İftarda önümüze konan artık yemek

Eltini tebrik ediyorum.kendini ailesine adadigi icin malum onu buyuten kayinailesi degil kendi annesi babasidir.ayni bennnn

Didiklenmis tavuğu görünce tavuğun gerisi nerde demediniz mi?
Bikere tavuk tekrar ısıtılmaz tehlikeli.
Ben yemem sahsen.
Baskasının tabağindakileri tencereye geri aktarmak hijyen kurallarna ters bikere.

Bence o evde hiç bir şey yemeyin.
Bu ne ayol?
Dumur oldum resmen.
Kendi mideleri nasıl alıyor acaba?
Onlara göre normal. Hatta benim düğünümde akrabaları vardı kalabalık onlarda sofradan dönen yemekleri “aman nasıl olsa yabancı yok” diye tencereye geri koydular. Ben de önceden dumur oluyordum ama şimdi alıştım yani şaşırmıyorum. O yüzden eğer yemeğe çağırılmışsak yeni yapılmış oluyor yiyorum önceki yemeklerden yemiyorum. Gerçi artık bunu yapmıyorlar benim yanımda ama kendi aralarında yapıyor olabilirler.

yani size misafir geldi. yemek yedi. ama tabağında yemeğin yarısı kaldı. onu tekrar tencereye döküp ertesi gün yiyor musunuz, ya da misafire servis ediyor musunuz?
Ben bunu yapmıyorum tabiki misafiri birsk kendimizin tabağında kalanida çöpe dökerim bana neden bunu soruyorsunuz anlamdim. Konu sahibine kimse tabaktaki yemekleri tencereye boşaltmaz dedm oda bana tabi herkes döküyordu milyarlarca kişi yapmıyor dedi . Yani bana nasil döndü bu dokme mevzusu

Misafirlikte yediği yemeği konuşmak konusunda konu sahibi eleştirilmiş ama kusura bakmayın da birinin tabağından artan kalan yemekte başkasının önüne konmaz yani ayıp.Burası bir derdim var bunu dert edinmiş kendine yazmış buraya.
Artık yemek konusunda diyebileceğim en hafif şey değer vermiyordur. Böyle yapacağına çağırmasaymış.Ben olsam bende surat aşar incinirdim hatta daha fazla tepki gösteriridim. Bundan sona ona göre hareket edersiniz. İnsanlar ders verir bazen.Bundan sonra dersinize iyi çalışırsınız :)

Keşke klavye başında olduğu kadar gerçek hayatta da şu üzülür mü bu kötü hisseder mi diye düşünmeden konusabilseniz... Belki bütün sorunlarınız hallolur

Didiklenmis tavuğu görünce tavuğun gerisi nerde demediniz mi?
Bikere tavuk tekrar ısıtılmaz tehlikeli.
Ben yemem sahsen.
Baskasının tabağindakileri tencereye geri aktarmak hijyen kurallarna ters bikere.
Kesinlikle o tavuk didiklenmemis olsa bile tekrar isitilmaz. Tavuk ve yumurta asla tekrar isitilip yenmez. Ben de yemem yani.

Bu tamamen görgü meselesi.
Özensizliğin alasını gördüm ama artık yemek görmedim yalan yok.
Beterin beteri var sahiden.
Yemeyin.
Tepkinizi yemeyerek direk kişilere verin.
Ama eşinizi ailen şöyle böyle diye üzmeyin bence.
Üzüldüm ona da.
Zor bir şey aile adına utanmak..

Gereksiz yere duyar kasmanı anlamı yok.Misafirmiş de anlatması ayıpmış da.Gayet sinir bozucu bir durum.Üstüne üstlük ayıp.Ki büyük ihtimal bile bile yapılmış.Sizden ziyade eşinize karşı olan bir değer vermeyiş olabilir illa kendinizde suç aramayın

Ahmet Vehbi geldi aklıma başlığı gördüğüm gibi :))

Valla ilginç artik yemeği kimse koymaz diye düşünüyordum demek yanılmışım

Yemekler ziyan olmasin diye cagirmis sizi. Bence artik degildir de mesela pilav ustu tavugu ortaya koyduysa kalani isitmistir. Pilavla tavuk ayni tabakta olunca artik sanmissinizdir. Benim annem de bazen cok yemek yapinca ayni gun veya ertesi gun ablamlari cagirir. Yemekler ziyan olmasin diye. Buyutmenize gerek yok

Bence de ayip yaptiklari.

Başkasının tabagindan alınmış ya da belki ortadan yiyorlarsa ortadan yediklerinj yediler kalani tencereye geri döktüler heralde.

Lafi acilirsa yada size gelirlerse falan anne size az koyuyorum siz israfi sevmeyip yenilmeyeni geri koyup baskasina ikram ediyorsunuz ama ben sevmem öyle seyi ondan az koydum tekrar alin istediginiz kadar , dersiniz.
Bu da Bihter' in o meşhur , anneleri tarafindan size emenat edilmis.... diye başlayan söz gibi oldu sanki biraz.

Gerci kayinvalide tarafiniz cok rahat insanlar heralde.
Belki de kabul etmez yok kizim salata kaşığıni iki yerde kullandim tavuk da kendi cok pişirince dagildi gitti falan der heralde.

Ben şahsen artmış yemeği yerim orada bir problem yok.Ama başkasının tabağından kalan artık yemeği yiyemem Ramazan sofrası olarak misafir cagiriliyorsa özen gösterilmelidir.Bu davet ettiğiniz insanlara olan saygıdır.Bana davet edildiğinde dünden kalmış yemekler temiz bir sofraya bir salatayla konsa afiyetle yerim.Ama adamlar sizi ikinci plana atmış,davet ettiklerini etmiş,aman tabaktan kalanlarla da bunları davet edelim de çöpe gitmesin demişler.Bir anne babaya yakışan şeyler değil.Bu önemsemektir.

Ramazan ayında yediğin yemek konuşulmaz felan diyenler var evet ama, baskasının artıgıda tek ramazanda degil hiç bi zaman başkasının önüne konulmaz..
Ya yemek değil mi yeme aç kal gel evinde ye ne var bunda
Ben yemekten bahsetmeye erinir utanırım
Artık yemek koyması ev sahibinin ayıbıdır
Bundan bahsederek ne amaçlıyor
Hangi anlamda çözüm bulmayı umuyor
Kayınvalide bu benden senden daha yakın eşinin annesi çocuğunun babannesi
Bize yakınmaktansa gidip muhattabıyla konuşsun
Anlamıyorsa bizim cozumlerimiz ise yaramayacaktir
Maksat doymaksa acın halinden anlamakla bir dilim ekmek bir bardak suyla bile doyar bunu mevzu bile etmem

Yemek konusundaki düşüncelerinize katılıyorum,yaşamak için yiyenlerdenim.
Bununla birlikte burda konu,
yemekten ziyade sergilenen özensiz tavır.
Sıcacık,taze bir tarhana çorbası ve yeni yapılmış bir salata ikram edilse konu sahibi de bunu sorun etmezdi diye düşünüyorum.
Bir de herkes bizim gibi değil,bazıları yemeğe daha farklı anlamlar yükleyebiliyor.
Onları da anlamaya çalışmak lazım.
Herkesin önceliği ve hayatta keyif aldığı şeyler farklı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…