• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İğrenç bir olay

Ben sanki tacize ugramayi cok destekliyorum ! Ya Ben de hepiniz gibi desteklemiyorum ve bunun karsidindayim.
Ama son gunlerde yasli amcalarla ilgili taciz olaylariyla ilgili sizlere diyorum ki , adam hasta olabilir yasli bir suru yazilar var bu konular hakkkinda .
Mahkemede bile adam hastaysa ceza almiyor , ama siz butun kotu insanlari bir tutuyorsunuz . O hastalik sizin ailenizdeki kisilere de gelebilir ilerde ..
Demek istedigim karsidan oyle kimseye bu sapik diye kimse ongoremez .
Sizin cocugunuza " hasta " olan birisi tacide bulunsa hoş görecaksiniz yani.

O konu neden öne çıkıyor biliyor musunuz? Konu sahibinin söylediklerinin ötesinde, tacizci bi adamı varsayımlarla can hıraş savunmaya geçenler yüzünden. Burada da konu sahibinin psikolojik sorunu öne sürüldü mesela. Esas nokta tacizciyi romantize etmek aslında. Benim de tam olarak kızdığım bu.
Hasta diyerek, yaşlı diyerek bir kadının yaşadığı bu travmayı normalleştirmek kabul edilemez.
Gercekten taciz eden insani cok romantize ettim . Hepimiz kadiniz .. Kim isterki tacize ugramayi ?
Sadece son gunlerde yasli amcalarin cok taciz olaylarina KARŞI” bazilarinin “o insanlarinda elinde olmayan bir hastalik ..
Sadece bunu dikkate almanizi oneriyorum ..

ahajahajahahah okudugunu anlayamayan ne kadar insan varsa simdi de bu konuya mi toplandiniz?

o konuda konu sahibi bile adamin taciz edip etmediginden emin degildi, kendisi adamin uzerine yurumustu. adamin fiziksel temasi da yoktu. burada adam fiziksel temasta bulunmus. konu sahibinin konusunu sabote etmek icin hic burada yazilmamis fikirleri “simdi gelir oyle derlerrrrr” diye yazmaniz en basit tabirle yine insanlari galeyana getirmek. cok tehlikelisiniz ya.

O konuda konu sahibi emindi tacizden ama ne söylediği konusun da emin değildi sabaha kadar soru sorduk ikimiz birlikte başka arkadaşlar da vardı
O konu yaşlı adamın sakat kalmasından felç olmasindan ölmesine kadar herşey yazıldı

Pis sapık diyenlere begenmedimler yagdi
Müslümenin dedesinden örnek verildi

Bende o konu da dedim ki tacizin genci yaşlılığı olmaz insan refleksle o an ite bilir herşey olabilir dedim bana dendi ki insan hayatı bu kadar önemsiz demek bide yaslilara saygı dendi

Sabah konu sahibi saçma bir şeyler yazdı keşke demeseydi bir şeyler dedi anlamadım dedi ama sonuçta bir taciz durumu vardı diyelim ki olmadı bunu yaşayan çok insan var dediğim de konu bu değil denip ne cahilsiniz dendi

Yine diyorum tacizin yaşlısı genci olmaz insan o an refleksle herşeyi yapar o an çığlık atsa etraf toplanır adamı döverler herşey olabilir evet bu durum maalesef kötü ama o tacizi düşünen kişi başına geleceği de düşünsün

oyle bir sey yapmadik ama burada konuyu oldugu noktadan saptirma isi iyi yapiliyor. ozellikle birkac uyeye cok dikkat ediyorum her konuda aynilar. bir gun usenmezsem hepsine tek tek gerekeni yazacagim. en basta iki yuzluluklerinden baslayarak.

onceki konuda adamin hareketleri, soyledikleri vs bu sekilde net degildi. konu sahibi bile tam anlamamisti. o yuzden onunla bunu kiyaslamak, uzeri kapali sekilde o konuda kendisinden zit dusunenlere “taciz sevici” etiketi yapistirmak iyi niyetli degil. linc kulturunu sevmiyorum, hicbir turlusunu desteklemiyorum. dusunup karsit fikirlerle birlikte degerlendirme yapip kendime mantikli geleni savunma taraftariyim.
Bilemem kime ne söylediğinizi. Ben aleni biçimde bunu yapanlara gayet kızdım ve tepki verdim. Vermeye devam edeceğim.
Önceki konuda adam sözlü tacizde bulunuyor. Herkesin taciz kabul etme etmeme eşiği farklıdır bunu anlayabilirim ancak ailesinin kontrol altında tutmadığı (hasta olduğunu varsayıyorsak) ve sokakta bu şekilde önüne gelene sözlü/fiziksel aksiyonlarda bulunduğu kişilere benim içimden gelmiyor gözardı etmek. Yarın bana da, çocuğuma da yapılabilecek bir şeyi düşününce kanım çekiliyor. Linç etmeyi hobi haline getirenleri usülünce uyarıyorum çünkü sevmem. İnsan olmanın yolu düşüncelerini düzgün ifade etmekten geçiyor zihniyetime göre.

tacizi destekliyorsunuz demedim size basit bir soru sordum konu sahibinin hastalığıyla tacizin ne alakası var dedim ...

taciz edenler hastaysa tacize uğrayanın suçu ne ? hasta olup olmadığını kimse bilemez kimse bilmek zorunda da değil haliyle tacize uğrayan herkes tacizciyi sapık ve bilinçli kabul eder.

benim ailemde demans hastalığı olup olmadığını nereden biliyorsunuz ? aklı mantığı yerinde olan herkes hastasına sahip çıkar. sokaklara salmaz tek başına çünkü zaten mental sağlığı yerinde olmadığı için kaybolabilir düşebilir biri çarpabilir canı tehlikeye girebilir ve bilinçdışı hareketlerini bir çocuğada yapabilir biride çeker vurur hem bizim canımız yanar hem karşı taraf katil olur

demans hastalığı sadece yaşlılarda yok ayrıca öyleyse taciz eden laf atan gençlerde belki mental rahatsızlığı vardır ? ne yapalım o zaman ?
Hepsini yakaladigimiz anda dovelim, ayrica zaten kesinlikle kufredelim . O yetmez aile icinde kocalarimiza buyuklerimize de soyliyelim . Onlar da gidip isi kendilerince halletsinler .

Gercekten taciz eden insani cok romantize ettim . Hepimiz kadiniz .. Kim isterki tacize ugramayi ?
Sadece son gunlerde yasli amcalarin cok taciz olaylarina KARŞI” bazilarinin “o insanlarinda elinde olmayan bir hastalik ..
Sadece bunu dikkate almanizi oneriyorum ..
Sizin tepki almanızın sebebi en azından bu konu bazında cevaplayayım; konu sahibinin yaşadığı travmayı, farkında olarak ya da olmayarak psikolojik rahatsızlığı ile aklama girişimi.
Mental rahatsızlığı olan insanların tedavi ve gözetimi ailede olmalı. Hasta diye kızılmıyor, esas nokta bu değil.

Yaşlı olması bir şey değiştirmiyor. Kendi torununa tecavüz edenler de yaşlı. Zaten o an taciz psikolojisiyle kimsenin yaşını düşünmekle yükümlü değiliz, kendimizi savunmak durumundayız. Hastadır ustadır bilemeyeceğim ama 60-70 yaşında adamlardan işittiğim lafları gençlerden işitmedim. Hadi bizler neyse de çoluk çocuğa da yapıyorlar orası can sıkıyor işte.

Ben sanki tacize ugramayi cok destekliyorum ! Ya Ben de hepiniz gibi desteklemiyorum ve bunun karsidindayim.
Ama son gunlerde yasli amcalarla ilgili taciz olaylariyla ilgili sizlere diyorum ki , adam hasta olabilir yasli bir suru yazilar var bu konular hakkkinda .
Mahkemede bile adam hastaysa ceza almiyor , ama siz butun kotu insanlari bir tutuyorsunuz . O hastalik sizin ailenizdeki kisilere de gelebilir ilerde ..
Demek istedigim karsidan oyle kimseye bu sapik diye kimse ongoremez .
Hasta yada yaşlı farketmez bu kimseye tacizde bulunma yada şiddet uygulama hakkını vermez. Özel bir durumu varsa tedavisini olsun , öyle elini kolunu sallayarak sokaklarda gezip insanlara saldırmasınlar.

Bilemem kime ne söylediğinizi. Ben aleni biçimde bunu yapanlara gayet kızdım ve tepki verdim. Vermeye devam edeceğim.
Önceki konuda adam sözlü tacizde bulunuyor. Herkesin taciz kabul etme etmeme eşiği farklıdır bunu anlayabilirim ancak ailesinin kontrol altında tutmadığı (hasta olduğunu varsayıyorsak) ve sokakta bu şekilde önüne gelene sözlü/fiziksel aksiyonlarda bulunduğu kişilere benim içimden gelmiyor gözardı etmek. Yarın bana da, çocuğuma da yapılabilecek bir şeyi düşününce kanım çekiliyor. Linç etmeyi hobi haline getirenleri usülünce uyarıyorum çünkü sevmem. İnsan olmanın yolu düşüncelerini düzgün ifade etmekten geçiyor zihniyetime göre.
herkes verecegi tepkiyi kendisi bilir tabi ki. yine de bir konu tartisilirken karsilikli olarak herkes birbirinin soyledigini dinlemek, anlamaya calismak ve degerlendirmek zorundadir bana gore. benim ogrendigim budur yani. karsit iki fikir tartisilirken birbirinden alakasiz seyleri ortaya atip konuyu iyice dagittiktan sonra aslinda karsi tarafin hic soylemedigi seyleri sanki soylemis gibi gostermeyi asla iyi niyetli bulmuyorum. sizin o gun yaptiginiz yorumlari da hatirlamiyorum.

ornegin;

a: adamin ne dedigi belli degil, adam tacizci olmayabilir.
b: adam kesinlikle tacizci. keske onu orada gebertseydin. dovseydin. pislik. tacizin yasi olmaz.
a: adam hasta olabilir, soyledikleri ve verdigi tepkiler anlamsiz cunku. zaten fiziksel temasta bulunulmamaliydi.
b: adam tacizci. allah kahretsin. beni de yaslilar taciz etti. yasli adam torununa tecavuz etti. kopege yasli adam saldirdi. kadini samuray kiliciyla kestiler. adam tacizci. bunu mu savunuyorsun?

diyalog bu sekilde gelistigi zaman sanki a kisisi tacizciyi savunuyor gibi gorunuyor. ama aslinda konu dagildi. a kisisi soylemedigi seylere karsi kendisini savunmak zorunda birakildi. ben bunun karsisindayim. usulunce her sey tartisilir ama mantik kullanarak. yoksa ben tacize ugrayan insanlar eger karsisindaki yasliysa sussunlar demem. mesela bu konuda demiyorum. ama diger konunun ortaya atilmasini iyi niyetli bulmuyorum cunku farklilar.

O konuda konu sahibi emindi tacizden ama ne söylediği konusun da emin değildi sabaha kadar soru sorduk ikimiz birlikte başka arkadaşlar da vardı
O konu yaşlı adamın sakat kalmasından felç olmasindan ölmesine kadar herşey yazıldı

Pis sapık diyenlere begenmedimler yagdi
Müslümenin dedesinden örnek verildi

Bende o konu da dedim ki tacizin genci yaşlılığı olmaz insan refleksle o an ite bilir herşey olabilir dedim bana dendi ki insan hayatı bu kadar önemsiz demek bide yaslilara saygı dendi

Sabah konu sahibi saçma bir şeyler yazdı keşke demeseydi bir şeyler dedi anlamadım dedi ama sonuçta bir taciz durumu vardı diyelim ki olmadı bunu yaşayan çok insan var dediğim de konu bu değil denip ne cahilsiniz dendi

Yine diyorum tacizin yaşlısı genci olmaz insan o an refleksle herşeyi yapar o an çığlık atsa etraf toplanır adamı döverler herşey olabilir evet bu durum maalesef kötü ama o tacizi düşünen kişi başına geleceği de düşünsün
ben de o konuyu bastan sona takip ettim.

O geçenki konuda konu sahibi uzunca bir süre adamın tam olarak ne dediğini söylemedi. 10 sayfa “acaba adam gerçekten taciz mi etti, yoksa konu sahibi mi adamı yanlış anladı” tartışıldı. Konu sahibi sadece “almak vermek falan bir şeyler geveledi” demişti başta.

Benim annem de hasta, asla başıboş bırakmayız elbette. 54 yaşında, 9 senedir Alzheimer hastası. Yolda vs sürekli gördüğü insanlara hakaret eder beddua okur. Biri gerçekten üzerine alınsa başımız belaya girer diye korkuyoruz. Ama dediğim gibi yalnız bırakmayız, zaten yalnız dolaşamaz da. Hasta diye de tamamen eve kapatıp hiç dışarı çıkarmayacak değiliz bu insanları.
Tacize maruz kalınca insanın beyni donuyor. Saniyelik kitleniyorsun çok garip bir duygu. O yüzden ne dediğini tam hatırlayamaması normal geldi bana.

Hasta yada yaşlı farketmez bu kimseye tacizde bulunma yada şiddet uygulama hakkını vermez. Özel bir durumu varsa tedavisini olsun , öyle elini kolunu sallayarak sokaklarda gezip insanlara saldırmasınlar.
O zaman onu kime soyleyecegiz ? Gene de sizlere soyleyecegiz , senin babana ya da burda baskasina boyle biri sucta bulunsa herkesin diyecegi ne olur benim babam yapmaz . Herkes elini cebine soksun . Hastalik geliyorum demez gelir ! Alir goturur .

çok geçmiş olsun konu sahibi :KK43:
geçenlerde yaşlı tacizine uğrayan konu sahibini epey linçlediler umarım size de gelip belki kazayla eli değmiştir daha tam taciz etti mi emin bile değilsin belki demans hastalığı vardır demezler...taciz edilmekten daha üzücü bu sözleri duymak .

o yaşta bir insan laf atsa ne atmasa ne diyenler bile vardı e pes artık dediğim içinde insanları galeyana getirtip kışkırtmakla suçlanmıştım enteresan bir şekilde :deli:

maalesef bu yaşlılardan inanılmaz çok var, üstelik hiç çekinmiyorlar, ''yaşlı başlı adam kaç yaşında insan yapmaz yaa'' derlerin arkasına mı sığınıyorlar nedir bilmiyorum ...
“Taciz ettiğinden emin olmak” nasıl oluyorsa zaten onu da anlamadım. O an anlıyorsun işte. Kaç yıldır kadın bedeni taşıyan herkes anlar, çünkü maalesef çok alışkınız. Hatta artık karşıdan gelen kişinin niyeti tacizse yüzde doksan onu bile anlayabiliyorum.

“Taciz ettiğinden emin olmak” nasıl oluyorsa zaten onu da anlamadım. O an anlıyorsun işte. Kaç yıldır kadın bedeni taşıyan herkes anlar, çünkü maalesef çok alışkınız. Hatta artık karşıdan gelen kişinin niyeti tacizse yüzde doksan onu bile anlayabiliyorum.
kesinlikle öyle ...bakışından bile belli oluyor ve his meselesi birinin kazayla eli mi değdi yoksa bilerek mi dokundu aradaki farkı anlayan herkes o anki hisle anlıyor . her eli değen her söz söyleyene tepki verecek olsak sokakta yürüyemeyiz kimin ne niyetle ne yaptığı kesinlikle net anlaşılıyor.

herkes verecegi tepkiyi kendisi bilir tabi ki. yine de bir konu tartisilirken karsilikli olarak herkes birbirinin soyledigini dinlemek, anlamaya calismak ve degerlendirmek zorundadir bana gore. benim ogrendigim budur yani. karsit iki fikir tartisilirken birbirinden alakasiz seyleri ortaya atip konuyu iyice dagittiktan sonra aslinda karsi tarafin hic soylemedigi seyleri sanki soylemis gibi gostermeyi asla iyi niyetli bulmuyorum. sizin o gun yaptiginiz yorumlari da hatirlamiyorum.

ornegin;

a: adamin ne dedigi belli degil, adam tacizci olmayabilir.
b: adam kesinlikle tacizci. keske onu orada gebertseydin. dovseydin. pislik. tacizin yasi olmaz.
a: adam hasta olabilir, soyledikleri ve verdigi tepkiler anlamsiz cunku. zaten fiziksel temasta bulunulmamaliydi.
b: adam tacizci. allah kahretsin. beni de yaslilar taciz etti. yasli adam torununa tecavuz etti. kopege yasli adam saldirdi. kadini samuray kiliciyla kestiler. adam tacizci. bunu mu savunuyorsun?

diyalog bu sekilde gelistigi zaman sanki a kisisi tacizciyi savunuyor gibi gorunuyor. ama aslinda konu dagildi. a kisisi soylemedigi seylere karsi kendisini savunmak zorunda birakildi. ben bunun karsisindayim. usulunce her sey tartisilir ama mantik kullanarak. yoksa ben tacize ugrayan insanlar eger karsisindaki yasliysa sussunlar demem. mesela bu konuda demiyorum. ama diger konunun ortaya atilmasini iyi niyetli bulmuyorum cunku farklilar.
Kimsenin niyetini okumadan, ortada olan verilere yorum yapıyorum. Niyet okumaya, varsayımlara kalkarsak; karşıt görüş olarak, adamın hiçbir sorunu olmayabileceğini, saf bir sapık olabileceğini hatta yaşlılığını paravan olarak kullanıp, bir çok kişiye bu kötü davranışı yaşatabileceğini söyleyebilirim. Tam bu noktada ben kötümser, durumu hastalık varsayımlarıyla yürütenler de hoşgörülü iyimserler olarak kategorize edilir.
Söylediğiniz tartışma biçimi için iki tarafın da birbirine empati yapması lazım. Burada kaç kişi bunun farkında sizce? Tam bu yüzden olaya yorum yapıyorum, varsayımlara değil.

O zaman onu kime soyleyecegiz ? Gene de sizlere soyleyecegiz , senin babana ya da burda baskasina boyle biri sucta bulunsa herkesin diyecegi ne olur benim babam yapmaz . Herkes elini cebine soksun . Hastalik geliyorum demez gelir ! Alir goturur .
Bu arada Sevgili nscckts beni komik bulabilirsin , o da senin dusuncen , ama ben alayci bir sekilde degil herkesin dusuncelerine onem vererek , kendi dusuncelerimi yaziyorum . Tabi bu ornek olarak sensin yoksa bir onemi yok Benim icin .

Diğer konudaki yorumlar, adamın sözlü taciz yaptığı varsayilarak yapıldı.

Hatta bir tanesi "aman canım ne olacak, keşke itmeseydin, ne yapabilir ki yaşlı başlı adam, söyleyip söyleyip susardi, ya bir şey olsaydı" bile dedi.

Bu da bayağı savunuldu.

Konuyu açan arkadaşın ne dediği belli değildi diyerek yan cizenlere bakmayın. Ne dediği gayet belliydi aslında. Kadın, yaşlı adamin söylediklerini taciz olarak algılayıp, adamı ittirmisti ve vicdan azabı duymuştu "bir şey olmuş mudur" diyerek.

Bunlar da; ne dedi, hecele, hece hece söyle, Trabzon'un t si, Erzurum'un e si diyerek kodla deyince kadın baktı ki sucsuzken suçlu durumuna düştü, hesabını kapatıp gitti.

ben de o konuyu bastan sona takip ettim.
Ben son sayfalarında yorum yaptım ama konuyu okudum

Tacizin sözlüsü yada fiziksel olanı olmaz
Bide sassy okuduğunu anlamayanlar dolmuş demekte bana göre olmadı
Neden anlamasınlar

Dalga geçildi aşalamalar oldu banlar oldu
Senle aynı görüş olduğu gibi ayrı görüş bile oldu konu içinde
Konu sahibinin sonradan saçmaladi üyelik iptali yaptı gitti

Hastalığı olsa bile dışarda gezenler nerden bilicek hasta olduğunu evet adamı itince ölse başa bela
Hapislerde çürü
Ama tacizin de yaşattığı psikolojiyi atlatamayanlar oluyor
Hayatına yansıyor
Bak şimdi konu sahibinin hastalığı varmış burdan vuruluyor
Oysa biz bayanlar bu konuda bari birlik olsak ya illa karşı fikir atmakta ne gerek var bunu sen ben için demiyorum genel olarak diyorum

Kadınlar ölümler cinayetler hep bu sapiklar yüzünden olmuyor mu ..

birde yaslanıyorlar değil mi bacağını resmen bacağına dayıyor değil mi
ben kaç kere gördüm bunu kaç kere tanık oldum
Evet evet bilerek yapiyor bacagimi cekiyorum kenara. Hatta cama yapistim neredeyse yine bacagini deydiriyodu. O genis genis oturuyodu sapiklik derdinde oldugu icin. Ben toparlan deyince bagrinmaya basladi. Cok yasli oldugu icinpek birsey diyemedim tabi. O yuzden ne zaman yanima yasli dede otursa kalkiyorum.

Back
X