• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İki Arada Bir Derede

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yani istenmediğiniz yerde yaşıyorsunuz ve vicdan azabından diyorsunuz . Valla ben olsam iki dakika durmam abimide hayatımdan çıkarırım . Anneni yanına beraber yaşayın .

Bırakın 1 maaş girsin Allah aşkına azicik asim kaygısız basım demişler . Çok uzuluyorsaniz mutfak ihtiyaçlarına yardım edersiniz faturalarına yardım edersiniz ellerine kalan para da kendilerine kalır . Siz bence rahatsiniz birlik yaşamaktan . çalışan insan ne kadar yardım eder . Siz de dahhil olmak üzere hepinizin çamaşırlarını o gelin yikiuyordur yemeği o yapıyorduk onca insanın çamaşırı ütüsü bulaşığı . Yazik vallahi ya. Elalem ayrıldı dese nolcak ki demez bile geline aciyorlardir . Siz o evde gelinin cinnet getirmediğini dua edin .yüzyüze bakamadiktan sonra elalem ne demiş kimin umrumda . Gelininise çok üzüldüm Allah ona bir çıkış kapısı göstersin . Siz de bu duruma çare bulun evleri ayırın güzellikle kalın .
Ayrıldığımız takdirde bize 3 maaş abimlere 1 maaş girecek
Yani o önden şikayetim yok yemek hazır ev işi derdim yok akşamları mutfaga yardımcı oluyorum o kadar
Ama huzur omadıktan sonra rahatlık neye yarar

Ay valla ördek ailesi gibi yaşarsanız kadın da doldurur.
Yazık günah ya.
Koskoca insanlarsınız nedir bir arada altlı üstlü dip dibe yaşama merakı.
Bu kadar oğulcuklarına düşkünlerse evlendirmeyecekler.
Gelininiz de haklı yani.
Siz de şu üst kayı tadilata sokun yerleşin artık bir zahmet.

Hazırda boş daireniz varsa neden ısrarla aynı evde yaşamak istiyorsunuz onu anlamadım ben. Sizin için de rahat değil. Gelininiz için hiç rahat değil. Belki ayrı yaşasanız sevecek bile birbirinizi. Böyle iç içe yaşayan aileleri anlayamıyorum.
10 küsür senedir böyle gelmiş öyle gidecek
Ben tek başıma e yapabilirim ki
Aynı zihniyette olmayınca

Sağolun
Annemle ilgileniyorum tabiki kırmamaya calışıyorum
Ev işlerine de yardım ediyom ama çalışıyorum. İşin cogunu gelin yapıyor
Doldurmakla kaldığına şükret bence.
Ben olsam o evi yakarım.
Fazladan iki yetişkinin işini de yapamam.
Bu ne saçma sapan bir durum ya
Ortaçağda mıyız, 1940lı yıllarda doğan anneannemin bile ayrı evi varmış. Köyde yaşamıyoruz artık. Biraz modern çağa ayak uydurun

Yapmayın Allah aşkına evde bir gelin var gorumce işleri yemeği genelde yengem yapıyor diyor o geneldeler her zaman her an oluyor. Boş eve neden yatmadan yatmaya çıkılır ki ayirsinlar evleri herkes kendi evinde pisirsin tasirsin . O gelin çok mu mutludur bir sürü insanla her gün aynı evde durmaktan . Kocasıyla gündüz bile bir özeli olamiyordur bı cilvelesemiyordur ne kadar zor onun içinde . İki taraftan bakın lütfen her yorum yapan konu sahibini haklı gormyeleim
Ayrı eve çıkmak isteseydi napim o da benim sorunum değil ya

10 küsür senedir böyle gelmiş öyle gidecek
Ben tek başıma e yapabilirim ki
Aynı zihniyette olmayınca
Yani anneniz dışında herkes bu durumdan hoşnut değil, doğru mu anladım. Abiniz, yengeniz ve siz mutlu değilsiniz böyle. Hepiniz oturup ortak bi karar verdik evi ayıracağız falan mı deseniz acaba? Uzak bir yere de taşınmıcaksınız üst daire. Anneniz özlüyorsa o kadar arada gelir oğlu, kendisi de gider arada. Sizi de biraz anlıyorum anneniz konusunda yaşlılara bazen laf anlatılmıyo malesef.

Yani o önden şikayetim yok yemek hazır ev işi derdim yok akşamları mutfaga yardımcı oluyorum o kadar

Abiniz diğer dairede tek maaşla yaşasa ekstra ne masrafı olacak ki?
Sadece buzdolabı 2 tane çalışacak 24 saat boyunca.
Çamaşır makinesi şu anda haftada 6 kez çalışıyorsa, evler ayrılınca sizde 3 onlarda 3 çalışacak.
Yemek için ayda 2000 tl masraf ediyorsanız ayhrılınca sizin 1000, onların 1000 tl masrafı olacak.

Zaten kira ödemiyorsunuz iki daire için de.

Sorun ne?

Anneniz ayrı yaşamak istemiyor, oğlunu dizinin dibinde istiyor mu?

Ben sizin buraya kasıtlı olarak böyle şeyler yazdığınızı düşünüyorum. Can sıkıntısı mi, dikkat çekmeye mi ihtiyacınız var bilmiyorum.
Babanız vefat etmiş, annenizi ikna eder çıkarsınız ayrı eve.
Totonuzu kaldırıp ev işi yapmak zor gelecek size de.
5 yasındaki oğlum da bulaşık makinası boşaltıyor.
Hatta arada odasını süpürüyor.
Sizden daha ise yarar. Insan kendine nasıl yakıştırır birinin sırtına binmeyi, ve bunu savunmayı aklım almıyor.
Ben parazit olarak yaşayan biriyim diye kim ortalarda gezer, onu da anlamıyorum.o yüzden inşallah dikkat çekmeye çalışan birisinizdir.

Valla iki güne bir farklo farklı şeylerden konu açıyorsun mutlaka bir dert buluyorsun burada yazacak yani zor olmuyor mu böyle hayatında sürekli derde odaklanmak.

Yengenin doldurduğunu nereden biliyorsun? Kim söyledi onun dediklerini size? Aranızda da kavga olmamış ayrıca koskoca insanı kardeşine karşı kimse dolduramaz sizin aranızda sorunlar olmuş ee babanızda vefat etmiş aynı evde hır gür anne için daha kötü

madem daha evvel boş olan evde oturıyordunuz yine orada oturun haa amaa evin işini yemeğini anne ve yenge yapıyor siz hazıra konuyorsunuz arada mutfağa giriyorsunuz bu da işinize geliyor.Yengeniz hizmetçi mi.size yalnız kalmak iş yemek yapmak zor geliyorsa susacaksınız acaba yarın hangi uydurma dertle geleceksiniz meraktayım rahat batıyor size

Yani bi de su var ki yengeniz dusman degil. Yillardir kocasinin ailesiyle ayni evde oturmak zorunda birakilmis zavalli bir kadincagiz. Tabi ki ayni evde yasamak sizin sucunuz degil ve evet ekonomik anlamda kocasinin ailesinden de yararlaniyor ama soyle dusunun: hangimiz kayinlarla oturmak isteriz? O yuzden bu kadincagiza yazik yani. Siz de bu yuzden ona karsi anlayisli olmali, onu anladiginizi hissettirmeli ve destek olmalisiniz. Mesela ev islerinde ona yuk olmamalisiniz asla. Ve yani neden yengenizle kusuyorsunuz, kusmeyin, ayni evde cok zor bisey bu. Madem konusmaya calisiyor siz de adim atin, destek olun. Bu sekilde dusmanlikla hayat gecmez.

Onlar çıkmak istiyosa çıksın gitsinler babamın evi orası
Abininde babasının evi ama iki daire var madem ayırın daireleri bu kadar zor olmamalı gelinin piskolojisi bozulmuş bekar olduğunuz için onu anlamiyorsunuz biraz empati yapın belliki annenle abiniz çok anlayışsız

Boş eve abi ve ailesi neden oturmuyor? Madem ev var nede birlik oturuluyor?

Konu sahibinin annesi istemiyormuş, elalem ne der diyormuş
Bir de konu sahibinin abisi 4 yerine 1 maaş girecek diye ayrılmak istemiyormuş.

Siz tek çıkın ayrı eve, annenizi almak zorunda mısınız? Belli ki anneden gelen maaş abinizin de gelinin de işine geliyor, onu bırakmak istemiyorlar. Siz gidin madem maaşınızla yeni bir düzen kurun, geç bile kalmışsınız.

Ne Demek onlar ciksin?
Yahu ilk Sayfalarda farkli burda farkli konuşuyorsunuz!
Gayeniz Sanirim, Abiyi Gelini kacirip Tüm dairelere konmak onunda babasinin evi orasi!
Ve eşide size hizmetcilik yapmak zorunda değil!
Cikin diğer daireye, 3 maaş gelirimiz var diyorsunuz Hizmetci Tutun!
Ama Cikmasiniz Tabbi
Bulmuşsunuz 24 Saat hizmet Edeni,
Kadincağiz Hem temizlikciniz, ahciniz, hizmetciniz, camaşircisiniz Bedavadan!
Sizin gibi görümce Olmaz!!
Bende bir Görümceyim Sizin Gibiler Yüzünden Bizim Adimiz Cikiyor Kötüye.
O Geline Yazik Günah
Allah Inşallah Sizin Elinizden Kurtarir.
Asil Düşman Başina Olan Sizsiniz
Insana Eziyetsiniz!!

yani akıl var mantık var.. kadın evliliğin ne olduğunu bile anlayamamıştır ki böyle 50 kişi birarada. gerilse de haklıdır. kim istemez eşiyle başbaşa zaman geçirmeyi.
hepsini geçtim bu kadar insan ortak tuvalet, banyo..
bu bile delirmeye yeterli bence.
abi evlenmeyi bildiği gibi düzen kurmayı da bilmek zorunda. hala annesinin "elalem ne der" lafına uyup hayat kuramıyorsa zaten yenge kişisi ne dese ne yapsa haklı.
Kalabalik evin isi de bitmez. Biz haftada bir temizlik yapiyorsak kadincagiz 2 gunde bir yapiyordur. Her gun kahvaltisi, aksam yemegi. Bir yandan cocuk bakacak. Yatmaya evine cikiyorsa bunlar gunduz niye gelinin tepesindeler anlamiyorum. Cok dusunuyorlarsa maddi destek versinler abiye. Gelinin basina cöreklenmis konu sahibi bir de kadini sucluyor, konusmuyor. Gelin hala seninle konusmaya calisiyormus daha ne istiyorsun?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back