- Konu Sahibi BenOzgurce
-
öncelikle sunu belirtmek istiyorum ben türkiyemi cok seviyorum, sanirim yanlis anlasilma oldu, hatta türkiyede bile yasamak istiyorum. türkiyedende nefret etmiyorum. Ancak türkiyede yasadigin zaman ben buna bizzat kendim gördüm, bir sairin kitabini alacaktim..ama o anda bir polis gelip kitabi elimden aldi ve kitabi yirtti. satici bile sasirmisti. ülkene sahip cik diyorsun. ama o polis ülkesinde büyük bir saire büyük bit terbiyesizlik yapmiyormu? ben kendi ülkemde kendi ülkemin insanin bir siir kitabini alirkene böyle asagilaniyorsam yani gerisini siz düsünün. HEpsine birsey demiyorum ama ben genede türkiyede her ne olursa seviyorum.Ama büyük bas insanlar varki o ülkede onlar öyle bir duruma getiriyorlarki yani......neyse ben bu konuyu kapatmistim...
yaşına ve bu ülkede yaşamamana rağmen bayaa bi şeyler görmüş geçirmişsin bakıyorum..
birincisi her ülkede yaşayan kötüler vardır.senin yaşadığın ülkede bir zamanlar türkler yakılıyor,sokakta doğru dürüst yürüyemiyorlardı naziler yüzünden...en azından benim ülkemde bu kadar azılı değil.
ikincisi o polisin kitabını yırttığı şairi söyletsen daha anlaşılır olur her şey.tekrar ediyorum.bu ülkede yaşayıp,bu ülkenin ekmeğini yiyor suyunu içiyorsan düşüncede dahi bu ülkeye karşı suç işleöeyeceksin.hem bildiğim kadarıyla ancak kitabını yırtarlar.o kitabı yazanı yada alanı asmazlar.dolayısıyla idam cezasının sorulduğu bir başlıkta bu örneği vermen biraz saçma olmuş..
bir polisin bir şairin kitabını yırtması,o insanların yaptıkları yüzünden ülkemin zarar görmesinden daha önemli değil.
beğenmeyen çeker gider...kimseyi zorla tutmuyoruz..
bence bu konuyu tam uc noktalara getirmesen artik cok iyi olacaktir bence. Artik dediklerine cevab vermiyecegim, cünkü bu konu burada uzayip gidecek, böyle seylerle burayi doldurmak istemem, sen nasil düsünürsen düsün saygi duyuyorum, ama bende kendi düsüncemi savunacagim!!! Bu kadar basit.
zaten düşünce suçu saçmalığı bir tek bizde var hukuken, o da sol görüş için geçerli garip bir şekilde... dolayısıyla sadece can/mal zararı verilen bir/birçok eylem uygulanmışsa o zaman suç olmalı-ki aslında teknik olarak yasa böyle diyor da uygulama öyle olmuyor yanlış bilmiyorsam...
Bir de o kadın, düşünce suçlusu olarak hapse girmedi, pkk eylemcisi olduğu için girdi de bizim fındık beyinli medyamız nedense unutuverdi yazmayı...
Vatan hainliği tanımına da yüzde ikibin katılıyorum.
anladım canım tamam.o polis bence görevini kötüye kullanmış.keşke şikayet etseydin.böyle insanların yüzünden türkiye yanlış tanınıyo.tamam sıkma canını.bu ülkede düşünceye saygı duyanlarda var.bir daha öyle saçma hareketlerle karşılaşmaman dileğiyle.a.s.a.s.a.s.öncelikle sunu belirtmek istiyorum ben türkiyemi cok seviyorum, sanirim yanlis anlasilma oldu, hatta türkiyede bile yasamak istiyorum. türkiyedende nefret etmiyorum. Ancak türkiyede yasadigin zaman ben buna bizzat kendim gördüm, bir sairin kitabini alacaktim..ama o anda bir polis gelip kitabi elimden aldi ve kitabi yirtti. satici bile sasirmisti. ülkene sahip cik diyorsun. ama o polis ülkesinde büyük bir saire büyük bit terbiyesizlik yapmiyormu? ben kendi ülkemde kendi ülkemin insanin bir siir kitabini alirkene böyle asagilaniyorsam yani gerisini siz düsünün. HEpsine birsey demiyorum ama ben genede türkiyede her ne olursa seviyorum.Ama büyük bas insanlar varki o ülkede onlar öyle bir duruma getiriyorlarki yani......neyse ben bu konuyu kapatmistim...
şeriat kanunları bizde geçerli olsaydı bayaa bi elsiz kolsuz olurdu.çünkü türkiye hırsız cennetifisfisfis
ama tabii ki caydırıcı etkisi de tartışılmazsengözlerimebaksanab
cezaevleri suçlularla dolmuş taşmış vaziyette.
artık hırsızlar gaspçılar adam yaralayanlar ve öldürenler ya çok hafif bir cezayla çıkıyorlar ya da hiç içerde yatmıyorlar.
benim çantam gasp edildi.hırsız yakalandı hiçbir ceza almadı.
evimize sabaha karşı hırsız girdi hem de iki kişi.
yakaladılar ama hiçbir ceza almadılar.
çantam yine çalındı hırsız yakalandı hiçbir ceza almadı.
gülermisin ağlarmısın?
komşumuzun babasına araba çarptı.adamın kırılmadık kemiği kalmadı.aylarca hastanede yattı.çarpan kişi bir de ehliyetsiz.yakalandı hiçbir ceza almadı.
daha sayısız bu şekilde yaşadıklarımı gördüklerimi anlatırım size.maalesef kanunlarımız fazlasıyla yetersiz.
arkadaşlar anlaşılan hepimizin içi dolu.amanbirbirimizi kırmadan yazışalım.karşımızdaki insanın düşünceleri tamamen bize zıt olsada sakin olalım ki herkes düşüncelerini samimiyetle ifade edebilsin.tabi bazı hassasiyetlere dikkat ederek.konu genellikle teröre gelip dayanıyor.idam cezası gerekli diyen arkadaşlarda galiba apo için gerekli olduğunu düşünüyor.biraz konuyu genişletelim.amerikada suçsuzluğu idamından sonra anlaşılmış insanlar açısından da bakalım olaya.eğer idam cezası olmasaydı o insanlar yaşıyor olacaktı.yani geri dönüşü yok.hayat geri gelmez.ne dersiniz.?:uhm::uhm:
cok dogru söylemissin canima.s.
İdam cezasına sonuna kadar karşıyım evet vatan hainleri var yok değil herzamanda olacaktır ama bu ülkede vatanını kendinden çok seven insanlarda asıldı ayrıca sadece insan olarak düşündüğünde de canın acıyor.İdamın hiçbir sekilde doğru oldugunu düşünmüyorum hatta bazı durumlarda ödül oluyor
Ya aslında bir yere kadar engeller sanırsam... Ama pazar sabahı eve giren hırsız da biliyor ev ahalisinin pazar sabahı evde uyuduğunu ama giriyor... İdam midam takmaz bir yerden sonra suç işleyecek kadar arızalı adam... Ciddi suç tabiiki de bahsettiğim; tecavüzcü takar mı idamı; zaten hapiste içerde hallediyorlar onları ki bu çok bilinen birşeydir... Yine de bebeğe çocuğa saldırıyor... Benim idamın işe yarayacağını düşündüğüm tarafı açıkçası, adi suçluyu ortadan kaldırmak; rehabilitasyon falan da değil yani... Basit suç rehabilite edilsin de 50 yaşındaki psikopatı rehabilite edemeyiz artık... O baabda ...
Arkadaşlar eğer idam olsaydı Türkiye bu durumda olmazdı idam hep caydırıcı bir önlemdi.saddama üzülmedim o üzülmedi Türkmenlere çünkü insan da değil bence insanımsı onun gibi hak eden herkes bulsa cezasını keşke...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?