İki ayrı ev açılacak çeyizi nasıl yapmalı

neden her hafta sonu memleketinize gidiyorsunuz
Memleketteki ev kendimizin. Sözlümün ailesi illa düzülecek diyor. Kendi işyerleri var. Bende Ankarada 1-3 sene kalmak durumundayım o da memlekete haftasonları gidip işleri takip etmek durumunda. Bu durumu malesef değiştiremem Hani şundan soruyorum bu durumu yaşayanlar oldu mu şark görevinde olanlar evlerini naıl düzdüler ne gibi eşyalar minimum düzeyde yeterli oluyor diye sormak istedim

İşyerim Çankaya Bakanlıklar bölgesinde burada kiralar en vasat ev 1200-1300 :) Ben Eryaman taraflarında 1+1 veya 2+1 küçük ev düşünüyorum. Dün akşam konuştuk çevreden eş dosttan eşya toparlayacağız ankaraya. Yatak odası takımı almayı üşünüyorduk onu bile kullanılmayan iki bazayı birleştirip kullanmayı düşündük. Zor iş vesselam :)

Eryaman ve bakanlıklar uzak birbirine kirası daha uygun bir ev bulsaniz bile yol parası ile ayni miktara ulasirsiniz
Ankarada eve eşya toplamak iyi fikir bence de

Her haftasonu koştur koştur memlekete gitmek niye? Sonuçta bir ark çevresi edineceksiniz. Haftasonu geziler, piknikler, buluşmalar bazen de başbaşa bişeyler planlamak isteyeceksiniz öyle değil mi? En güzel ilk çocuksuz yılları niye koşturmaca içinde geçireceksin tatlım git orayı temizle topla gel burayı temizle topla, bi gün anneye bi gün kayınvalideye, hadi akşama yemeğe misafir, dinlenmeden 10 kat yorulup yollara dökül haftaiçi mesaisine... Zor kuzucuğum. Bi daha düşün.

Sadece köşe takımı yeterli koltuk için, yatak odası takımından ziyade ucuzundan baza, iyi yatak.. 1 de çok katlı şifonyer.. Nevresim 1-2 adet başlangıç için yeter, yetmediğinde, geri rahat taşınabileceği için alınabilir. Aldığınız mobilyalar az ve hafif olursa doğu görevine giderken başkasıyla ortak eşya getirip yol harcını minimuma düşürebilirsiniz. Büyük ve pahalı eşya almayın doğu durumunuz varsa.

Eryaman ve bakanlıklar uzak birbirine kirası daha uygun bir ev bulsaniz bile yol parası ile ayni miktara ulasirsiniz
Ankarada eve eşya toplamak iyi fikir bence de
Eryaman şunun için düşündüm şahsi arabamızla çevre yolundan ulaşmak daha kolau diye. Pek te bilmiyorum ama sizin tavsiyeleriniz varsa önerilere açığım

İlk sebep sözlümün işlerini haftasonu mutlaka takip etmesi gerektiği. İkinci sebep annemlerin ve bilhassa kayınvalidemlerin gönüllerini yapmak istiyorum adetleri gereği gelin gezdirmeler akşam yemekleri vs var ve hevesi var kırmak istemiyorum onlar da beni kırmamak için ellerinden geleni yaptılar bende istiyorum ki gönülleri olsun varsın ben 1 2 sene yorulayım

Eryaman şunun için düşündüm şahsi arabamızla çevre yolundan ulaşmak daha kolau diye. Pek te bilmiyorum ama sizin tavsiyeleriniz varsa önerilere açığım

Arabanız vrsa sorun olmaz o zaman
Ben 4 sene ankarada yasadım ama yurtta kaldığım için ev kiraları hakkına fikrim yok sadece semtler uzak olduğu için yol parası da olur diye düşündüm

hiç öyle yapma.sahibinden.com da çok uygun eşyalar var 2. el.oradan bak

Yurt olarak nereleri iyi şuan için de buna tavsiye alabilirim

Özellikle cebeci kurtuluş dikimevi tarafında özel yurtlar var bildiğim
yıllık olarak bir fiyat veriyorlar ancak aylık taksit yapabiliyorlar bir de böyle ara zamanlar da değil de yaz mevsiminde daha çok kayıt alıyorlar şu an dolu olabilirler
Ben de kurtuluşa bir özel yurtta kaldım çok rahattı benim için Ayrıca evli olup işi nedeniyle kalanlar da vardı
ama oranın da bu yıl ki aylık fiyatı söylediğiniz kiralar kadar var

Burda duruyorum o zaman:) allah kolaylık versin canım. Arkadaşlara katılıyorum eryamanda tutacağınız ev daha ucuza gelmez çünkü yol masrafı aynı hesaba gelir. Eryamandan eskişehir veya istanbul yolunu kullanarak gideceksiniz işe,25-30 km arası sanırım yolunuz. Biz eşimle hesaplamıştık bi ara, işyerine yakın oturunca hiç olmazsa o kadar yolu çekip yorulmamış oluyorsun. Eryaman tarafı gerçekten uzak size. Ben de o tarafta oturuyordum eşim de çankayada çalılıyordu. Yakıtımız aylık 300-400 civarı oluyordu. Bazen geçebiliyordu bile. Ki eryaman da artık ucuz bir yer değil.

Eger 2 ev olması kesinse,
ankara da da bir ev tutun, ucuz ama yeni eşyalar alın, temiz temiz.
sonuçta 3 yıl yaşayacaksın,
eşyalı ev fikri bana göre degil bu sebeple.

3 yıllığına ankarada kalacaksan eşyali ev tut derim. Şimdi 2 ev açınca ayrı ayrı beyaz eşya mobilya vs alacaksınız. Memlekete geri döndüğünde diğer eşyaları ne yapacaksınız mobilya beyaz eşya gibi aldığın paraya satamazsin hatta bedava gider çok ucuza satılır.5 bine alsan 2 bine bile satamazsin.

Memleketimiz neresi ? Ordan özel arabayla işe gitseniz çok mu uzak ? Eşya olarak ben atandığımda ikinci el eşya almıştım , yatağın sıfır olur gerisi önemli diil

mesela uygun eşyalar ile ankara da şöyle şirin bir odan olur.
bu oda tv hariç 1.600 maliyeti var :)
yatak odası içinde aynı ucuzlukta oluşturulabilir.

Eklentiler

• oda.jpg
    18,9 KB · Görüntüleme: 35
Nerelerde tutmalıyım evi peki sizce
Bakanlıklar bölgesine eryaman oldukça uzak.
Şöyle söyleyeyim, arabayla sabah trafiğinde çekilecek çile değil eryaman-bakanlıklar.
Her sabah en az 1 saat trafik, dönüşü söylemiyorum bile Allah ne kısmet ederse.
Size tavsiyem Etlik semtinden ev bakmanız.
Hem işinize toplu taşımayla en fazla 30 dk sürer, hem çok büyük bir semt hem de uygun fiyatlı kiralık bulabilirsiniz.
Ya da metro ağı olan bir semt seçmeniz gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…