İİBF MEZUNU 2016 KPSS ÇALIŞMA SAHASI...

a küçükmüş b den b küçükmüş c den zaten bunu vermiş

sonra verilen rasyonel ifadeyi toparlarsak;
(a-1/a).(b-1/b).(c-1/c)=4/5 oluyor
burada da b-1 ayı götürüyor sağdan sola doğru c-1 de b paydasını götürüyor
geriye a-1/c=4/5 oluyor buradan da c 5 ve 5in katları olur canım c yi 5 e eşitleriz

geriye a-1/c=4/5 oluyor buradan da c 5 ve 5in katları olur canım c yi 5 e eşitleriz
Valla cozdukce tam anlicam sanırım bak çözüm burda daha uzun

Eklentiler

• 1433373343165841925539.jpg
    1433373343165841925539.jpg
    55,7 KB · Görüntüleme: 57
YAVAŞ YAVAŞ OLUR SIKMA CANINI AMA YETERKİ ÇALIŞ BENİM DE MAT SIFIRDI AMA ŞİMDİ EN AZINDAN DAHA İYİ DAHA DA İYİ OLMASI İÇİN UĞRAŞIYORUM GEOMETRİ DE EKLEYECEĞİM ŞİMDİ GEOMETRİDEN ANLAMAM AMA ANLAYAN OLACAĞIM

çok pratik görüyorsun soruyu, temelin olduğu için :KK66: aferin canım :KK68:
ben böyle göremiyorum daha
hala uzun uzun yazmam gerekiyor

canım ben şöyle çözerdim bu soruyu

a<b<c ve ardışık olduğu için a<a+1<a+2 derdim ve yerlerine bunları yazardım

(a-1/a) . (a/a+1) . (a+1/a+2) =4/5

a'lar ve a+1'ler birbirini götürür, geriye:

a-1/a+2 = 4/5 kalır, içler dışlar çarpımından

a=13 kalır

hani en başta c'ye a+2 demiştik ya, buradan da c=15 çıkar.

ben hala coğrafyadayım karadeniz ve marmara bölgesindeyim :) iş yerinde fırsat buldum biraz çalıştım:)

Osmanlı yukselişteyim oğlum oğlum her uyuduğunda en fazla 2 padişah ilerleyebiliyorum buna şükür . Uykuları biraz daha düzene girsin sabahları erken kalkıp çalışacağım . Hele Bi eylül gelip yeni donem başkasında daha çok sıkarız kendimizi .. Bu arada alıntı yapamıyorum telden girdiğime daha doğrusu yaparım da kurcalayamadım zamanım yok hoş geldin diyenlere demeyenlere hoş buldum :) biri çalışma yöntemimi sormuş . Canımm ben a4 kağıdını ufak parçalara kesiyorum daha doğrusu kestirtiyorum. Onlara Allah ne verdiyse soru cevap yazıyorum. Zamanımı çok alıyor ama tam oturuyor konu.

Osmanlı yukselişteyim oğlum oğlum her uyuduğunda en fazla 2 padişah ilerleyebiliyorum buna şükür . Uykuları biraz daha düzene girsin sabahları erken kalkıp çalışacağım . Hele Bi eylül gelip yeni donem başkasında daha çok sıkarız kendimizi .. Bu arada alıntı yapamıyorum telden girdiğime daha doğrusu yaparım da kurcalayamadım zamanım yok hoş geldin diyenlere demeyenlere hoş buldum :) biri çalışma yöntemimi sormuş . Canımm ben a4 kağıdını ufak parçalara kesiyorum daha doğrusu kestirtiyorum. Onlara Allah ne verdiyse soru cevap yazıyorum. Zamanımı çok alıyor ama tam oturuyor konu.
Evet ben sormustum canim cocukla calismak cok zor oluyo onunla beraberken de calismam gerekur yoksa verimli olmayacak bu dersler

süper yöntem bravo

X