- 28 Haziran 2013
- 203
- 101
-
- Konu Sahibi HuzurluMemure
neden her hafta sonu memleketinize gidiyorsunuz
Memleketteki ev kendimizin. Sözlümün ailesi illa düzülecek diyor. Kendi işyerleri var. Bende Ankarada 1-3 sene kalmak durumundayım o da memlekete haftasonları gidip işleri takip etmek durumunda. Bu durumu malesef değiştiremem Hani şundan soruyorum bu durumu yaşayanlar oldu mu şark görevinde olanlar evlerini naıl düzdüler ne gibi eşyalar minimum düzeyde yeterli oluyor diye sormak istedimYerinizde olsam bu işlere hiç girmezdim. Madem Ankarada yaşayacaksınız eşyanızı az ve temiz alın. Memursunuz, tayinlerde o eşya haşat oluyor. Memlekette ev açacaksanız ev kendinizinse ancak bunu düşünün, 2 kira yorar.. Her hafta sonu gitmek sizi maddi ve manevi yorar.. Çünkü ne kadar ayrı düzende olsa yine eşinizin ve kendi aileniz arasında kalırsınız.. Yorulacağınız bir yola giriyorsunuz, hakkınızda hayırlısı olsun.. Nevresim vs. başlangıç için 2şer yeterli, lazım oldukça alın.. Her şeyi birden almayın yer kaplar..
İşyerim Çankaya Bakanlıklar bölgesinde burada kiralar en vasat ev 1200-1300 :) Ben Eryaman taraflarında 1+1 veya 2+1 küçük ev düşünüyorum. Dün akşam konuştuk çevreden eş dosttan eşya toparlayacağız ankaraya. Yatak odası takımı almayı üşünüyorduk onu bile kullanılmayan iki bazayı birleştirip kullanmayı düşündük. Zor iş vesselam :)İş yerlerinizin nerede olduğu burada oldukça önemli bir faktör.
Eğer çalıştığınız kurumun servis uygululaması yoksa, eşinizle beraber ayda 300 lira gibi bir bütçeyi yola ayırmanız gerekiyor.
Hele de 2 vesait kullanacaksanız, bu durum vayağı tuzluya gelir.
Ayrıca 400-500 tl ye maalesef bulacağınız ev nasıl diyeyim, oldukça kötü durumda olur.
Bir de aklıma gelen şey, bir mobilya markası var.
Örneğin 3 bin tl ye evinizi döşüyor.
Salon, yatak odası, oturma odası takımı veriyor.
O markayı da düşünüp, yine küçük bir eve çıkabilirsiniz.
İşyerim Çankaya Bakanlıklar bölgesinde burada kiralar en vasat ev 1200-1300 :) Ben Eryaman taraflarında 1+1 veya 2+1 küçük ev düşünüyorum. Dün akşam konuştuk çevreden eş dosttan eşya toparlayacağız ankaraya. Yatak odası takımı almayı üşünüyorduk onu bile kullanılmayan iki bazayı birleştirip kullanmayı düşündük. Zor iş vesselam :)
Sadece köşe takımı yeterli koltuk için, yatak odası takımından ziyade ucuzundan baza, iyi yatak.. 1 de çok katlı şifonyer.. Nevresim 1-2 adet başlangıç için yeter, yetmediğinde, geri rahat taşınabileceği için alınabilir. Aldığınız mobilyalar az ve hafif olursa doğu görevine giderken başkasıyla ortak eşya getirip yol harcını minimuma düşürebilirsiniz. Büyük ve pahalı eşya almayın doğu durumunuz varsa.Memleketteki ev kendimizin. Sözlümün ailesi illa düzülecek diyor. Kendi işyerleri var. Bende Ankarada 1-3 sene kalmak durumundayım o da memlekete haftasonları gidip işleri takip etmek durumunda. Bu durumu malesef değiştiremem Hani şundan soruyorum bu durumu yaşayanlar oldu mu şark görevinde olanlar evlerini naıl düzdüler ne gibi eşyalar minimum düzeyde yeterli oluyor diye sormak istedim
Eryaman şunun için düşündüm şahsi arabamızla çevre yolundan ulaşmak daha kolau diye. Pek te bilmiyorum ama sizin tavsiyeleriniz varsa önerilere açığımEryaman ve bakanlıklar uzak birbirine kirası daha uygun bir ev bulsaniz bile yol parası ile ayni miktara ulasirsiniz
Ankarada eve eşya toplamak iyi fikir bence de
İlk sebep sözlümün işlerini haftasonu mutlaka takip etmesi gerektiği. İkinci sebep annemlerin ve bilhassa kayınvalidemlerin gönüllerini yapmak istiyorum adetleri gereği gelin gezdirmeler akşam yemekleri vs var ve hevesi var kırmak istemiyorum onlar da beni kırmamak için ellerinden geleni yaptılar bende istiyorum ki gönülleri olsun varsın ben 1 2 sene yorulayımHer haftasonu koştur koştur memlekete gitmek niye? Sonuçta bir ark çevresi edineceksiniz. Haftasonu geziler, piknikler, buluşmalar bazen de başbaşa bişeyler planlamak isteyeceksiniz öyle değil mi? En güzel ilk çocuksuz yılları niye koşturmaca içinde geçireceksin tatlım git orayı temizle topla gel burayı temizle topla, bi gün anneye bi gün kayınvalideye, hadi akşama yemeğe misafir, dinlenmeden 10 kat yorulup yollara dökül haftaiçi mesaisine... Zor kuzucuğum. Bi daha düşün.
Eryaman şunun için düşündüm şahsi arabamızla çevre yolundan ulaşmak daha kolau diye. Pek te bilmiyorum ama sizin tavsiyeleriniz varsa önerilere açığım
İşyerim Çankaya Bakanlıklar bölgesinde burada kiralar en vasat ev 1200-1300 :) Ben Eryaman taraflarında 1+1 veya 2+1 küçük ev düşünüyorum. Dün akşam konuştuk çevreden eş dosttan eşya toparlayacağız ankaraya. Yatak odası takımı almayı üşünüyorduk onu bile kullanılmayan iki bazayı birleştirip kullanmayı düşündük. Zor iş vesselam :)
Yurt olarak nereleri iyi şuan için de buna tavsiye alabilirimArabanız vrsa sorun olmaz o zaman
Ben 4 sene ankarada yasadım ama yurtta kaldığım için ev kiraları hakkına fikrim yok sadece semtler uzak olduğu için yol parası da olur diye düşündüm
Yurt olarak nereleri iyi şuan için de buna tavsiye alabilirim
İlk sebep sözlümün işlerini haftasonu mutlaka takip etmesi gerektiği. İkinci sebep annemlerin ve bilhassa kayınvalidemlerin gönüllerini yapmak istiyorum adetleri gereği gelin gezdirmeler akşam yemekleri vs var ve hevesi var kırmak istemiyorum onlar da beni kırmamak için ellerinden geleni yaptılar bende istiyorum ki gönülleri olsun varsın ben 1 2 sene yorulayım
Yurt olarak nereleri iyi şuan için de buna tavsiye alabilirim
3 yıllığına ankarada kalacaksan eşyali ev tut derim. Şimdi 2 ev açınca ayrı ayrı beyaz eşya mobilya vs alacaksınız. Memlekete geri döndüğünde diğer eşyaları ne yapacaksınız mobilya beyaz eşya gibi aldığın paraya satamazsin hatta bedava gider çok ucuza satılır.5 bine alsan 2 bine bile satamazsin.Eryaman şunun için düşündüm şahsi arabamızla çevre yolundan ulaşmak daha kolau diye. Pek te bilmiyorum ama sizin tavsiyeleriniz varsa önerilere açığım
Bakanlıklar bölgesine eryaman oldukça uzak.Nerelerde tutmalıyım evi peki sizce