Dindar deglim, yani kiyamet kopacagini sanmiyorum. Topluca ölümde birseyleri degistirmez zaten. Binlerce yilin geçmisi var ve insanogul halen birseyler ögrenmedi. Ölsek ne olur, kalsak ne olur.
Evet bu tür olaylarda bir "vicdan yarismasi" oluyor. Biri diyor "ben agladim" digeri diyor "ben tüm gece agladi" diger diyor "ben hiç uyuyamadim, hiçkira hiçkira agliyorum". Ertesi gün ise hayata devam. Tabiki öyle olmasi gerekiyor, tanimadigimiz insanlar için yillarca yas tutamayiz. Ancak iste saçma çünkü hep kisir döngü.
Kimse birseyleri degistirmek istemiyor. Millet bu olayda bile hemen kostura kostura geliyor diyor ki "siyaset konsumayalim, hepimiz bir olalim,.." Meali "ne yaparsaniz yapin, bu hükümeti elistirmeyin, soru sormayin, düsünmeyin. Kisir döngüye devam".
Ve harbiden kisir döngüye devam. Bu saldirida arastirilmaz. Zaten hiçbir olay Türkiyede arastirilmadigi gibi. Olan o ailelere olacak. Zaten çogu fakir. Eger çoçuklari ölmüs ise neredeyse sans oluyor. Agir yarili kalirsa daha kötü. Kim onun tedavisine bakacak? Nasil çaliscak engelli olarak? En fazla ülkece para toplanir fakat asla gitmesi gereken yere gitmez.
Uff birsey demeyim diyorum ama gördügün gibi yine diyorum