- Konu Sahibi Legendwomen
-
canım siz hastanıza sahip çııkıyorsunuz yapmanız gerekeni yapıyorsunuz zatenO geçenki konuda konu sahibi uzunca bir süre adamın tam olarak ne dediğini söylemedi. 10 sayfa “acaba adam gerçekten taciz mi etti, yoksa konu sahibi mi adamı yanlış anladı” tartışıldı. Konu sahibi sadece “almak vermek falan bir şeyler geveledi” demişti başta.
Benim annem de hasta, asla başıboş bırakmayız elbette. 54 yaşında, 9 senedir Alzheimer hastası. Yolda vs sürekli gördüğü insanlara hakaret eder beddua okur. Biri gerçekten üzerine alınsa başımız belaya girer diye korkuyoruz. Ama dediğim gibi yalnız bırakmayız, zaten yalnız dolaşamaz da. Hasta diye de tamamen eve kapatıp hiç dışarı çıkarmayacak değiliz bu insanları.
Konuyu hatırlıyorum.Yani bir kadın taciz edilip edilmediğini anlamaz mı? Diyelim ki senaryo neden yaşlı bir adam olsun. Bende fiziksel temasın yanlış olduğunu söyledim. Hatta tacize uğramak istemiyorsan mini etek giymeyeceksin kafasını taşıyanlara benzettim konu sahibini suçlayanları.o konuda linç edilenlerden biriyim. Tacizciye saydirdigim için şikayet edilip, ceza aldım. Tacizciyi alzaimer, demans, akıl hastası diye savunanlar goygoy yapıp evlerine dağıldı. Hayat çok tuhaf. Normal olan ne, anormal olan ne karışıyor birkaç beğeni uğruna.
birde yaslanıyorlar değil mi bacağını resmen bacağına dayıyor değil miBende otobuste giderken yanima yasli amca oturdu dizi bacagima deyince dedim dede az oteye git diye. Soylenmeye basladi. Sonra ben ayaga kalktim aman otur bacaklarini yaya yaya dedim. Genc bi cocuk yer verdi bana da. Bazi yaslilar gercekten igrenc sapiklar..
Konuyu o hale getirenler burda şuan yokcanım siz hastanıza sahip çııkıyorsunuz yapmanız gerekeni yapıyorsunuz zaten
hatta bende o konuda hastasına sahip çıksın herkes bu değil başka sorunlarda çıkabilir dediğimde bana ''nasıl bir genelleme bu istanbul gibi yerde kim kime sahip çıkabilir'' dediler biliyorsun türkiye bir istanbuldan oluşuyor sanki,hastalar serbest gezebilir sanki...
olması gereken sizin yaptığınız gibi yani aslında hastanıza sahip çıkmak hastayıda korumuş olmak demektir en başta...
birde taciz bakışlada olur ,'' ben hanımlardan alırım bana vercen mi'' den nasıl bir iyiniyet beklenir mesela ? kadın emin olmak için adama dönmüş sormuşdu yüzüne bakmış bana mı diyorsun? diye bakışını konuşmasını gördü kadının beyanı esastır ve itebilecek kadar yakınındaydı değil mi? kadının geçmişte yaşadığı psikolojik rahatsızlığını bile yüzüne vurdular kadın gitti gitmek zorunda kaldı herkes linçlediçünkü... o yaşta adam laf atsa ne olur bile dediler doğrumuydu bu ?
bak bu konu sahibine de yaşadığı rahatsızlığı hatırlatıyorlar ne alakası varsa, bunu yapanlar yüzünden konu o hale geldi aslında. bu konuda o hale gelecek belliki ne alakası var şimdi burada konu sahibine hastalığını sorarak ,amaç ne yani...
Aynen gecenlerde bi unlu anlatmisti taksici tenha bir yerde resmen niyetini belli etmis oda cok yakisiklisin vs ama suan degilde iste numarani ver bska zaman daha ozel hazirlanmak isterim sana diyerek aklinda daha onceden hazirlamis oldgu seyi soyleyerek atlatmis . Ne hale geldik yaaGeçmiş olsun öncelikle.
Ne yazık ki kendimizi bu tarz olaylara hazırlayıp tepkimizi kurgulamalıyız ki, bu pislikler sessizliğimizden cesaretlenmesin!
emin misin ?Konuyu o hale getirenler burda şuan yok
Muhtemelen öyledir ama en azından saglıklıyken içinde tuttukları sürecek sorun yokBence kontrol ettikleri disari cikiyor olmayan bir sey disari cikmaz.yaslaninca sadece saklayamiyorlar sapikliklarini.erkeklerin pek cogunun sapik oldugunu dusunmeye basladim artik gercekten biktik
Lutfen oyle dusunme eger Ben yorumlarimla seni uzduysem ozur dilerim , ama yasli bir kisim var ki gercekten hasta ve oncelikli hayatlarinda ne kadar saygi degerse , gercekte bizim babalarimiz gibiyse de .. bu da bir hastalik kimse istemez bunu .. bunu da bilmek gerekiyor yorum yaparken .Psikolojik rahatsızlığımla tacizi aynı kefede koyan insanın yorumunu da okudum ya
Lisede bi ogretmenim vardi, her gördüğünüz sakalliya dede demeyin demişti. O kadar hakli ki....Bugün başıma gelen iğrenç bir olayı anlatmak istiyorum. İçimi dökmek istiyorum. Bugün arkadaşlarımla buluşacaktım. Yolda giderken ki yol çok tenha değildi dedemden yaşlı bir insanın geldiğini gördüm. Ama çok dikkat etmedim. Yanımdan geçerken bacağımı sıktı. Tabi ben o ara şoka uğrarım ne yapacağımı bilemedim. Tabi kendime gelinceye kadar adam çoktan gitmişti. O kadar kızgınım ki işin korkunç tarafı daha birkaç hafta öncesinden burada böyle bir konuyu okumuştum bugün başıma geldi. Ne diyeceğimi bilmiyorum.
Ahh ahh kadınların bu hayatta ki çilesi bitmiyor bitmezde erkekler bu çirkin tarafını bilmiyor maalesef ben kaç kez tacize uğradım sayamıyorum bile gerçekten saysam travmam yenilenir o yüzden daha dikkatli olup unutmak gerek. Ki bu yaşandığında insan tabi şoka uğrayınca o an bi şey diyemiyor ama demek lazım rezil etmek lazım ki o da şoka uğrasınBugün başıma gelen iğrenç bir olayı anlatmak istiyorum. İçimi dökmek istiyorum. Bugün arkadaşlarımla buluşacaktım. Yolda giderken ki yol çok tenha değildi dedemden yaşlı bir insanın geldiğini gördüm. Ama çok dikkat etmedim. Yanımdan geçerken bacağımı sıktı. Tabi ben o ara şoka uğrarım ne yapacağımı bilemedim. Tabi kendime gelinceye kadar adam çoktan gitmişti. O kadar kızgınım ki işin korkunç tarafı daha birkaç hafta öncesinden burada böyle bir konuyu okumuştum bugün başıma geldi. Ne diyeceğimi bilmiyorum.
Durtu bozuklugu diye bir yazi yazmisiniz kendi hakkinizda , bunu okudukdan sonra diger mesaginizin onemli kalmadi bende .
bir insanın dürtü bozukluğu varsa ne oluyor ? tacize uğramış olmasıyla ne alakası var şimdi ?Değerli kk üyeleri, biliyorum çok konu açıyorum ama bazı şeyleri ne aileme ne arkadaşlarıma anlatabiliyorum o yüzden buraya anlatmak istiyorum şimdiden teşekkür ederim. Bundan 2 3 ay önce psikayatrist ve psikologla beraber tedavi görüyordum dürtü kontrol bozukluğu sebebi yüzünden neden bu teşhis konulduğunun sebebi ise şu bazen cinsel dürtülerime engel olamıyorum 1 günlik tanıştığım adamla bir bakmışım gece aynı yataktayım ama bu her gördüğüm insanla olmuyor bunun sebebini de çözmüş değilim şimdilik seks orucuna başladım 1 yıl gibi bu süreçte sevgilim olsa bile seks yönünden kendimi mahrum bırakacağım belki mastürbasyon yapacağım ama karşı cinsten uzak duracağım benim gibi bu dertten muzdarip olup iyileşen insanlar var mı? İyileşmek istiyorum mesleğimi seviyorum ailemi seviyorum elimden kayıp gitmesini istemiyorum
Daha dur seni suçlu bile çıkarabilirlerPsikolojik rahatsızlığımla tacizi aynı kefede koyan insanın yorumunu da okudum ya
Yani, bu nedemek şimdi. Konu sahibi, dedeyi taciz edip buraya taciz edildim diye mi yazdıDeğerli kk üyeleri, biliyorum çok konu açıyorum ama bazı şeyleri ne aileme ne arkadaşlarıma anlatabiliyorum o yüzden buraya anlatmak istiyorum şimdiden teşekkür ederim. Bundan 2 3 ay önce psikayatrist ve psikologla beraber tedavi görüyordum dürtü kontrol bozukluğu sebebi yüzünden neden bu teşhis konulduğunun sebebi ise şu bazen cinsel dürtülerime engel olamıyorum 1 günlik tanıştığım adamla bir bakmışım gece aynı yataktayım ama bu her gördüğüm insanla olmuyor bunun sebebini de çözmüş değilim şimdilik seks orucuna başladım 1 yıl gibi bu süreçte sevgilim olsa bile seks yönünden kendimi mahrum bırakacağım belki mastürbasyon yapacağım ama karşı cinsten uzak duracağım benim gibi bu dertten muzdarip olup iyileşen insanlar var mı? İyileşmek istiyorum mesleğimi seviyorum ailemi seviyorum elimden kayıp gitmesini istemiyorum
O konu neden öne çıkıyor biliyor musunuz? Konu sahibinin söylediklerinin ötesinde, tacizci bi adamı varsayımlarla can hıraş savunmaya geçenler yüzünden. Burada da konu sahibinin psikolojik sorunu öne sürüldü mesela. Esas nokta tacizciyi romantize etmek aslında. Benim de tam olarak kızdığım bu.ahajahajahahah okudugunu anlayamayan ne kadar insan varsa simdi de bu konuya mi toplandiniz?
o konuda konu sahibi bile adamin taciz edip etmediginden emin degildi, kendisi adamin uzerine yurumustu. adamin fiziksel temasi da yoktu. burada adam fiziksel temasta bulunmus. konu sahibinin konusunu sabote etmek icin hic burada yazilmamis fikirleri “simdi gelir oyle derlerrrrr” diye yazmaniz en basit tabirle yine insanlari galeyana getirmek. cok tehlikelisiniz ya.
Ben sanki tacize ugramayi cok destekliyorum ! Ya Ben de hepiniz gibi desteklemiyorum ve bunun karsidindayim.bir insanın dürtü bozukluğu varsa ne oluyor ? tacize uğramış olmasıyla ne alakası var şimdi ?
oyle bir sey yapmadik ama burada konuyu oldugu noktadan saptirma isi iyi yapiliyor. ozellikle birkac uyeye cok dikkat ediyorum her konuda aynilar. bir gun usenmezsem hepsine tek tek gerekeni yazacagim. en basta iki yuzluluklerinden baslayarak.O konu neden öne çıkıyor biliyor musunuz? Konu sahibinin söylediklerinin ötesinde, tacizci bi adamı varsayımlarla can hıraş savunmaya geçenler yüzünden. Burada da konu sahibinin psikolojik sorunu öne sürüldü mesela. Esas nokta tacizciyi romantize etmek aslında. Benim de tam olarak kızdığım bu.
Hasta diyerek, yaşlı diyerek bir kadının yaşadığı bu travmayı normalleştirmek kabul edilemez.
ahajahajahahah okudugunu anlayamayan ne kadar insan varsa simdi de bu konuya mi toplandiniz?
o konuda konu sahibi bile adamin taciz edip etmediginden emin degildi, kendisi adamin uzerine yurumustu. adamin fiziksel temasi da yoktu. burada adam fiziksel temasta bulunmus. konu sahibinin konusunu sabote etmek icin hic burada yazilmamis fikirleri “simdi gelir oyle derlerrrrr” diye yazmaniz en basit tabirle yine insanlari galeyana getirmek. cok tehlikelisiniz ya.
Ee ne alakası var? İstedigiyle cinsel ilişkiye giriyor diye tacize ugramasi olabilir mi yaniDurtu bozuklugu diye bir yazi yazmisiniz kendi hakkinizda , bunu okudukdan sonra diger mesaginizin onemli kalmadi bende .
tacizi destekliyorsunuz demedim size basit bir soru sordum konu sahibinin hastalığıyla tacizin ne alakası var dedim ...Ben sanki tacize ugramayi cok destekliyorum ! Ya Ben de hepiniz gibi desteklemiyorum ve bunun karsidindayim.
Ama son gunlerde yasli amcalarla ilgili taciz olaylariyla ilgili sizlere diyorum ki , adam hasta olabilir yasli bir suru yazilar var bu konular hakkkinda .
Mahkemede bile adam hastaysa ceza almiyor , ama siz butun kotu insanlari bir tutuyorsunuz . O hastalik sizin ailenizdeki kisilere de gelebilir ilerde ..
Demek istedigim karsidan oyle kimseye bu sapik diye kimse ongoremez .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?