- 13 Haziran 2015
- 1.731
- 1.728
-
- Konu Sahibi HuzurluMemure
estagfurullah. Döneceğimiz kesin belli olduğu için ve her hafta sonu kalacağımız için mecbur açılacak ev. Kayınvalidemin evi 2 oda. Biri yatak odası biri salon orda kalamayız E her hafta benşim annemler de de kalamayız e bir oğlan tam takır düzmek istiorlar. Ben kendi adıma en az eşyayı almak istiyorum az ama güzel o yüzden şimdilik minimum nasıl almalıyım bir fikrim de yok
Konum burada kalırsa çok sevinirim diğer bölüde cevap yazılmıyor bugünlerde acilen netleştirmem gerekiyor . Arkadaşlarım tatlı telaşlarımın sonuna yaklaşıyorum okulu bitirdim işe girdim mesleğim elimde memurluğu aldım çok şükür. 2 hafta önce sözüm oldu mayısta nişan iki bayram arası da düğünüm var kısmetse.
Sorunum şu ki kenarda çeyizim yok yatırımımı okul yabancı dil vs üzerine yaptım hep ço0k şükür karşılığını aldım. Şimdi çeyiz alışverişine başladım. Memleketimde ve çalıştığım yer olan Ankaradaolmak üzere iki ev açılacak. Memleketimdeki gelin evi gibi oturacakmışız gibi düzülecek. Ankaradaki ise idarelik olacak (3 sene kalacağız) küçük 1+1 veya 2+1. Peki bu durumda eşyaları nasıl almalıyım kaçar tane ayrıntıya gerek var mı. Misal nevresim takımı Memlekete 2 tane Ankaraya 2 tane alsam yeter mi. Ya da yorgan battaniye vb aklınıza ne gelirse. Bu durumu yaşayanlar veya fikir verebilkecek olanlar varsa çok mutlu olurum.
Adatlerimiz ne yazık ki biraz da gösteriş üzerine. Çeyiz sermesinde az birer parça serersem diyecekler ki hiçbirşey yapmamış. E herşeyi tam alırsam da 3 sene boşuna duracak yani şöyle her hafta sonu gideceğiz bizde oturacağız misafir de ağırlayacağız ama dediğim gibi hafasonu veya resmi tatil vs olursa.
nevresim takımını fazla al sonra öbür evine götürür kullanırsınKonum burada kalırsa çok sevinirim diğer bölüde cevap yazılmıyor bugünlerde acilen netleştirmem gerekiyor . Arkadaşlarım tatlı telaşlarımın sonuna yaklaşıyorum okulu bitirdim işe girdim mesleğim elimde memurluğu aldım çok şükür. 2 hafta önce sözüm oldu mayısta nişan iki bayram arası da düğünüm var kısmetse.
Sorunum şu ki kenarda çeyizim yok yatırımımı okul yabancı dil vs üzerine yaptım hep ço0k şükür karşılığını aldım. Şimdi çeyiz alışverişine başladım. Memleketimde ve çalıştığım yer olan Ankaradaolmak üzere iki ev açılacak. Memleketimdeki gelin evi gibi oturacakmışız gibi düzülecek. Ankaradaki ise idarelik olacak (3 sene kalacağız) küçük 1+1 veya 2+1. Peki bu durumda eşyaları nasıl almalıyım kaçar tane ayrıntıya gerek var mı. Misal nevresim takımı Memlekete 2 tane Ankaraya 2 tane alsam yeter mi. Ya da yorgan battaniye vb aklınıza ne gelirse. Bu durumu yaşayanlar veya fikir verebilkecek olanlar varsa çok mutlu olurum.
Adatlerimiz ne yazık ki biraz da gösteriş üzerine. Çeyiz sermesinde az birer parça serersem diyecekler ki hiçbirşey yapmamış. E herşeyi tam alırsam da 3 sene boşuna duracak yani şöyle her hafta sonu gideceğiz bizde oturacağız misafir de ağırlayacağız ama dediğim gibi hafasonu veya resmi tatil vs olursa.
derdinizi dert edindim, üzerine ciddi ciddi düşündüm.
sonra yok olmaz böyle iş dedim.
Maalesef bulduğunuz çözüm aile yaşamına uygun değil.
hani bir çok kişi var atanma muhabbetine farklı yerlerde ev açmak zorunda kalan ama maksimum bir yıl.
3 yıl az süre değil ki geçici çözümler uygulansın.
evliliğimin 3. yılında çocuğum vardı benim ya, ikinciyi düşünüyordum (sonra KK daki arkadaşlar vazgeçirdiler sağolsunlar :))
Evet hani daha net anlaşılır diye dedim. Evini kiralayacak olan varsa talibim temiz titiz kullanırım :)Nevresime gelene kadar bi dolu şey var aslında
Tabak, tencere, bardak, sürahi, büyükler daha zor olur
Fırın mesela 2 fıırn mı alacaksın
Hadi fırının küçüğü de alternatif var buzdolabı ne olacak bi tanesine mini mi alınacak
Benim bile gözüm korktu koltuk tv vs de cabası
Allah yardımcınız olsun
Bi odasını kiralasan mı
Ay teşekkür ederim. 3 yıldan aza inebilir ama çıkmaz 1-3 sene diyeyim. Hey allahım ne zor işler bunlarderdinizi dert edindim, üzerine ciddi ciddi düşündüm.
sonra yok olmaz böyle iş dedim.
Maalesef bulduğunuz çözüm aile yaşamına uygun değil.
hani bir çok kişi var atanma muhabbetine farklı yerlerde ev açmak zorunda kalan ama maksimum bir yıl.
3 yıl az süre değil ki geçici çözümler uygulansın.
evliliğimin 3. yılında çocuğum vardı benim ya, ikinciyi düşünüyordum (sonra KK daki arkadaşlar vazgeçirdiler sağolsunlar :))
Bana kalsa bende istemem tabi ki ve şu bekar halimle bile ne kadar zor gelip gitmek. Ama sözlümün işyeri var orada. Başkasına emanet edip gelecek yanıma o yüzden haftasonu gidip bakmak zorunda hani ben her hafta gitmeyeyim ama o gitmek zorundaaynı şeyleri düşünüyoruz :)
3 aydan degil 3 yıldan bahsediyor konu sahibi.
hafta içi çalışıp her haftasonu köye gitmek en fazla 3 kere tatlı, 3 den sonra acı gelmeye başlar.
bunun karı,kışı,yağmuru, aşırı sıcagı da var.
Ankara da ki evi çekip çevirmek de yıpratıcı olacak.
düşünceleri mantıklı degil inşallah üstünde biraz düşünür.
Dayalı döşeli bi ev tutun ya da ufak tefek zaruri eşya koyun çeyiz gereksiz yaniBana kalsa bende istemem tabi ki ve şu bekar halimle bile ne kadar zor gelip gitmek. Ama sözlümün işyeri var orada. Başkasına emanet edip gelecek yanıma o yüzden haftasonu gidip bakmak zorunda hani ben her hafta gitmeyeyim ama o gitmek zorunda
İşte tam bu cevap tüm dediklerinizi aklımın bir köşesine yazıyorumAnkaraya 1+1 ev tutman ve sadece kanepe ve kullanacagın esyaları götürmen hatta 2. el beyaz esya alıp sizde geri orda satar gelirsiniz. Diğer eve sade modası çabuk gecmeyen esyalar almanız ama çokta masraf yapmamanız gerek.
1 battaniye
2 yorgan
1 uyku seti belki
1 adet pike
4 yastık
3 nevresim takımı yetiyor.
günlük tabak yada kahvaltı takımı
misafir yemek takımı (bardak takımı bence boşuna masraf)
12 adet çatal kaşık bıçak yeter hem günlük hem misafir için (tecrübeyle sabit)
Tencere takımı-2 tencere 1 tava ve düdüklü tencere yetiyor.
sebze meyve yıkamak için kaplar
rende vs.
Dantel english home tarzı yerlerden alınabilir yoksa tabikide zaten kullanılmıyor uygun fiyatlı alabilirsin.
yatak örtüsü tavsiye etmem pikeyi yatak örtüsü olarak kullan ceyizde.
birde çay takımı var genelde bambu tepsili kullanabilecegin şık seyler alman tavsiye ederim.
birkaç tane dekorasyon mumluk alabilirsin
borcam ve cerez takımları düğünde geliyor bol bol :)
Şimdilik aklıma bunlar geldi....
Bana kalsa bende istemem tabi ki ve şu bekar halimle bile ne kadar zor gelip gitmek. Ama sözlümün işyeri var orada. Başkasına emanet edip gelecek yanıma o yüzden haftasonu gidip bakmak zorunda hani ben her hafta gitmeyeyim ama o gitmek zorunda
Ne olur yanlış anlamayın beni ama atamanız memlekete olduğu zaman yani sizin oraya kesin dönüş yaptığınızda evlenseniz. Şimdi sözlünüzün işyeri memlekette, sırf sizin için gelecek ve sadece haftasonları çalışabilecek işyerinde,siz iki ev döşeyeceksiniz,her haftasonu memlekete gideceksiniz, iki ev iki kat sorumluluk temizliği vs hiç bitmeyecek,çifter çifter eşyalar. Kendinize ait bir düzeniniz olmayacak. Düğün tarihi, çift ev bizlere düşmez tabiki ama fikrimi belirtmeden geçemedim gerçekten çok tempolu bir üç yıl sizi bekliyor ve bunca şeyin içinde en kolayı nevresim pike takımı.Bana kalsa bende istemem tabi ki ve şu bekar halimle bile ne kadar zor gelip gitmek. Ama sözlümün işyeri var orada. Başkasına emanet edip gelecek yanıma o yüzden haftasonu gidip bakmak zorunda hani ben her hafta gitmeyeyim ama o gitmek zorunda