- 25 Aralık 2012
- 2.031
- 1.661
- 133
- Konu Sahibi Usaklibirkiz
-
Onlara göre normal. Hatta benim düğünümde akrabaları vardı kalabalık onlarda sofradan dönen yemekleri “aman nasıl olsa yabancı yok” diye tencereye geri koydular. Ben de önceden dumur oluyordum ama şimdi alıştım yani şaşırmıyorum. O yüzden eğer yemeğe çağırılmışsak yeni yapılmış oluyor yiyorum önceki yemeklerden yemiyorum. Gerçi artık bunu yapmıyorlar benim yanımda ama kendi aralarında yapıyor olabilirler.Bence o evde hiç bir şey yemeyin.
Bu ne ayol?
Dumur oldum resmen.
Kendi mideleri nasıl alıyor acaba?
Ben bunu yapmıyorum tabiki misafiri birsk kendimizin tabağında kalanida çöpe dökerim bana neden bunu soruyorsunuz anlamdim. Konu sahibine kimse tabaktaki yemekleri tencereye boşaltmaz dedm oda bana tabi herkes döküyordu milyarlarca kişi yapmıyor dedi . Yani bana nasil döndü bu dokme mevzusuyani size misafir geldi. yemek yedi. ama tabağında yemeğin yarısı kaldı. onu tekrar tencereye döküp ertesi gün yiyor musunuz, ya da misafire servis ediyor musunuz?
Kesinlikle o tavuk didiklenmemis olsa bile tekrar isitilmaz. Tavuk ve yumurta asla tekrar isitilip yenmez. Ben de yemem yani.Didiklenmis tavuğu görünce tavuğun gerisi nerde demediniz mi?
Bikere tavuk tekrar ısıtılmaz tehlikeli.
Ben yemem sahsen.
Baskasının tabağindakileri tencereye geri aktarmak hijyen kurallarna ters bikere.
Valla ilginç artik yemeği kimse koymaz diye düşünüyordum demek yanılmışımBenim eşimin ailesi, tabaklarda artan yemeği önceleri direk tencereye dökerlerdi hatta çorbaları, sulu yemekleri de. Ben söyleye söyleye bıraktılar ama ben yokken belki hala yapıyorlardır. O yüzden ben önce kalan yemekleri yemem onlarda.
Ya yemek değil mi yeme aç kal gel evinde ye ne var bundaRamazan ayında yediğin yemek konuşulmaz felan diyenler var evet ama, baskasının artıgıda tek ramazanda degil hiç bi zaman başkasının önüne konulmaz..
Yemek konusundaki düşüncelerinize katılıyorum,yaşamak için yiyenlerdenim.Ya yemek değil mi yeme aç kal gel evinde ye ne var bunda
Ben yemekten bahsetmeye erinir utanırım
Artık yemek koyması ev sahibinin ayıbıdır
Bundan bahsederek ne amaçlıyor
Hangi anlamda çözüm bulmayı umuyor
Kayınvalide bu benden senden daha yakın eşinin annesi çocuğunun babannesi
Bize yakınmaktansa gidip muhattabıyla konuşsun
Anlamıyorsa bizim cozumlerimiz ise yaramayacaktir
Maksat doymaksa acın halinden anlamakla bir dilim ekmek bir bardak suyla bile doyar bunu mevzu bile etmem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?