Iki ablam da benim için artık yok. . .

Neden engellemek zorunda olduğumu yine bir yorumda yazdım. Sevgili bulmak değil, kimseyi kendimden itmek de değil. Benim hayatımda kendime bile vaktim az. Herkes de bunu bilir.

Facebook'a anlam yuklemeyen insan tek tek engelleme yapmakla ugrasmaz. Veya zamani olmayan insan hiic ugrasmaz. Girmezsin, hesap acmazsin, actiysan kimsenin engeliyle bilmemnesiyle ugrasmazsin. Hayatina bakarsin. Ille de gorulmek istemiyorsan hesap acmayiverirsin veya etiketleme yapmayiverirsin. Kimse kendini gittigi yerlerde bildirmek zorunda degil sonucta. Yaptigin seyler gayet de anlam iceren durumlar. Sen tek tek milleti engelle, sil. Yani bu bagira bagira, goze soka soka mesaj vermektir. Ugrasmis, zaman harcamissin bunlar icin. Ben facebook'a anlam yuklemeyen veya vakti olmayan insanlar da goruyorum. Seninki bu degil. Kendini kandirma.

Kesinlikle öyle ama bana bilenmiş şekilde yöneldiler ikisi de. Sadece hesap sormak maksatlı yaklaştılar, anlamak için değil. Yoksa gayet sakin ve ılımlı bir insanımdır. Zaten yine kötü bir lafım olmadı onlara karşı.

Bildirim yapmak tabi ki önemli değil, yapmazdım olur biterdi ama.herhangi bir fotoğraf ya da etiketlendiğim "burada, şurada" diye herhangi bir şey benim için kötü olabilecek durumda. Baya uzak yerlere de gittiğim oldu çünku. Hala da benim için tehlikeli :) onun dışında büyük ablamla en son dediğim gibi konuştuk, sonra dönmedi. Kuçuk ablam da birkaç kez konuştuk, ben yazmıştım. Çok soğuktu. Ben de daha mesaj yazmamıştım.

Valla benimde iki ablam var ve sana yapılan bana yapılsa gider tepelerine binerdim...Gıdıklaya gıdıklaya döverdim onları Kardeşlik arasında küslük olmaz..git öp kokla azcık şımar, tepelerine çık ama asla arana mesafe koyma. Evlendiğinde yokluklarını çok ararsın..Aile insanın arkasında bir güçtür...Benim ablamlara yapmadığım kalmamıştır ama yinede hep ben haklıyımdır çünkü en küçüküm

Canım bununda çözümü var gizlilik ayarlarından etiket onayı istersin kabul etmediğin sürece zaman tünelinde çıkmaz.

sevde_ sakin ol. Seni engellemedim. Ablamlar ablamlar :)

Hani demişsin ya biz üç kardeş bir de annem kaldık ortada, annemin işten gelmesini beklediğim günleri hiç unutmam diye..

Bak bi düşün güzel kardeşim, sen yetim kal üç kız bi ana ortada kal, kardeşlerine ana ol abla ol baba ol, koskoca dünyayı sırtına yükle, kardeşin elin oğluyla facebookta ilişki durumu yapacak diye seni silsin..

Bu gibi durumlarda fedakarlığın doğal olarak "sonsuz sadakat" beklentisi gibi bir getirisi olur.. Siz birbirinize tutunmuşsunuz, şimdi onlara bu yaptığın nasıl dokunmuştur bilemezsin o duyguyu..

Ben olsam böyle ablaları engelleyip sırt döneceğime, "ablalarım görür" der oğlana dönerdim sırtımı..

Bir gün onu boşarsın anlaşamazsan ama, ablalarını boşayamazsın. Aynı karında can bulup aynı cefayla yaşadığın insanların gönlünü al. Anlat sarıl özür dile.. Sizin birbirinizden başka kimseniz yok unutma...

Ahhahaa :) ben de öyleydim, zoruma gitti :)

Ben onlara sırtımı dönmedim. Elin oğlunu da üstün tutmadım. Dediklerin doğru ama ben bunu facebook ta değil, gerçekte gösterdim. Ablamla aralarında çok küçük bi şey geçti. O da sözlüm farkında olmadan olan bir şeydi. Onun için bile kaç gün sözlümle aram düzelmedi. Sırf bilmeden de olsa ablamla aralarında kötü bile sayılmayacak bir diyalog gecti diye.

Ahhahaa :) ben de öyleydim, zoruma gitti :)

Yorumlar çok abartılı canım sanki facebooka eklemedin diye ablanlarını hayatından çıkarmışsın gibi bir düşünce oluşmuş. Ben seni anlıyorum özel anların ve fotoların var şimdilik görünmesini istemediğin. Bende eşimle ortak kullanıyorum face ama 15 kişiyi geçmez listem. En yakın arkadaşım bile yoktur listemde ama bunun için arkadaşlığını kesecekse kendi bilir. teknoloji ilerledi diye kimsenin özel hayatı olmayacakmı. Bence sen ablamların kapısına git ve bihterin dediğini de... beni beni beni beni küçücük kardeşinizi de ve sarıl hiç bişeyleri kalmaz emin ol.

Canım bununda çözümü var gizlilik ayarlarından etiket onayı istersin kabul etmediğin sürece zaman tünelinde çıkmaz.

Yine bir yorumda yazdım diye başlayacağım :) eskilerden kontrol etmediğim bir şeyler kalırsa diye korktum hep. Bu yeni olan bir şey değil. Kaç yıldır o şekilde kalmış bir durum. Yoksa zaten şu an bile bildirim yapmıyorum.

Umarım bu neyse hemen geçer. Çünkü çekinmek dışında hiçbir art niyetle yaptığım bir şey yoktu. .

canim sakin ablalarinla arani bozma, onlar cok degerlidir bir kizin veya kadinin hayatinda. Benim icin öyle, bende en kücükleriyim, bazen beni onlar dogurmus gibi havalara girerler, buda beni cok mutlu eder. Kaprisleri illaki vardir hepsinin, Ama sükür ediyorumki onlar varlar hayatimda. Abla veya ablalar özellikle bizim gibi tekne kazintilarina, hahahaha bu kelimeye cok gülüyorum, ama öyle, o kadar önemlilerki...onlardan cok ögreneceklerimiz var daha...sakin alinma. Onlar seni kücük gördükleri icin, kapris yapiyorlar.
Birde buna alis, sen her zaman onlarin gözünde en kücüklerisin, ne kadar büyüsende büyü...illaki haklari var diye kaprisleri olacaktir. Bence en güzel kaprisler bunlar...

Olan olmuş, şu an hata azıcık sende gibi duruyor. Aranı açmamaya çalış ablalarınla. Abla candır. Yarın öbürgün başına bişey gelse onların desteğini arayacaksın.

Cok sacma bir neden değil mi?
Yani koskoca insanların bunu yapması ayrı bir sacmalık.7-8 yasında kuzenlerim arasında olurdu benim benzer küslükler.
Ben kardesimle olan küslükleri umursamıyorum genelde.Kardes sonucta 2 güne kalmaz barısıyoruz.Bence sizde cok kafanızı takmayın bu ise.Hatayı da onların yaptıgını düsünüyorum.Küser alınırsında bir araya gelip kardesini sildiğini söylemek ayıp olmus.
Bide kücük kardeslerisiniz.

Yinede büyüğünüz arar özür diler barısırsınız diye düsünüyorum.Yani kücüksünüz az biraz katlanacaksınız.Anneniz olmus onlar sizin.
Yinede hata onlarda diye düsünüyorum ben.Abartmıslar

Yok kötü anlamda söylemedim sakın yanlış anlama. Benzer bişey yaşadım ama ben dediğim gibi yaptım. İyi ki de öyle olmuş ailem senin ailen gibiydi bu da beni zorluyodu facede niye yokum falan gibisinden.

Farklı olaylar varsa bilemiyorum ben sadece yaşadığım açıfan baktım.

Olan olmuş, şu an hata azıcık sende gibi duruyor. Aranı açmamaya çalış ablalarınla. Abla candır. Yarın öbürgün başına bişey gelse onların desteğini arayacaksın.

Aynen öyle. Söylediğin gibi olan oldu. Bundan sonra zaten ben yine konuşmamazlık etmem. Zaten kötü kelime de etmedim. Zamanla ne olur göreceğim artık.

Teşekkür ederim yazdıkların için :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…