Valla cozdukce tam anlicam sanırım bak çözüm burda daha uzuna küçükmüş b den b küçükmüş c den zaten bunu vermiş
sonra verilen rasyonel ifadeyi toparlarsak;
(a-1/a).(b-1/b).(c-1/c)=4/5 oluyor
burada da b-1 ayı götürüyor sağdan sola doğru c-1 de b paydasını götürüyor
geriye a-1/c=4/5 oluyor buradan da c 5 ve 5in katları olur canım c yi 5 e eşitleriz
YAVAŞ YAVAŞ OLUR SIKMA CANINI AMA YETERKİ ÇALIŞ BENİM DE MAT SIFIRDI AMA ŞİMDİ EN AZINDAN DAHA İYİ DAHA DA İYİ OLMASI İÇİN UĞRAŞIYORUM GEOMETRİ DE EKLEYECEĞİM ŞİMDİ GEOMETRİDEN ANLAMAM AMA ANLAYAN OLACAĞIMValla cozdukce tam anlicam sanırım bak çözüm burda daha uzun
çok pratik görüyorsun soruyu, temelin olduğu içina küçükmüş b den b küçükmüş c den zaten bunu vermiş
sonra verilen rasyonel ifadeyi toparlarsak;
(a-1/a).(b-1/b).(c-1/c)=4/5 oluyor
burada da b-1 ayı götürüyor sağdan sola doğru c-1 de b paydasını götürüyor
geriye a-1/c=4/5 oluyor buradan da c 5 ve 5in katları olur canım c yi 5 e eşitleriz
canım ben şöyle çözerdim bu soruyuValla cozdukce tam anlicam sanırım bak çözüm burda daha uzun
teşekkür ederim canımçok pratik görüyorsun soruyu, temelin olduğu içinaferin canım
ben böyle göremiyorum daha
hala uzun uzun yazmam gerekiyor
Sagol canim su elimdekileri btirim o zaman alimyok canım
Ya aynaa su esitsizlik nkonusu sence zor mu ben mi yapamiyorum ccuk uyurken bakim dedim sorularla ugrasmaktan cok az ilerleyebildim sinir oldum431. sayfadayım işçi havuz problemlerine geçtim hele şükürrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
benim de takıldığım oluyor ya soru tarzı da önemli soruyu görebilmek de önemli çok soru çözme gerekiyor canımYa aynaa su esitsizlik nkonusu sence zor mu ben mi yapamiyorum ccuk uyurken bakim dedim sorularla ugrasmaktan cok az ilerleyebildim sinir oldum
Evet ben sormustum canim cocukla calismak cok zor oluyo onunla beraberken de calismam gerekur yoksa verimli olmayacak bu derslerOsmanlı yukselişteyim oğlum oğlum her uyuduğunda en fazla 2 padişah ilerleyebiliyorum buna şükür . Uykuları biraz daha düzene girsin sabahları erken kalkıp çalışacağım . Hele Bi eylül gelip yeni donem başkasında daha çok sıkarız kendimizi .. Bu arada alıntı yapamıyorum telden girdiğime daha doğrusu yaparım da kurcalayamadım zamanım yok hoş geldin diyenlere demeyenlere hoş buldum :) biri çalışma yöntemimi sormuş . Canımm ben a4 kağıdını ufak parçalara kesiyorum daha doğrusu kestirtiyorum. Onlara Allah ne verdiyse soru cevap yazıyorum. Zamanımı çok alıyor ama tam oturuyor konu.
Yani mecbur gecemiyoruz konuyu soru cozmeke belki asabilirimbenim de takıldığım oluyor ya soru tarzı da önemli soruyu görebilmek de önemli çok soru çözme gerekiyor canım
konuyu geçsen de mecbur soru bankası çözeceksin orada daha çok geliştirirsin tekrar konu anlatıma bakarsın falan öyle öyle ilerler canımYani mecbur gecemiyoruz konuyu soru cozmeke belki asabilirim
süper yöntem bravoOsmanlı yukselişteyim oğlum oğlum her uyuduğunda en fazla 2 padişah ilerleyebiliyorum buna şükür . Uykuları biraz daha düzene girsin sabahları erken kalkıp çalışacağım . Hele Bi eylül gelip yeni donem başkasında daha çok sıkarız kendimizi .. Bu arada alıntı yapamıyorum telden girdiğime daha doğrusu yaparım da kurcalayamadım zamanım yok hoş geldin diyenlere demeyenlere hoş buldum :) biri çalışma yöntemimi sormuş . Canımm ben a4 kağıdını ufak parçalara kesiyorum daha doğrusu kestirtiyorum. Onlara Allah ne verdiyse soru cevap yazıyorum. Zamanımı çok alıyor ama tam oturuyor konu.