• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki Arada Bir Derede

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
ben milletten olarak su an asil bu devirde boyle yasanir mi hem de maddiyat varken diyorum.
Emin olun su anki durum daha cok dedikoduya musait.
Çevremizde örnekleri var
O yüzden doğru kabul ediliyor sanırım
Bana kalsa bende abimin evlendikten sonra ayrı eve çıkmasını isterdim

Selam Canlarım,
Kafamı kurcalayan bir durum var.
Abim evli ve birlik oturuyoruz. 10 küsür yıldır böyle
Abimle geçen sene küsmüştüm beni evde istememesinden dolayı
Detaylı bilgi için bin küsür yorumlu konumu okuyunuz.
Her neyse ben abimle küsüp diğer boş olan dairemizde tek başıma yaşadım 4 buçuk ay kadar.
Ta ki babamın vefatına kadar
Babam kafasına cok takıyordu bana cok diyordu eve dönmemi ama inat edip gitmiyordum
Bir tek babam evde olduğu zamanlar gidiyordum babam kızar diye
Sonra babamın vefatından sonra cok pişman olup eve geri döndüm babamı üzdüğüm için vicdan azabı çektim abimle aramızdaki buzlarda eridi
Ama ben sonra farkettim ki meğer abimi bana karşı dolduran karısıymış.
Birde çocuklarına benden için şunanla muhatap olmayın diye tembihlediğinden ve daha bir çok sebepten dolayı ben yengemle konuşmuyorum.
1 seneden fazladır öyle
O bazen konuşmaya çalışıyor ama ben pek yüz vermiyorum.
Bu durum annemi çok üzüyo yine aynı şeyler olacak hayatım boyunca annemi üzdüğüm için vicdan azabı çekecem diye çok korkuyorum.
Bir yandan da yengemden öyle huylandım ki hiç konuşmak gelmiyo zaten içimden bana yaptıklarından dolayı.
Böyle yenge düşman başına

Sizce ne yapmalıyım?
Bos daire varsa neden hep birlikte oturuyorsunuz onu anlamadım annenizle siz Bos daire gecın bence yanlıs anlamayın ama birde yengeyi dinlemek lazım onun Icınde zordur cümbürcemmaat oturmak

Çevremizde örnekleri var
O yüzden doğru kabul ediliyor sanırım
Bana kalsa bende abimin evlendikten sonra ayrı eve çıkmasını isterdim

iste cevrenizdeki ornekler de ayni stil.
bakin benim ailem koyde yasiyor, orada bile bu sekilde ic ice yasam cok normal degil, hani insanin maddi durumu yeterli degildir o ayri bir durum ama bos ev varken bunu kimse normal karsilamaz.

sizin eski konularinizi ben bilmiyorum, haklisiniz haksizsiniz muhabbeti de yapmiyorum.

Sadece anneniz normal goruyorsa bile o devir bitti, siz de aslinda bunu biliyorsunuz genc bir birey olarka, aslinda abiniz de biliyordur da kendince bazi sebeplerden devam ettiriyordur.
Sizinse devam ettirmek icin hic bir gerekceniz yok, anneniz uzulmesin diye hayatinizi o evde geciremeyeceginize gore tez elden bu isecozum bulmak da size kalmis oluyor.

Bence yengenizle yüzleşin
Çıkın karşısına, sen nasıl benim öz abimi bana karşı doldurursun deyin. Yeğenlerimi benden soğutmak mı istiyorsun, onlar benim öz abimin öz çocukları, sen ne yaptığını sanıyorsun deyin.
Senin yüzünden huzur kalmadı evimizde deyin. Sen abimi doldurdun, senin yüzünden ben üst kata taşındım, zavallı babacığım bunu düşüne düşüne öldü, onu sen öldürdün deyin.
Şimdi de annemi mi öldürmek istiyorsun, ne canavar bir kadınmışsın sen deyin.
Sonra yüzüne tükürün. Olmaz olsun senin gibi yenge diye bağırın.

Sizin konunun başka çözümü yok çünkü.

Bence yengenizle yüzleşin
Çıkın karşısına, sen nasıl benim öz abimi bana karşı doldurursun deyin. Yeğenlerimi benden soğutmak mı istiyorsun, onlar benim öz abimin öz çocukları, sen ne yaptığını sanıyorsun deyin.
Senin yüzünden huzur kalmadı evimizde deyin. Sen abimi doldurdun, senin yüzünden ben üst kata taşındım, zavallı babacığım bunu düşüne düşüne öldü, onu sen öldürdün deyin.
Şimdi de annemi mi öldürmek istiyorsun, ne canavar bir kadınmışsın sen deyin.
Sonra yüzüne tükürün. Olmaz olsun senin gibi yenge diye bağırın.

Sizin konunun başka çözümü yok çünkü.
Bunları ciddi ciddi söylemediğinizi umuyorum:KK12:

Ekmek elden(abiden)su gölden(gelinden) yaşamak varken niye evi ayırsınlar ki? Önceki konularında kaç defa yazıldı çizildi.Bi de bahane laf söz olur muş.Zaten gelin canından bezmiş kadın kocası ile degil ailesi ile evlenmiş.Kafanız rahat olsun istiyorsan Annenizi alın gidin

Gelinin arkasindan amma atip tuttun burda. Evde kadina gorumcelik yaptigina emin oldum. Abimle arami iyi tutuyorum diye bozuluyor diyosun bide. Abine koysana tavrini biz annemle diğer daireye gecelim diye. Yemiyor dimi. Bide muhattap olmayayim gelinle diye destek ariyosun kendine. Yemeği basta yemiyordum ama yok annem uzulmesin yok babam kirilmasin hep bir bahane. Kadina cephe almissin resmen.
Yazik kadina yaa evlerden ıraksiniz.

Ekmek elden(abiden)su gölden(gelinden) yaşamak varken niye evi ayırsınlar ki? Önceki konularında kaç defa yazıldı çizildi.Bi de bahane laf söz olur muş.Zaten gelin canından bezmiş kadın kocası ile degil ailesi ile evlenmiş.Kafanız rahat olsun istiyorsan Annenizi alın gidin
Beni neden kimse anlamıyor Allahım nedeeeeennn

Beni neden kimse anlamıyor Allahım nedeeeeennn

Ya siz anne baba baskisi ve zoru ile orda yasiyorsunuz tamam ama yemegini yediginiz islerinizi yapan insanla kusmeyin en azindan sicak davranin anlayisli olun anladiginizi hissettirin cunku yani aslinda burda gelin kole gibi olmus oluyor tamam siz bizzat kole yapmadiniz ama mecburen de olsa kullanan tayfadansiniz. Bu yuzden kusmek konusmamak olmaz biraz empati yapmalisiniz

Selam Canlarım,
Kafamı kurcalayan bir durum var.
Abim evli ve birlik oturuyoruz. 10 küsür yıldır böyle
Abimle geçen sene küsmüştüm beni evde istememesinden dolayı
Detaylı bilgi için bin küsür yorumlu konumu okuyunuz.
Her neyse ben abimle küsüp diğer boş olan dairemizde tek başıma yaşadım 4 buçuk ay kadar.
Ta ki babamın vefatına kadar
Babam kafasına cok takıyordu bana cok diyordu eve dönmemi ama inat edip gitmiyordum
Bir tek babam evde olduğu zamanlar gidiyordum babam kızar diye
Sonra babamın vefatından sonra cok pişman olup eve geri döndüm babamı üzdüğüm için vicdan azabı çektim abimle aramızdaki buzlarda eridi
Ama ben sonra farkettim ki meğer abimi bana karşı dolduran karısıymış.
Birde çocuklarına benden için şunanla muhatap olmayın diye tembihlediğinden ve daha bir çok sebepten dolayı ben yengemle konuşmuyorum.
1 seneden fazladır öyle
O bazen konuşmaya çalışıyor ama ben pek yüz vermiyorum.
Bu durum annemi çok üzüyo yine aynı şeyler olacak hayatım boyunca annemi üzdüğüm için vicdan azabı çekecem diye çok korkuyorum.
Bir yandan da yengemden öyle huylandım ki hiç konuşmak gelmiyo zaten içimden bana yaptıklarından dolayı.
Böyle yenge düşman başına

Sizce ne yapmalıyım?

bence öncelikle babanızı Üzdüğünüzü düşünüp öldükten sonra vicdan azabı çekmeniz bunu böyle düşünüp kendinizi üzmeniz aynı şeyi annemlede yaşarsam korkusunu hissetmeniz çok yanlış kendinize yazık ediyorsunuz aynen ev ev üstüne zaten olmaz abinizin evlenip sizlerle ailesiyle birlikte yaşaması herkesin bunu kabul edip yaşaması çok yanlış bunun ne kadar yanlış olduğu abinizle aranızın açılmasıyla tescillenmiş zaten madem başka daireniz var abiniz orda oturabilirdi yada bu şeyleri yaşadıktan sonra siz ayrılıp gittimişsiniz keşke geri dönmeseydeniz geri dönmeniz sizin için daha büyük bi sıkıntı olmuş
Aynen bende katılıyorum zaten ev üstüne ev olmaz bu birlikte yaşama işi kadar insanların hayatını mahveden bişi yok yazık olmuş hepinize hepiniz kendi içinizde bu durumun olumsuz etkilerini boşuna çekmişsiniz senelerdir benim tavsiyem imkanınız varsa ayrı eve çıkın ve lütfen babamı üzdüm annemi de üzerim diye sizin bi suçunuz olmadığı halde kendiniZe vicdan azabı çektirmeyin boşuna
Hayat böyle kendimizi kahredecek şeyler yaşatmak için yeteri kadar uzun değil sonra bi bakıyoruz o kadar yıllarımız geçmiş boşuna kendimizi kahrederek ömrümüz çok değerli çünkü bi sonu var bir gün bitecek olan ömrümüzü kendimize haksızlık ederek geçirmemeliyiz bence
😉😊

Kuzu senin konunu hatırlıyorum
Siz çok yüz göz olmuşsunuz
Yengende suçlu değil
Kim olsa bıkar
Sende evleneceksin ister misin görünce kv ile birlikte oturmayı ,
Muhtemelen istemezsin.
Ona da hak vermek gerek.
Bunca sene beraber yaşadınız muhtemelen o da kocasıyla başbaşa olmak istediği zamanlarda istediği gibi rahat hareket edemedi.
Sıkılmıştır bu dizenden
Baban ve annen yaşlı insanlar bizim nesil değil onlara göre birlik oturmak iyi birlik oturmayınca kötü algılıyor olabilirler ama gerçekte sende biliyorsun ne kadar mesafe o kadar kıymet
Yengene karşı da kendini doldurma sonuçta onca sene anne babana baktı evi çekip çevirdi yemeğini yaptı vs
Bence madem eviniz var onları rahat bırakın kendi evinizde kalın.

Gelin aynı evde oturmayı kabul ederek evlenmiyor.
Altlı üstlü iki daire var. Gelin ve kocası bir evde, konu sahibi ve ailesi diğer evde oturuyor. Bu şekilde evleniyorlar.

Konu sahibi ve ailesi gündüz kahvaltıya abinin ve gelinin evine inip yatana kadar orada kalıyorlar, yatmadan yatmaya yukarı çıkıyorlar. Konu sahibi bizzat yazdı bunu.

Boş evde oturamıyorlar çünkü evin mutfağı yok, tadilat yapılması lazım ama konu sahibi ve ailesi bütün günü oğullarının evinde geçirdiği için kendi evlerinin mutfağını yaptırmaya tenezzül etmiyor.
Rezalet insanlar. Bir de hala kendilerini haklı görüyorlar.

Hanım hanım kendine gel
İçinde yaşamadan bilemezsin

Empati kurmak diye bir şey var. Sizin yerinize de gelininizin yerine de kendimi koyuyorum.
Ne siz ne de o dibdibe özeli olmadan yaşamak istemez. Bi sakin kalmak ister ayaklarını uzatıp video izlemek sizin hakkınız olduğu kadar o da akşama işi düşünmeden sakince oturmak yada çocuklarıyla oynamak isteyebilir. Birbirinizin özel alanına müdahale ettikçe yakın değil uzak olursunuz. Tatlı ve mesafeli ilişkiler olmalı yoksa sürekli birlikte olan birbirinden nefret edilen ilişkilere dönüşülür. Bunları gelin açısından değil sizin açınızdan da söylüyorum. Sizin anne babanızın yaptırımı gelinin yaptırımondan daha çok. Ama ısrarla düzenleme yapmamak sizlerin hatası. Hataların sonucu da babannesini halasını sevmeyen annesine yaptıklarını gören çocukların sizden uzaklaşması

Ayrı eve çıkın bence .Gercekten ev üzerıne ev olmuo.İnsanın bazen kendıne bıle tahammulu yok

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back