- Konu Sahibi Ikra meyra
-
- #1.281
Benim de acıyor hala ne zaman alışacaksa. Gerçi düzenli yapmak lazım. Bu hafta çok tembelim sürekli uyumak istiyorumBen plates lastiğile mekik çektim yanlara açınca kollarım yandı karnım zaten yandı zordu
Zaten bu diyette istediğinizi, istediğiniz miktarda yiyip içebilirsiniz. Tabii 8 saatlik süre içinde. 16 saat boyunca ise ağzınıza tek bir lokma bile koymamanız ve vücudunuza yağ yakmak için ihtiyacı olan zamanı tanımanız gerekiyor.
Ben normal diyet listelerini takip etmemek için bu aralıklı oruç yöntemini uyguluyorum zaten. Bakın konunun girişinde konu sahibi açıklama yapmış.Ama bu liste diyete hic uygun degil ki hep karbonhidrat
Kick box yaptim ama o zaman çok zayıftim zatenHic yapmadin mi bugune kadar yalmadiysan leslie basla yaptuysan cardio basla bikac gun vucudun agrir ama alisirsan vucudun super sekillenir ama diyetinin daha saglikli.olmasi lazim bu kadar az yiyerek olmaz
Canim hergün çigköftemi yiyon sen kendinmi yapıyon bari2 haziran
20/4 yaptım bugün.
Sabah filtre kahve ardından eliptik
15.00- türk kahvesi ve 1kare bitter
16.00- 3 kuru kayısı ve 2 dilim karpuz
19.00- 3 çiğköfte
Bugün hiç iştahım yoktu. Sabahtan beri keyifsizim bende hazır iştahım yokken zorlamadım kendimi.
Sağlık olsun
Canım olurma oyle hani burda biraz tavsiyeler var evet istedigimizi yiyebiliyoruz çok araştırdım mesala ust ustte yense olmuyor aralara protein sebze karbonhidrat her şeyden azar azar yenmeli ust ustte olmadanBen normal diyet listelerini takip etmemek için bu aralıklı oruç yöntemini uyguluyorum zaten. Bakın konunun girişinde konu sahibi açıklama yapmış.
Ikra meyra beni listeden çıkartabilir misin canım kusura bakma uğraştırdım.
Burada paylaşıldı ilk sayfayada alıntılicam'Ziyafet ve açlık'
Patel'e göre bu çok yanlış bir kanı.
"Klinik incelemelerimde, birçok insanın aralıklı oruç diyetini düzgün şekilde yapmadığını gördüm. Örneğin oruç günlerinde aldıkları kalori miktarını 500'ün altında tutmaları gerekirken bunu yapamıyorlar ve diğer günlerde kendilerini tamamen aç bırakıyorlar.
'Bu iki açıdan tehlikeli: Kalori açığını yakalayamazsınız ve kilo veremezsiniz. Makul bir şekilde yemeniz gerekiyor."
Yani bazı günler ziyafet çekerken diğer günler aç kalmamak gerekiyor. Bu şekilde diyet işe yaramıyor.
Bu diyetin güvenilir, etkili ve sağlıklı bir diyet olabilmesi için, yeme aralıklarında alınan besinlerin besin değerlerinin yüksek olması gerekiyor.
Bilim insanları, aralıklı oruç diyetini yapanlara, balık ve kuru yemiş gibi doğal yağları; protein kaynaklarını; tahılları ve karbonhidratlı yiyecekleri ve yeterli miktarda lif, vitamin ve mineral de almak için bolca meyve ve sebzeyi de tüketmelerini öneriyor.
Ne kadar süre dayanılabilir?
Kalori kontrolü yapılan diyetlerin tümü, kilo kaybına yardımcı oluyor ancak gerçekten başarılı olan diyetler, uzun süre sürdürülebilen diyetler oluyor.
Diyetlere bağlı kalabilmenin zorluklarından biri, yasaklanan yiyeceklere aşermek oluyor. Aralıklı oruç diyetinde hiçbir yiyecek katı bir şekilde yasaklanmadığı için bu, çoğunlukla sorun olmuyor.
Shanae, "Karbonhidratların hiç alınmadığı ya da çok az alındığı diyetleri yaparken, nereye baksam tek gördüğüm makarna ve pilav oluyor. Ancak şu an hiçbir şey tam anlamıyla yasaklanmadığı için belli bazı yiyeceklere karşı aşırı bir istek duymuyorum" diyor.
Shanae, dört aydır 16-8 diyetini uyguluyor
26 yaşındaki Imhan Robertson da aralıklı oruç diyetini 4 yıldır uyguluyor:
"İlk başladığımda mücadele etmek zorunda kalmıştım, çünkü vücut doğal olarak her daim yiyecek bir şeyler istiyor. Ancak rutine alıştıktan sonra her şey yoluna girdi.
"Tabii ki bazen canım çekiyor, beni yanlış anlamayın. Eğer aklım çelinirse bazen orucumu bozabiliyorum, bir sonraki gün oruç periyoduma geri dönüyorum."
Ancak Imhan, bu diyetin sosyal hayatını etkilediğini de kabul ediyor:
"Sadece 12 ile 8 arasında bir şeyler yiyebiliyorum. Eğer birileri saat 9'a akşam yemeği ayarlarsa, gidiyorum ama sadece su içiyorum.
"Bunu zorlaştıran şeyse insanların bunu yadırgaması ve yargılaması..."
Imhan, "Aralıklı oruç diyetini bir ilişkim yokken, bekârken uygulamak çok daha kolay" diyor.
Şekerin yükselmesi
27 yaşındaki serbest çalışan kameraman Colum O'Dwyer da birkaç yıldır aralıklı oruç diyetini uyguluyor. 12 ile 8 arasında iki öğün yemek yiyor, bu öğünler büyük ve zengin oluyor.
"Bu diyetle birlikte gelen disiplini seviyorum. Çünkü zamanınızı ayarlamaya çalışırken kesinlikle ihtiyacınız olan planlamayı da sağlıyor.
"Fazla detaylı ve uzun kahvaltılara, öğle yemeklerine vakit ayırırken her zaman işleri erteleme riskim oluyordu. Günde üç öğünden iki öğüne inmek çok daha fazla zaman kazandırıyor ve daha üretken olmamı sağlıyor."
Colum için diyetin en önemli noktalarından biri şekeri en aza indirmek; böylece şekerin yükselmesinin ve 'şeker çarpmasının' önüne geçiyor.
Yok kendim yapmadım. Evde vardı 2 gündür yedim aynenCanim hergün çigköftemi yiyon sen kendinmi yapıyon bari
Lütfen kırılmayalımBen normal diyet listelerini takip etmemek için bu aralıklı oruç yöntemini uyguluyorum zaten. Bakın konunun girişinde konu sahibi açıklama yapmış.
Süpersin tatlım13.30
3 kaşık menemen 2 dilim ekmek 5 zeytin bir bardak şekersiz çay
18.00
5 kaşık barbunya 3 kaşık yoğurt
2 lt su içildi 1 fincan yeşil çay 3 ml leslie yapıldı pencerem 18/6
Canim çekti valla yarin bende yapam bi çilginlikYok kendim yapmadım. Evde vardı 2 gündür yedim aynen
Niye cikmak istedin ki kusura bakma yorum yapmam bi dahaBen normal diyet listelerini takip etmemek için bu aralıklı oruç yöntemini uyguluyorum zaten. Bakın konunun girişinde konu sahibi açıklama yapmış.
Yap kız çılgınlıkCanim çekti valla yarin bende yapam bi çilginlik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?