- Konu Sahibi yumurtakapida
-
merhaba arkadaşlar. çok kısaca nasıl anlatılır bilmiyorum da... 6500 liralık bir borcumuz var ve dün eve haciz için gelmişler bulamayınca dönmüşler. salı günü yine geleceklermiş. o kadar sürede bu parayı denkleştirmemiz olanaksız. evdeki eşyalar da o kadar etmez. başına bu tür işler gelenler ya da hukukçular vardır aramızda. bundan sonraki süreç nasıl olur? eşyaların hepsini mi götürecekler? küçük bebeğim var çamaşır makinemsiz olmaz mesela,onun yatağını da mı alırlar bizimki neyse taşta da yatarım ama... borç inanın keyi bir borç, kredi kartı vs değil.
Merhaba, çok geçmiş olsun. Eve haciz gelebilir evet. Yarın ilk iş karşı tarafın avukatını arayın ve durumunuzu izah edin, borcu ödeyeceğinizi ancak bir kerede ödeyemeyeceğinizi, ilk etapta "x kadar" ödeyebileceğinizi söyleyin.
eşim dün aradı, olmaz demiş avukat. böyle bir şansımız var mı avukattan avukata değişir mi? millet trilyon götürür bizimki yanında hiç ama yok işte olmayınca olmuyor.üstelik kaçmıyoruz,ödeyeceğiz gerçekten ama ikigünde nasıl bulayım ki o parayı.ek süre istedi eşim onu bile vermemiş.
sağ ol arkadaşım allah gönlüne göre versin. yazın doğum yaptığım için maaşım kesildi çünkü kadrolu değilim. bebek doğmadan önce de eşimin iş yeri kapandı. yazdan beri kirayı ödeyemedik ki ev sahibi iyi bile dayandı. kira,aidat,kömür parası...bebek kısmetiyle gelir derler ama benim kızım dar zamana geldi. rabbim bundan sonrasını hayır etsin.ben de işe başlayalı üç ay oldu anca yetebiliyorum. eşim de boş durmuyor ama olmuyor işte yok yok yok. bugün babasına söylemiş, emekli memur babası.çok kredi borcum var bana vermezler demiş. evimde doğru düzgün denecek eşyam yok zaten. eşim hapse girerse ne yaparım bilmiyorum.canım benim ya canım ya,nasıl canım sıkıldı bebeğim var diyosun,eşim işsiz diyosun...neler çekiyosun ya.iki günde nasıl denkleştirilir o para.kredi çeksen diycem...yeminederim çok isterdim şöyle hesapsız param olsun vereyim böyle.çok yazık çok günah.özel değilse borç ne borcu?avukatı arayıp taksitlendirme yapamıyomsunuz...bebek diyosun ya.Allahım çıkış kapısı göstersin ya.
eşimin üstüne borç ve onun maaşı yok. ne olacak bilmiyorum.çekler kanunu ile bir karar daha çıkmış olması lazım ..haciz eve değil direk maasın
bir bölümüne gelecek .ev eşyaları haczedilmeyecek diye biliyorum.
Canım geçmiş olsun.Öncelikle sakin ol.Bi kere eşinin borcundan dolayı senin maaşına haciz filan gelmez.Bu konuda rahat olabilirsin.Zaten artık evlere haciz işlemi borçluları korkutma amaçlı yapılan bir işlem.Çünkü senin evinden haczettiği malı taşıtması,deposu,satış masrafı vs astarı yüzünden pahalıya geliyor anlıyacağın. Ama tabi bu alacaklıya da bağlı.Kaldırın derse kaldırırlar.Evden yatak filan almazlar merak etme. Koltuk takımın yeniyse belki yazabilirler bide beyaz eşyaların.O da tamamen gelen icra memurunun insafına kalmış birşey.
Şİmdi bu aşamada eve gelirlerse ve malları haczederlerse yediemin olarak size birakırlar kaldırmızlar diye tahmin ediyorum.Yine ödemezseniz gelip kaldırabilirler.Ama sakın taahhüdde bulunmayın yok şu zaman öderim filan diye.Taahhüdde bulunur ve verdikleri süre sonunda borcu ödemezseniz hapis cezası var.
Evinizde hacizedilebilecek değerde mal bulamazlarsa ''hacze kabil mal yok'' yazarlar ve bi daha da eve hacze gelmezler.İnşallah insaflı birilerine denk gelirsiniz de ole yazarlar.
Bide sakın eşinize kefil olmayın eğer eşyamı almasınlar diye siz eşinize kefil olursanız artık sizde borçlu olmuş olursunuz ve işte o zaman maaşınıza haciz gelir.
Canım geçmiş olsun.Öncelikle sakin ol.Bi kere eşinin borcundan dolayı senin maaşına haciz filan gelmez.Bu konuda rahat olabilirsin.Zaten artık evlere haciz işlemi borçluları korkutma amaçlı yapılan bir işlem.Çünkü senin evinden haczettiği malı taşıtması,deposu,satış masrafı vs astarı yüzünden pahalıya geliyor anlıyacağın. Ama tabi bu alacaklıya da bağlı.Kaldırın derse kaldırırlar.Evden yatak filan almazlar merak etme. Koltuk takımın yeniyse belki yazabilirler bide beyaz eşyaların.O da tamamen gelen icra memurunun insafına kalmış birşey.
Şİmdi bu aşamada eve gelirlerse ve malları haczederlerse yediemin olarak size birakırlar kaldırmızlar diye tahmin ediyorum.Yine ödemezseniz gelip kaldırabilirler.Ama sakın taahhüdde bulunmayın yok şu zaman öderim filan diye.Taahhüdde bulunur ve verdikleri süre sonunda borcu ödemezseniz hapis cezası var.
Evinizde hacizedilebilecek değerde mal bulamazlarsa ''hacze kabil mal yok'' yazarlar ve bi daha da eve hacze gelmezler.İnşallah insaflı birilerine denk gelirsiniz de ole yazarlar.
Bide sakın eşinize kefil olmayın eğer eşyamı almasınlar diye siz eşinize kefil olursanız artık sizde borçlu olmuş olursunuz ve işte o zaman maaşınıza haciz gelir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?