Iki ablam da benim için artık yok. . .

Umarım dediğiniz gibi olur. Kim olursa olsun içimde kötü düşünceyle kimseye yaklaşmadım. Evet, alındılar. Keşke güzel ve saldırgan olmayan bir dille yaklaşsalardı. Hiçbiri olmazdı.

bana garip geldi yazdiklarin,

ablanlar demek ikisi bir olup annelerine bile sirt ceviriyorlar, ki dedigine gore sizin sizden baska kimseniz yok.

cok garip geldi sahsen, abartiyor olmayasin ?

bu arada babanin ailesi size sirt donduyse annenin ailesiyle araniz nasil ?

Yoksa akrabalariniz arasinda birbirine sirt donmek cok mu yaygin ?

Aynen dediğiniz gibi. Annemin tarafıyla da aramızda kötü bir şey yok ama sıkı sıkıya bir akraba ilişkimiz de yok. Mesela sözüme gelmediler en basiti. Size tuhaf gelen ne? Akrabalarımızın olmamasıysa bana tuhaf gelmiyor. Çünkü doğduğunuzdan beri olmayan bir şeyin eksikliğini ya da tuhaflığını hissedemezsiniz de.

Keşke engellemek yerine paylaşımlarını görmelerini istemediğin kişileri kısıtlılara alsaydın...Benim de durmadan açığımı arayan akrabalarım tanıdıklarım var facemde ekliler ama kafam ağrımasın diye hepsini kısıtlılara aldım :)

Sevgilisiylesozlusuyle kocasiyla ortak facebook adresi alanlari da hic anlamiyorum ve listemdeki bu insanlarla facebook uzerinden birsey paylasmiyorum
Benim can arkadasim belki ama o an belki esi kullaniyor ne bileyim ben belki ana avrat sovecem kizageyik yapacam lafin kime gidecegini bilmiyorum ki
Hem ortak adres alip ustune de cumle alemi engellersen boyle sorun yasarsin canim
Ayrica bu ergen hareketlerinden de ileride pisman olma durumun var unutma yarin sozlun sana sirtini doner o engelledigin akrabalarina kalirsin benden soylemesi

Tum mesajlarini tek tek okudum.
Ve sen hala keske onlar anlasaydi keske boyle davranmasalardi diyosun.
Canim bilmem belkide en kucugu olmandan kaynaklaniyor ama, bi kezde kendine bakmalisin.
Evet fb engellemek kusme sebebi kizma sebebi asla olamaz.
Ama demekki ablan gil boyle bakmiyor.

Dusununce annende senin tarafinda.
Bu senin belkide konuya sabit durmani sagliyor.
Annem arkamda, ben bi hata yapmadigima eminim dedirtyor.
Annen simdi diyodur bi sosyal medyadan engellemekle kusmekte neymis. Ablalar boyle seylere kusermi felan.
Ama annen asla bilemez bu fb illetinin hayatimiza ne kdr girdigini.

Bence annelere kusmek ne kadr sacmaysa yari annelere kusmekte o kdr sacma.
Annemi sildim diye bi cumle yoktur.
Sen omrunu versen yine hakkini oduyemezsin o ablanin. Kusme hakkin yok asla. Olmamali.
Ablani bi modern anne olarak gor, sosyal medyaya onem veren bi anne :).
Sosyal medyaya onem veren bi anne alaa kirilir kuzusuna boyle bisy olursa..

Eğer aynı şehirdeysen atla git evlerine çal kapıyı sarıl öp , şu 2 günlük dünyada boşver bu seferlikte ablalık sen yapmış ol.. Bak bitanem küçük yaşta babasız kalmak her çocuğu farklı etkiler , ablalarında farklı farklı duygusal anlamda etkilenmiş huyları suyları alınganlıkları hassasiyetleri değişmiş .. Yarın o sözlünle kötü olursun yada evlenir boşanırsın gene tek ailen olur yanında .. Boşver git barış haklı haksıza bakma

işte yavaş yavaş asıl nedenler ortaya çıkıyorç sebebsiz değilmiş tavırları demek ki

keşke bi ablam olsaydı.... bence çocukça davranıyosunuz. face almanızın mantığı nedir herkesi engellediyseniz. yer bildirimi çok mu önemli?

ben size o yaşta annelik yapan insanlarda hata bulamadım. siz sadece kendi hayatınızı düşünüyorsunuz. aynı şekilde onlarda yoğun,yorgun vs. olabilirler. o sözlünede çok güvenme. kocan olsa bile çok güvenme.aile gibisi yok.

buradaki konularda kendimi buluyorum ben ya. bizde 3 kız babasız büyüdük
kızkardeşimle annem şehirdışındalar..
nasıl sırt dönerler canına kanına anlamam.
sizin yaptıgınız birşey varmı onlarla aranda tatsız olaylar mı geçti?

Buraya yazdığım konu dışında çok şükür yok.

işte yavaş yavaş asıl nedenler ortaya çıkıyorç sebebsiz değilmiş tavırları demek ki

Yok. Ben orda ablamı korudum. Yanlış anlaşılma olduğunu anladığımda bile, "tamam, bi şey yokmuş" deyip de düzeltemedim aramı. O ufak bir şeydi. Ondan sonra da ablamla gayet iyiydik zaten.

Affetme Üzerine Bir Hikaye

Bir lise öğretmeni bir gün derste öğrencilerine bir teklifte bulunur:

“Bir hayat deneyimine katılmak ister misiniz?”

Öğrenciler çok sevdikleri hocalarının bu teklifini tereddütsüz kabul ederler. “O zaman” der öğretmen.

“Bundan sonra ne dersem yapacağınıza da söz verin”

Öğrenciler bunu da yaparlar.

“Şimdi yarınki ödevinize hazır olun. Yarın hepiniz birer plastik torba ve beşer kilo patates getireceksiniz!”

Öğrenciler, bu işten pek bir şey anlamamışlardır. Ama ertesi sabah hepsinin sıralarını üzerinde patatesler ve torbalar hazırdır. Kendisine meraklı gözlerle bakan öğrencilerine şöyle der öğretmen:

“Şimdi, bugüne dek affetmeyi reddettiğiniz her kişi için bir patates alın, o kişinin adını o patatesin üzerine yazıp torbanın içine koyun.”

Bazı öğrenciler torbalarına üçer-beşer tane patates koyarken, bazılarının torbası neredeyse ağzına kadar dolmuştur. Öğretmen, kendisine “Peki şimdi ne olacak?” der gibi bakan öğrencilerine ikinci açıklamasını yapar:

“Bir hafta boyunca nereye giderseniz gidin, bu torbaları yanınızda taşıyacaksınız. Yattığınız yatakta, bindiğiniz otobüste, okuldayken sıranızın üstünde? hep yanınızda olacaklar.”

Aradan bir hafta geçmiştir. Hocaları sınıfa girer girmez, denileni yapmış olan öğrenciler şikayete başlarlar:

“Hocam, bu kadar ağır torbayı her yere taşımak çok zor.”

“Hocam, patatesler kokmaya başladı. Vallahi, insanlar tuhaf bakıyorlar bana artık.”

“Hem sıkıldık, hem yorulduk?”

Öğretmen gülümseyerek öğrencilerine şu dersi verir:

“Görüyorsunuz ki, affetmeyerek asıl kendimizi cezalandırıyoruz.

Kendimizi ruhumuzda ağır yükler taşımaya mahkûm ediyoruz. Affetmeyi karşımızdaki kişiye bir ihsan olarak düşünüyoruz, halbuki affetmek en başta kendimize yaptığımız bir iyiliktir….

Evet garrulous ruhundaki ağır yükleri boşaltman gerekiyor.

Mutlu olmak için bunu yapmalısın.

Arkadaşımız, ailemiz veya eşimiz tarafından hep sınavlardan geçeriz. Onlar bizler için birer aynadır.

Örneğin; “Ben arkadaşımdan ne öğrenebilirim?”

İlk başlarda bu soruyu sorabilirsiniz. Eğer kendinizde değersizlik hissi varsa, arkadaşınızın sizi değersiz hissettireceğine emin olabilirsiniz.

hayatımızdaki insanlara sevgiyle yaklaşmalıyız, içimizden de sevmeliyiz, onlara sevgi göndermeliyiz. göreceksin bir zaman sonra onlarında sana bakış açıları değişecek.
sevgi karşılıksız olmalı, beklenti olmamalı. beklenti olursa beklenenle karşılaşmazsak üzülürüz. mutlu olamayız.
bir annenin çocuklarına olan sevgisi gibi
tabi bu yazdıklarımı uygulayabilirmisin o da senin becerin. ama mutlu olmanın yolu bu şekilde. başka bir yolu yok.
senin üzerine kötü olaylar ne kadar çok gelirse gelsin içinden mutlu olabiliyormusun? yüzünde tebessüm varmı? kendini kontrol et. bunlar yoksa sende mutsuzluk var, umutsuzluk var, yanlızlık var, bu sadece sana zarar vermez çevrenede zarar verir sen farkında olmadan sevdiklerine içindeki mutsuzluğu hissettirirsin.

Canım abla kardeş arasında olabilir ufak tefek şeyler büyütme bence sen küçüksün alttan al. Bizimde babamız öldükten sonra amaca hala hepsi bir bahane bulup küsütler benim düğünümde bile gelmediler .Çok şükür biz kardeşler hiç ayrırlmadık annemizide el üstende tutuyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…