İftarda aç kaldık...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Siz gelinsiniz o eve misafir gibi gidemezdiniz. Benim kv gerçekten çok şanslıymış valla Benim gibi bir gelin bulmuş. Yemek mi yapmadı az mı geldi içeri girer dolapta ne bulursam sofraya getirirdim yerinizde olsam. Bazen gelinler sırf sorun çıkarmak için sorun çıkarıyor. Kusura bakma bacım da sen haksızsın. Aç kalktım diyeceğine yeseydin insan ekmekle dahi doyar. Kaç yaşında kadın sana değer vermiş yapmış elinden gelen bu demek ki sende 3 saatte yaptığın böreğinden yapıp götürseydin. Eline de yapışmazdı hem de kv gönlü olurdu. Korkarım bu şekilde kocanız da bir an gelip patlatacak bu defa kocam bana kapının yolunu gösterdi diye konu açacaksınız. Yapmayın azıcık küçük şeylerle mutlu olmayı öğrenin. Geçmişte birşeyler yaşamışsınız anladığım kadarıyla ama bu şekilde nefret kusulmaz. O az dediğiniz yemeği bulamayan aileler var. Ne şanslısınız ki kadın sizden gel yardım et diye beklentiye girmemiş. Yazık etmeyin kendinize. Mutlu olmaya çalışın takılmayın. Büyük denizde bogulun derede değil. Mübarek ayda böyle şeylerle uğraşmayın. Hatta bir psikolog bulun belki bu öfkenizi yenebilirsiniz. Amacım sizi eleştirmek değil sadece fikrimi aktarıyorum. İyi günler

Konu sahibi gece gece canim yeşil fasulye çekti bak. Kaynanama soyleyim de yapsın söyle suyuna ekmek batırarak yerim.

Ben ne iyi gelinim onu anladım. Özenmiş özenmemiş umrumda olmaz yeter ki oructan çıkınca ac karnım doysun. Bu arada zeytin siyah mi yeşil zeytin mi onu atlamışsın?

Laf ettiğim şeyin özensizlik olduğunu bir kişinin bile anlayamamış olması ne garip...
5-6 kornişon
10 zeytin
1 domates 1 salatalık
Ceviz büyuklugunde dolma biber
3 kaşık fasulye
Anlattıklarınız bunlar, özensizlikle ilgili tek kelime yok.
Bu kadar insanın yaptığınız şeyin görgüye aykırı olduğunu anlattığı halde sizin anlamamış olmanız daha garip.

Bakın hala görgüye aykırı diyorum.Bilmem anlatabildim mi?

Ne özeni Ya? Kadın yapmış yedirmiş işte. Ailesiniz siz niye kassın ki kendini.

Sanki hepimiz kayınvalidelerimizde portakallı ördek yiyoruz.
Tüm gün oruç tut
Akşama kilosu 100 liradan bonfile ye

Ne şimdi yanı bu?
Anladın mı sanki et alamayının halinden?

Evde ne varsa pişirmiş kadın, aç ağzını uçak geliyor diye yedirsin bari

Oruç ağzımla iyi kötü bi menü çıkaracağım gelin hanım eline bi şişe soğuk çay alıp tıngır mıngır gelip yiyecek sonra da burun kıvırıp eleştirecek. Bizim oraların bi lafı vardır böyle yemek beğenmeyip burun kıvıranlara 'babanın bekini ye (zıkkım ye)' derler. Aynen öyle der daha da soframı açmam!

Eski konularınızı bilmiyorum. Tarafsız yorum yapacak olursam; enteresan geldi konunuz. Çorba yapılmış, salata, dolma, fasulye yapılmış. Daha ne olsun ki? Bir sürü çeşit. Sadece dolma olsa bana yeter. :) Ayıp etmişsiniz bence. Elbette siz belki daha güzelini de yapabilirsiniz. Herkes aynı değildir. Ne güzel şeyler yapılmış. Kimbilir ne kadar özen gösterdiklerini düşünmüşlerdir ayrıca. Herkesin yaptığı bir olmaz. Eskiden büyüklerimiz, ya da bir 15 yıl önce, instagramdaki gibi değişik değişik şekilde mi doğruyorlardı salatayı, turşuyu? Size karşı bilerek bir şey yapıldığını düşünmedim. İnsanlar ne güzel gayet doğal. Rahat olun, hoşgörülü olun. O da kendilerince özenlidir. Böyle düşünmenize açıkçası üzüldüm... Böyle küçük şeylere takılırsanız siz de yaşamdan zevk almamaya başlarsınız.

Sizde iftara giderken 1 çeşit birşey yapıp götürebilirdiniz. Giderken de arayıp birşey lazım mı, pide alalım mı diye sorabilirdiniz.

Ben eşimin ailesine gittiğimde kv demin menüsü hemen hemen aynıdır. Bazen de bana yaptırırlar, sen güzel yapıyorsun diye. Mevlüt okuttuğu zaman tatlıları evimde yapar götürürüm. Kv dem bana karşı çok mu iyi hayır ama arada eşimin hatrı var. Herşeyi kafaya takmaya kalksam bu hayat çekilmez. Siz de biraz pozitif olun.

Zaten ne yeniyor ki iftarda; biz çorbanın yanında iki lokma yemek yiyip kalkıyoruz. Bir de anneler çok çeşit yapamayabilir, belli başlı yemekleri vardır. Ne beklediniz anlamadım?

Tüm gün oruç tut
Akşama kilosu 100 liradan bonfile ye

Ne şimdi yanı bu?
Anladın mı sanki et alamayının halinden?

Evde ne varsa pişirmiş kadın, aç ağzını uçak geliyor diye yedirsin bari
İşte bunlar hep orucun anlamını bilmemekten.

Evinde ne istersen yap ye ama gittiğin yerde nimete burun kıvırmak şımarıklık ve görgüsüzlüktür.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X