bakayımaaynaa 104.sayfada sıra sizde sorusunun cevabı 12 olması gerekmiyor mu?
6 pozitif, 6 negatif, toplam 12 tam sayı ???
cevabına 6 demiş
bakayım
bir üstteki soru gibi tek tam sayı bölenini sorduğundan çift olanı çıkarıyoruz..aaynaa 104.sayfada sıra sizde sorusunun cevabı 12 olması gerekmiyor mu?
6 pozitif, 6 negatif, toplam 12 tam sayı ???
cevabına 6 demiş
bir üstteki soru gibi tek tam sayı bölenini sorduğundan çift olanı çıkarıyoruz..
720 3 ün karesi
5in 1inci kuvveti
2nin dördüncü kuvvati
2 yi çıkarıyoruz
3 ün karesi ve 5 in birinci kuvvetlerine bir ekleyip çarp o da 2.3=6
tek sayıların kuvveti de ne olursa olsun zaten sonucu tek çıkar mesela 3.3=9ama tek tam sayı diyor. pozitif tek tam sayı demiyor ya ondan kafam karıştı.
tek tam sayı dediği için; pozitif tek ve negatif tek tam sayılarının toplamı olmayacak mı?
tek veya çift şeklindeki sorularda pozitiflik negatifliğe bakılmıyor mu?
bir üstteki soruda pozitif tek tam sayıyı sormuş.
ama bu soruda tek tam sayıyı soruyor ?
öyle miiiii aaaatek sayıların kuvveti de ne olursa olsun zaten sonucu tek çıkar mesela 3.3=9
burada tek tam sayıları sorduğundan tüm çarpanlarını bulup çift çarpanı olan 2 yi çıkardık ya geriye tekler kaldı zaten teklerin kuvvetine 1 er ekliyoruz ya o da nefatif tek kuvvetleri de içine aldığımızdan o zaman birer ekleyip çarpınca negatif tek ve pozitif tek çarpanları bulmuş oluyoruz birer sayı eklememiz ondan
ay vallaha benim de aslında kafam karıştı haöyle miiiii aaaaanladım
aaaaa tamam tamam şimdi tam anladımbir üstteki soruda bölenlerin sayısı diyor bu soruda böleni soruyor
iyi sevindim canımaaaaa tamam tamam şimdi tam anladımevet evet
DUR BAKAYIMaaynaa 108.sayfada 2. soruyu yapamadım ya bu tarz soruları çözemiyorum.
233 ü 7 ye böldüm kalan 2
2 üzeri 123 oldu.
onu da 2 üzeri 122 çarpı 2 üzeri 1 yaptım.
bundan sonra iyice saçmaladım içinden çıkılmaz bir hal aldı
ben değerlendirme testlerini hiç çözmüyorum aslında ama ben de anlayamadımDUR BAKAYIM
ben de yapamadıklarımı bırakıyorum canım yoksa canım çok sıkılıyor matematikten çok soru çözmemiz lazım ihtiyaç daha güzel anlatıyor ya bence bu kitap bitsin eski yayın olsa da İHTİYACI çalışacağıminternetten bakayım dedim bu üslü sayıların bölümünden kalan sorularına verilen cevaplar kesin değil. kimi öyle demiş kimi böyle...
bu kitapta da toplasan 3 soru anca yapmış zaten çözümlü.
ama değerlendirmede sormasını biliyor
ben de bu muratın soru bankası kitabı var ya ondan da başlayacağım soru çözmeye. birlikte götürmek istiyorum bu konu anlatımla soru bankası kitabını. çünkü devamlı yeni şeyler çıkıyor karşıma iyice sindirmeden bol bol o soru tipiyle ilgili soru çözmeden ilerlersem unutacağımben de yapamadıklarımı bırakıyorum canım yoksa canım çok sıkılıyor matematikten çok soru çözmemiz lazım ihtiyaç daha güzel anlatıyor ya bence bu kitap bitsin eski yayın olsa da İHTİYACI çalışacağım
çok soru çözmek lazım ya Türkçeyi de iyice bıraktım bu hafta Türkçede çalışacapım kitaplarımı düzenledim ama bakalım elime daha hangisini alırım bilemiyorum yeni kaynaklar şartben de bu muratın soru bankası kitabı var ya ondan da başlayacağım soru çözmeye. birlikte götürmek istiyorum bu konu anlatımla soru bankası kitabını. çünkü devamlı yeni şeyler çıkıyor karşıma iyice sindirmeden bol bol o soru tipiyle ilgili soru çözmeden ilerlersem unutacağım
anladım ben de canım ama bizim kitaptakini anlamadımcanım bak anladım ben bu soru tipini internetten benzer soruları inceledim. misal şöyle bir soru var:
3 sayısının 73 üncü kuvvetinin 5 ile bölümünden kalan kaçtır?
şöyle çözüyoruz:
3 üzeri 72 . 3 üzeri 1 şeklinde ayıracağız.
3 üzeri 72 = 3 üzeri 4 üzeri 18
3 üzeri 4 = 81
81 in 5 e bölümünden kalan 1
1 üzeri 18 . 3 üzeri 1 = 1 . 3 = 3
cevap 3