İki ayrı ev açılacak çeyizi nasıl yapmalı

Valla nevresimler kisiye gore degisir. Ben 12 tane getirdim ceyizimde.

Iki ev olayi masraf demektir. Ben olsam once ankara da acardim. Neyse sixin bileceginiz is.

Madrm h.sonlari gececeksiniz diger tarafa haliyle 3 yil oturacagin yere eksiksiz gitmelisin.

Azar azar al herseyini al. Herseyden bi tane al. Tabi kap kacak icin diyorum. Misal 1 fincan kahve takimi, 1 tencere seti ikinciye gerek yok ki ben almistim sonrasinda

Nevresimler ankara da ki eve 3 tane alabilirsin. 1 uyku seti, 1 pike takimi. Ikinciye gerek yok.

Madem 1+1 ben bekar evi gibi doserdim. Doldurmazdim evi. Esya kap kacak vs ile.

Bence ankarada ev açmak bilemedim gerek yok gibi 3 sene diyosun ankaradaki ev sizinmi iki kira mı vereceksiniz ben olsam ankaraya taşındığımda dizerim o evimi 3 senede neler değişir kusura bakmayın böylede işinize karışır gibi oldu fikrimi söyledim.
estagfurullah. Döneceğimiz kesin belli olduğu için ve her hafta sonu kalacağımız için mecbur açılacak ev. Kayınvalidemin evi 2 oda. Biri yatak odası biri salon orda kalamayız E her hafta benşim annemler de de kalamayız e bir oğlan tam takır düzmek istiorlar. Ben kendi adıma en az eşyayı almak istiyorum az ama güzel o yüzden şimdilik minimum nasıl almalıyım bir fikrim de yok

İki ayrı ev kurmaktansa sadece idareten üç yıllığına kursan. Sonra esyaların modası ğececek artı taksit kira derdiyle uğrasacaksn.

Şehirler yakın mı onun için mi herhafta gideceksiniz ?

Haftaiçi hem çalışıp hem nasıl ev temizleyip diğer eve gideceksiniz ?
Bu durumda 2 evde sizde temiz kalamazsınız ha bide genç :)

Herhafta gitmek bana ütopik geldi evliliğin 6. Ayında yazarsan naptığınızı sevinirim.

Herkesin zevki merak-ı farklı kimisine 3 yeter kimisine 10 az gelir.

Az az al beğendikçe eklersin mecbur gibi alma yani.

wow neden her haftasonu memlekete gideceğiz diye şartlanıyorsunuz?
çok zor olacağının farkında mısınız?

3 yıl dediğiniz de insan hayatında kısa bir süre değil bu arada. kaplumbağalar gibi 200 yıl yaşamıyoruz neticede.
Kendi işyerleri var eşimin o da takip etmek durumunda malesef. Ankaraya sırf benim için geliyor o yüzden gitmek zorundayız. Kiraya çıkacağız o yüzden en az zararla atlatmaya çalışıyorum.

Kendi işyerleri var eşimin o da takip etmek durumunda malesef. Ankaraya sırf benim için geliyor o yüzden gitmek zorundayız. Kiraya çıkacağız o yüzden en az zararla atlatmaya çalışıyorum.
dikkat edin de bu işin sonu eşiniz orada siz ankarada, haftasonları da ankaraya siz gideceksinize dönmesin.
neyse hayırlısı olsun diyelim madem.
ama yine de 3 yılı kısa bir süre olarak görmeyin diye ısrar edeceğim.
Uzun bir süre, planlı olursanız ve herkes sözüne sadık kalırsa belki sağlıklı bir şekilde atlatırsınız.

dikkat edin de bu işin sonu eşiniz orada siz ankarada, haftasonları da ankaraya siz gideceksinize dönmesin.
neyse hayırlısı olsun diyelim madem.
ama yine de 3 yılı kısa bir süre olarak görmeyin diye ısrar edeceğim.
Uzun bir süre, planlı olursanız ve herkes sözüne sadık kalırsa belki sağlıklı bir şekilde atlatırsınız.
Evet haklısınız bir de herkesin gönlü olsun diye uğraşınca zor oluyor

Evet tam istediğim aradığım cevap oldu :)

derdiniz nevresim takımı ise o iş kolay ya :)

misafir potansiyelinize göre karar verin.

benim misafirler için 4,
kendim için mevsimlik 3 nevresim takımım var. bir de yaz için 2 tane pike takımı.

yetiyor da artıyor.
hatta eskimiyorlar da sıkılıyorsun bir süre sonra.
misafir pek gelmez dersen her eve 2 tane al, eskitene kadar kullan, sonra yenile derim.

Evet haklısınız bir de herkesin gönlü olsun diye uğraşınca zor oluyor

ha ha ilk öğreneceğin kural işte bu.
ama her insan yaşayarak öğreniyor sanırım.
Eşim de ben de benzer cümleler kuruyoruz, şu anki aklım olsa şöyle yapardım böyle yapardım diyerek. Meğer ne çok şey içimizde kalmış, aileleri mutlu edicez diyerek.
tecrübe konuşuyor burada ama siz de dinlemeyeceksiniz, zamanla yaşayarak göreceksiniz :)

Nevresime gelene kadar bi dolu şey var aslında
Tabak, tencere, bardak, sürahi, büyükler daha zor olur
Fırın mesela 2 fıırn mı alacaksın
Hadi fırının küçüğü de alternatif var buzdolabı ne olacak bi tanesine mini mi alınacak
Benim bile gözüm korktu koltuk tv vs de cabası
Allah yardımcınız olsun
Bi odasını kiralasan mı :KK70:

çok saçma bence. iki yerde düğün yapmak bile zorken iki ayrı ev nasıl düzülür.
para çoksa sorun yok.
hem her hafta ne işiniz var. söylendiği gibi olmaz insanı yorar.
ayrıca 3 sene az değil. ankarada düzeninizi kurun giderken götürürsünüz.
memlekette ev kurmak bence hiç doğru bir karar değil.
yaşayıp tecrübe edeceksiniz.

çok kalacağım derken 3 sene ankaradayım ama her hafta sonu memleketimize gideceğiz. Normalde alınması gereken nevresim takımları kaç tane :)
Neden baska yerde ev acıyorsunuz anlamadım 3 yıl az degil neden iki kira ödüyorsunuz ? İki ev dizmek ne kadar yıpratıcı olur sizin icin farkindamisinjz ? Ankara'da esinizle birlikte mi yasayacaksınız yoksa is dolayisiyla hafta ici ayrı kalacağınız icin mi iki ev acıyorsunuz ?
Bana kalırsa esinizle yasayacaksanız hic gerek yok 2. Ev açmaya hem her hafta her hafta eminmisiniz memelekete gideceğinize ? Bence esiniz yanınızda olacaksa gitmezsiniz ? Herkese evliliğin ilk Zaman'larında kim hafta sonu tatilini akraba icinde geçirmek ister.

X