• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

İdare Edilebilir mi?

zaten açıkçası buraya gelmesi ile ilgili de kafamda sorular var :) 4 aydır hep şu gün gelirim bu gün gelirim dedi ve hep bir işi çıktı gelemedi 4 ay , şimdi iş ile ilgili geldi, avukatız biz duruşması vardı o yüzden geldi ve iş için geldiği için, yol masraflarını müvekkilden alıyor. Acaba işi olmadan gelmemesinin sebebi yol masrafı mı diye düşünmeden edemiyorum :)

Adam avukat mı diyecektim avukatmış

Oğlak burcu mu

Bu arada Bebek yaparım çalışmam vs diye şimdiden düşünmeniz de ilginç

Bu evlilik sağlıklı olmaz

Bir kocam bir çocuğun olsun kocanın kim olduğu önemli değil hissi güzel değil
kocamın kim olduğu önemli değil diye bir şey demedim ben, bu insan zaten benim uzun yıllardır bildiğim , tanıdığım biri ve hep bana , kimseyle evlenemezsek evleniriz der, şaka da olsa. Benim zaten uzun süreli erkek arkadaşlarım oldu, o yönde düşünmemiştim, şimdi acaba olabilir mi diye düşünmeye başladım sadece kendi içimde. Belki yaşımın da büyük olmasının payı var bunda tabi, artık çocuk yapma zamanı geldi gibi.. Mantık açısından düşünmüştüm onu, zamanla severim diye düşündüm ama pek mantıklı bir evlilik olmayacak galiba zaten olursa da:)

Tutmadı bu tahminim

Zira klasik oğlak tutumları

Ben burada da yazarım metal düğmeli gömleklerde indirim var diye bir mavi bir beyaz metal düğmeli gömlek almam, onu giyeceğim yere diğerini de giyerim hatta düz düğmeli beyaz gömleğim varken bir de metal düğmeli almam diye

Ama üç gömlek fiyatına bir akşam yemek yerim ya da sinemaya vs giderim

Kişilerin öncelikleri farklı olabilir Adamın da tarzı bu ve boş yere para harcamadığını anlatmayı seviyor

Hatta 60 yaş civarı emekli öğretmen kaçmış içine diyelim zira öyle ailelerde büyüyenlerin tavrı da bu

Ben bu Adamla yaşarken hiç sıkıntı yaşamam gibi ama size göre olmazsa hiç o evlilik yoluna girmeyin

Bir de yaşım geçiyor en iyisi evlenelim psikolojisinden çıkın

Gün doğmadan neler doğar

Adam bildiğin cimri yani dar gelirli olsa neyse ben bekarken anneminde yıllardır kullandığı makine vardı ama ben bozulmadan yenisini aldım çünkü artık çok daha kullanışlı olanlar çıkmıştı bir daha mı geleceğiz dünyaya dedim aldım yada bir şey var olsa bile gider daha iyisini bütçem dahilinde alırım birine bir kampanyadan yararlanıp bir şey ısmarlayabilirim ama bunu yüzüne söylemem pazarlık yaparım ama onunda bir adabı var yani her yerde her malda dibine kadar da yapmam zengin olsam hiç yapmam adam bildiğin cimri yani düşünsene evlisin oje alıyorsun evde ojen var ne gerek var diyor gerekli gereksiz her şeyde pazarlık yapıp seni utandırıyor su elektrik faturasının bile hesabını tutuyor ıyy hiç gelemem böyle tiplere

Aslında burdan bakınca kötü izlenim oluşmadı bende.
Cebindeki paranın kıymetini bilmesi
Pazarlık yapabiliyor olması aksine güzel bile.

Sana da bence arkadaş olduğunuz için
Muhabbet olsun diye anlatmış çamaşır makinesi mevzusunu.
Ve yine arkadaş olduğunuz için kahveyi bedavaya getirmesi garibine gitmemiş olabilir.
Aradaki samimiyete güvenmiş rahat davranmış.

Ama senin için bir eksiyse bu huyu
Görmüş oldun işte ona göre karar ver.

sevmeden mantık evililiği ne derece mantıklı..

ev arkadaşı olmayacaksın sonuçta. aynı yataga gireceksin.

Bana bu anlatılanlar cimrilik gibi gelmedi. Daha çok tutumluluk, kıymet bilme. Bence de bir çamaşır makinesi bozulana kadar kullanılmalı, bir şeyler alınırken pazarlık yapılmalı. Çoğu esnaf müthiş bir kar payı koyuyor çünkü araya, alana yazık değil mi?
950 liralık saati 350 liraya satmak zorunda kalan esnafa acıdım ben :) Biraz pazarlık iyidir evet ama konu sahibinin sevgilisi 600 liralık pazarlık yapmış, esnaflar da insan yahu, esnafa yazık değil mi? :)

kızlar merhaba, benim yaklaşık 10 yıldır normal bir erkek arkadaşım var. Yıllardır beni beğendiğini , hoşlandığını biliyorum fakat o anlamda ben onu hiç düşünmedim ve başkalarıyla ilişkilerim oldu zaten hepsini biliyor, yakınız aynı zamanda. Bana hep eğer kimseyi bulamazsak biz evleniriz tarzı şakalar da yapar klasik olarak. En son evlenmeyi düşündüğüm ilişkim de 6 ay önce bitti ve ben ciddi ciddi bu çocuğu düşünmeye başladım, olabilir mi diye. ben 34, o 37 yaşında. İkimiz de aynı meslekteyiz, kültürlü , bilgili , işinde başarılı biri fakat bir huyu var çok kötü , cimri.. Farklı şehirlerde yaşıyoruz, işi olduğu zamanlar buraya geliyor, en son geçen hafta geldi ve en son geldiği günden örnek vereceğim, aramızda 1buçuk saat olmasına rağmen, 4 aydır yüzyüze görüşmemiştik, geldi kahve içtik, daha sonra hesabı isteyince, garsona, bir kampanya söyledi, onu kullanabiliyor muyum burda diye, garson evet dedi, ben bilmediğimden o ne diye sordum, 2 kahve alana bir bedava burda, senin kahven bedavaya geliyor yani dedi:) neyse olabilir dedim, daha sonra bir telefon kılıfçısına girdik, bir kılıf sordu , 20 tl dedi adam, 15 tl olursa alayım dedi, orda da bir utandım :) (Bu arada kazancı çok iyi, ailesinin de maddi durumu iyi, 2 - 3 milyonluk ev bakıyorlar taşınacaklar, bunu belirtiyorum ki belki parası yoktur denmesin diye, yanlış anlamayın kızlar. ) Evlerinde 20 yıllık çamaşır makineleri bozulmuş, yenisini almışlar, bana onu anlatıyor, eski makinenin resmini gösteriyor, çöp oldu fln diyor, belli ki takmış kafasına, üzülmüş:)) Sirkeciye gitmiş, 950 tllik saati pazarlıkla 350 tl ye almış, bunu böyle gururlu bir şekilde anlatıyor fln. Bunun gibi sayısız örnek var tabi, bunlar sadece son görüştüğümüz gün olanlar. Kafamı en çok karıştıran bu huyu. Beni seven, efendi biri, mantık evliliği yapayım bari diyorum ama bu huyu idare edilebilir gibi gelmiyor bana. Bir de yaşım 34 , evlenirsem ve eğer olursa hemen çocuk düşünürüm, o yüzden çalışmayı da düşünmüyorum. Böyle bir insanla , çalışmadan maddi anlamda ne kadar rahat olabilirim? Denemeye değer mi bilmiyorum?
Kahve ve kılıf olayinda abartiyosunuz, ne var ki, sorabilir elbet, parasi cok diye saçıp dağıtmak zorunda mi? Pazarlik sunnettir hem, iyidir..

Neden denmesin ki? Para bk gibi diye oraya buraya saçacak değil ya? :) ihtiyaç olup da almıyorsa cimridir evet, ama öteki türlü değil bence.

Senin kahven bedavaya geliyor demesi hoş olmamış tabii, orası ayrı da. Bana eğer çok abartı hareketleri yoksa cimrilik olarak gelmedi.

Millet tuta tuta zengin oluyor zaten. :)
10 senedir arkadas olmalari goz onunde bulundurulursa "senin kahve bedavaya geliyor" demesi de sorun degil bence.. Sonucta ilk bulusmada gecen bi diyalog degil :KK53:

Ben burada dürüst olacağım. Evlilik tombala değildir. O olmadı şu olsun diye evlilik olmaz. Hep erkekleri suçlamayı bırakalım; önce iğneyi kendimize batıralım. Ne size hak verdim bu konuda, ne de karşınızdaki erkeğin tavırlarını doğru buldum. Cimri olması ayrı bir konu, tartışılır ama gözden kaçan ikinizin de yanlış tavırlarda olmanız.

;Ben rahatsız edici bulmadım. Pazarlık yapması ucuzluk kovalaması absürt şeyler değil. Parası var diye hesapsız harcıyor olsaydı absürt olurdu.

Bunun seni rahatsız edip etmemesi ancak şöyle belli olur. Sevgili olmayı denersiniz. Eğer önemli konularda da böyle davranıyorsa o zaman sıkıntı.

Misal yüzük alacak ucuza getirmeye çalışır, ne bileyim masraf olmasın diye yemeğe çıkarmaz vs vs arttırılabilir.

Kahve muhabbetine kadar okuyabildim komigime gitti
Bu cocuk (ki kazma kadar adam 37 yasinda) olmamis annesi bunu iade etsin babasina

pazarlık yapmanın nesi cimrilik, adam parasının değerini biliyor. Bir alana bir bedavaysa bunu bu şekilde dile getirmesi anormal değil ki ? İnsanlar 3ün 5in hesabını yapmasalar para biriktiremezler zaten milyonluk ev bakıyorlar. Eşimde yapar düşünür, bu düşünmesi onun cimri olduğu anlamına gelmiyor. Mesela yedirme konusunda asla ikiletmez, hep ısmarlama eğilimdedir. ya da tatil konusunda aman masraf olur diye sağa sola gitmeye çekinmez. bence sen de bu özelliklerine bir bak.

Adam cimri mi tutumlu mu onu siz bilirsiniz sonucta 10 yillik arkadasiniz
Benim takildigim nokta evlendikten sonra calismak istememeniz
Ablam avukatsin yaa bu meslek birakilir mi

Back
X