İki ayrı ev açılacak çeyizi nasıl yapmalı

HuzurluMemure

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2013
203
101
Konum burada kalırsa çok sevinirim diğer bölüde cevap yazılmıyor bugünlerde acilen netleştirmem gerekiyor . Arkadaşlarım tatlı telaşlarımın sonuna yaklaşıyorum okulu bitirdim işe girdim mesleğim elimde memurluğu aldım çok şükür. 2 hafta önce sözüm oldu mayısta nişan iki bayram arası da düğünüm var kısmetse.
Sorunum şu ki kenarda çeyizim yok yatırımımı okul yabancı dil vs üzerine yaptım hep ço0k şükür karşılığını aldım. Şimdi çeyiz alışverişine başladım. Memleketimde ve çalıştığım yer olan Ankaradaolmak üzere iki ev açılacak. Memleketimdeki gelin evi gibi oturacakmışız gibi düzülecek. Ankaradaki ise idarelik olacak (3 sene kalacağız) küçük 1+1 veya 2+1. Peki bu durumda eşyaları nasıl almalıyım kaçar tane ayrıntıya gerek var mı. Misal nevresim takımı Memlekete 2 tane Ankaraya 2 tane alsam yeter mi. Ya da yorgan battaniye vb aklınıza ne gelirse. Bu durumu yaşayanlar veya fikir verebilkecek olanlar varsa çok mutlu olurum.
Adatlerimiz ne yazık ki biraz da gösteriş üzerine. Çeyiz sermesinde az birer parça serersem diyecekler ki hiçbirşey yapmamış. E herşeyi tam alırsam da 3 sene boşuna duracak yani şöyle her hafta sonu gideceğiz bizde oturacağız misafir de ağırlayacağız ama dediğim gibi hafasonu veya resmi tatil vs olursa.

Nerede daha çok kalacaksan oraya daha çok al

örn nevresim 2 şer tane az olur sık kalacağın eve 3-4 tane diğerine 2 tane olabilir

işte bu yorgandı,battaniyeydi kullanılacak kapkacaktı onları çok kalacağın eve daha çok al

çok kalacağım derken 3 sene ankaradayım ama her hafta sonu memleketimize gideceğiz. Normalde alınması gereken nevresim takımları kaç tane :)

iyi de 3 sene ankara da sen tek mi kalacaksın yoksa eşinle mi? neden 2 evi aynı anda diziyorsunuz anlamadım. tabak çanak dediğin alınır da yatak odası-beyaz eşya herşeyi mi 2 tane alacaksınız? zaten 3 sene sonunda taşınınca evdeki eşyalarını da götürürsün. bence şuan için sadece haftasonları kalacağınız eve min. eşya alırsınız. sadece yaşayabilecek kadar. onun dışında zaten 3 yıl boyunca yaşayacaksanız ister istemez eşya dolacak orası ev eşyası dediğin al al bitmiyor ki :)

Bence ankarada ev açmak bilemedim gerek yok gibi 3 sene diyosun ankaradaki ev sizinmi iki kira mı vereceksiniz ben olsam ankaraya taşındığımda dizerim o evimi 3 senede neler değişir kusura bakmayın böylede işinize karışır gibi oldu fikrimi söyledim.

yeni eşya mı alacaksınız oturmadığınız arada bir gideceğiniz (şuan haftasonları giderim gibi düşünüyorsunuz ama evlenince evişi vs. hafta sonlarınız dolacak gidecemeyeceksiniz)
3 yıllık kalacağınız yere göre eşya alın kimin ne söylediğini de takmayın

3 yıl az mı ya,
idarelik eşyayla olmaz bence.
biz 4 yıllık evliyiz, çocuk da olunca eşyalarımızı değiştirsek yeri var.

çift ev açmak yerine, memleketinizde eğer kv nizin evinde yer varsa, kendinize bir oda yapın. yaşayacağınız şehirde de istediğiniz gibi evinizi tutun döşeyin, güle güle oturun.

çok kalacağım derken 3 sene ankaradayım ama her hafta sonu memleketimize gideceğiz. Normalde alınması gereken nevresim takımları kaç tane :)

wow neden her haftasonu memlekete gideceğiz diye şartlanıyorsunuz?
çok zor olacağının farkında mısınız?

3 yıl dediğiniz de insan hayatında kısa bir süre değil bu arada. kaplumbağalar gibi 200 yıl yaşamıyoruz neticede.

Eşiniz de sizinle mi olacak Ankara'da biz onu anlamadık

Eğer orada yaşayacak iseniz eviniz orası

Bu arada 10 yıldır evim var

Hala hiç kullanılmamış nevresimlerin var

Bize şimdiye kadar aynı anda iki kişi geldi yatıya annen ve babam

Onlara örttüm

Bîzim bir nevresimimiz var onu yıkayıp kullanıyorum hadi iki olsun yani

Kaç tane olacak artık yıkamak kurutmak kolay

Sabah yıkayıp akşama da seriyorum yatıyoruz

Îki ev fikrini tekrar düşünün siz nerde ise eviniz orasıdır memleketi gösterişi vs unutun siz ihtiyaca odaklanın

ankarada eşinizle kalacaksanız, memlekete her hafta sonu gitmeye üşenirsiniz, şimdiden söylemesi her iki aileden ne kadar uzak olursanız o kadar huzurlu olursunuz.
bunun dışında illa ki ev açacaksanız da ankaradaki eve çoğunlukla eşya almalısınız.
nevresim demişsiniz mesela ben kaç yorganım varsa onun iki katı nevresim almıştım. bir asıl bir yedek olarak

Şuan sadece yaşayacagınız yerde ev açın,
3 yıl az degil neticede, temelli dönüş yapacagınız zaman da döneceginiz yerde yeniden ev düzenlersiniz,
temiz temiz ohh mis.
her hafta sonu şartlanmış bir şekilde köye gitmek zorun da da kalmazsınız.

çeyiz mi kaldı yahu
boşuna masrafa girmeyin madem 3 sene ankaradasınız sadece oraya uygun alın geri kalan paranızı kenara atın
3 sene sonra yeni alırsınız evinize.
daha iyi olmaz mı?

Ne yani memleketteki evi dizip 3 sene kalacak mı onlar öyle? Eşyaların modası bile geçer. Bence asıl eşyayı çalıştığınız yere alın, memlekete idarelik şeyler koyun.

2 ev için ayrı ayrı mi eşya alacaksiniz beyaz eşya mobilya vb gibi sonuçta ev açmak basit birsey değil. Ve 3 yılda az bir süre değil.
Arkadaslara katılıyorum 2 ev yerine tek ev açın memlekette ki evi kiraya verin birikim yaparsaniz eğer her hafta sonu memlekete gitmek zorunda iseniz bir şekilde idare edilir 1 hafta kendi ailende 1 hafta eşinin ailesinde kalabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…