• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki çocuklu hayat nasıl

Kızım 7 yaşında, oğlum 15 aylık.
Yas farkları daha az olsaydı nasıl olurdu bilemiyorum ama şu haliyle bile zor cidden iki çocuklu hayat.
Belki arada az fark olması daha kolay olur çocuklar açısından ama anne açısından zor olur eminim.
Hayırli olsun,sağlıkla kucağınıza almayi nasip etsin Rabbim bebeğinizi. Size tek tavsiyem çevrenizde yardım edebilecek aile,akraba,arkadaş kim varsa yardım alın,daha kolay olur sizin için.

Ablam 62 yasinda. Kendisi emekli ogretmen. Cocuklarinin dogum tarihleri; 82, 83, 84. Ustelik cocuklarini gurbette buyuttu. Anne zorlandi ama, cocuklar birbirine arkadas oldu. Masallah hepsi de cok iyi universitelerde okudu. Yetmedi, 2., 3. universitelerini de bitirdi, yetmedi yuksek lisans, doktora da yaptilar. Yani dert etmeyin. Zorlansaniz da yetersiniz. Kadinlar zayiftir ama, anneler gucludur.

Bende 15 aylikken hamile oldugumu ogrendim. Ayni sorular bende de var. Doğduktan sonra duzene sokana kadar sıkıntı çekeriz sonrasi guzel olur. Genelde herkes sıkıntın 1 bucuk yıl sonrası senin icin cok guz olacak diyo. Doğduktan sonra bir sekilde duzen oturtulur. Benim icin gebelik donemi zor gecti. Tam ilgi zamani. Hep kucak istiyor. Hep ayaktayım. Hic dinlenemedim. Cok yoruluyorum. Karnim büyüdüğü içinmi bilmiyorum gelip hep karnima oturuyor.
Rabbim saglikla kucagina almayi nasip etsin biraz zorluk cekeceksin ama ikiz gibi buyurler
Yaşınız kaç peki öğrenebilir miyim

Zor yanları var elbette. Ben güzel yanını yazayım. Bir süre sonra çocuğunuz size yapışacak sıkılıyorum oyun oynayalım diye. O dönem benim en bunaldigim dönemdi. Şimdi kimse bana bulasmiyor iki kardeş bazen kavga bazen oyun.. birbirleriyle takılıyorlar genelde.
Başlarda zor ama sonrası çok güzel oluyor bence.
Benim ablamla aramda 1,5 yaş vardı. Çocukluğuma dair annemle doğru düzgün anım yok., hepsi ablamla dolu. :)

Cok zor arkadaşım benim cocuklarimin arasi da 19 ay ilk öğrendiğimde ağladım oğluma haksızlık oldu diye.Sonra çalışıyordum tabi pandemi baslayinca dogumdan sonraları vs 1 yil evden calistim.Simdi ikiside krese gidiyor 9-6 çalışıyorum esim vardiyali cocuklari krese al birak aksam yemek camasir temizlik genelde bende eşim camasir asar ev süpürür bulasik mk bosaltir vs ama ben cok zorlanıyorum.Ağustos’ta covidden kaybettim babami cok düşkündük acisi cok taze daha isim cok stresli haftasonu bos ama kreşte yok kendime ayiracak dk yok bile yk bende.Cocuklar gündüz uykusuna uyusa ev mi temizleyim yada bi kahve mi iceyim bilmiyorum dün kahve dedim mesela ama içene kadar gönlüm sıkıldı ev bu halde diye.
Velhasil zor arkadaşım Allah yardım etsin bize

Ben tek çocukla o kadar zorlandım ki, 2.yi hiç düşünemiyorum..
Eminim ki çok güzeldir zira benimde kardeşlerim var. Allah tüm annelere kolaylık versin. :dua:

Back