benim kendimce şöyle bir dusuncem var. Büyüğün akli kesince yani yaş farkı çok olunca anne ruhen çöküyor. Yas aralığı azsa 1-2 yaş civarıysa bedenen yoruluyor ama ruhen daha sağlam.Cunku ilk çocuk olaya tam uyanmamış,oncesinde cok da saltanat sürmemiş oluyor. Az yaş aralığı daha iyi gibi geliyor bana hep.
Bu söylediğinizi doğrulayan uzmanlar var. Şöyle açıklıyorlar: çocuk 2 yaşından itibaren benlik algısı kazandığı için hayatına kardeş vs.ikincil ya da diğer kişileri adapte etmesi,kabullenmesi daha zor oluyor. Sanırım bu yüzden de özellikle Alman ebeveynlerin çoğu max 2 yaş arayla çocuk sahibiler. Ben de daha çok bu savı dikkate alarak ikinci çocuk için ara vermek istemedim.

Çocuklara ve annenin psikolojiye karaktere göre değişir bu durum. Bazısı tek çocukla mahvolurken bazısı ikiz bebeklerle çok rahat edebiliyor ama genel olarak anneler her zaman yorulur bu gerçek asla değişmez . Daha çocuğu 5 aylıkken hamile kaldı kuzenim ilki erkekti ilk çocuktu bı de kalabalık aile icindeler üstelik yemeği işi gücü ikincisi kız oldu ikisi birden kafayı yedirtir cinsten ama zaman denilen şey çok rahatlatıyor düşünsene biri iki yaşına diğeri bir yaşına giriyor öyle ya da böyle buyuyorlar yani.

İnsan vicdan azabı çeker ama şöyle düşün oyun arkadaşı aramayacaksın, ben o kadar zorlandımki ne çevremde ne binamda çocuk yok, biyere kadar yetebiliyısun sürekli oyun parkı kuzenleri var ama arabayla gidiyosun çoğu akşam işten gel arabayla çık bende o yönden yıprandım, asla 10/12 yaşından önce istemem derdim şimdi hamileyim doğumda inş araları 5 yaş olcak , ben o treni kaçırdım ama şimdi ne paylaşabilecekler oyun bile çok oynamazlar

İki cocuklu hayat tek cocuklu hayat gıbı degıl. Mesaisi daha uzun , vıcdan azabı dolu bolca.
Daha oncede yazdım ıstegımle 7.5 yas arayla dogum yaptım. O vıcdan azabı tabı kı oldu. Dogumdan cıkıyorum gırmeden cok sıkı tembıhledım benı tamamen ayılmadan sakın cıkarmayın. Uyandıgımda 30 dk kadar amelıyathane korıdorunda beklettım kendımı saclarımı tarattım oglum beklıyor benı boyle gormesın dedım.

Eve cıktıgım gunden berıde eskısı gıbı herseyıyle ılgılendım o konuda ıcım cok rahat onu ıhmal ettım kısmını buyuk ölçüde yasamama ragmen , gerıde kalmaması ıcın herseyı yaparken ben ınanılmaz yoruldum.

Kısacası zor, ama sızın yasadıgınızla bızım kı farklı. Az cok anlıyor , görüyordu durumu sonucta.
Benım kucugu 21 aylık oldu ha gayret 3 yasında ınsallah tamamen zorlugu bıtecek dıye ümit ediyorum

Kisiye gore degisir.
Kimisi birbirlerine oyun arkadasi olsunlar diye arayi fazla acmadan pespese ister ikinciyi ve genel anlamda da rahat bi karaktere sahipse fazla zorlanmayabilir.
Ama kuzenlerimde de arkadaslarimda da gordugum ilk cocuk biraz ihmal edilebiliyor malesef ozellikle ilk baslarda eve minicik bi bebek katildiginda ilki hemen buyuk olan oluyor.
Zorlanacaginiz ve cok yorulacaginiz kesin,ama size bu surecte yardim eden olursa rahat edersiniz.

Hayirli olsun bebisiniz😊

Çok teşekkür ederim hepinize.istemsizce gözlerim doldu.rahatsızlığımdan ötürü zaten kızımla yeterince ilgilenememiştim,şimdi hamilelik kardeş derken iyice haksızlık ettim ona.sadece onun için gözyaşlarım.keşke yavrumla bi kaç sene ilgilenebilseydim doyabilseydim ona :KK43::KK43:
Tövbe estağfurullah. Hamliesin diye kizini atacak değilsin yaa.
Duygusallık hat safhada galiba.
Benim kızların arasında 5 yaş var. Allah kulunu bilmiş de öyle vermiş diye şükrediyorum. Ama büyük kızım sürekli mutsuzdu. " anne hiç arkadaşım yok, kardeşim de yok, çok sıkılıyorum, kimse benimle oynamıyor, hep yalnız kalıyorum....."
Derdi hep. O yüzden 3 yaşında anaokuluna gönderdim. Yaşıtlarıyla vakit geçirsin diye. Benim ilgim yetmiyordu ona. akranlarıyla vakit geçirmek istiyordu.
Sizinkiler en azından beraber vakit gecirirler.
Iki çocukla ilgilenmek zor ama abla kardeş oynadıkları zaman ben de işime bakabiliyorum.

:( korkuyorum ya napıcam bilmiyorum.rabbim verdi şükürler olsun başım gözüm üstüne.ama sanki kızıma haksızlık etmiş gibi hissediyorum.onun en güzel zamanlarını çalacakmış gibi hissediyorum
Merak etmeyin. Zor olsa da güzel.
Farzedin ki ikiz bebek büyütüyorsunuz, o zaman bebeklere haksızlık ettiğiniz düşüncesi oluşmaz aklınızda.
Büyük evladınızı memeden kesmeyin bol protein ağırlıklı beslenin.

Tek kötü yanı ortalama 3 yıl uykusuzluk, emzirme ve alt değiştirme :)

Yorucu geçiyor malesef.
Benim oglan 4 yaşında olmasına ragmen küçüğü olunca biraz zorlanıyorum. Elinden geldigince 2 sine de yetmeye çalışacaksın.
Sen kötü düşünme. Böyle düşünerek karnındaki bebege de haksızlık ediyorsun, onunda sana ihtiyacı var çünkü :)

Bende bebeğim 17 aylıkken ikinciye hamile olduğumu öğrendim, beklenmedik bi durumdu benim içinde. Korunuyorduk bizde.. Ama nasip böyleymiş. İlk öğrendiğimde ne hissedeceğimi bilemedim, oğluma bakıp sen abi mi olcaksın ama çok küçüksün diyip durdum. Ona haksızlık ettiğimi düşündüm. Doktor kararıyla emzirmeyi kestim birde, hepten kötü hissetmiştim kendimi. Ama şimdi öyle düşünmüyorum, çevremde 2 çocuklu olan anneler zorlukları var ama birbirlerine arkadaş olduklarında en çok sen mutlu olucaksın diyorlar. Oğlum şimdi 21 aylık, sürekli oyun oynamak istiyor ve canı sıkılıyor başka çocuklarla biraraya geldiğinde “abaa,kadeeşş” diye peşlerinden ayrılmıyor :) Tek sıkıntımız kıskançlık gibi duruyor şuanlık, çünkü başka bebeği sevmeme katiyen müsade etmiyor. İnşallah kendi kardeşine karşı farklı olur. Şimdi ben yolu yarıladım, bebeğimin hareketlerini de hissetmeye başladım en başta yaşadığım buruk sevince kızgınım bile. İlk bebeğimde havalara uçmuştum çünkü, şimdi de ikinciye haksızlık etmişim hissi oluştu :( Sevin doya doya, bebeğinin en yakın arkadaşını doğurursun inşallah sende :) herşeyin zorluğu var, Rabbim yardımcımız olsun inşallah. Hayırlı olsun bu arada :)

İlk haftalar uyksuuz kaldığında yanında annem kardesin veya başka yardımcı biri olursa sıkıntı olmaz

Ama başka birini de istemeyebilir o dönemde senden ilgi beklediği için ...

Sonra düzen olur zamanını bolusturursun onlara ...
Annemin bir komşusu ilk çocuğu 1.5 yaşında iken ikizlere hamile olduğunu öğrenmişti...

Çok zorlanacagini soyluyordu ama şuan çok mutlu onlar benim arkadaşlarım herşeyim diyor .. :KK68:

Herşey güzel olur inşallah ...

Rabbim hayırlısı ile kolay doğum versin kucagina al saglicakla ...

Selam arkadaşlar..

11 aylık bi kızım var şükürler olsun,bugün ikinci hamileliğimi öğrendim.korunuyorduk condomla bir şekilde oldu işte.daha ben kızıma doyamamışken açıkcası buruk bi sevinç oluştu.aslında çok mutluyum ama acaba zorlanır mıyım ( ki büyük ihtimalle zorlanıcam) acaba çocuklarıma yetebilir miyim bu düşünceler oluştu kafamda.birde ilk Doğumdan kalma fissür rahatsızlığım vardı,ameliyat oldum ama tam iyileştim sayılmaz.hamilelikte de nasıl olucak nasıl yapıcam bilmiyorum. 2 çocuklu hayat nasıl bunu öğrenmek istiyorum.ilk bebeğinden 1 yıl sonra hamile kalan var mı acaba benim gibi?
Bence çok iyi olmuş. Neden derseniz çocuk prenses gibi büyürken küçük geliyor. Kardeşini ağlatma, oyuncağı ona ver vs. hep küçüğe göre davranılıyor. Şimdi birlikte büyütecekler ama işiniz zor. Bu arada yeğenler vs tecrübesi. Benim çocuğum yok.

Back