• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İdare Edilebilir mi?

Bu anlattıklarınızdan yola çıkarak cimri diyemeyiz,ancak belliki paraya önem veren değerini bilen birisi.Kampanya varsa yararlanması mantıklı,sonuçta 10 yıldır arkadaşmışsınız ilk görüşme olsa senin kahven bedavaya geldi esprisi garip olabilir ama 10 yıllık arkadaşlıkta normal.pazarlık yapmak bi yetenek bence yapabiliyosa ne güzel,sonuçta adamları gasp etmemiş teklif sunmuş kabul eden esnafta vermiş,bu olayı esnafı bunaltacak kadar saatlerce yapmıyorsa sıkıntı yok bence.Cimrilik konusu imkanlar varken ihtiyaçları karşılamayacak kadar para harcamamak bence.Yani şöyle diyeyim,adam sırf para gitmesin diye eve aldığı gıdadan kısıyorsa,hastayken doktora gitmiyorsa,ihtiyacı olan bir eşyayı almamaya diretiyorsa, keyif alacağı hiçbişey yapmıyorsa sırf para gidecek diye o pintidir cimridir bence.Ama adam parasını akıllıca harcıyor ve bu sayede kendine daha iyi şartlar sağlıyorsa milyonluk ev gibi :) bu akıllıca bir harekettir.Yada hergün dışarda yemeğe vereceği parayı biriktirip görmek istediği bir yere tatile gidip doyasıya orda harcıyorsa oda parasının yönetimini bilen biri olduğunu gösterir.Evlilik kurumunda parasının hesabını bilen bir eş çok önemli bence.Bunun dışında yaşanan konular varsa bilemediğimizden bu şekilde değerlendiriyorum ama gerçekten cimri erkek çekilmez,savurgan erkekte evlilikte yorar :) yani herşeyin ölçülüsü iyidir

pazarlık sünnettir yahu..
bende 20 diyene 15 olur mu derim:))
pazarlık edilecek yer var edilmeyecek yer var.
ama çamaşır mak ne olan aşkı tartışılır foto çekmek falan bunu dert etmek..

pazarlık sünnettir yahu..
bende 20 diyene 15 olur mu derim:))
pazarlık edilecek yer var edilmeyecek yer var.
ama çamaşır mak ne olan aşkı tartışılır foto çekmek falan bunu dert etmek..
aaa evet bide o varmış :) ilginç hakikaten ne amaçla çekti fotoyuda,nasıl bir diyalog geçti aralarında acaba o biraz soru işaretli bi konu hakikaten

Kesinlikle cimri erkeklere tahammulum yok asiri itici oluyorlar.Yani bir de yillarca arkdas kamissniz simdi birseyler hissedebilecek misiniz hissetmeden evliklik olur mu sirf kafaniza yatiyor diye orasi da tartisilir :KK51:

Kesinlikle bu adam cimri değil. Tutumlu. Varlıklı o zaman harcasın demek yanlış. Tutumlu olmasa nasıl varlıklı olacak. Ama yine de çok hassas bir konu. Benim babam cimrinin önde gidenidir. 40 yıl önce alınmış yıkanmaktan lime lime olmuş tshirtleri bile evde kışın alttan giyer atmaz. Annem hayatında ne bir tatil gördü ne bişey para gitmesin diye. Güzel bir evde oturuyorlar yedikleri önünde yemedikleri arkalarında ama ne anladım hayat yok. TV karşısında geçen bir ömür. Ben de tutumluyumdur. 3 kuruş için pazarlık yaparım. 33 yaşındayım evim arabam var. her sene yurt içinde ve yurt dışında tatilimi yaparım. Öyle evde bi makine bozulmadan değiştirecek olsam lüks mekanlarda her gün kahve içecek olsam yapamazdım. Önemli bir konu eğer parayı harcama şekliniz aynı değilse zorlanırsınız. Mesela biz eşimle aynıyız tatillerde kral kraliçe gibi diğer zamanlarda memur gibi yaşarız :) farklı olsak sorun olurdu

Kayinpederim çok cimri bir adam,valla kaynanama hep aciyorum cimri bir insanla yasamak cooook zor,ben sahsen hiç yapamazdim,siz evlendikten sonra birde çalışmak istemiyorsunuz ki en dogal hakkınız,bence zorluk çekersiniz bu adamla,iyi düşünün

Demekki insanlar boyle zengin oluyormus ben ailedn kaliyor saniyordum

kızlar merhaba, benim yaklaşık 10 yıldır normal bir erkek arkadaşım var. Yıllardır beni beğendiğini , hoşlandığını biliyorum fakat o anlamda ben onu hiç düşünmedim ve başkalarıyla ilişkilerim oldu zaten hepsini biliyor, yakınız aynı zamanda. Bana hep eğer kimseyi bulamazsak biz evleniriz tarzı şakalar da yapar klasik olarak. En son evlenmeyi düşündüğüm ilişkim de 6 ay önce bitti ve ben ciddi ciddi bu çocuğu düşünmeye başladım, olabilir mi diye. ben 34, o 37 yaşında. İkimiz de aynı meslekteyiz, kültürlü , bilgili , işinde başarılı biri fakat bir huyu var çok kötü , cimri.. Farklı şehirlerde yaşıyoruz, işi olduğu zamanlar buraya geliyor, en son geçen hafta geldi ve en son geldiği günden örnek vereceğim, aramızda 1buçuk saat olmasına rağmen, 4 aydır yüzyüze görüşmemiştik, geldi kahve içtik, daha sonra hesabı isteyince, garsona, bir kampanya söyledi, onu kullanabiliyor muyum burda diye, garson evet dedi, ben bilmediğimden o ne diye sordum, 2 kahve alana bir bedava burda, senin kahven bedavaya geliyor yani dedi:) neyse olabilir dedim, daha sonra bir telefon kılıfçısına girdik, bir kılıf sordu , 20 tl dedi adam, 15 tl olursa alayım dedi, orda da bir utandım :) (Bu arada kazancı çok iyi, ailesinin de maddi durumu iyi, 2 - 3 milyonluk ev bakıyorlar taşınacaklar, bunu belirtiyorum ki belki parası yoktur denmesin diye, yanlış anlamayın kızlar. ) Evlerinde 20 yıllık çamaşır makineleri bozulmuş, yenisini almışlar, bana onu anlatıyor, eski makinenin resmini gösteriyor, çöp oldu fln diyor, belli ki takmış kafasına, üzülmüş:)) Sirkeciye gitmiş, 950 tllik saati pazarlıkla 350 tl ye almış, bunu böyle gururlu bir şekilde anlatıyor fln. Bunun gibi sayısız örnek var tabi, bunlar sadece son görüştüğümüz gün olanlar. Kafamı en çok karıştıran bu huyu. Beni seven, efendi biri, mantık evliliği yapayım bari diyorum ama bu huyu idare edilebilir gibi gelmiyor bana. Bir de yaşım 34 , evlenirsem ve eğer olursa hemen çocuk düşünürüm, o yüzden çalışmayı da düşünmüyorum. Böyle bir insanla , çalışmadan maddi anlamda ne kadar rahat olabilirim? Denemeye değer mi bilmiyorum?
Eee 2-3 milyonluk ev kolay alınmıyor. Damlaya damlaya göl olur misali :)

zaten açıkçası buraya gelmesi ile ilgili de kafamda sorular var :) 4 aydır hep şu gün gelirim bu gün gelirim dedi ve hep bir işi çıktı gelemedi 4 ay , şimdi iş ile ilgili geldi, avukatız biz duruşması vardı o yüzden geldi ve iş için geldiği için, yol masraflarını müvekkilden alıyor. Acaba işi olmadan gelmemesinin sebebi yol masrafı mı diye düşünmeden edemiyorum :)
Ne tutumluluk ne cimrilik. Hasta bu adam hasta:oha::KK64::KK57:

Evlenince o bozulan çamaşır makinasının fotoğrafına ara ara açıp bakın ağlayın karşılıklı gitti diye. Bu ne yahu psikopat mıdır nedir tabii ki bedava bulunca gelmiş senin için gelmemiş. Evlenince çalışmam hayali kurma bu herif sana kuru ekmeği bile böler verir. Tutumlulukla alakası yok davranışlarının. Görgüsüzlük sonuçta davet ettiğin kızın yanında öyle bedava kahve vs olaylarına girmezsin ve de cimrilik bozulan ç. makinasının resmini çekip oflamazsın.

950 liralık saati 350 liraya satmak zorunda kalan esnafa acıdım ben :) Biraz pazarlık iyidir evet ama konu sahibinin sevgilisi 600 liralık pazarlık yapmış, esnaflar da insan yahu, esnafa yazık değil mi? :)
Esnaf o saatten zarar etmemiştir diye düşünüyorum ben 950 lik saati 350 lira bıraktıysa,eger zarar etseydi 24 saatte pazarlık edilseydi 350 liraya bırakmazdı.Adam banada cimri gelmedi tutumlu geldi.

Bu adamlar bole yapa yapa milyonluk eve bakiyolardir zaten :) zor boyle biriyle olmak

kızlar merhaba, benim yaklaşık 10 yıldır normal bir erkek arkadaşım var. Yıllardır beni beğendiğini , hoşlandığını biliyorum fakat o anlamda ben onu hiç düşünmedim ve başkalarıyla ilişkilerim oldu zaten hepsini biliyor, yakınız aynı zamanda. Bana hep eğer kimseyi bulamazsak biz evleniriz tarzı şakalar da yapar klasik olarak. En son evlenmeyi düşündüğüm ilişkim de 6 ay önce bitti ve ben ciddi ciddi bu çocuğu düşünmeye başladım, olabilir mi diye. ben 34, o 37 yaşında. İkimiz de aynı meslekteyiz, kültürlü , bilgili , işinde başarılı biri fakat bir huyu var çok kötü , cimri.. Farklı şehirlerde yaşıyoruz, işi olduğu zamanlar buraya geliyor, en son geçen hafta geldi ve en son geldiği günden örnek vereceğim, aramızda 1buçuk saat olmasına rağmen, 4 aydır yüzyüze görüşmemiştik, geldi kahve içtik, daha sonra hesabı isteyince, garsona, bir kampanya söyledi, onu kullanabiliyor muyum burda diye, garson evet dedi, ben bilmediğimden o ne diye sordum, 2 kahve alana bir bedava burda, senin kahven bedavaya geliyor yani dedi:) neyse olabilir dedim, daha sonra bir telefon kılıfçısına girdik, bir kılıf sordu , 20 tl dedi adam, 15 tl olursa alayım dedi, orda da bir utandım :) (Bu arada kazancı çok iyi, ailesinin de maddi durumu iyi, 2 - 3 milyonluk ev bakıyorlar taşınacaklar, bunu belirtiyorum ki belki parası yoktur denmesin diye, yanlış anlamayın kızlar. ) Evlerinde 20 yıllık çamaşır makineleri bozulmuş, yenisini almışlar, bana onu anlatıyor, eski makinenin resmini gösteriyor, çöp oldu fln diyor, belli ki takmış kafasına, üzülmüş:)) Sirkeciye gitmiş, 950 tllik saati pazarlıkla 350 tl ye almış, bunu böyle gururlu bir şekilde anlatıyor fln. Bunun gibi sayısız örnek var tabi, bunlar sadece son görüştüğümüz gün olanlar. Kafamı en çok karıştıran bu huyu. Beni seven, efendi biri, mantık evliliği yapayım bari diyorum ama bu huyu idare edilebilir gibi gelmiyor bana. Bir de yaşım 34 , evlenirsem ve eğer olursa hemen çocuk düşünürüm, o yüzden çalışmayı da düşünmüyorum. Böyle bir insanla , çalışmadan maddi anlamda ne kadar rahat olabilirim? Denemeye değer mi bilmiyorum?
Adam bana cimri gibi gelmedi. Sadede müsrif değil. 950 tl dedikleri saati 350 ye aldıysa, demekki o saatin hakkın 350 civarı. Neden kazık yesin, sonuçta çalmamış ki satın almış. Kahve meselesinde de, samimi arkadaşmışsınız. Bizde kahve içecekken ya da menü alacakken bakıyoruz kampanya indirim vs varsa canımızın istediği şeyde onu tercih ediyoruz. Pazarlıkda yapıyorum, para kolay kazanılmıyor. Ha dersen ki, parası olduğu halde hergün simit yiyor, hergün aynı şeyi giyiyor o zaman cimri derim de. ..

O değilde sizde aşk yok. Boşverin en iyisi

Tutumlu diyen arkadaşlara şaşırdım :110: tutumlu olmaktan kastınız ne? Adam bildiğin cimri. Ayıp be sen şaka yollu bile olsa takıldığın bir kız arkadaşınla buluşuyosun ve iki kahveden birini bedavaya getirmeye çalışıyosun :stop: iki kahve ne kadar tutar ki? Bir de çalışan iyi kazanan adam. Bunun yaptığını öğrenci çocuk bile yapmaz. Erkek dediğin biraz centilmen olur. Bir de böyle bir adamla evlenmeyi düşünmek mi:rolleyes: aman yarabbi evlerden ırak olsun böylesi

Adam bana cimri gibi gelmedi. Sadede müsrif değil. 950 tl dedikleri saati 350 ye aldıysa, demekki o saatin hakkın 350 civarı. Neden kazık yesin, sonuçta çalmamış ki satın almış. Kahve meselesinde de, samimi arkadaşmışsınız. Bizde kahve içecekken ya da menü alacakken bakıyoruz kampanya indirim vs varsa canımızın istediği şeyde onu tercih ediyoruz. Pazarlıkda yapıyorum, para kolay kazanılmıyor. Ha dersen ki, parası olduğu halde hergün simit yiyor, hergün aynı şeyi giyiyor o zaman cimri derim de. ..

O değilde sizde aşk yok. Boşverin en iyisi
Katılıyorum size. Proje gibi evlilik bu ayrıca.

Back