• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki Arada Bir Derede

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Anne de bi tuhaf. Laf soz olur diye butun gun gelinin evinde, ama yatmaya yukari cikiyor. Kizi yukardaki evde takilinca kiriliyor, koca kadin yalniz uyuyamiyor falan.
Bu mutfagi yaptirmama gelinin sirtina binme annenin fikri bence. Konu sahibine de kirildim, gucendim diye psikolojik baski yapiyor. Cikayim da evimde oturayim, 2 gunde bir torunlarimi sevmeye ineyim demiyor

Yaaa onu birakin konu sahibine "baban senin yukarida oturmani kafasina takti trafik kazasini bu yuzden gecirdi baban en bizimle asagiya gelmiyorsun diye oldu" diyor annesi. Konu sahibi bir mesajinda bunu yazmisti. Aslinda konu sahibi de magdur...

Anne tuhaf gelini el alem ne der diye hizmetci olarak kullanıyor. İşine de geliyor tabi. Ama gelinle abi de tuhaf. Muhtemelen kendi maaşı dışındaki 3 maaştan da faydalandiklari için onu bırakmak istemiyorlar o yüzden de gelinin ayrı ev diye tutturmasi yok. 10 yılda muhtemelen öyle ya da böyle boş eve gecerlerdi yoksa. Konu sahibinin pek yapabileceği birşey yok evlenip gidecek ve babasindan kalan maaş da annesine dolayli olarak da abi ve geline kalacak. Bu düzen de böyle gidecek.

Geline çok üzüldüm acayip üzüldüm. O kadar işi yüklen temizlik yemek bulaşık çocuk bakımı ama kabile hayatı yaşa. Çocuğu uyutup şöyle bir uzanma. Ya da canım hiçbir iş yapmak istemiyor yatıcam diyemesin.
Gelini kendi yerinize koysanız bi?? Anlar mısınız acaba yaptıklarını tavırlarını. Emin olun gelin çalışsa siz evde olsanız onunda sizin yüzünüze bakası gelmez. Ev var hemde üst katta yatmadan yatmaya çıkılıyor küfür gibi. Belki gündüz çocugu uyuttuktan sonra eşiyle başbaşa kalmak isteyecek hiç aklınıza geldi mi? Ya da kadının canı ağlamak istiyor ya da evde çıplak gezmek. Öff zor iş valla. Gelin kız çok sabırlı biriymiş helal olsun.
Not diğer konunuzu bilmiyorum. Ama annenizi ikna edin üst kata taşının. Sizde gelinin yüzünü görmezsiniz.

1000 küsür yorumu konuyu okudum. Bebişim gelinde peygamber sabrı varda size dayanıyor. Unutma sende evleneceksin ah alıyorsunuz ana kız ayırın evleri yaptırın mutfak olsun bitsin 3 maaş var diyorsun çok rahat yaptırırsınız. Abinize de 1 maaş yeter sonuçta çekirdek aile olacaklar ya hani

1000 küsür yorumu konuyu okudum. Bebişim gelinde peygamber sabrı varda size dayanıyor. Unutma sende evleneceksin ah alıyorsunuz ana kız ayırın evleri yaptırın mutfak olsun bitsin 3 maaş var diyorsun çok rahat yaptırırsınız. Abinize de 1 maaş yeter sonuçta çekirdek aile olacaklar ya hani
1000 küsürlük konuyu sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim öncelikle
Evet birlikte oturmamızın sebebi benim
Abim evlenirken çıngar çıkarttım abimden ayrılmayalım aynı evde yaşayalım yoksa kendimi intar ederim dedim bizimkilere o yüzden birlik oturuyoruz. :D :D
Valla bunun sorumlusu benmişim gibi yazmayın yahu yeter artık da :sinirli:

Yaaa onu birakin konu sahibine "baban senin yukarida oturmani kafasina takti trafik kazasini bu yuzden gecirdi baban en bizimle asagiya gelmiyorsun diye oldu" diyor annesi. Konu sahibi bir mesajinda bunu yazmisti. Aslinda konu sahibi de magdur...
Aynen öyle
Resmen sorumlu tutuluyorum vicdan azabı çekmemi istiyorlar ama kendimde suç göremiyorum.
Anneme de dedim ben anne olsaydım benim kızım evde istenmese bende çeker giderdim o evden kızı mı istemeyen beni de istemez derdim ama sen seyretmekle kaldın dedim.
O da dedi işte baban yogun çalışıyo kafasına takmasın diye çogu seyi yuttum diyor

Anne tuhaf gelini el alem ne der diye hizmetci olarak kullanıyor. İşine de geliyor tabi. Ama gelinle abi de tuhaf. Muhtemelen kendi maaşı dışındaki 3 maaştan da faydalandiklari için onu bırakmak istemiyorlar o yüzden de gelinin ayrı ev diye tutturmasi yok. 10 yılda muhtemelen öyle ya da böyle boş eve gecerlerdi yoksa. Konu sahibinin pek yapabileceği birşey yok evlenip gidecek ve babasindan kalan maaş da annesine dolayli olarak da abi ve geline kalacak. Bu düzen de böyle gidecek.
Yani evde benim bi yaptırımım olsa düzen kesinlikle böyle olmaz zaten
Ben üniversite mezunu kendi ayaklarımın üstünde duran bi kızım.
Ailede tek okuyan ayaklarının üstünde duran da benim
Sürekli görüş ayrılığı yaşıyorum o yüzden aile üyeleriyle
Bende maaştan dolayı oldugunu düşünüyorum.
Çünkü abimler 5 nüfus biz 2 nüfusuz

Geline çok üzüldüm acayip üzüldüm. O kadar işi yüklen temizlik yemek bulaşık çocuk bakımı ama kabile hayatı yaşa. Çocuğu uyutup şöyle bir uzanma. Ya da canım hiçbir iş yapmak istemiyor yatıcam diyemesin.
Gelini kendi yerinize koysanız bi?? Anlar mısınız acaba yaptıklarını tavırlarını. Emin olun gelin çalışsa siz evde olsanız onunda sizin yüzünüze bakası gelmez. Ev var hemde üst katta yatmadan yatmaya çıkılıyor küfür gibi. Belki gündüz çocugu uyuttuktan sonra eşiyle başbaşa kalmak isteyecek hiç aklınıza geldi mi? Ya da kadının canı ağlamak istiyor ya da evde çıplak gezmek. Öff zor iş valla. Gelin kız çok sabırlı biriymiş helal olsun.
Not diğer konunuzu bilmiyorum. Ama annenizi ikna edin üst kata taşının. Sizde gelinin yüzünü görmezsiniz.
Her koyun kendi bacagından asılır
O da evlenirken birlik oturalım ama yatma yerleri ayrı olsun diye şart sunmuştu
Bizimkilerde kabul etti.
Ben ayrı eve cıkmak istiyorum deseydi direkt

gelinle simdi konusmayayimmi diyorsunuz ya hani o konusmaya calisiyormus siz tavir yapiyorsunuz simdi tercih sizin ama hem kadina tavir yapip hemde kendi elleri ile pisirdigi yemegide yemeyin kiyafetlerinizi yikatmayin temizledigi banyo tuvaletide kullanmayin sayet ben birinden yuzune bakamayacak kadar soguduysam feristahi gelse bunlari yaptirtamaz ama annem bahanesine siginmayin o kadin bu kadar bunalirken onu kullanmak okadar hosunuza gitmis ki yaptiginiz yorumlardan emin oldum aslinda siz evdeki bu durumdan memnunsunuz gelin hem sizle yasamak istemiyor ama esi yuzunden sizin hizmetinizi goruyor bunada icten ice cok mutlusunuz bu konuyuda tanimadiginiz insanlarda gelininizi yersin diye acmissiniz ne diyeyim ileride insallah karsiniza aileniz gibi bir aile cikar size guzel bir dua bu
Ya evet hiç konuşmamak yanlış evet ama tam konuşayım mesafeli bir şekilde diyorum öyle bi fesatlık yapıyo ki vazgeçiyorum

bence gelinin psikolojisini anlamaya calismalisiniz. Burda hicbirimiz esimizin ailesiyle yasamak istemeyiz. Siz de oyle. O yuzden size tavir almasi filan arada laf sokmasi vs anlasilabilir seyler. Ki su an konusmaya calisiyormus sizinle. Siz onunla konusmuyorsunuz ama kadinin evine gidiyorsunuz, yemegi yiyorsunuz, tamam anneniz zorluyor, size duygu somurusu yapiyor, tavir koyamiyorsunuz anliyorum ama hem evine gidip hem sofrasina oturup hem de konusmamak cooook sacma. Yapici olmaniz lazim dusmanca yaklasmak yerine. Hatta yardim etmeniz lazim elinizden geldigince ev islerine. Anladiginizi, empati kurdugunuzu hissettirmeniz lazim bence. Yani kindarlik bu durumda bence cok sacma aslinda. Kusmek konusmamak. Ne faydasi var ki size bunun hayati zehir etmekten baska?
Haklısın
Dediklerini dikkate alacagım kuzu

Anne de bi tuhaf. Laf soz olur diye butun gun gelinin evinde, ama yatmaya yukari cikiyor. Kizi yukardaki evde takilinca kiriliyor, koca kadin yalniz uyuyamiyor falan.
Bu mutfagi yaptirmama gelinin sirtina binme annenin fikri bence. Konu sahibine de kirildim, gucendim diye psikolojik baski yapiyor. Cikayim da evimde oturayim, 2 gunde bir torunlarimi sevmeye ineyim demiyor
Nelere katlanıyorum görüyorsunuz işte

Bu dedikleriniz daha uzar gider. Eminim ailesi de beraber olduklari için sık gelmiyordur . Yazık değil mi dinen bile bir kadın aynı evde oturmak istemezse erkek ayrı ev açmak zorunda . Özel yaşamı dahi yok tüm yük de ondaymis Allah yard mcisi olsun . Biz bile evimizde bazen bos boş yatıyoruz bazen kahvaltılık la gecistiriyoruz
Yahu burda hiç mi görümce düşmanı olmayan yok
Herkes gelin yandaşı maşallah

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back