- 10 Mayıs 2014
- 5.976
- 9.424
vallaha iyi çözdün canım ben de anlamış oldum off şu matematiksiz de kpss kazanılmıyor233 üzeri 123 sayısının 7 ile bölümünden kalan ?
233 bölü 7 = kalan 2
2 üzeri 123 oldu => (2 üzeri 120) . ( 2 üzeri 3) şeklinde parçala => (2 üzeri 3 üzeri 40) . (2 üzeri 3)
= (8 üzeri 40) . (8 üzeri 1)
= 8 bölü 7 kalan 1
= (1 üzeri 40) . (1 üzeri 1)
= 1
cevap 1
hangi konudan video izlemeye çalıştın vallaha çalışın çalışın aahhh eskiden acaba az mı çalıştım diyorum ama yine de çok çalışmıştım ben 2012 de yaSELam bayanlar ben video izlemeye çalıştım yapamıyorum izleyemiyorum napıcam ben : ((((((((
mikro ekonomi makro ekonomi en sonunda sinirlendim kapattım anlmıyorum ya : (hangi konudan video izlemeye çalıştın vallaha çalışın çalışın aahhh eskiden acaba az mı çalıştım diyorum ama yine de çok çalışmıştım ben 2012 de ya
zor konular tabii makro daha zordur mikroyu tam oturtmadan makroyu zaten hiç dinleme sınava da az kaldı sayılır canım atanacağını düşünrek çalışmikro ekonomi makro ekonomi en sonunda sinirlendim kapattım anlmıyorum ya : (
zor geliyor iyice elimden geleni yapıyorum ama bakalım nolacak : / siz hangi kitaptan çalışıyorsunuz matematikte bende datanın kitabı var a dan z yezor konular tabii makro daha zordur mikroyu tam oturtmadan makroyu zaten hiç dinleme sınava da az kaldı sayılır canım atanacağını düşünrek çalış
ben murat yayınından çalışıyorum geçen seneki kitaplarımdan siz yeni yayın mı aldınız datayı nasıl anlatımı data gerçi iyi oluyor ben ihtiyacı da beğeniyorumzor geliyor iyice elimden geleni yapıyorum ama bakalım nolacak : / siz hangi kitaptan çalışıyorsunuz matematikte bende datanın kitabı var a dan z ye
evet bu senenin yayınını almıştım ben anlatımı bana çok sade geldi daha ayrıntılı olsa daha iyi olurdu benceben murat yayınından çalışıyorum geçen seneki kitaplarımdan siz yeni yayın mı aldınız datayı nasıl anlatımı data gerçi iyi oluyor ben ihtiyacı da beğeniyorum
çok yayın var ama hangisini alsa inşan bilemiyorevet bu senenin yayınını almıştım ben anlatımı bana çok sade geldi daha ayrıntılı olsa daha iyi olurdu bence
evet internette hangi kitap iyi diye tavsiye aramaktan bi hal oldum ben :)çok yayın var ama hangisini alsa inşan bilemiyor
3.15 üzeri n yaaaynaa canım günaydın
109.sayfada 3.soru yanlış dimi ?
pozitif bölenlerinin sayısı 30 ise demiş ya, o 50 ise olmalıydı dimi???
o soruyu boş bıraktım ben canaım anlamadım soruyuaaynaa 109.sayfa 9.soruyu yapamadım ???
sonucu 7 buldum ama doğru yoldan mı çözdüm bilmiyorum.
dedim ki:
22! . 24 / 2 üzeri 3m
22 yi deamlı 2 ye böldüm, bölümleri toplamı 19 oldu.
24ü 2ye böldüm 12
19 - 12 = 7
doğru mu yaptm ? bu mantık doğru mu ?
3.15 üzeri n ya
onu açıyorum 3.5 n . 3 n
üçün üzerinde kuvvet 1 bir de n var n+1 ve 5in üzerinde de n var
bunlara birer ekleyip çarpınca n+2. (n+1)=30 muş
buradan da n=4 buluruz
soruyu anlattım anladın mıaaynaa canım günaydın
109.sayfada 3.soru yanlış dimi ?
pozitif bölenlerinin sayısı 30 ise demiş ya, o 50 ise olmalıydı dimi???
soruyu anlattım anladın mı
(1+1) . (n+1) . (n+1) = 30 dan
n=4 çıkmıyor ki?
hayır ikisinin zaten tabanı 3 onları bir yazacaksın n+1 olarak tabanı aynı farklı farklı çarpan şeklinde alamazsın onun içinde n+1 e 1 ekleyeceksin n+2 diğeri de n zaten ona da bir ekledim mi n+1(1+1) . (n+1) . (n+1) = 30 dan
n=4 çıkmıyor ki?