• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki Arada Bir Derede

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizin kadar asalak bir aile zor bulunur mutfağı yaptırmayıp gelin hanim yemek verse bir kap diyen sen değil misin.
Kusura bakma annenden hic bir farkın yok bir de babamın evi diyor ağır gel bence senin kadar abinin de hakkı ama alismisiniz anne kiz ye iç yat tabi neden evi ayiracaksiniz mutfak yaptiracaksiniz ki .
Ama çok dikkat et yarin evleniceksin 3 görümce bir kaynana kp olan eve düş akşama kadar yeme içme tuvaleti temizle görümcen de çalışıp gelip iki tabak koyuversin nak bakalim nasil oluyor şimdi böyle rahatca konuştuğun hayat

Evet yorumlari okudum. Ekonomik destek diye bunlar yemeyi icmeyi camasiri bulasigi gelinin ustune yikmis
Sorun aslında ana kucagindan ayrilamamis yukarıda durun yemekler ayrı olsun diyemeyen bir erkek çocuğunda . Onun kendine bağımlı olduğunu bildiği halde ayrı evde yardım edip destek olmaksızın aynı evde geline hizmet ettiren annede.

Sorun aslında ana kucagindan ayrilamamis yukarıda durun yemekler ayrı olsun diyemeyen bir erkek çocuğunda . Onun kendine bağımlı olduğunu bildiği halde ayrı evde yardım edip destek olmaksızın aynı evde geline hizmet ettiren annede.
Yemegi bulasigi abi yapmiyor ki niye dert etsin? Eve geliyordur hazir sofra temiz ev. Belli ki var bir maddi cikari

Yemegi bulasigi abi yapmiyor ki niye dert etsin? Eve geliyordur hazir sofra temiz ev. Belli ki var bir maddi cikari
Abimle annem halinden memnun görünüyor
Sadece evli olan ablamlar bize geldiginde yengem surat asiyor gelmelerini istemiyormuscasina annem ona cok bozuluyor

Aynen öyle erkeklere her zaman hava hoş her şeyle eşleri uğraşır sorsan gözünde var mıdır yengesinin yaptığı frdakarliklar kim bilir . Bir eve yetme korkusundan cikmiyosa evli barkli olgun erkeğim demesin bir zahmet. Bu ana kuzularindan oluyo ne oluyosa.

Abimle annem halinden memnun görünüyor
Sadece evli olan ablamlar bize geldiginde yengem surat asiyor gelmelerini istemiyormuscasina annem ona cok bozuluyor
Bak sen şu terbiyesize
Kimin evinde kime surat asıyor. Babanızın evi değil mi orası.
Annesine, abisine ziyarete gelen kadına surat asılır mı? Misafir hem de.
Cık cık cıkkk

Arkadaşım kaçıncı yüzyıldayız ne gerek var böyle mıç mıç yasamaya

Neden ayrı eve çıkmıyor abin e boş ev de varmış
Valla yengenin yerinde olmak istemem.boyle bi durumda kalsam o psikoloji ile her türlü huysuzluğu yapardım sanırım

Kardeşlerin gelince surat asmasi da normal.
Zaten kalabaliksiniz ustune bi de misafir.insan kafa dinleyemez.

Çok merak ediyorum.Eğer bir gün gelin hanım “ yettiniz artık ben insan değil miyim ? Size hizmet etmeye mi geldim bu dünyaya ? deyip evi terketti diyelim . O nazik ellerinize tuvalet fırçası alıp temizliğe başladığınızda da şu anki tutumunuzu sürdürebilecek misiniz ?

Çok merak ediyorum.Eğer bir gün gelin hanım “ yettiniz artık ben insan değil miyim ? Size hizmet etmeye mi geldim bu dünyaya ? deyip evi terketti diyelim . O nazik ellerinize tuvalet fırçası alıp temizliğe başladığınızda da şu anki tutumunuzu sürdürebilecek misiniz ?
Diğer daireye gider

Yapmayın Allah aşkına evde bir gelin var gorumce işleri yemeği genelde yengem yapıyor diyor o geneldeler her zaman her an oluyor. Boş eve neden yatmadan yatmaya çıkılır ki ayirsinlar evleri herkes kendi evinde pisirsin tasirsin . O gelin çok mu mutludur bir sürü insanla her gün aynı evde durmaktan . Kocasıyla gündüz bile bir özeli olamiyordur bı cilvelesemiyordur ne kadar zor onun içinde . İki taraftan bakın lütfen her yorum yapan konu sahibini haklı gormyeleim
e suçlu abisi işte ! konu sahibini haklı gördüğümü hangi kelimeden çıkarabildiniz acaba, ilginç. kendi ailesi ve ebeveynleri ile aradaki farkı ayıramayıp, ortalığı karıştıran abi yani bana göre.

Ortada suçsuz kimseyi göremedim. Gelin bu hayatı seçtiği için çekiyor. Abiniz sorumsuz ve ana kuzusu. Anneniz elalem ne derci bir erkek evlat tutkunu. Siz ise sürekli vicdan azabı cekiyorum o üzülüyor su üzülüyor deyip ne kılıfa girseniz hoşnut olamıyosunuz. Simdi bu üçünden bir cacık çıkmaz artık, siz neden kendinizi kullanıcı adınız gibi umutsuz vakaya dönüştürüyosunuz? Kimse ortak noktada bulusamıyorsa siz ayrı yaşayın, evlenmek bir kaçma/kurtulma yöntemi değildir, özgürlüğünüzü ve kendi hayatınızı elinize alın. Vicdan yapacak hiçbir durum yok kendine acımayana siz de acımayın.

Sizin bu yazdıklarınız bana neyi hatırlattı biliyor musunuz. Bir gün dedemle sohbet ediyorduk. O zamanlar köyde bir evde hep beraber yaşarlarmış, ana baba gelin görümce kayın... annesi çok ama çok huysuz bir kadınmış fakat babaannem hiç sesini çıkarıpta karşılık vermezmiş. Ne sıkıntılar ne yaşanmışlıklar var o evde hep anlatırlar. Kadın yani anne beni bu evden ayırın dediği halde yinede kimse bunu yapmamış. Nedeni köy yerinde laf söz olur millet bize ne der... bu anlattığım şey nerden baksak en az bir 50 sene öncesi... siz hangi devirde yaşıyorsunuz acaba ? Ailecek abinizin evli olduğunun farkındamısınız ? Evlilik nedir biliyor musunuz ? Şayet bilmiyorsanız evlendiğinizde yengenizin yaşadıklarının aynılarını yaşamanızı canı gönülden diliyorum. İnşallah kayınpederiniz, kayınvalideniz ve kayınlarınızla aynı evde koyun koyuna yaşarsınız 4-5 maaşla birlikte. Maaşmış yesinler sizin maaşınızı bir tek geline gidiyor sanki o para.

İş birlik oturmaya gelince “bizimkilerin kafa yapısı bu, ben de istemiyorum ama ne yapabilirim” derken iş mirasa gelince isyan çıkarmalar, ev değiştirmeler falan...

Ben sana söyleyeyim “sizin ailenin kafadakiler” damada ev falan bırakmaz. Hiç ümitlenme.
Bu zamana kadar işine gelen düzene nasıl isyan etmediysen evi abinin alması geleneğine de “bizde böyle” der susarsın heralde.

Ortada suçsuz kimseyi göremedim. Gelin bu hayatı seçtiği için çekiyor. Abiniz sorumsuz ve ana kuzusu. Anneniz elalem ne derci bir erkek evlat tutkunu. Siz ise sürekli vicdan azabı cekiyorum o üzülüyor su üzülüyor deyip ne kılıfa girseniz hoşnut olamıyosunuz. Simdi bu üçünden bir cacık çıkmaz artık, siz neden kendinizi kullanıcı adınız gibi umutsuz vakaya dönüştürüyosunuz? Kimse ortak noktada bulusamıyorsa siz ayrı yaşayın, evlenmek bir kaçma/kurtulma yöntemi değildir, özgürlüğünüzü ve kendi hayatınızı elinize alın. Vicdan yapacak hiçbir durum yok kendine acımayana siz de acımayın.
Gelin nerde sectigi icin cekiyor.ne haberiniz var.belki benim gibi kandirildi basta ayri ev olacak diye.
Gelinin hayati ayni benim hayatim ona cok aciyorum.insallah benim gibi kurtulur.ben evlenecegimde kaynanam gorumceler etrafimda pervaneydi bi is gostermezlerdi.bende sandim dunya iyisi insanlar altli ustlu otururuz herkes kendi isini gorur sandim.ayni yatmadan yatmaya esimle giderdik evimize ama tum isi ben gorurdum asagida.mutfaga esya almaya izin yoktu.sonra tasindik kaynana kayinbabada bizimle geldi.bizden ancak olumuzu cigner oyle ayrilirsiniz diyordu.onca kavga etmemize ragmen.evli kizlari gelirdi ayni kocalariyla cocuklariyla her haftasonu yatiya.tabi bende iyice cigrimdan cikardim.en sonunda olmadi bi cinnet gecirdim amaa agzima geleni saydim buyuk kavga cikti onunla.sonunda kaynana gitti kurtuldum sukur.yeminle dedim kuru sogan ekmek yerim yinede beraber kalmam.tuvalet ihtiyacim icin bile yemin ederim 2 saat kayinpederin banyodan cikmasini bekledigim olurdu.neler cektim yasanilacak gibi degil 10 yil yasayanlari dusunemiyorum bile.simdi millet arkamdan konusuyor kotu gelin kaynansini evden atti vs.umrumda degil kimseyle gorusmuyorum evimde kafam rahat.hain ilan etmisler bizi hala esimi gorup ayri evde nasil yasarsin anan babani birakip diyen cahiller oluyor geri kafalilar.Allah bildigi yapsin.tum gelini hizmetci gibi gorenlerin soyu kurusun su gelinler artik rahat etsin

Gelin nerde sectigi icin cekiyor.ne haberiniz var.belki benim gibi kandirildi basta ayri ev olacak diye.
Gelinin hayati ayni benim hayatim ona cok aciyorum.insallah benim gibi kurtulur.ben evlenecegimde kaynanam gorumceler etrafimda pervaneydi bi is gostermezlerdi.bende sandim dunya iyisi insanlar altli ustlu otururuz herkes kendi isini gorur sandim.ayni yatmadan yatmaya esimle giderdik evimize ama tum isi ben gorurdum asagida.mutfaga esya almaya izin yoktu.sonra tasindik kaynana kayinbabada bizimle geldi.bizden ancak olumuzu cigner oyle ayrilirsiniz diyordu.onca kavga etmemize ragmen.evli kizlari gelirdi ayni kocalariyla cocuklariyla her haftasonu yatiya.tabi bende iyice cigrimdan cikardim.en sonunda olmadi bi cinnet gecirdim amaa agzima geleni saydim buyuk kavga cikti onunla.sonunda kaynana gitti kurtuldum sukur.yeminle dedim kuru sogan ekmek yerim yinede beraber kalmam.tuvalet ihtiyacim icin bile yemin ederim 2 saat kayinpederin banyodan cikmasini bekledigim olurdu.neler cektim yasanilacak gibi degil 10 yil yasayanlari dusunemiyorum bile.simdi millet arkamdan konusuyor kotu gelin kaynansini evden atti vs.umrumda degil kimseyle gorusmuyorum evimde kafam rahat.hain ilan etmisler bizi hala esimi gorup ayri evde nasil yasarsin anan babani birakip diyen cahiller oluyor geri kafalilar.Allah bildigi yapsin.tum gelini hizmetci gibi gorenlerin soyu kurusun su gelinler artik rahat etsin
Siz de bu hayatı seçtiğiniz için, basınıza gelecekleri tahmin edemeyip kandıgınız icin çekmişsiniz, sonra durumun farkına varıp ses cıkarmıs yine kendinizi kendiniz kurtarmıssınız. Eger sürekli onları suçlayıp bana çektiriyorlar diye ağlansaydınız ömür boyu çekerdiniz. Kast ettiğim bu. Basıma silah dayanmıyosa rahatsız oldugumuz yerde/kisilerle durmayıp yakınmayı bırakırız

sadece o degil ki mesela arkadaslarini rahatlikla cagirip agirlayabiliyor mu kendi ailesi gelip kalabiliyor mu bir gun cani istemese hic is yemek yapmadan oturabiliyormu ya en basiti markete cikarken bile icazet vermek durumunda tek olsa istedigi gibi gider gelir okadar insanin isi gucude bitmez
Yani hem onun için için hemde bizim için zor böylesi
Bende çok rahat olamıyorum
İstediğim gibi davranamıyorum

bence de önce eski konunun okunması gerek.
sağlıklı yorum için.
başın sağolsun.
yalnız 4 ay başka daireye geçtim dedin ya.. o sırada hala yemeği aşağıdan yediğini eklemeyi unutmuşsun.
al anneni yukarı çık. mutfak yaptırın bir zahmet.
Bunları bildiğine göre eski konuma hakimsin
Evet aşağıdan yiyordum yemeği yine
İlk başlarda yemiyordum
Ama annem her gün getirince kırmamak için yedim bende

Ayn evde olmaz deniyor da, bu gelin hanım kaynanasıyla birlik oturacağını bilmeden mi evlendi sanki? Kaçınılmazdı aynı ev içinde sorun yaşanacağı, bile göre aynı eve oturmasaymış, kocasına "Ayrı oturmazsak olmaz" deseymiş. Hiç kıza yüklenmeyin burada, görümcenin ne etkisi olabilir yenge hanımın aynı/ayrı eve oturmasına? Kocasıyla kendi arasındaki olay o.
Çocukları da halaya karşı kışkırtmak zaten çocuklara yapılan kötülük, derdin varsa görümcenle paslaş çocukların hala-yeğen ilişkilerini ne bozuyorsun yani?

Sizin gelin hanım kendi başına almış derdi aynı eve çıkarken sorun yokmuş da, şimdi de kardeş arası bozuyor, çocuk örgütlüyor. Ne yapacaksınız? Yeğenlerinizle abinizle aranızı sıkı tutacaksınız, evden de bir yere gitmeyin. Gidecek biri varsa kendi huzurları için abinizle yengeniz gitsin bi zahmet. Bu da onların sorunu, hiç bulaşmayın yengeye; siz abi kardeş yeğen güleç güleç devam.
Yorumun için teşekkür ederim
Duygularıma tercüman oldun
Söylediklerinden bi yegenlerimle aramı sıkı tutmadım mesafeliyim bana bişey sorarlarsa cevap veriyorm o kadar
Neden diyeceksen annem mesela küçük olan yegenimden için buraya getir falan diyince yengem hemen diğer cocuklarına sesleniyo kardeşinizi getirin diye. Bana minnet etmek istemiyo o yüzden sogudum uzak duruyorum
Ama abimle aramı iyi tutmama pek hoşnut olmuyo sanki

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back