• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İdlip

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Saat gece saat 11 de dönmeye başlamıştı sosyal medya da haberler.İnşallah doğru değildir diye dua etmiştik.Allah rahmet eylesin.😢

Daha neler yazacağim ama siyasi olacak.Şu milletimiz at gözlüğünü çıkarmalı artik görmeli artik durumu geleceğimizi görmeli
sen kendi gözlüğünü çıkar sana yeter. millet geçmişinide geleceğinide görür. milleti küçümseme...

geçen ay idlib sehitlerinden biride bizim binamizdaydi
kucuk cocugunu en son 8 gunlukken görmus
cocugu dogdugunda kizimla disardaydik hoplaya ziplaya gelip kek dagitmisti sitenin bahcesindeki tum cocuklara.
benim de icimden dogdugu icin hoplaya ziplaya gozleri parlayarak kek dagittigi cocugunu sadece 8 gun gorebilmis olmasi hic cikmiyor

Hangi habere giriyorsam sayfaya ulaşılamıyor halktan gizleyince noluyor bırakın artık şu oyunlari😓
Siriyeli kadın ve çocukları değilde kazık kadar adamları görünce sinirim bozuluyor onlarıda gönderin savassinlar bizim askerlerimizen daha mı değerliler😔😔

Türkiyede tatildeyken bizim memlekete şehit gelmişti. Ailesi bize yakın oturuyordu. Bütün şehiri öyle bir sessizlik aldı ki. Öyle bir sessizliği insallah bir daha duymam. Allah ailelere sabır versin. 33 şehit, ağır yaralılar var. Korkayarak açtım haberleri :(

Benim evimin alt katında gencecik Suriyeliler var acıyıp bir şeyler veriyorum ama vicdanım rahatsız onlar burda bizimkiler ölü yor bu adalet degil

Ben gitmediğim için görmüyorum da erkek iş arkadaşlarım konuşuyorlar "spora geliyorlar lakayıt hareketler, bağırarak konuşmalar dünya umurlarında değil" diye.
Ülkemiz yok, vatansız kaldık demiyorlar adamlar benim hesaplayıp gidemediğim spor salonuna gidiyorlar. Bir tek Türk için mi bu kadar önemli vatan, millet?

Madem açtılar mültecilere Avrupa'ya açılan sınır kapılarını, bizde kaç milyon varsa gönderelim görsünler iç savaş kimi ne kadar etkiliyormuş?

sen kendi gözlüğünü çıkar sana yeter. millet geçmişinide geleceğinide görür. milleti küçümseme...

Milleti küçümsemek değil bu. Neden her olumsuz durumda hemen internete sosyal medyaya erişimimiz kesiliyor? Siz buna neden “neden” demiyorsunuz? Yani ne var da bizden bir şeyler saklanıyor? Yavaş yavaş yükselterek gerçek şehit sayısını ancak birkaç günde açıklayabilecekler. Umarım o zaman biraz farkına varırsınız. Biz saat 10’a doğru 94 diye biliyorduk, Hataydayız. Ama siz sorgusuz sualsiz biat etmeyi tercih edebilirsiniz tabi ki.

Milleti küçümsemek değil bu. Neden her olumsuz durumda hemen internete sosyal medyaya erişimimiz kesiliyor? Siz buna neden “neden” demiyorsunuz? Yani ne var da bizden bir şeyler saklanıyor? Yavaş yavaş yükselterek gerçek şehit sayısını ancak birkaç günde açıklayabilecekler. Umarım o zaman biraz farkına varırsınız. Biz saat 10’a doğru 94 diye biliyorduk, Hataydayız. Ama siz sorgusuz sualsiz biat etmeyi tercih edebilirsiniz tabi ki.
tamam. her şeyin en iyisini sen bilirsin.

New York Times: "Türk ordusu, Suriye'nin kuzeybatısındaki hava saldırısında büyük kayıp yaşadı. Bu saldırı Suriye'deki savaşın seyrini değiştirebilir.
"Türk yetkililer saldırının Suriye hükümetine bağlı birlikler tarafından gerçekleştiğini söyledi, ama son haftalarda bölgede hava saldırıları düzenleyen taraf Rus savaş uçaklarıydı."
"Muhalefet, Türkiye'nin Amerika, NATO veya hava desteği olmadan Suriye'de müdahalede bulunmasını sorguluyor."
Guardian gazetesi: "Hayatını kaybeden Türk askerinin sayısının 22 ila 70 arasında değiştiğine dair haberler geliyor."
"Türk kaynaklar saldırıdan Suriye rejimini suçladı ama İdlib'deki bazı kaynaklar ve teyit edilemeyen gece görüntüleri saldırının Rus hava kuvvetleri tarafından gerçekleştirilmiş olabileceğine işaret ediyor. Rusya üç aydır İdlib'de Şam'a yardım ediyordu."
Financial Times gazetesi: "Türkiye'de bir ay içinde hayatını kaybeden asker sayısı 43'e çıktı.

En son ne zaman bu kadar derinden acı hissettim hatırlamıyorum. Sabaha karşı 4 te karşı binadan gelen bağrışlara uyandım. Pencereden bakınca tam karşı binamda bir ev.
Evladım şehit oldu duyun komşular diye bağırıyordu. Bu feryatlar o kadar acı.
30 üstün de şehit. Hiç bir telafisi avuntusu yok. Anası bacısı babası herkes feryat figan.

Nereye nefretimi kussam kimi suçlasam bilmiyorum ama ben ilk defa şehit ailesine şahit oldum. Ne yazacağımı bilmiyorum. Gittim oraya sakinleştiricilerle bile o ananın bağırmaktan çırpınmaktan hali kalmamış.

İnsan tarif edemiyor. Çok acı

Sebep olanı
Sebep olana yardım edeni
Yataklık edeni
Ve sebep olanları seveni
Rabbim'e havale ediyorum mübarek gün
Dişinden tırnağından kesip, gecelerce başında bekleyip, emek emek evlat büyütenlerin canları gitti, yine garibanlar gitti
Kendi evladını dizinin dibinden ayırmayanlardan hesap sormayanlara kızgınım dostum, içim yanıyor içim içim....

Hangi habere giriyorsam sayfaya ulaşılamıyor halktan gizleyince noluyor bırakın artık şu oyunlari😓
Siriyeli kadın ve çocukları değilde kazık kadar adamları görünce sinirim bozuluyor onlarıda gönderin savassinlar bizim askerlerimizen daha mı değerliler😔😔
Yahu ailelerine teker teker haber gidiyordur zaten kim neyi uzunca saklayabilir.
Yuksekte olabilir sayi bu zaten belli birsey..
Hic evladlari sehit olmus saklanirmi..
Isimler vs netleşerek bildirirler..
Şuan elimizden ne gelirki duadan başka. Ben sosyal medya kullanmiyorum zaten ortaya cikmayacakmi. 1 de bizim 100 üde..
Elbetteki cok uzgunuz.. ama sayi 50 olunca degismiyor durum. Keşke fazla olmasa.. 😢😣😟

Nasil buyuk bir acıdır bu rabbim sen bizi koru yarabbim sen yardim et senden başka sığınağimiz yok sen türk milletini birlikten dirlikten ayirma sehitlerimizin yakinlarina sabir ver cigerimiz yaniyo turk milletinin basi sagolsun 😭🇹🇷🇹🇷🇹🇷

Yahu ailelerine teker teker haber gidiyordur zaten kim neyi uzunca saklayabilir.
Yuksekte olabilir sayi bu zaten belli birsey..
Hic evladlari sehit olmus saklanirmi..
Isimler vs netleşerek bildirirler..
Şuan elimizden ne gelirki duadan başka. Ben sosyal medya kullanmiyorum zaten ortaya cikmayacakmi. 1 de bizim 100 üde..
Elbetteki cok uzgunuz.. ama sayi 50 olunca degismiyor durum. Keşke fazla olmasa.. 😢😣😟
Yok bide ailelerden de saklansin.. Bende onu diyorum habere yasak gelince ne oluyor bişey değişiyorumu dün geceden beri internet hiç çekmiyor bunu neden yapıyorlar buna anlam veremiyorum siz verebiliyormusunuz??

Şİmdi konuşuyoruz ya 2-3 gün sonra unutacağız. Nisyandan geliyor kökümüz, unutmaktan. O gözünden sakındığı yavrularını gencecik yaşta toprağa emanet eden annelerin çığlıklarını, ağlamalarını duvarları duyacak sadece. Bugün itibariyle bitmiş hayatlarını fiziken yaşamaya devam etme çabalarını eşleri görecek sadece. Bırakın oğluyla aynı ismi, aynı saç rengi, göz rengi gördüğünde derinlerde bir yerdeki çığlıkları bedeninin duvarını aşamayacak, içinde volkanlar patlarken bize buğulu gözlerle "iyiyim" diyecek sadece. Çok zor gerçekten, çok çok zor....Çok....

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back