- 24 Kasım 2009
- 22.105
- 85.729
- 798
- Konu Sahibi Usaklibirkiz
-
Ya valla komedi şu insanlar he yemek yenilecek gibi olsaydı ben de şişerdim elbet deseydin yaMaalesef tabağımı aldım biraz oyalandım yiyormuş gibi. Sonra Ramazan’da pek yiyemiyorum dedim bu seferde zayıflığımdan beni vurmaya çalıştılar.
Benim eşimin ailesi, tabaklarda artan yemeği önceleri direk tencereye dökerlerdi hatta çorbaları, sulu yemekleri de. Ben söyleye söyleye bıraktılar ama ben yokken belki hala yapıyorlardır. O yüzden ben önce kalan yemekleri yemem onlarda.Bu nasil olabilir? Yani insanlar normalde ilk yemeği tencerede yapar ordan servis eder pilav nasil degisik olabilir? Bir gün once pişen pilavı bizde yiyoruz değişik değil bizimki. Ben günahınızı almak istemem ama yemek artan yemekti artik değil siz artan yemek olduğunu anladiniz bozuldunuz. Yoksa kim tabakla kalan yemeği tencereye bosaltsn yani sanmıyorum ben , ben yedim tabagimda yemek kaldi bunu çöpe dökerim ki herkes oyle yapar
Dinsiz biri derkenBenim bildiğim birinin evinde yediğin başkasına anlatilmaz ne olursa olsun
Hele bu ramazan ise
Hanı bunu dinsiz biri olarak diyorum ve böyle biliyorum
Valla bir hoşsun sende ne denilebilir. Paketli diye copten alsin herkes oyleyse. ( Bakteri yuvasindan korumuyor paket bana göre ) ayrica elini silip attigi peceteyi tekrar cantasina atan sonra kullanirim diyen biri hijyenik degildir o cinli oyleydi. Dikkat et kokmuyor diye bozulmadigi anlamina gelmez yani. Son kullanma tarihi gelmeden tuket sende.
marketden aldigin ve acip yedigin paketli gida kac kisinin elinden geciyor biliyormusun? O paketi sen alip yiyene kadar kesin 100 kisi ellemistir :) yani-paketli bir gida niye ve nasil pislensinki?
hem o bölümdeki kadin normal sokak cöpünden almadi- sadece restoranin kapinin önüne koydugu bir poset icinden paketli yiyecek aldi :)
bence bir cafenin terasinda oturup bir pasta yemek ayni hesap.
TRde nasil bilmiyorum (hic dikkat etmedim) ama almanyada üstünde yazan tarih "zorunlu son kullanma tarihi" degil- yani günü gecse bile en az 1-3 hafta birsey olmuyor.
et-balik vs. zaten yenmez ki kokusundan belli eder kendini.
Yahu cöp kutusu ile insan eline gecmesinin ne alakasi var helede kafe de pasta yemenin nasil bir kafa yapin var anlamadim dandik yere gitmezsen zaten bu yerler son derece hijyenik calisirlar abartma ya..kapinin onundeki paketmismis konteynr icine daldı karistirdi be ordaki calisan bayanda sasirdi Her turlu pisligin oldugu Copteki (mide bulandirmak istemedigim icin susuyorm) Artik yemekle bu bir mi allah askina. Gereksiz duyarlilik yapma cok sacmaladin yani copten yemek sunulmaz misafire sen yiyebilirsin ama insanlar yemez... iki iki dort.
Arabayı satın. Öncelikle 30.000 TL lik borcu kapatın. Nakit parayla kredilerinizi kapatmayın(nakite ihtiyacınız olursa daha yüksek faizle çekmek zorunda kalırsınız.) Kalan parayı mevduat hesabına yatırın. Bu aralar mevduat faizleri yüksek, kalan paranızın(50.000TL civarı tahmin ediyorum) aylık tahmini 800-900 TL mevduat getirisi olur(anaparaya asla dokunmayın.). Arabanızı ne kadar küçültürseniz küçültün aracın yakıt dışında ortalama olarak aylık en az 350-400TL gibi bir masrafı oluyor. Bu masrafı toplu taşıma ve taksiye kullanın(Yakıttan tasarruf etmiş olursunuz.). Ulaşım zorluğunu anlıyorum ancak 1.5 yıl kadar araçsız idare edin derim. Otobüs saatte bir mi geçiyor tüm planlarınızı o saatlere uydurun. Eğer uymuyorsa en yakın ikinci ulaşım durağına kadar taksi kullanın. 1.5 yıl sonra(Ocak 2021) eşinizle birlikte 2 kez zam almış olacaksınız ve 1 krediniz bitmek üzere olacak. Tekrar araba alabilirsiniz. Ancak şu an evi satarsanız 2 yıl sonra tekrar ev alamayabilirsiniz. 1.5 yıl uzun diyorsanız en azından ilk zammınızı alana kadar araç almayın. Bir de ek gelir sağlayabilecek işleri araştırın.
faiz haram diyip ortalığı karıştırayım mıArabayı satın. Öncelikle 30.000 TL lik borcu kapatın. Nakit parayla kredilerinizi kapatmayın(nakite ihtiyacınız olursa daha yüksek faizle çekmek zorunda kalırsınız.) Kalan parayı mevduat hesabına yatırın. Bu aralar mevduat faizleri yüksek, kalan paranızın(50.000TL civarı tahmin ediyorum) aylık tahmini 800-900 TL mevduat getirisi olur(anaparaya asla dokunmayın.). Arabanızı ne kadar küçültürseniz küçültün aracın yakıt dışında ortalama olarak aylık en az 350-400TL gibi bir masrafı oluyor. Bu masrafı toplu taşıma ve taksiye kullanın(Yakıttan tasarruf etmiş olursunuz.). Ulaşım zorluğunu anlıyorum ancak 1.5 yıl kadar araçsız idare edin derim. Otobüs saatte bir mi geçiyor tüm planlarınızı o saatlere uydurun. Eğer uymuyorsa en yakın ikinci ulaşım durağına kadar taksi kullanın. 1.5 yıl sonra(Ocak 2021) eşinizle birlikte 2 kez zam almış olacaksınız ve 1 krediniz bitmek üzere olacak. Tekrar araba alabilirsiniz. Ancak şu an evi satarsanız 2 yıl sonra tekrar ev alamayabilirsiniz. 1.5 yıl uzun diyorsanız en azından ilk zammınızı alana kadar araç almayın. Bir de ek gelir sağlayabilecek işleri araştırın.
Bence o evde hiç bir şey yemeyin.Benim eşimin ailesi, tabaklarda artan yemeği önceleri direk tencereye dökerlerdi hatta çorbaları, sulu yemekleri de. Ben söyleye söyleye bıraktılar ama ben yokken belki hala yapıyorlardır. O yüzden ben önce kalan yemekleri yemem onlarda.
Hayır gözükmüyor gizlemissinizMerakımdan soruyorum benim eski mesajlarım görünüyor mu? Ben de öyle ayarlamıştım sanki. Size zahmet bi bakıp söyler misiniz
Yanlış olmuşfaiz haram diyip ortalığı karıştırayım mıyanlış yere gelmişsin sen
Oh daha neler hem davet edilicem hem de yemeğimi götürücem niye aman artık yemek yemeyim diye artık yemek koyduysa bir daha o kapıyı bayram hastalık dışında açmam sofrasına da oturmam selam selam o kadarBence hiç eşinize bu konuyu açmayın. Yazık zaten çok üzülmüş belli ki. Bir daha davet ederlerse de iki kocaman borcama yemek yapın iki çeşit alın yanınızda götürün. Sofra bitince oturmadan hemen önce çıkarın çantadan koyun masaya hep bereber yiyelim diye yaptım deyin. Yemek başlayınca da kendi getirdiklerinizi yersiniz hem aç kalmazsınız hem eşiniz üzülmez. Çok ayıp etmişler.
Ya onu nasıl gizliyorsunuz ?ben denedim ama olmadıHayır gözükmüyor gizlemissiniz
Evet arkadaşlar rica ederim beni eski konularımdan vurmayın. İnanın buraya konu açmaya korkuyorum artık. Ama içimi ancak buraya dökebiliyorum.
Dün öğlen 12 de eşimin babası aradı. Uyuyorduk. Bu saatte uyunurmu geç mi yattınız dedi bi kahkaha patlattı. Halbuki biz sahur bekledik ve geç uyumuştuk. Her neyse aksama iftara bize gelin dedi olur dedik. Normalde orda pek bir şey yiyip içemem ( kayınvalidem hijyene önem veren birisi değil ayrıca ilk evlendiğimizde bana “ ben huyluyum mutfağımda bulaşık vs elletmem mutfaktan uzak dursan iyi olur “ dedi. Başta alınmıştım ama meğer herkese karşı böyleymiş. iyi dedim.
Evet iftara gittik. Ama ben şok oldum. Bir gün öncesi görümcemler varmış ve resmen önümüze artık yemek koydu. Yani bir gün öncesinden kalmış yemek değil, bildiğiniz tabaklardan dökülmüş didiklenmiş tavuk vs artık yemek. Doğal olarak yemedim çok gücendim. Hep yakın olmaya çalıştım mesela dün anneler günü diye hediyemle gittim. Yok değer görmüyorum hiçbir şekilde. İnanın yemek içmek mesele değil ama eltim gittiğinde köfteler pilavlar sevdiği tatlısına varıncaya kadar alınır. Yemeklere özenilir. Eltim mi onlara hiç değer vermez bayramda bile 3.gün gelir. Annesigille aynı apartmanda oturan ve hayatını ailesine adamış kayın aileyi hesaba almayan birisi.
Velhasıl eşimde sanırım gücendi bir şey demedi. Biraz canım sıkkın arkadaşımla buluşacağım seni de ablana bırakayım dedi. Çıktık. Tüm gece suratı asıktı ısrar ettim söylemedi. Oda farkında bence değer görmediğinin. Sizce de çok ayıp değil mi
Profil resminin olduğu yere tıklayın gizlilik yazıyor oradan halledebilirsinizYa onu nasıl gizliyorsunuz ?ben denedim ama olmadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?