icra ve haciz...

yumurtakapida

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mart 2012
16
0
36
İzmir
merhaba arkadaşlar. çok kısaca nasıl anlatılır bilmiyorum da... 6500 liralık bir borcumuz var ve dün eve haciz için gelmişler bulamayınca dönmüşler. salı günü yine geleceklermiş. o kadar sürede bu parayı denkleştirmemiz olanaksız. evdeki eşyalar da o kadar etmez. başına bu tür işler gelenler ya da hukukçular vardır aramızda. bundan sonraki süreç nasıl olur? eşyaların hepsini mi götürecekler? küçük bebeğim var çamaşır makinemsiz olmaz mesela,onun yatağını da mı alırlar bizimki neyse taşta da yatarım ama... borç inanın keyi bir borç, kredi kartı vs değil.

Hukukçu arkadaşlar daha iyi bilir ama eve artık haciz gelmiyor diye biliyorum. Borç sahibinin çalıştığı yer tespit edilir ve maaşının 1/4 üne haciz gelir borc bitene kadar.

Belki adres tespiti icin gelmişlerdir.

Bir de şöyle bişey okudum şimdi ama ne kadar doğru bilmiyorum. Allah yardımcınız olsun

TBMM Adalet Komisyonu’nun, 3. yargı paketi için bünyesinde oluşturduğu alt komisyon, tasarının görüşmelerine icra iflas düzenlemeleriyle başladı

İcra-iflas dairelerindeki 7 milyonu aşkın dosyayı düşürecek ve eve hacizi önleyecek yargı paketi, icra iflas müdürlüklerine yapılan her türlü tahsilat ve ödemelerin bankalar aracılığıyla yapılmasını öngörüyor. Tasarıya göre, ayrıca icra memurları artık eve gelip televizyon, buzdolabı, koltuk, kanepe ne varsa alıp götüremeyecek. Başta küçük işletmeler olmak üzere işletmelerin üretimini sürdürebilmesi için zorunlu araçlarına el konulamayacak. Örneğin bir elektrikçinin, muslukçunun ekipman çantası ve tezgahına, ofisin bilgisayarına dokunulamayacak.

Çerçeve çizildi
Tasarının 9. maddesinde, küçük işletmelerin mesleğini sürdürmesi için gerekli olan eşya ve evden götürülemeyecek eşyalara ilişkin sınır şöyle çiziliyor:
- Ekonomik faaliyeti, sermayesinden ziyade benedi çalışmasına dayanan borçlunun mesleğini sürdürebilmesi için gerekli olan her türlü eşya…
- Öğrenci bursları…
- Para, kıymetli evrak, altın, gümüş, değerli taş, antika veya süs eşyası gibi kıymetli şeyler, aynı amaçla kullanılan eşyanın birden fazla olması durumundan bunlardan biri hariç olmak üzere, borçlu ve aynı çatı altında yaşayan aile bireyleri için lüzumlu her türlü eşya…

İcradan satış ihalesi internette yapılacak
İcra müdürlükleri ve vergi daireleri tarafından haciz konulan ve yediemin depolarını dolduran mallar da satışa çıkarılacak. Bunun için iki kez ihale yapılacak. Sanal ortamda verilecek teklifler, hacizli malın tahmin edilen kıymetinin yüzde 50’sinden az olamayacak ve teklif vermeden önce hacizli malın tahmin edilen kıymetinin yüzde 20’si nispetinde teminat gösterilmesi zorunlu olacak. Elektronik hacizin kapsamı da genişletilecek. Böylece, depoları dolduran hacizli malların hızlı bir şekilde satışı sağlanacak.

Tazminat oranı yüzde 20’ye indi
İcra-iflas dairelerindeki 7 milyonu aşkın dosyayı düşürecek ve eve hacizi önleyecek düzenlemelerde neşter vuran alt komisyon, ilk değişikliği tazminat oranlarında yaptı. Buna göre, icra ve iflas takibiyle “kötü niyet” tazminatlarında itiraza konu olan meblağın yüzde 40’ı yerine yüzde 20’si oranında tazminata hükmedilecek.
Tazminatların hesaplanmasına da açıklık getiren alt komisyon, bu konuda farklı uygulamalar olduğunu, bazı davalarda ana paranın, bazılarında ise ana para ile diğer gider ve faizlerin toplamı üzerinden tazminatın hesaplandığını dikkate aldı. Alt komisyon, kötü niyet tazminatlarının “ana para” üzerinden hesaplanmasını da kararlaştırdı.

bende artık evden eşya alamazlar diye biliyorum ama sırf rahatsız etmek için eşya alan avukatlar da biliyorum. o yüzden mümkünse bir komşunuzdan rica edebilir ve en azından lüzumlu eşyalarınızı onlar gelip gidene kadar başka yerde tutabilirsiniz.Allah yardımcınız olsun

cevap veren arkadaşlar, çok teşekkür ederim. inşallah dediğiniz gibidir. düşmez kalkmaz bir allah! bu da geçer inşallah. dua etmekten başka bir şey gelmiyor elimden.

Merhaba, çok geçmiş olsun. Eve haciz gelebilir evet. Yarın ilk iş karşı tarafın avukatını arayın ve durumunuzu izah edin, borcu ödeyeceğinizi ancak bir kerede ödeyemeyeceğinizi, ilk etapta "x kadar" ödeyebileceğinizi söyleyin.

eşim dün aradı, olmaz demiş avukat. böyle bir şansımız var mı avukattan avukata değişir mi? millet trilyon götürür bizimki yanında hiç ama yok işte olmayınca olmuyor.üstelik kaçmıyoruz,ödeyeceğiz gerçekten ama ikigünde nasıl bulayım ki o parayı.ek süre istedi eşim onu bile vermemiş.

canım benim ya canım ya,nasıl canım sıkıldı bebeğim var diyosun,eşim işsiz diyosun...neler çekiyosun ya.iki günde nasıl denkleştirilir o para.kredi çeksen diycem...yeminederim çok isterdim şöyle hesapsız param olsun vereyim böyle.çok yazık çok günah.özel değilse borç ne borcu?avukatı arayıp taksitlendirme yapamıyomsunuz...bebek diyosun ya.Allahım çıkış kapısı göstersin ya.

çekler kanunu ile bir karar daha çıkmış olması lazım ..haciz eve değil direk maasın
bir bölümüne gelecek .ev eşyaları haczedilmeyecek diye biliyorum.

sağ ol arkadaşım allah gönlüne göre versin. yazın doğum yaptığım için maaşım kesildi çünkü kadrolu değilim. bebek doğmadan önce de eşimin iş yeri kapandı. yazdan beri kirayı ödeyemedik ki ev sahibi iyi bile dayandı. kira,aidat,kömür parası...bebek kısmetiyle gelir derler ama benim kızım dar zamana geldi. rabbim bundan sonrasını hayır etsin.ben de işe başlayalı üç ay oldu anca yetebiliyorum. eşim de boş durmuyor ama olmuyor işte yok yok yok. bugün babasına söylemiş, emekli memur babası.çok kredi borcum var bana vermezler demiş. evimde doğru düzgün denecek eşyam yok zaten. eşim hapse girerse ne yaparım bilmiyorum.
çekler kanunu ile bir karar daha çıkmış olması lazım ..haciz eve değil direk maasın
bir bölümüne gelecek .ev eşyaları haczedilmeyecek diye biliyorum.
eşimin üstüne borç ve onun maaşı yok. ne olacak bilmiyorum.

Son düzenleme:
Canım geçmiş olsun.Öncelikle sakin ol.Bi kere eşinin borcundan dolayı senin maaşına haciz filan gelmez.Bu konuda rahat olabilirsin.Zaten artık evlere haciz işlemi borçluları korkutma amaçlı yapılan bir işlem.Çünkü senin evinden haczettiği malı taşıtması,deposu,satış masrafı vs astarı yüzünden pahalıya geliyor anlıyacağın. Ama tabi bu alacaklıya da bağlı.Kaldırın derse kaldırırlar.Evden yatak filan almazlar merak etme. Koltuk takımın yeniyse belki yazabilirler bide beyaz eşyaların.O da tamamen gelen icra memurunun insafına kalmış birşey.

Şİmdi bu aşamada eve gelirlerse ve malları haczederlerse yediemin olarak size birakırlar kaldırmızlar diye tahmin ediyorum.Yine ödemezseniz gelip kaldırabilirler.Ama sakın taahhüdde bulunmayın yok şu zaman öderim filan diye.Taahhüdde bulunur ve verdikleri süre sonunda borcu ödemezseniz hapis cezası var.

Evinizde hacizedilebilecek değerde mal bulamazlarsa ''hacze kabil mal yok'' yazarlar ve bi daha da eve hacze gelmezler.İnşallah insaflı birilerine denk gelirsiniz de ole yazarlar.
Bide sakın eşinize kefil olmayın eğer eşyamı almasınlar diye siz eşinize kefil olursanız artık sizde borçlu olmuş olursunuz ve işte o zaman maaşınıza haciz gelir.

çok teşekkür ederim.koltuklar filan 7 yıllık. buzdolabım eski tip. bir bulaşık ve çamaşır makinem bir de bilgisayarım kalıyor geriye.iyi ki uyardınız özellikle kefillik ve taahhüd kısmını bilmiyordum.aslında bu işleri hiç bilmiyordum allah beterinden korusun!

Rica ederim.Birde televizyonunuzu yazabilirler. Bilgisayarınızı şimdilik kaldırın bence. Öle dip köşe aramazlar bazanın filan altına koyabilirsiniz. Dediğim gibi gelen kişilere bağlı birşey bazen alacaklı vekili yazmayın der ama icra memuru inat eder ve yazar.İnşallah iyi birilerine denk gelirsiniz.
Tekrar geçmiş olsun..

inşallah. tv de var evet ama umrumda değil, hayati bir şey değil o. çamaşır makinem bebekten dolayı elim ayağım. içimi rahattınız inanın. çünkü her şeyden öte yabancı gözler evimin dibine bucağına bakacak derdindeyim ben.

ulkus anladığım kadarıyla avukatsın little miss lawyer'dan hareketle...arkadaş haciz kararı celbinde ismi yazan avukata kabul ettiremezmi taksitle ödeyelim diye.avukatın insiyatifindemi?işyeri sahibi borç verilecek olan adamla görüşülemezmi haciz durdurulsun diye...böyle olmasın ya şu kadarcık bebeğin olduğu evde gitmesin eşyalar...çok yazık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…