• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kefillik, İcra, Borç İsteyen Arkadaş

Bahsettiğiniz mağazanın bu durumlardaki tutumu nettir,belli tutarın üstündeki alışverişlerde kefil ister,borcu yapan kişi ödemeyi yapmazsa mağaza borçlu ile uğraşırken bir yandan kefil olanı sıkıştırır velhasıl bayaa da bi uğraşır borcunu alana kadar.
Yani arkadaşınız doğru söylüyor olabilir,ama şahsen ben olsaydım aslaa bulaşmazdım.

Müge Anlı hep der, borç verecekseniz peşine düşmeyeceğiniz bir miktar olsun, verilen borç kolay kolay gelmiyor diye,
Elinizde 5 bin 10 bin olurdu kenarda duran ,olmazsa sizi ziyan etmeyecek bir meblağ, al arkadaşım bununla bir kısmını öde elin rahatladığında verirsin derdiniz. ama borç vermek için borç alınmaz.!!

Bu arada o kadar kredi çıkıyor mu herkese ya, illa çek derse kredi notum düşükmüş çıkmıyor kredi diyin,evi ipotek mi göstereceksiniz ya da arabayı, çat diye böyle bir meblağ vermezler bence

300 bine araba var ya ne almışlar mağazadan 300 binlik? 100 bin kredi çekip kardeşime vermem öyle söyliyim. Ödeyemediği takdirde siz borçlanacaksınız sizin ödeme durumunuz yoksa sizin icralık olma durumunuz da çıkar . Bence yalan söylüyor haciz gelirse de gelsin artık bir şey almıyorlar evden öyle, 2 TV olacak da birini alacak falan. İnanmadım ben başka planları var bence.

Birkaç sitede evkurun kefil istediği yazıyor hatta düzenli bir işi varsa sigortalı kefil istemiyorlarmış. Ama devam eden senetleri varsa kefil istiyorlar yazıyor sitenin birinde. Bende telefon almıştım kefil istemediler devlet memuruyum.

Herkes söylemiş ama bende söyliyim sakın böyle bir borcu vermeyin o arkadaşıyla iletişime geçsin ona ödetsin. Bu kişi bu borcu ödemez borçta size kalır.

Bu arada o kadar kredi çıkıyor mu herkese ya, illa çek derse kredi notum düşükmüş çıkmıyor kredi diyin,evi ipotek mi göstereceksiniz ya da arabayı, çat diye böyle bir meblağ vermezler bence
100 bin istemiş sadece çıkar bence çoğu kişiye. Ben daha önce hiç kredi çekmediğim halde 80 bine kadar kredi veriyor birkaç banka. Ama faiz oranım yüksek puanı daha yüksek olanlara göre. Vermeek istiyor da veremiyor gibi olursa bu sefer elinde olanı ver 10-20 bin der. Direkt veremem ben de sıkışığım dese daha iyi. Hiç güven vermedi bu arkadaş bana. Dolandırıcı bence.

Bir söz var bu zamanda babana bile kefil olma diye

çekmeyin 3.000 değil-30.000 değil-300.000 TL'den bahsediyoruz.

Nasıl beyaz eşyaymış bu araba parası kadar.

300.000 TL'nin geri ödemesinden haberiniz vardır heralde (faizi)

öde öde bitmez arkadaşınız veya siz ödeyebilecek misiniz ?

Ömrünüzü bir başkasının borcunu ödeyerek heba etmeyin.

acı ama gerçek

Bundan bir kaç yıl önce benzer bir olay yüzünden tanıdığın evine haciz geliyordu. Evin hanımı kapıyı açıyor karşısında haciz memurları. Eşi haber vermeden arkadaşına kefil olmuş, kefil olunan adam ödedim demiş ödememiş, üstelik eldende borç vermiş. Karşı tarafın ailelerine haber verdiler, aileler borçlarını ödedi. Boşanma noktasına geldiler. Öteki hanım da bizimkilere kızdı, niye annemleri aradı diye. Bir de küstü. Meğer bir çok kişiden borç almış odememisler. Sonra tayin alıp taşındılar.

Bu işler sıkıntı, gözden çıkardığıniz bir miktar varsa verin, ama gelmediği zaman sizi üzecek rakamları kimseye vermeyin.

Merhabalar, bir arkadaşım benden yüklü bir borç istiyor, çok acilmiş, evine haciz gelecekmiş. Annesinin de haberi olmadığı için öğrenmemeliymiş. Hayat memat meselesi, intihar edicem falan diyor.

Bende o kadar para yok, kredi çekmem lazım. Eğer çekersem ve ödemezse altından kalkamam. Normalde güvendiğim bir arkadaş ama bazı konular beni huylandırdı, sebebi de şu. Borcun sebebi, bir arkadaşı ....kur tarzı bir mağazadan beyaz eşya telefon falan alıyor. Bizimki de kefil oluyor ama arkadaşı hiç ödeme yapmıyor ve bir gün durup dururken mağaza direkt arkadaşımı hacizle tehdit ediyor. Öncesinde hiç bir uyarı vs yapmadan?

Benim merak ettiğim eğer bir borç varsa mağaza ilk önce asıl borçluyu dava etmez mi veya ona haciz yollamaz mı? Anlattığına göre mağaza asıl borçluyla uğraşmamış bile. Eğer illa kefilden tahsil edecekse hiç uyarı vs yapmadan bir gün direkt 300 bin yolla yoksa hacze geleceğiz diye mi ararlar? Anlattıklarına ikna olmadım açıkçası yanlış birşeyler var.

Bu konulardan anlayan arkadaşlardan rica etsem beni aydınlatır mısınız?

Ekleme: Tamam ben kredi çekmeyeceğim ama anlattığı şey mantıklı mı? Niyetini anlamak istiyorum.
Sakınnn derim dertsiz başınıza dert mi alacaksınız

Aklını peynir ekmek ile yediysen kendine dert arıyorsan başın çook ağrısın istiyorsan arkadaş müsvettenle kanlı bıçaklı olmak istiyorsan kredi çek ver
Arkadaşım 3bin 5 bin değil ha bu
kendine gel
ben annemden eşimden isteyemem
istesem de vermezler yani
kefil olunca sana mı sormuş
intihar ederse etsin
kimse aptallığının bedelini tatlı canıyla ödemez ama sana da ödetemez
hatta görüşmeni kes ısrar da ederse

Valla ben olsam vermem kefil de olmam. Ne kadar yakın olursanız olun. Kimse için bu riske girmem. Ayağını yorganına göre uzatsaymış. Arkadaşlık başka bu işler başka. İyiken kötü olursunuz. Borç başınıza kalırsa işin içinden çıkamazsınız. Gitsin kendisi çeksin kredisini.

Back
X