İki çocuklu hayat nasıl

Iyide hamile kalman buna engel degilki. Kizinla yine ilgileneceksin. Sadece yoruluyorsun.

8 sene var aralarinda
Valla beni hayatta hicbir sey iki cocuklu anne olnak kadar yipratmadi , sadece oglum varken hep cok iyi bir anne oldugumu dusunurdum meger tek cocuk icin iyi bir anneymisim , 2 cocuk beni ezdi gecti
Benim kendimce şöyle bir dusuncem var. Büyüğün akli kesince yani yaş farkı çok olunca anne ruhen çöküyor. Yas aralığı azsa 1-2 yaş civarıysa bedenen yoruluyor ama ruhen daha sağlam.Cunku ilk çocuk olaya tam uyanmamış,oncesinde cok da saltanat sürmemiş oluyor. Az yaş aralığı daha iyi gibi geliyor bana hep.

Hayır Doğumda oldu.ilk doğumum vajinal Doğum.sırf bu sebepten ikinciyi sezeryan olucam

böyle yapıp üzme kendini ama, kendini suçlu hissetme. Sen bir kötülük etmiş değilsin kızına, arası az olup hemen 2. Çocuğu yapan ilk kisi de sen değilsin.. Yine ilgilenirsin kızınla, doyarsın merak etme.

Kızım dogduktan 3 ay sonra hamile olduğumu öğrendim sezeryan olmuştu bi sene içinde 2 sezeryan oldum çocuklara bakmak çok zor yardım edenim yok şuan psikolojik olarak diplerdeyim Allah yardımcın olsun bi şekilde büyüycekler bu gunler de geçecek

En azindan kıskançlık olmayacak gibime geliyor. Bedenen clk yoruluyor insan. Ama gelenin bir melek. Seni peşinde kosturanin bir melek oldugunu gorunce unutuyor insan herseyi. Rabbim isteyen herkese nasip etsin

emily07

hayırlı olsun canım benım
saglıkla sıhhatle huzurla bereketle gelsın ınsallah

Hayır Doğumda oldu.ilk doğumum vajinal Doğum.sırf bu sebepten ikinciyi sezeryan olucam
Cok zor bir rahatsızlık ben çok acı çekmiştim o yüzden hamilelikte de etkiliyor mu diye
merak ettim.Normal doğuma engel bir durum demekki belki de, ikinci doğumunuzu da kolayca atlatırsınız insallah.

Hiç korkma bacım Allah kaldıramicağından fazlasını yüklemez , "Zorlukla beraber kolaylık vardır" diye buyurmuş. İllaki zorluklar olacak ama senin sevgi ve şefkatin ikisinede yeter
Eşlerinde yardımı önemli, inşâllah yardımcı olur o da...bende 2.yi istiyorum oğlum şuan 2 yaşında ama ben 6 ay önce istemeye başlamıştım oğlum 18 aylıkken hamile kaldığımı öğrendim çok mutlu oldum diğer yandanda acaba başedebilirmiyim diye kaygılandım kışın doğacağı için daha zorlanırım falan diye düşünürken hamileliğimin normal gitmediğini öğrendim ve 10+3'te kürtaj olmak zorunda kaldım korkutmak için söylemiyorum demem o ki bizim planladığımız gibi olmuyor
Herşeyin başı sağlık. İleriye yönelik fazla düşünmemek en doğrusu. Yeterki önce sağlığımız olsun gerisi Allah'ın yardımıyla gelir...sağlıkla kavuşursunuz inşallah

Ablamın biriyle aram 2 yaş abla demem dost kankiyiz zevklerimiz bile aynıdır çok şükür iyiki böyle diyorum yaş farkı olunca bazı şeylerde farklılaşıyor çünkü. Ben bebekken anneme hiç zorluk vermemişim. Yerimden bile kalkmaz öyle otururmuşum nadir ağlarmışım:) annem o yüzden benden yana pek sıkıntı çekmemiş
Bu da Allah'ın bir lütfu. Her çocuk da bir olmuyor

Ben varım. Şu an bir iki hafta var doğumuma. Kızım 10 aylıkken ikinciye hamile olduğumu öğrendim bende aynı şekilde beklemiyordum. İnanın çok zor. Çok yorucu. Yakınızda bir akrabanız anneniz kız kardeşiniz yoksa işiniz çok zor. Eşiniz ev işlerinde yardımcı olmuyorsa çok zor. Benim annem yakınımda. Eşim ev işlerinden yardım eder. Evi süpürür, mutfağı toplar. Yemek yapar ya da yardım eder.
Ama kim ne kadar yardımcı olursa olsun, herşeyin başrolünde anne var. Kim ne yaparsa ypsın yine herşey size kalıyor. Siz olmadan işin içinden çıkamıyorlar. Kızım şu an 20 aylık. Oğlum doğacak inşallah. Sabah uyumak istiyorum hamilelik ilerlediğinden dolayı haliyle. Kızım gelip anne kalk diyor. Sürekli oyun istiyor ve yaramazlıklara başladı. Çok zor

İkizlerim 1.5 yaşındaydi bir şekilde hamile kaldım olmamalıydı hala nasıl oldu diyorum ama oldu doğdu ogluşum 7 aylık kızlar 2.5 yaşında yuvarlanıp gidiyoruz bazen çıldıriyorum bazen sakiniz ama bir şekilde oluyor işte korkak davranma işin içinden çıkamazsın

Neden b.k gibi.

Yas araligi da fazla neden bu kadar zorladi.
İlk cocugum cok duygusal ve hassas , ikinci asiri yaramaz ve zor , 3 senedir ilkine karsi korkunc bir vicdan azabi cekiyorum , bana cok ihtiyaci var ama yaninda olamiyorum cunku her anim ikinciyle ugrasmakla geciyor
Baskasi olsa anca bu kadar yetiyorum deyip gecer ama ben gecemiyorum maalesef sorum benden kaynakli
Esim ilkiyle cok ilgileniyor ama bu bana da ogluma da yetmiyor , bazen gelip anne bana 5 dakika ayirir misin diyor ben bitiyorum o an
Maalesef ikinci cok cok zor bir cocuk , benden baska kimsede durmuyor , yanimizda 10 dakika kalan allah yardimciniz olsun deyip kaciyor , ikinci bu kadar zor olmasaydi daha farkli duaunebilirdim ama biz ailece cok yiprandik

Guzel bir tespit , ben hem ruhen hem bedenen cokmus durumdayim cunki ikinci cok yaramaz
İlkiyle ilgilenemek de kalbimi delip geciyor
İkinci sipa daha yeni uyudu , bittim resmen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…