• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki Arada Bir Derede

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hepiniz oturun konusun. Bos eve herseyi alin. Anneniz bir duzen kursun. Komsulari gelir o gider rahat edersiniz. Ne o ic ice herkes. Anne sen arada yine de abime gidersin mutlu oluruz deyin. Yenge sen de ben de hakliyiz cikar bir yol bulalim deyin.
Sen cok zordasin anliyorum. Ama boyle olmaz. Uc gunluk dunya bak baban yok artik. Ne olaxagimiz belirsoz. Tek cikar yol ayri eve annenle cik. Ana kiz kafaniz rahat olur yengen rahat olur. Hersey gonlunce olsun. Kendini de uzme. Yolun acik olsun canim benim.

Yalnız olunca noluyo ki?
Kurtlar mı yiyor?

Yemeğini yapar, ufaktan temizliğini yapar, örgü örer, komşularına gider, kuran okur, alışverişe gider, tv de hint dizileri izler vs vs
Akşam yatma saatinde de yatar.
Kadına bir şey yapma fırsatı vermezseniz hem fiziken hem ruhen çok çabuk çöker.
Kadin yalniz uyumuyor bile kiziyla yatiyormus. Nasil bagimli bir yapisi varsa

Yahu ben çalıştığım halde hem eve maddi katkı sağlıyorum
Hem evin işlerinde yardımcı oluyorum
Hem de üst katın temizliğini tek başıma yapıyorum
Daha ne yapayım ayol
Kizim gec o zaman diğer daireye calistigin da senin olsun işte. Hem calisiyorum hem geline yardim ediyorum diye kadina niye tripleniyosun. O olmasa hem calisip hem her isi sen yapacaktin yat kalk sukret kadina.

merhaba,
yengenize empati yapmak içinizden gelmiyor anlayabiliyorum. muhtemelen aynı evde yaşamaktan bıkmıştır ve yeter diyip saygıyı falan unutmuştur. karşılıklı kabalaşmışsınızdır.
belli ki abiniz size karısından daha çok kıymet veriyor bu yüzden orta yolu bulmaya dair bir çaba yok.
ama huzuru kaçan aynı zamanda da abiniz. iki arada bi derede kalıyor her seferinde. onu bu zor durumdan kendi anlayışınızla kurtarabilirsiniz. abinizin evden gitmenizi istememesi vefa borcundan sizi kırmak istemediğindendir yoksa siz de bilirsiniz ki her karı koca kendi özel hayatı olsun ister. siz milletin lafına baka baka yengenizi boşverelim kendi kanınızdan birine zarar veriyorsunuz aynı zamanda. yeğeniniz var mı bilmiyorum tamamen takip edemedim. çok kolay bi mesele "elalem" diye uydurulan intiba kaygınızdan dolayı yerle bir oluyor. günün birinde siz de evleneceksiniz zaten hayatta onca çile varken aileniz ve kocanız arasında kalmak ya da kocanızın ailesi arasında kalmakla ömrünüzü heba etmek istemezsiniz.
ben de yaşlı insanlar evde yalnız yaşasın istemiyorum vicdan yapıyorum ama en azından siz şuan bekarken iki kişi beraber yukarıda yaşayabilirsiniz. evlendiğinizde zaten abiniz annenize kıyamaz ve yanına yeniden alır. Analiz ettiğim kadarıyla anneniz eminim ki siz evlendiğinizde kocanızla huzurunuz kaçmasın diye damadının yanında kalmak istemiycek ama iş oğul olunca zarar verilen tek kişinin el kızı olduğunu sanıyorsunuz.
mutfak olayı meseleyse sadece yemek yeme saatlerinde aşağıya inebilirsiniz. onca eve barka rağmen durumu iyileştirmek adına bir yol izlemiycekseniz ben niyetinizi maalesef iyi bulamıycam.

Elini beline koymadan bu söz söylenmez değişmez kuraldır bu :KK70:
Bu bedduaların hiç birini üstüme almıyorum
Kendimde zerre kadar hata göremiyorum çünkü
Ailemin kabul ettiği yaşam tarzından beni sorumlu tutamazsınız

Beddua derken? İşim olmaz.

Size kendiniz gibi aile diledim, beddua olarak algıladınız farkında mısınız?

Bana babam gibi kp dileseler "inşallah" derdim, aklıma beddua gelmezdi. Enteresan kafalar.

Sizde elbette zerre kadar hata yok, sütte leke var sizde yok. Ailemin kabul ettiği yaşam tarzı deyip sessiz kalıyorsanız mal mülk abinize kalırken de sesiniz çıkmasın o zaman. Ne de olsa ailenizin yaşam tarzı.

Temennimi tekrarlıyorum yarın bir gün ele karışacaksınız, size sizinkisi gibi aile nasip olsun inşallah.

Bu kadar riya bana fazla, Allah çarşınıza pazar versin.

Dillere düşerim
Elalemin ağzına sakız olurum
Net
Elalemin ne diyeceğini düşündüğünüz kadar kendi düşüncelerinizi ve hislerinizi düşünün ki hayatınızda bir değişiklik olsun.Adı üstünde elalem.Bir değerleri yok yani.Bir kız ayrı eve çıktı diye dedikodusunu yapacak kadar ucuz insanların ne dediklerini umursamayın.Yok yapamam diyorsanız hayatınız boyunca hep mutsuz ve boyun eğmiş bir kişilik olarak kalacaksınız. Net.

Yalnız olunca noluyo ki?
Kurtlar mı yiyor?

Yemeğini yapar, ufaktan temizliğini yapar, örgü örer, komşularına gider, kuran okur, alışverişe gider, tv de hint dizileri izler vs vs
Akşam yatma saatinde de yatar.
Kadına bir şey yapma fırsatı vermezseniz hem fiziken hem ruhen çok çabuk çöker.
Avrupanın 75lik nineleri dünya turuna çıkıyor bizimkiler daha 50yasinda vah ben yaşlandım evde yalnız kalamıyorum bana kim bakacak diye gelinin başına corekleniyor

Bu sebepten evliliklerden de kimse tat alamıyor.cok var böyle acaba gelin bize bakar mı düşüncesi.pardon bakar mi değil bakmak zorunda

Ama kız evlat el evinde gidiyor bakmasa da olur.
Koni sahibi anneme ne olur tek başına diyor.anneni de götür evlenirken.ama yok gelin ne güne duuryo

Avrupanın 75lik nineleri dünya turuna çıkıyor bizimkiler daha 50yasinda vah ben yaşlandım evde yalnız kalamıyorum bana kim bakacak diye gelinin başına corekleniyor

Bu sebepten evliliklerden de kimse tat alamıyor.cok var böyle acaba gelin bize bakar mı düşüncesi.pardon bakar mi değil bakmak zorunda

Koni sahibi anneme ne olur tek başına diyor.anneni de götür evlenirken.ama yok gelin ne güne duuryo
Annemin malını mülkünü maaşını yerken iyi ama

ne guzel yazmissiniz bravo ayni fikirdeyim o geline yazik degilmi

Beddua derken? İşim olmaz.

Size kendiniz gibi aile diledim, beddua olarak algıladınız farkında mısınız?

Bana babam gibi kp dileseler "inşallah" derdim, aklıma beddua gelmezdi. Enteresan kafalar.

Sizde elbette zerre kadar hata yok, sütte leke var sizde yok. Ailemin kabul ettiği yaşam tarzı deyip sessiz kalıyorsanız mal mülk abinize kalırken de sesiniz çıkmasın o zaman. Ne de olsa ailenizin yaşam tarzı.

Temennimi tekrarlıyorum yarın bir gün ele karışacaksınız, size sizinkisi gibi aile nasip olsun inşallah.

Bu kadar riya bana fazla, Allah çarşınıza pazar versin.

ona yazik degil size yazik insallah bende katiliyorum bu kafada kv aile sizi bulsun

Tek başına yaşayabiliyorsan annenle de yaşarsın üstelik boş daire varmış ben olsam annemi alır oraya geçerim. Ev üstüne ev olmaz

Sabancı mısınız Koç musunuz arkadaş bu kadar mal mülk var ama aynı evde huzursuz yaşıyorsunuz
Yemişim öyle mali
Geline sorsan en son ne zaman kendine bir sey almistir acaba. Kaynanasinin neyini yemis acaba. Malin mulkun ustune konmaya calisan abisi ama geline laf soyluyor. Abiye laf yok, onunla arasini iyi tutmaya calisiyor. Kötü ve fesat bir görümce. Sözde mal mülk var ama diğer daireye mutfak yaptirmaktan acizler. Daha doğrusu bilerek yaptirmiyorlar maazallah kizimiz yemek yapmak zorunda kalir.

Burada en büyük suçlu abiniz. Anladığım kadarıyla iki daire var abiniz diğer daireye geçmesi daha uygun ya da sizin ama abiniz sinsi ve fırsatçı yanlış hatırlamıyorsam vefat eden babanızdan kalan mülkleri kendi üstüne yapmıştı hatta sonra yengenizin üstüne yapıcaktı. Siz de hakkınızı isteyince size bağırıp çağırıp sürekli sizi evinizden kovuyordu. Siz bence diğer daireye geçin kendi hakkınızıda alın maşallah abi hem malı mülkü almış kuz kardeş hakkını isteyince hır gür çıkarıp evden kovabiliyor tabi 3 maaş eve girincede beraber yaşamaktan memnun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back