İki ayrı ev açılacak çeyizi nasıl yapmalı

çok kalacağım derken 3 sene ankaradayım ama her hafta sonu memleketimize gideceğiz. Normalde alınması gereken nevresim takımları kaç tane :)
Can'ım ben 4 tane almıştım tek evde kullanmak için .. Uzun süre kullanacağın evine 4 az kullanacağın evine 3 alabilirsin battaniye benim 3 tane var yine dediğim gibi uzun süreli kalacağın evine 3 tane alabilirsin diğerine 2 al bence

Bence normalde tek ev olsa ne kadar lazim olurdu diye dusunun ve alin. Onu memeleketteki evde serin goren gorsun. Sonra esyalari bolusturursunuz evlerinize. Iki evide incelemelerine gerek yok yani bence. Hatta birine bile yok da neyse hayirli olsun ins

anlaşılıyor ki eşiniz Ankaraya temelli gelemiyor, siz de memlekette olamıyorsunuz o yüzden 2 ev şart gibi.
o zaman yapacağınız oturabileceğiniz ama uygun fiyatlı bir semtte bahçe katı vs gibi 1+1 daire tutup oraya temel ihtiyaçları koymak, yatak odası yerine çekyat mesela, fırın yerine öncelikle buzdolabı ve ocak gibi.
o eve 2 tane nevresim takımı yeter, biri sizin için, yatılı misafir gelirse birini de ona verirsiniz.
çeyiz olayına gerek yok zaten, 6 kişilik tabak çanak vs yeter, pahalıya gitmeyin, örneğin İzmir'de Forbest adında bir mağaza var 15-20 liraya 6 kişilik setler var memlekette benzer bir mağaza varsa oradan alın.
iki ev için de öyle simli, parıltılı takımlar almayın, taşınırken heder olur.
ne alacaksanız 3 yıl sonra alırsınız istediğiniz gibi. 3 yıl içinde masraf yapmış olmayın.
yerinizde olsam çok para verip yatak odası ve koltuk takımı almazdım. 3 yıl sonra düzeninizi istediğiniz gibi kurarsınız.

Siz de 3 yıl önceki halimi gördüm Bence memlekette ki evinizi yeni gelin evi gibi düzenleyin ve uzun süre kullanabileceğiniz kaliteli eşyalar alın. Çünkü yeri gelir esiniz orda kalır hafta sonları siz gitmek zorunda kalırsınız yıllık izininizde de memleket geçirmek istersiniz vb. Örnekleri cogaltabiliriz. Ankara için geçici şeyler alabilirsiniz. Ve memursun eş durumundan 1 yıl da gelebilirsin.
Biz söyle yapmıştık Doğu da Şark gorevimizde 2 yıl için 1+1 evde kaldık ve bütün eşyaları 5 bin civarı bir ücretle almıştık. Yatak odası Takımı almadık onun yerine tekli 2 tane baza aldık onları birleştirdik üzerine kaliteli bir yatak ( bu önemliydi ) orta boyutta gardrop(kıyafetlerimiz için yeterli olmuştu), Bir tane bol cekmeceli sifonyer, v Ütü ve Ütü masası,2 tane nevresim takımı 2 tane pike takımı, 1 tane yorgan, 1 tane battaniye, 2 tane yastık ( evimize misafir gelme durumu yoktu siz ona göre alırsınız )
Diğer oda için iki cekyat televizyon orta boy buzdolabı, çamaşır makinesi ( Regal marka almıştık çok uygundu ) ,mini fırın , uygun fiyata mutfak masası ,4 tane sandalye , tencere seti ve bardak tabak çatal vb. Şeylerden 6 tane vardı ( biliyorsunuz hersey en az 6'li satılıyor ) halilarimizi da kaymaz hali Almıştık ( normal hali gibi tüylü yumuşak olanlar var onlardan almıştık ). Bütün eşyaları 2 yıl kullandım gelirken de sattık. Uzun süre kullanacagim evimi de en kaliteli eşyalarla duzduk.
Biz böyle yapmıştık fikir olabilir diye belirtmek istedim

Siz iki ev açmaya karar vermissiniz o zaman sonuca bakalım

Eşyalarımi 4 yıldır kullanmanın deneyimiyle yaziyorum
Ben çeyiz de misafir için çift kişilik nevresim takımını anlamıyorum çok mantıksız bi kere kimin evinde çift yatak odası var??? Hangi evde iki tane çift kişilik yatak var??? Varsa tamam bi tane yeter çünkü o misafir gittikten sonra nevresim komple yıkanıyor yerine konuyor oldu ki kirli biri geldi yahu bizim kullandığımız nevresim takımından sererim yok olurmu falan diyorsak hiç otelde kalmayalım gittiğimiz yerde hiç bi nevresime yatmayalim o zman.... Cekyata zaten çift kişilik nevresim takımı çok büyük geliyor bilmem denedinizmi???
Günlük kullanmak için 12 kişilik yemek takımı aldım misafir içinde 13 kişilik yemek takımı aldım yok senin bulaşık makinen olcak yetmez dediler gittim 6 kişilik daha yemek takımı aldım sonra koycak yer bulamadım delirdim.... Bardak desen zibil kadar..... Su bardağı,meyve suyu brdagi,çay bardağı ince belli,çay bardağı fincan cam,çay bardağı fincan porselen, kahve fincani,neskafe fincani, bunun sonu yok

Önce ankara geçici ikinci elciye git cekyat olabilen bi oturma grubu hatta iki cekyat al
Bide güzel bi tv çok büyük olmasın sonra mutfakda kullanirsin salon tamam

Mutfak için 6 tane ince belli çay bardagi, 6 tane şu bardağı en ucuzlarindan, 6 kişilik hatta 12 kişilik kaliteli güzel bi kaşık çatal takımı sonradan günlük olarak kullanirsin, 6 kişilik yemek takımı en ucuzundan 3 yıl içinde kırılan parçalar olacağı için sonradan kullanmazsin, güzel 4-5 paRcali tavasida dahil seramik tencere takımı bunu sonradan kullanirsin bide küçük sahan tavasi, bi kaç boy leğen fende ıvır zıvır .... Kirilcaklar en ucuzundan kirilmayacaklar kaliteli ve sağlam.... Yatak yorgan için 3 yastık ikisi size biri misafir gelirse yada yedek, 2 nevresim takımı çift kişilik , 1 tek kişilik, 1 çift kişilik yorgan 1 tek kişilik yorgan 1 tek kişilik battaniye ( ankara da iki kisi gelirse bu battaniye hayat kurtarir) zaten ihtiyacınız olursa evler arası transfer yaparsınız çok takilmayin ve şu hataya düşmeyin herşeyi sonradan da alabilirsiniz beyaz esyalarida ikinci el alın bez dolap ve güzel bi yatak ucuz bi baza mutaga idare edecek bi masa yeterli olur sanırım gelirken büyük eşyaları satarsınız ceyizinizdeki kaliteli olanları yanınıza alırsınız havlu yiz havlusu 4 tane bi bornoz takımı bir de hamam havlusu takımı hamam havlusunu ankara ya götürün sonradan misafir havlusu yaparsınız

Diğer memleketteki eviniz için güzel istediğiniz mobilyaları alın zevkinize göre
3 tane çift kişilik nevresim takımı 2 de ankaradan gelcek 5 zaten 3 yıla aşınmış olur yedek tutarsınız onlari, misafir yemek takımı, bardak takımının içinden çok gereksiz parça cikiyo şimdiki aklım olsa takım olrak almam ben takım yaparim , 12 kişilik çatal kaşık takımı bunu ilk hafta sonları kullanırsınız sonra misafir olarak ayorirsiniz yada 12 kişilik alıp 6 sini diğer evinize goturursunuz, bir tane çift kişilik battaniye bir tane tek kişilik battaniye birde diğer tarafta var iki 3 tane tek kişilik nevresim birde diğer tarafta var dört , günlük 6 şar adet bardak fincan şu bardağı vs.... , 12 kişilik günlük yemek takımı, 3 adet yastık 3 de diğer taraftan gelcek 6 yastık , bir yatak örtüsü , dantelleri english home dan ucuz fiyata halledebilirsiniz küçük ev aletlerini eser home da indirimden alabilirsiniz anneler gününde falan bata indirimi oluyo tencere takımı olarak bide üçlü çelik tencere alırsanız diğer aldığınız seramiklerle yeterli olur boy boy tava çok kullancaksiniz havluyu demiştik zaten hayırlı olsun bu arada çeyiz topiklerini takip edin indirimleri falan yakalarsiniz ordan

Ankaradaki ev ikea dan rahat şık ekonomik malzemelerle donatırsınız. Çok bi masraf çıkmaz. Memleketde ev boşta dursun yada kiraya verin. Ailelerden birinden 1 oda hazılanır. Üstelik her hafta sonu gitmemek kendize vakit ayırmak için bahane olur. 2 ayrı ev için kullanacagınız bütçe + gireceginiz borç yükünden kurtulursunuz. Paranızı ileride kendi eviniz için kenarda tutarsınız belki araba yada değişik yatırım yaparsınız. Zamanı gelince ankaradan istediğiniz eşyayı alır, kalanını baştan satın alırsınız

Ankara'da mobilyalı güzel evler, siteler var.
1+1, 2+1 olarak oldukça popüler bu aralar.
Genellikle bekar çalışanlar tarafından tercih ediliyor, güzel ve güvenli semtlerdeler.
Çoğu da sıfır evler, yani ilk siz kullanmış olursunuz eşyaları.
Sizin yerinizde olsaydım, böyle bir ev tutar, içine de sadece mutfak eşyası ve ev tekstili alırdım.

Bunlar da 3 nevresim takımı, 2 battaniye 4 yastık, 2 yorgan, 1 pike takımı, 2 masa örtüsü, 1 banyo takımı, 2 kişilik bornoz takımı, 4 havlu, 4 el havlusu, 4 mutfak havlusu, fiyatları uygun modelsiz olarak 12 kişilik yemek takımı, çatal bıçak takımı, meşrubat ve çay takımı, 1 çay makinesi(ayrıca su ısıtıcıya gerek kalmaz) 1 kahve makinesi, 1 tost makinesi, 1 tencere seti, 1 tava seti, 1 baharatlık takımı, 1 saklama kabı takımı, 1 çaydanlık, 1 de cezve takımı.
Zaten bu daireler beyaz eşyalı, ankastreli olduğundan, ekstra masraf da yapmamış olursunuz.
Bir tek çamaşır makinesi ve tv alırsınız, itfaiye meydanından oldukça uygun fiyata.
Ayrıca ola ki bir misafiriniz yatıya gelirse, tek kişilik bir yogan 1 nevresim takımı bulundurmanız da iyi olur.
Kalabalık misafirleriniz için de zaten bütün alacağınız mutfak eşyası 12 kişilik alırsanız, yeter de artar.
Ayrıca ikram setiydi, kahvaltı takımıydı gibi şeylere gerek kalmaz.
2 kişilik bir aileyiz, kendi günlük kullandığım her şeyden yola çıkarak bunları yazdım.

Memleketinizde olan evimi de her şeyiyle, sanki hep orda yaşıyormuşum gibi düzerdim.

Her hafta sonu ve tatillerde memlekete gideceğinize haftasonları arada gittiğinizde kaynanada kalın. Tatillerde de yurtdışına gidin zaten çalışırken her haftasonu memlekete gideblmek çok zor.

Sizinkş oldukça ekstrem bi durum ve yaşamadan bilemezsin. Sorman tuhaf olmuş. Az kalacağın yerde yemek yapmazsın mutfak eşyası daha az olur. Ev içi durumlarınızla şlgili bizim yorum yapmamız çooook zor.

Evet benimde son düşüncelerim bu yönde şekillendi. kiralık ev konusunda eşyalı 1+1 evler aşağı yukarı 750-800 tl. Bende dedim ki bunun yerine acaba daha düşük bir semtten atıyorum mamak abidinpaşa tarafından 400 500 e ev tutup aradaki farkla kendi eşyamımı alsam. Ona karar veremiyorum bir türlü

O da olabilir fakat onda da Ankara da eşyalı ev demek 1200-1300 kira demek. Memleketimdeki evime en az ne almam lazım onun hesabını yapamıyorum bilenlere danışıyorum
Benim her şeyim minimal düzeyde çok az eşya aldım tencere tabağım bile az yani ve hiçbir sıkıntı da çekmedim.Zaten 2 kişi olacaksınız ne gerek var çok eşyaya emin olun yetiyor yani her şey.

Bence iki ev işini tekrar düşünmelisiniz
Şöyle ki eşiniz memlekete alıştığı için bir süre sonra gidip gelmekten sıkılabilir bu yüzden ee orda da hazır ev var ankarada nasıl olsa çalışmıyorum işim de burada sen de her zaten hafta sonu gelirsin diyerekten ankaraya gitmek istemeyebilir Bu da huzurunuzu bozabilir
Ben olsam memlekette ev tutmazdım ki eş oradaki rahatlığa alışmasın

Bende böyle düşündüm yaşım 27 lise arkadaşım. Annem ilk istediklerinde dedi ki üniversite bitmeden olmaz. Sonra bitti işe girmeden olmaz dedim. İşe de girdim yok devlet memuru olmalısın vermem dedi sonuç evlet memuruyum daha yeni sözüm oldu. Sözlüm o kadar sabırla bekledi ki. Şimdi dersem 3 sene daha bekle diye cıngar çıkar sanırım .

Şunu da söyliyeyim yeri gelmişken seven insan görüldüğü gibi bekliyor erken evlnme merakına düşen kızlarımız iyi düşünsün mesleğini eline alsın.

Çeyiz diye Her şeyi abartılı almaya gerek yok yani 10 tane nevresimi ne yapacaksın ihtiyaç duyunca gidip alırsın heryerde satıyorlar kıtlık falan olmaz. ..Birde okadar nevresimi yığacaksın kaç yıl kullansan eskimez sonra yeni ve daha değişik modeller çıkıyor ,modası değişiyor evdekiler eskimeyince yenisinide almaya kıyamıyorsun. Tabak çanak tencere tavada aynı böyle ..o yüzden yığmayın derim ben.Kullanımınıza yeteri kadarı alın sonra eksikliğini duyduğnuzu alırsınz

Yerinizde olsam bu işlere hiç girmezdim. Madem Ankarada yaşayacaksınız eşyanızı az ve temiz alın. Memursunuz, tayinlerde o eşya haşat oluyor. Memlekette ev açacaksanız ev kendinizinse ancak bunu düşünün, 2 kira yorar.. Her hafta sonu gitmek sizi maddi ve manevi yorar.. Çünkü ne kadar ayrı düzende olsa yine eşinizin ve kendi aileniz arasında kalırsınız.. Yorulacağınız bir yola giriyorsunuz, hakkınızda hayırlısı olsun.. Nevresim vs. başlangıç için 2şer yeterli, lazım oldukça alın.. Her şeyi birden almayın yer kaplar..

İş yerlerinizin nerede olduğu burada oldukça önemli bir faktör.
Eğer çalıştığınız kurumun servis uygululaması yoksa, eşinizle beraber ayda 300 lira gibi bir bütçeyi yola ayırmanız gerekiyor.
Hele de 2 vesait kullanacaksanız, bu durum vayağı tuzluya gelir.
Ayrıca 400-500 tl ye maalesef bulacağınız ev nasıl diyeyim, oldukça kötü durumda olur.
Bir de aklıma gelen şey, bir mobilya markası var.
Örneğin 3 bin tl ye evinizi döşüyor.
Salon, yatak odası, oturma odası takımı veriyor.
O markayı da düşünüp, yine küçük bir eve çıkabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…