iki arada kaldım

Gitme sakin, kendi bencilligi icin, etrafa hava atmak icin hamile kizini 12 saat yol cektiriyor resmen. Zaten orda kalici degillermis, donsunler beraber olursunuz esin de oyle demis zaten.
Valla kiz anasi da erkek anasi da ayni. Bi rahat birakin gencleri, tum yil calisiyorlar bi tatilleri var o da 3-4 gun zaten. Köyde mi gecirsinler vakitlerini, devir degisti artik.

Eşiniz haklı. Gitmeyin.

Bir de konusu olmuş iki kere.esiniz fikrini söylemiş. Giderseniz sanki tercih yapıp onları tercih etmissiniz gibi algilayabilir Eşiniz sonradan.

Yorumlarin hepsini okudum hepiniz haklisiniz hepinize tesekkur ediyorum. Aynisini esim bana yapsin istemezdim.

Biraz once babami aradim durumu anlattim annemin bana kusmesinden korkuyorum dedim. Babamda sikma canini annen teyzenin doldurusuna geliyor siz kendinize bakin kocani da strese sokma dedi.

Babam simdi annemle konusacak ben zaten agustos gibi donecegim dedi hem burasi cok sicak senin ozel durumun var doktorun izinde vermez dedi.

Icim su an bayagi rahatladi sukur. Canim babam benim

Kusura bakmayın ama "anne ben hamileyim millet şunu bunu söylüyor diye 12 saatlik yolda başıma bir şey gelse sorumluluğunu alacak mısın " diyemiyor musunuz.
Arada kalıncak hiç bir şey yok, söylenecek yapılacak şey belli
Küsmek isteyen küsebilir, kırılmak isteyen de kırılabilir
Annenize karşı bir sınır çizemiyorsunuz.

Zaten ailenle görüşüyormuşsun, yakınmışsın tatilde de ayrı kalsınlar biraz ne olacak. vicdanına oynamalarına izin verme. Senin de bir hayatın var sonuçta. Geniş kapsamlı bak olaya. ailenden ayrı şehirde yaşamayı bırak 5 dk.'lık mesafede oturuyorsun. Abartmasınlar.

Anneme karsi sinir cizememek degilde daha kirmadan halletmeye calistim. Cunku annem cok fedakardir ve gercekten iyi bir annedir. Sukur kirmadan halledecek bir yol buldum babam konusacak insallah annemle ikna edecek yani.

Tatili iptal edip onun parasıyla siz annenizin yanına gitseniz bile anneniz mutlu olmaz. Çünkü onun istediği "benim de kızım ve damadım yanımda" demek. Damat gelmeyince yine söylenecek.
Sürekli memlekette yaşıyor olsalar neyse, gidip ziyaret ederdiniz. Ama bu istekleri saçma, daha doğrusu siz hamile olduğunuz için ve yol 12 saat olduğu için. Yoksa gidilebilir, neden olmasın?
Ama bu durumda annenizin sakinleşmesi gerekiyor. Belki seneye bebekle gidersiniz.

maddi imkanlarınız sıkıntılı iken, hamile olup on iki saate tekabül eden yolculuk sıkıntı iken ve karı koca tatil yapmak gibi planlarınız var iken ve siz istemezken annenizin yaptığına kızdım.
ister tek çocuk olun ister on çocuk.
ben de yaşlanıp anne olunca oğluma bunu yapar mıyım diye düşündüm?
yaparsam haksızlık ederim.
eşiniz haklı.
anneniz abartılı ısrarcı.
kolaylıklar dilerim.

Çok sevindim canım Hallolmuş işte. Her şeyin bir çözümü vardır.

Hamileyim,esim birz once memleketine yola cikti anne babasini gorecek 2gunlugune..gitmedim, en basindan da herkese soyledim onca yolu cekemem bu sicakta diye o yuzden kimse boyle bir talepte bulunamadi bile. Sen de gitme bozma planinizi annende hiiiccc darilmasin bosa..bisey derse ben markete gidemiyorum nssil geleyim dersin okur biter..

ben olsam hamileliğimi bahane eder kocamla vakit geçirirdim

doktor izin vermiyo uzun yola de sıyrıl

Evet aynen boyle de.
"Anne sen diyince soyledim esime, oda tm olur dedi bilete bakiyoduk tam sizin yaniniza varmak icin, ama daha bugun randevum vardi ebe 12 saat yol olmaz hamilelikte riske sokarsin izin vermiyorum ddi'" de.

Tek ayak ustunde kac yalan oldu farkindayim.
Ama bunlar beyaz yalanlar.
Annenle kocanin arasi acilmasin, tabi senin hamileliginde cok cok onemli.

,,Down sendromlu her daim cocuk gibi`` böyle bir cümle kullanan birisine cevap dahi vermem. Ne kadar yazik.

yazik olan ne hanimefendi? Abim icin kullandigim tasvir mi? Ben bu tasvirde bir sakinca goremiyorum. Cunku biz abimi oldugu gibi kabullendik. Bir yakininiz olabilir ondan tepki vermis olabilirsiniz ama abim cocuk gibidir evet her zaman saf ve masumdur hic kotuluk dusunmez kimsenin arkasindan konusmaz o bizim melegimiz herseyimiz. Hicbir zamanda onu disari cikarmaktan ne cekindik ne de ondan bahsetmekten. Cocuk gibi olmasi bizim acimizdan kotu bir durum degil cunku. Eger bir yakininiz varsa bence kelimelere takilacaginiza kabullenin. Zira kabullenememekten kaynaklaniyor boyle kelimelere takilmak.

Ben olsam esimle giderdim , Annen zaten sana yalin oturuyormus geldiginde bol bol vakit gecirirsiniz..
Hamileligini bahane et ve gitme...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…