- 14 Ekim 2015
- 245
- 349
- 32
-
- Konu Sahibi HuzurluMemure
Can'ım ben 4 tane almıştım tek evde kullanmak için .. Uzun süre kullanacağın evine 4 az kullanacağın evine 3 alabilirsin battaniye benim 3 tane var yine dediğim gibi uzun süreli kalacağın evine 3 tane alabilirsin diğerine 2 al benceçok kalacağım derken 3 sene ankaradayım ama her hafta sonu memleketimize gideceğiz. Normalde alınması gereken nevresim takımları kaç tane :)
B7u söylediğinizde mantıklıBence normalde tek ev olsa ne kadar lazim olurdu diye dusunun ve alin. Onu memeleketteki evde serin goren gorsun. Sonra esyalari bolusturursunuz evlerinize. Iki evide incelemelerine gerek yok yani bence. Hatta birine bile yok da neysehayirli olsun ins
Evet benimde son düşüncelerim bu yönde şekillendi. kiralık ev konusunda eşyalı 1+1 evler aşağı yukarı 750-800 tl. Bende dedim ki bunun yerine acaba daha düşük bir semtten atıyorum mamak abidinpaşa tarafından 400 500 e ev tutup aradaki farkla kendi eşyamımı alsam. Ona karar veremiyorum bir türlüAnkara'da mobilyalı güzel evler, siteler var.
1+1, 2+1 olarak oldukça popüler bu aralar.
Genellikle bekar çalışanlar tarafından tercih ediliyor, güzel ve güvenli semtlerdeler.
Çoğu da sıfır evler, yani ilk siz kullanmış olursunuz eşyaları.
Sizin yerinizde olsaydım, böyle bir ev tutar, içine de sadece mutfak eşyası ve ev tekstili alırdım.
Bunlar da 3 nevresim takımı, 2 battaniye 4 yastık, 2 yorgan, 1 pike takımı, 2 masa örtüsü, 1 banyo takımı, 2 kişilik bornoz takımı, 4 havlu, 4 el havlusu, 4 mutfak havlusu, fiyatları uygun modelsiz olarak 12 kişilik yemek takımı, çatal bıçak takımı, meşrubat ve çay takımı, 1 çay makinesi(ayrıca su ısıtıcıya gerek kalmaz) 1 kahve makinesi, 1 tost makinesi, 1 tencere seti, 1 tava seti, 1 baharatlık takımı, 1 saklama kabı takımı, 1 çaydanlık, 1 de cezve takımı.
Zaten bu daireler beyaz eşyalı, ankastreli olduğundan, ekstra masraf da yapmamış olursunuz.
Bir tek çamaşır makinesi ve tv alırsınız, itfaiye meydanından oldukça uygun fiyata.
Ayrıca ola ki bir misafiriniz yatıya gelirse, tek kişilik bir yogan 1 nevresim takımı bulundurmanız da iyi olur.
Kalabalık misafirleriniz için de zaten bütün alacağınız mutfak eşyası 12 kişilik alırsanız, yeter de artar.
Ayrıca ikram setiydi, kahvaltı takımıydı gibi şeylere gerek kalmaz.
2 kişilik bir aileyiz, kendi günlük kullandığım her şeyden yola çıkarak bunları yazdım.
Memleketinizde olan evimi de her şeyiyle, sanki hep orda yaşıyormuşum gibi düzerdim.
Zenginlik :) Çok şükür halimize ama şuan Nerden neyi nasıl kısabilirim diye günlerdir plan yapıyorum :))Zenginlik başa bela diyesim geldi valla
Benim her şeyim minimal düzeyde çok az eşya aldım tencere tabağım bile az yani ve hiçbir sıkıntı da çekmedim.Zaten 2 kişi olacaksınız ne gerek var çok eşyaya emin olun yetiyor yani her şey.O da olabilir fakat onda da Ankara da eşyalı ev demek 1200-1300 kira demek. Memleketimdeki evime en az ne almam lazım onun hesabını yapamıyorum bilenlere danışıyorum
Bende böyle düşündüm yaşım 27 lise arkadaşım. Annem ilk istediklerinde dedi ki üniversite bitmeden olmaz. Sonra bitti işe girmeden olmaz dedim. İşe de girdim yok devlet memuru olmalısın vermem dedi sonuçNe olur yanlış anlamayın beni ama atamanız memlekete olduğu zaman yani sizin oraya kesin dönüş yaptığınızda evlenseniz. Şimdi sözlünüzün işyeri memlekette, sırf sizin için gelecek ve sadece haftasonları çalışabilecek işyerinde,siz iki ev döşeyeceksiniz,her haftasonu memlekete gideceksiniz, iki ev iki kat sorumluluk temizliği vs hiç bitmeyecek,çifter çifter eşyalar. Kendinize ait bir düzeniniz olmayacak. Düğün tarihi, çift ev bizlere düşmez tabiki ama fikrimi belirtmeden geçemedim gerçekten çok tempolu bir üç yıl sizi bekliyor ve bunca şeyin içinde en kolayı nevresim pike takımı.
çok kalacağım derken 3 sene ankaradayım ama her hafta sonu memleketimize gideceğiz. Normalde alınması gereken nevresim takımları kaç tane :)
İş yerlerinizin nerede olduğu burada oldukça önemli bir faktör.Evet benimde son düşüncelerim bu yönde şekillendi. kiralık ev konusunda eşyalı 1+1 evler aşağı yukarı 750-800 tl. Bende dedim ki bunun yerine acaba daha düşük bir semtten atıyorum mamak abidinpaşa tarafından 400 500 e ev tutup aradaki farkla kendi eşyamımı alsam. Ona karar veremiyorum bir türlü