• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İdlip

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şu keleşini biraz ödünç versen adamları kendi silahıyla vuracak kadar gözüm döndü. Bu nasıl bir zeytinyağlılıktır. Allahım ne kadar tekiz ne kadar düşmanımız çok gördükçe iyice bileniyorum. Bildiğin ırkçı olucam böyle giderse...

Keleş rus yapımı silahdır,silahla değilde akılla yönetilseydi bu ülke savaşa gerek kalmazdı.

Kimsenin içi yanmıyor. Oğlumu sabah okula götürürken bunu düşündüm. Benim için hayat devam ediyor, keşke hayat dursa dedim. Birilerinin evinde hayat durdu çünkü. Ama durmayacak, hayatın kanunu bu. Bugün biraz durgun olacağız. Yarın ne yemek yapsam acaba diye düşüneceğiz. Buna rağmen saçma salak en çok ben acı çekip üzülüyorum muhabbetleri dönüyor. Hayır yahu, acı falan çekmiyor kimse. Anlık geçici bir kahrolma hali ve öfke var sadece.

Ben artık düşünmek dahi istemiyorum. Kıyameti bekliyorum. En azından topluca öleceğiz.
Oyle gercekten.. kaybeden cekicek..
Biz unutacaģiz.. ciğ düstü.. deprem oldu hangisinin acisi taze bizde?
Surekli sehit veriyoruz.. ben bunu yazdiktan sonra bile devamini getiremiyorum..
Dunyanin sonu geliyor zaten amannn..

Keleş rus yapımı silahdır,silahla değilde akılla yönetilseydi bu ülke savaşa gerek kalmazdı.

Rusları vurmak zaten hedefim. Bir Abd bir Rusya tüm olanlar onların tepişmesi. Akılla yönetilmiyor ne yazık ki hiç bir zaman ülkeler .O iki devletin silahlarıyla yönetiliyor tüm dünya. Yazık ki ne yazık...

Vallahi bilmediğimden, anlamadığımdan yazıyorum bizim askerimizin Suriye de ne işi var. Bilen biri anlatabilir mi?
Sınırımız var farkındaysanız biz girmezsek rusya amerika vs vs hepsi suriyeyi ele geçirip Türkiye ye girmek amaçları bu yıllardır böyle amaçları sıcak denizler bizi yok etmek...

Son dakika.

Son dakika… Rusya’dan hain saldırı sonrası tehdit gibi açıklama: Türkiye için kötü olur
İdlib'de 33 askerimizin şehit olduğu saldırı sonrası Rusya'dan açıklamalar ardı ardına geliyor. Rus siyasetçi Vladimir Dzhabarov, Türkiye'nin İdlib'e yapacağı bir operasyonun Ankara için kötü sonuçları olacağını öne sürdü.

sozcu-com-tr-50x50.jpg

Sozcu.com.tr

10:33 - 28 Şubat 2020

Haberler Dünya
Bir şey yapmayınca da sonucu kötü oldu ne olabılır artık cidden yanlış politikaların sonucu artık battık zaten

Denendi aslında. Terör örgütlerinin insan olabileceği hayal edilip akıl sahibi oldukları düşünülüp masaya oturuldu zamanında. Meclise sokuldu hatta. Silahla olmuyor akılla olsun denildi. Ama işe yaramadı. Öldürmeye devam ettiler. Sonra bundan vazgeçildi tekrar silaha dönüldü. Yine bitmedi. Sonra bu teröristlerin geldikleri yerlere müdahale edilirse belki biter denildi. Yine işe yaramadı. Yani bir müddet işe yaradı ama sonra daha da beter hale geldi. Sonra işler çığırından çıktı. Mevzu ülke sınırını korumak, mülteci akınını engellemek iken Suriye'de bulunan diğer onun bunun çocuğu güçlerin karşısına dikildi ülke. Zira menfaatlerine aykırı bu sınır koruma hareketi, ülkeler arası çatışmaya dönüştü. Bu da suriye'de ne işimiz var sorusunun cevabıdır ki siyaset konuşmayı asla istemiyor olsam da hayatımda duyduğum en manasız soru budur siyasetle ilgili.

Keşke herkes her şeyi konuşmasa. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmasa. Hükumetin yaptığı onlarca hata sayabilirim. Siyasi atakların belki yarısından fazlası hatalıdır eyvallah. Bunlar konuşulabilir, konuşulmalı zaten. Ancak benim için "suriyede ne işimiz var" sorusu "ali ata bak" sorusu ile aynı değerde. Bu soruyu görünce tüylerim diken diken oluyor hatta. Acaba diyorum beni aylardır okuduğum siyasi kaynaklar, köşe yazıları, farklı görüşlere sahip onlarca siyasi içerikli yazıda mı sorun var yoksa bu insanlar bu yazıları hiç okumuyor mu? Okudukları tek şey Twitterda apış arasını kaşıyarak yorum yazan ergenlerin yazısı mı? Henüz bıyıkları yeni terlemiş, çok değil birkaç ay önce "off vizeler beni bitirdi yhaa" diyen ergenleri mi okuyorlar sadece diyorum. Çünkü bunun başka makul bir açıklaması yok benim nezdimde.

Onca okumama ve siyasete ilgime rağmen bugüne kadar ne bu platformda ne de başka bir yerde siyasetle ilgili tek kelam etmişliğim yok. Apolitik duruşumu muhafaza etmek istediğim için değil, "suriyede ne işimiz var yeaa" cümlesinden öteye geçemeyecek bir siyaset kirliliğine dahil olup sinirimi bozmamak için. Şunları yazdığıma bile pişman olmak üzereyim ve başka da bir şey yazmayacağım zaten.

Evet keşke dediğiniz gibi akılla hallolsa her şey. Ancak karşınızdaki düşman, ülke, birlik adı her neyse aklınızı küçümsüyor ve silaha sarılıyor ise akıl yetmiyor bazen.

Vallahi bilmediğimden, anlamadığımdan yazıyorum bizim askerimizin Suriye de ne işi var. Bilen biri anlatabilir mi?
Merhaba bildiğim kadar anlatayım. Öncelikle idlib'deki yerimiz yeni değil. Afrin harekatından çok önce oraya yerleştik ve çoğu harekatı buradan kontrol ettik.

Peki İdlib neden önemli?

İdlib konumu açısından her türlü asker ve silah geçişi için müsait olarak kullanılan bir yerdi ve bunu engellemek için orayı elde tutmamız önemli. Peki bize ne, biz neden oradayız?

-Rusya,İran.. gibi devletlerin desteğiyle Kürtler sınırlarımıza saldırı imkanı bulacaktı ve biz bunu engellemek amacıyla, Zeytin dalı, Barış pınarı gibi harekatları düzenledik. İdlib'teki amacımızda budur. Silah ve asker geçişini önleyerek akdenizde Kürt koridoru oluşmasına engel oluyoruz.

-Daha fazla göçü engellemek orada olma sebeplerimiz arasında. (Şimdi avrupa uğraşsın bakalım)

-Rusyanın destekleriyle suriye savaşının kuzeye ulaşmasını ve sınırımızı hatta topraklarımızı tehlikeye atmasını önlemek. Oradaki kalın hat suriye sınırındaki halkımızın güvenli yaşamasını sağlıyor.

-Suriye üzerinden birbiriyle çatışan ABD ve Rusya'ya Suriyenin geleceği hakkında tam söz hakkı bırakmamak da bir diğer sebep. Elbet bu savaş sonuçlanacak ve Rusya ile ABD masaya oturacak. Esad kalır mı o zamana bilinmez.(KUKLA) O zaman bizim dibimizde istedikleri gibi at koşturamasınlar diye en etkili bölgelerde bulunuyoruz.

Kimsenin içi yanmıyor. Oğlumu sabah okula götürürken bunu düşündüm. Benim için hayat devam ediyor, keşke hayat dursa dedim. Birilerinin evinde hayat durdu çünkü. Ama durmayacak, hayatın kanunu bu. Bugün biraz durgun olacağız. Yarın ne yemek yapsam acaba diye düşüneceğiz. Buna rağmen saçma salak en çok ben acı çekip üzülüyorum muhabbetleri dönüyor. Hayır yahu, acı falan çekmiyor kimse. Anlık geçici bir kahrolma hali ve öfke var sadece.

Ben artık düşünmek dahi istemiyorum. Kıyameti bekliyorum. En azından topluca öleceğiz.

Dindar deglim, yani kiyamet kopacagini sanmiyorum. Topluca ölümde birseyleri degistirmez zaten. Binlerce yilin geçmisi var ve insanogul halen birseyler ögrenmedi. Ölsek ne olur, kalsak ne olur.

Evet bu tür olaylarda bir "vicdan yarismasi" oluyor. Biri diyor "ben agladim" digeri diyor "ben tüm gece agladi" diger diyor "ben hiç uyuyamadim, hiçkira hiçkira agliyorum". Ertesi gün ise hayata devam. Tabiki öyle olmasi gerekiyor, tanimadigimiz insanlar için yillarca yas tutamayiz. Ancak iste saçma çünkü hep kisir döngü.

Kimse birseyleri degistirmek istemiyor. Millet bu olayda bile hemen kostura kostura geliyor diyor ki "siyaset konsumayalim, hepimiz bir olalim,.." Meali "ne yaparsaniz yapin, bu hükümeti elistirmeyin, soru sormayin, düsünmeyin. Kisir döngüye devam".

Ve harbiden kisir döngüye devam. Bu saldirida arastirilmaz. Zaten hiçbir olay Türkiyede arastirilmadigi gibi. Olan o ailelere olacak. Zaten çogu fakir. Eger çoçuklari ölmüs ise neredeyse sans oluyor. Agir yarili kalirsa daha kötü. Kim onun tedavisine bakacak? Nasil çaliscak engelli olarak? En fazla ülkece para toplanir fakat asla gitmesi gereken yere gitmez.

Uff birsey demeyim diyorum ama gördügün gibi yine diyorum :kızgın:

Merhaba bildiğim kadar anlatayım. Öncelikle idlib'deki yerimiz yeni değil. Afrin harekatından çok önce oraya yerleştik ve çoğu harekatı buradan kontrol ettik.

Peki İdlib neden önemli?

İdlib konumu açısından her türlü asker ve silah geçişi için müsait olarak kullanılan bir yerdi ve bunu engellemek için orayı elde tutmamız önemli. Peki bize ne, biz neden oradayız?

-Rusya,İran.. gibi devletlerin desteğiyle Kürtler sınırlarımıza saldırı imkanı bulacaktı ve biz bunu engellemek amacıyla, Zeytin dalı, Barış pınarı gibi harekatları düzenledik. İdlib'teki amacımızda budur. Silah ve asker geçişini önleyerek akdenizde Kürt koridoru oluşmasına engel oluyoruz.

-Daha fazla göçü engellemek orada olma sebeplerimiz arasında. (Şimdi avrupa uğraşsın bakalım)

-Rusyanın destekleriyle suriye savaşının kuzeye ulaşmasını ve sınırımızı hatta topraklarımızı tehlikeye atmasını önlemek. Oradaki kalın hat suriye sınırındaki halkımızın güvenli yaşamasını sağlıyor.

-Suriye üzerinden birbiriyle çatışan ABD ve Rusya'ya Suriyenin geleceği hakkında tam söz hakkı bırakmamak da bir diğer sebep. Elbet bu savaş sonuçlanacak ve Rusya ile ABD masaya oturacak. Esad kalır mı o zamana bilinmez.(KUKLA) O zaman bizim dibimizde istedikleri gibi at koşturamasınlar diye en etkili bölgelerde bulunuyoruz.

Elinize sağlık. Suriyede ne işimiz var yeaa diyen insanlar şu yazdığınız ki muhtemelen "bunlar komple teorisi yeaa" diye karşılanacak olan olaylar gerçek olduğunda "neden ülkemize girmelerine müsaade ettiler" diyecek olan kişilerdir. O zaman her şey için geç olacak gerçi.

Bizim orada ne işimiz var demeden önce "rusya'nın orada ne işi var?" diye sorulsa mesela düğüm çözülecek aslında. Hakikaten neden Rus ve Amerikan askerleri orada? Suriye tatlısını yerinde tatmak için mi? Yoksa Esad'a olan aşırı sempatileri yüzünden mi? Rusun artık bitmiş olan bir ortadoğu ülkesinde ne işi var yahu? Bunun cevabı var mı? Bunun cevabını bulduklarında Türk askerinin neden orada olduğunu da anlayacaklardır.

Sınırımız var farkındaysanız biz girmezsek rusya amerika vs vs hepsi suriyeyi ele geçirip Türkiye ye girmek amaçları bu yıllardır böyle amaçları sıcak denizler bizi yok etmek...

Irak a yerleşti Amerika da Türkiye ye girdi öi? Sa

BBunlar hikaye. Sen haddini bilir doğru poşitika izlersen bişey olmaz. Ama kendini dünyanın süper güçleri ile bir tutarsan sana yerini gösterirler. Çok bilmiş Saddam Kuveyte girdi ne oldu? Hem kendi sonunu hem ülkenin sonunu getirdi. Biz Suriyeye burnumuzu soktuk ne oldu? 5milyon suriyeli, 40milyar dolar bize giedi ama yetmedi. Bunca şehit boşa. Senin ümüğüne basar tekmeyi basar bir sürü de taviz alırlar. Sen kimsin Rusya-ABD ye kafa tutacan.

Peki göçmenlere neden sınır kapıları açıldı arkadaşlar
çünkü idlibte elimiz güçsüzleşti Neredeyse 65. Mekanize Piyade Tugayı nın yarısı şehit oldu. Şehidimizle yaralımızla ilgilenirken, orada engel olmaya çalıştığımız yeni mülteci baskını gerçekleşebilir. İdlibte olma sebeplerimizden biri buydu. Daha fazla mülteciyi kaldıramayacağımız için açtık sınırı gitsinler Avrupaya. Biraz da onlar uğraşsın.

Elinize sağlık. Suriyede ne işimiz var yeaa diyen insanlar şu yazdığınız ki muhtemelen "bunlar komple teorisi yeaa" diye karşılanacak olan olaylar gerçek olduğunda "neden ülkemize girmelerine müsaade ettiler" diyecek olan kişilerdir. O zaman her şey için geç olacak gerçi.

Bizim orada ne işimiz var demeden önce "rusya'nın orada ne işi var?" diye sorulsa mesela düğüm çözülecek aslında. Hakikaten neden Rus ve Amerikan askerleri orada? Suriye tatlısını yerinde tatmak için mi? Yoksa Esad'a olan aşırı sempatileri yüzünden mi? Rusun artık bitmiş olan bir ortadoğu ülkesinde ne işi var yahu? Bunun cevabı var mı? Bunun cevabını bulduklarında Türk askerinin neden orada olduğunu da anlayacaklardır.

BBak canım senin gücün de onlara yetiyorsa kafa tutarsın. Onlardan biri diğerine zarar verebiliyor mu? Veremez. Çünkü birbirlerinden korkarlar. Biz onlarla boy ölçğşemeyiz. Ölçüşmeye kalkalkarsan eziverir seni. Iraktan ne alabildik ki Suriyeden alıcaz. Haddini bilecen kendini koruyacan kendini dev aynasında görmiycen

çünkü idlibte elimiz güçsüzleşti Neredeyse 65. Mekanize Piyade Tugayı nın yarısı şehit oldu. Şehidimizle yaralımızla ilgilenirken, orada engel olmaya çalıştığımız yeni mülteci baskını gerçekleşebilir. İdlibte olma sebeplerimizden biri buydu. Daha fazla mülteciyi kaldıramayacağımız için açtık sınırı gitsinler Avrupaya. Biraz da onlar uğraşsın.
Uğraşmaları gerektiğini yeni mi anlamış devlet büyükleri acaba?

Dindar deglim, yani kiyamet kopacagini sanmiyorum. Topluca ölümde birseyleri degistirmez zaten. Binlerce yilin geçmisi var ve insanogul halen birseyler ögrenmedi. Ölsek ne olur, kalsak ne olur.

Evet bu tür olaylarda bir "vicdan yarismasi" oluyor. Biri diyor "ben agladim" digeri diyor "ben tüm gece agladi" diger diyor "ben hiç uyuyamadim, hiçkira hiçkira agliyorum". Ertesi gün ise hayata devam. Tabiki öyle olmasi gerekiyor, tanimadigimiz insanlar için yillarca yas tutamayiz. Ancak iste saçma çünkü hep kisir döngü.

Kimse birseyleri degistirmek istemiyor. Millet bu olayda bile hemen kostura kostura geliyor diyor ki "siyaset konsumayalim, hepimiz bir olalim,.." Meali "ne yaparsaniz yapin, bu hükümeti elistirmeyin, soru sormayin, düsünmeyin. Kisir döngüye devam".

Ve harbiden kisir döngüye devam. Bu saldirida arastirilmaz. Zaten hiçbir olay Türkiyede arastirilmadigi gibi. Olan o ailelere olacak. Zaten çogu fakir. Eger çoçuklari ölmüs ise neredeyse sans oluyor. Agir yarili kalirsa daha kötü. Kim onun tedavisine bakacak? Nasil çaliscak engelli olarak? En fazla ülkece para toplanir fakat asla gitmesi gereken yere gitmez.

Uff birsey demeyim diyorum ama gördügün gibi yine diyorum :kızgın:

Ben de diyorum bir olalım diye. Siyaset konuşmayalım demiyorum ama siyasetten zerre anlamayan amacı sadece ortalık karıştırmak olan embesiller evet siyaset konuşmasın diyorum. Sebep oldukları tek şey kaos çünkü. Bana ne bilgi katıyor ne de aydınlatıyor. E neden konuşuyor o zaman? Kavga etmek için mi, kin kusmak için mi?

Siyaset konuşalım elbet. BEN zamanında çok konuştum hatta davalık oldum. Ne değişti? Kusura bakma herkes hala aynı gelişmemişlikte.

Tıp da konuşalım madem. Oturup thorax ne demektir şeklinde basit anatomi teriminden başlayalım işe. Kimse dahil olmaz bu konuşmaya çünkü anatomi bilgisi yok çoğunun. E siyaset bilgisi anatomiden daha mı az ilgi ve bilgi gerektiriyor ki ağzı olan boş boş konuşuyor?

Ben de isterim herkes konuşsun, her şey konuşulsun. Ancak bilgisiz fikirler sadece kaosa ve tartışmaya sebep oluyor.

Ne sandılar? Baktılar Esad piyasada yok.
Bizimki bölgede kahraman olacağım sandı bir kaç Suriyeli ve kefenli tezahürat yaptı diye. Bu işler o kadar kolay değil diyeni dinlemedi. Çünkü dibinde sadece itaat var.

Doğal kaynaklar, sıcak ülke, Ortadoğu'da bir yer kazanmış olmak iki bela ülkenin asıl amacı zaten. Zamanı gelince bize de çullanacaklar.
Cahil, kendini koruyamayan bütün toplumlar yok olmaya mahkumdur bunu idrak edemediler.

Esad yoksa kuzey benimdir deyip girdiler. Bu piyonlar diğer terör güçlerini biraz zayıflattı. Bu iş oldu sandılar.

Aldık işte barışı. Rusya sıkıldı, Amerika'nın hamle yapma ihtimaline karşı çekil ayağımın altından dedi. Yani filler tepişti çimenler ezildi..

haklı ve kilit bir soru. Kim düşünüyor bunu? Herkes o kadar düz bakıyor ki. Kim ister çocuklarımız orada ölsün? Hükumet yanlısı değilim, olaylara siyasi yaklaşmadan analiz eden çok az insandan biriyim. Görüyorum ki siz de öylesiniz. Daha da artması dileğimle.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back