- Konu Sahibi CocoChanelmademoiselle
-
Böyle bir uzman görüşü olduğunu bilmiyordum. Bilsem uygulardım valla çünkü çok çok mantıklı. Ben diğer uzman görüşünü uyguladım 4 yaş ara verdim, gördüm günümüBu söylediğinizi doğrulayan uzmanlar var. Şöyle açıklıyorlar: çocuk 2 yaşından itibaren benlik algısı kazandığı için hayatına kardeş vs.ikincil ya da diğer kişileri adapte etmesi,kabullenmesi daha zor oluyor. Sanırım bu yüzden de özellikle Alman ebeveynlerin çoğu max 2 yaş arayla çocuk sahibiler. Ben de daha çok bu savı dikkate alarak ikinci çocuk için ara vermek istemedim.
korkuyorum ya napıcam bilmiyorum.rabbim verdi şükürler olsun başım gözüm üstüne.ama sanki kızıma haksızlık etmiş gibi hissediyorum.onun en güzel zamanlarını çalacakmış gibi hissediyorum
Benim de kafamda şimdiden 2. Çocuk düşünceleri var ama maddiyat :/
Hayırlı olsun öncelikleSelam arkadaşlar..
11 aylık bi kızım var şükürler olsun,bugün ikinci hamileliğimi öğrendim.korunuyorduk condomla bir şekilde oldu işte.daha ben kızıma doyamamışken açıkcası buruk bi sevinç oluştu.aslında çok mutluyum ama acaba zorlanır mıyım ( ki büyük ihtimalle zorlanıcam) acaba çocuklarıma yetebilir miyim bu düşünceler oluştu kafamda.birde ilk Doğumdan kalma fissür rahatsızlığım vardı,ameliyat oldum ama tam iyileştim sayılmaz.hamilelikte de nasıl olucak nasıl yapıcam bilmiyorum. 2 çocuklu hayat nasıl bunu öğrenmek istiyorum.ilk bebeğinden 1 yıl sonra hamile kalan var mı acaba benim gibi?
Seninle ayni durumdayim. Ne guzel yardim edenin var. Benim kimsem yok yaşadığım ilde. Kizimi guvenip 2 saat bırakıp is yapabilecegim kimsem yok. Herşeye tek kosuyorum ve yetisemiyorum. Esimin beli agriyor ramazandan beri. Hic faydasi yok bana. Benim kızımda 22 aylik. Bana düşkün. Bebek icin nasil tepki verecek bilmiyorum. Ikinci gebelik kucuk çocukla cok zormus. Uyumak istiyorum mecbur kalkıyorsun bebegin aç. Alti degisecek. Oda sana muhtaç. Rabbim bu zamana getirdi. Doguma az kaldi. Dogduktan sonra herhalde esler yardim eder. Sonucta onlard bebeklerine kiyamaz diyorum. Zorlukları yaşadığım halde mutluyum. Bu melegi rabbim bana nasip etti. Kafama huni takar bakarim diyorumBen varım. Şu an bir iki hafta var doğumuma. Kızım 10 aylıkken ikinciye hamile olduğumu öğrendim bende aynı şekilde beklemiyordum. İnanın çok zor. Çok yorucu. Yakınızda bir akrabanız anneniz kız kardeşiniz yoksa işiniz çok zor. Eşiniz ev işlerinde yardımcı olmuyorsa çok zor. Benim annem yakınımda. Eşim ev işlerinden yardım eder. Evi süpürür, mutfağı toplar. Yemek yapar ya da yardım eder.
Ama kim ne kadar yardımcı olursa olsun, herşeyin başrolünde anne var. Kim ne yaparsa ypsın yine herşey size kalıyor. Siz olmadan işin içinden çıkamıyorlar. Kızım şu an 20 aylık. Oğlum doğacak inşallah. Sabah uyumak istiyorum hamilelik ilerlediğinden dolayı haliyle. Kızım gelip anne kalk diyor. Sürekli oyun istiyor ve yaramazlıklara başladı. Çok zor
Evet benimKoalina ben yanlışmı hatırlıyorum yoksa sizmiydiniz o
yanlışlıkla hamile kalıp, bebek istemeyen ve ilk günler cok zorlanan anne ? :)
herşey yoluna girmiş galiba cok sevindim :)
Iki cocuklu hayat nasil?
Cevap veriyorum; b.k gibi.
(Kusura bakmayın. Kuduz bulaşır mi, yarasa b.kundan kuduz geçer mi adli konudan geldim)
yaa biri istemezken şimdi ikinciyi istiyorsunuz he annelik böyle demekkiEvet benim
2. Çocuğu da oğlum kardeşsiz kalmasın diye yaparım sanırım şartlar elverirse. Çok bakıyor çünkü çocuklara üzülüyorum :/
Allahim size ve herkese güc kuvvet versin, eminim cook stressli ama birokadrda güzel günler sizi bekliyordur,, korunurken hamile kalanlara bayiliyorum, nerde bende o sansSelam arkadaşlar..
11 aylık bi kızım var şükürler olsun,bugün ikinci hamileliğimi öğrendim.korunuyorduk condomla bir şekilde oldu işte.daha ben kızıma doyamamışken açıkcası buruk bi sevinç oluştu.aslında çok mutluyum ama acaba zorlanır mıyım ( ki büyük ihtimalle zorlanıcam) acaba çocuklarıma yetebilir miyim bu düşünceler oluştu kafamda.birde ilk Doğumdan kalma fissür rahatsızlığım vardı,ameliyat oldum ama tam iyileştim sayılmaz.hamilelikte de nasıl olucak nasıl yapıcam bilmiyorum. 2 çocuklu hayat nasıl bunu öğrenmek istiyorum.ilk bebeğinden 1 yıl sonra hamile kalan var mı acaba benim gibi?
8.5 aylık şu an.yaa biri istemezken şimdi ikinciyi istiyorsunuz he annelik böyle demekki
ne kadarlık oldu bebişiniz :)
masallah büyümüş bile :)8.5 aylık şu an.
He şöyle bir şey var hala çocuk sahibi olmanın mantıksız olduğunu düşünüyorum realist bakarsak. Gece uyan, her gittiğin yere götür, kendine vakit ayırama, yemesini gelişimini sürekli dert edin ve en önemlisi ne derdi olduğunu bulmaya çalış. Rahat rahat ayaklarımı uzatıp çayımı içtiğim bir hayatım varken şu an 10 kat yoğunum. Duyguları gün içinde iniş çıkışlı, üzül, sinirlen, bunal, sevin, kahkaha at, gurur duy vs. Çalkantılı bir hayat ama seviyorsun be :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?